REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

...ja kõik muu sisejulgeolekusse puutuv
Vasta
mart2
Liige
Postitusi: 5192
Liitunud: 22 Juun, 2014 19:52
Asukoht: Põlvamaa
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas mart2 »

Kriku kirjutas:Jah, vaktsineerimata jätmise eest ei saa kedagi vastutusele võtta. Levitamise eest teatud juhtudel saaks (kui isik teab, et on nakatunud ja režiimi rikub ning on tõendatud, et keegi temalt nakkuse sai), aga see on ka kõik.
Ma ei kirjutanud küll vastutusele võtmisest (ei viidanud konkreetsetele paragrahvidele), vaid sellest, et kergemeelsus ja hooletus, eriti kui on piisavalt infot, ei ole mingi vabandus ning väärib minimaalselt vähemalt avalikku hukkamõistu. Teadmatusega oli võimalik vabandada aasta/poolteist tagasi.

Ilmselt ei olnud minu rõhutuse mõte piisavalt selge ... :oops:
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40175
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas Kapten Trumm »

https://www.delfi.ee/artikkel/94896763/ ... stati-1102

See 412 on alles algus, seltsimehed. Seniks fataalset rahu :oops:
Suured, 1000+ nakatunuga päevad hakkavad oma "tulemust" andma järgmisel nädalal.
Tunnistan, et olin optimistlik, lootes 400 piiri oktoobri lõpuks.
Oktoobri lõpus ületame me ilmselt juba 500 piiri.

Asjassepuutuvat poliitikat - KE käärib ja võimalik, et varsti vilistatakse Juri Koleso lavalt maha.
Arvestades seltsimehe panust kriisi vindumisel (vastuseis RE poolt algatatud vaktsiinivastaste peedistamisele) võibolla läheb paremaks, kui KE etteotsa nt Kõlvart satub (vähemalt otsustusvõimest ei näi tal puudus olevat, erinevalt Ratasest).

Vaktsiinivastastega flirtimine häälte saamise eesmärgil on Ratase poolt igatahes väga madal tegu.
Et sellega tegeleb Martin Helme, võib veel aru saada, aga valitsupartei, siis mis sõnumeid me sedasi ühiskonda anname?
Viimati muutis Kapten Trumm, 19 Okt, 2021 10:34, muudetud 1 kord kokku.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
wudu
Liige
Postitusi: 852
Liitunud: 05 Nov, 2005 21:47
Asukoht: Rakvere, Kondivalu
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas wudu »

Kui miski asi enam ei toimi, siis on vaja uusi lahendusi ja lähenemisi.
Praeguseks on vaktsineeritud need kes on seda tahtnud või kes on olnud näiteks töökoha säilimise eesmärgil ennast vastu tahtsi vaktsineeritud. Kuigi see viimane meenutab vägisi seda mõtteviisi, et eesmärki pühitseb abinõu. Et vahet ei ole mis vahenditega aga peaasi, et kõik saaks oma süsti kätte.
Kui lugeda poliitikute lahendusi, et suurendada vaktsineeritute hulka, siis nii kaua kui ainsaks ja universaalseks eesmärgiks on vaktsineerimine, siis kõik need üritused lõppevad nurjumisega.

Vähemalt minul on mulje, oma tuttavaid vaadates nii reaalses elus kui ka sotsiaalmeedias, siis enamik vaktsiinivastastest ei ole mingid peast põrunud vandenõuteoreetikud.
Enamik kuulutab "Ma usaldan enda immuunsussüsteemi".

Kui nüüd lugeda faktikontrolli teostava Delfi teadusportaali Forte, siis jäävad silma sellised uudist

Mõnel inimesel on koroonahaiguse vastu "superimmuunsus"
https://forte.delfi.ee/artikkel/94570701/monel-inimesel-on-koroonahaiguse-vastu-superimmuunsus

Või seda uudist Postimehest
https://tervis.postimees.ee/7354758/kergelt-kulgeva-koroona-pandiks-osutus-vana-vaenlane
Nüüd osutab Tartu Ülikooli teadlaste uuring, et just kõrgema ACE2 tasemega inimesed võivad olla haiguse eest paremini kaitstud


Siis tekib õigustatud küsimus, et miks need "mõned", kellel on "superimmuunsus" või need, kelle organismis on selle ACE2 tase kõrgem, peaks ennast üldse vaktsineerima? Kas sellise küsimuse tekkimine viitab sellele, et olen vandenõu teoreetik?
Teine küsimus mis tekib, et kui paljud on need "mõned" ja kui paljudel inimestel on ACE2 tase keskmisest kõrgem?
Kui vaadata, et on küllalt juhtumeid, kus koroona positiivse lähikontaktsed pereliikmed on edasi rõõmsalt negatiivsed.
Või noh on inimesi, kes tahavad koroonapassi aga ei taha süstida püüavad hankida koroona. Kindlasti on ka siin "edulugusid", kuid ma ei ole kuulnud ega näinud, et keegi hõiskaks "Jess! Ma sain koroona!!" Pigem olen näinud, lugenud, kuulnud ebaõnnestunud katsetest.
Ja siit on ju kerge loogiliselt mõelda, et neid "mõnesid" on ikka rohkem kui mõned.

Muidugi, siis tekib veel küsimusi. Noh näiteks, millised on vaktsineerimise tagajärjed koroona vastase "superimmuunsusega" inimestele või neile, kellel on kõrge ACE2 tase. Kas teeb selliste parameetritega inimese vastupanu võime koroonale paremaks, või halvemaks või jääb samale tasemele.
Võib olla on kuskil selliseid uuringuid kah tehtud. Ma ei tea. Tavameedia teadusportaalides ei ole silma jäänud.
Pealegi elutõde, millega me kõik oleme moel või teisel kokku puutunud on see, et kui midagi head püüda veelgi paremaks teha, siis suure tõenäosusega pannakse ülevõlli ja asi lõppeb suure tõenäosusega fiaskoga.

Aastaid on räägitud personaalsest meditsiinist. Ehk, kus ravitakse inimesi, arvestades nende individuaalseid omapärasid. Noh näiteks, naistele mõjuvad ühed rohud nii ja meestele naa või naistel kulgeb üks haigus nii ja meestel naa. Ja neid individuaalseid omapärasid on ikka kõvasti. Ning inimese enda immuunsussüsteem või kas või see ACE2 tase on ka individuaalne omapära.

Olen kindel, et kui unustatakse see ainus eesmärk, et inimesed saaks vaktsineeritud vaid püütakse leida ka teisi lahendusi, siis see kõnetab mitte vaktsineerituid rohkem kui saa surve. Isiklikult mina juba meelega tegutsen igasugu survele vastupidiselt.

No näiteks
1. Riik ütleb
Hästi, sa usaldad oma immuunsust. Palun, tee oma kulu ja kirjadega testid, uuringud ja proovid, et kas su immuunsussüsteem on ikka nii hea ja kas sul on ACE2 tase piisavalt kõrge. Ja kui testi tulemused vastavad teatud parameetritele ja sa võid tõesti öelda, et sa võid oma immuunsust usaldada, siis saad automaatselt koroonapassi, ilma vaktsineerimata. Ja kui sul teatud parameetrid ei vasta teatud tingimustele, siis saad soovituse vaktsineerimiseks.
See kõnetaks kindlasti palju rohkemaid praegusi vaktsiini vastaseid, kui ükskõik milline muu lahendus, mille eesmärgiks on ainult vaktsineerimine.

2. No kõigi nende testide ja proovide tegemine oma kulu ja kirjadega on paljudele selline väljaminek, mida nad ei saa endale lubada.
Aga siis riik ise maksab uuringud kinni või minu pärast kas või pakub järelmaksu võimalust.
See kõnetaks veelgi suuremat hulka mitte vaktsineerituid.

Viimastel aastakümnetel liberaalsedemokraatia ajastul on EKRE ja muudele sellistele erakondadele heidetud ette, et nad pakuvad välja liiga must valgeid lahendusi ja ei arvesta inimeste individuaalsete omapäradega. Ja selline must valge ja liiga lihtsate lahenduste korral oleks palju neid inimesi, kes oma individuaalse omapära tõttu tunneks, et neid ühiskonnas ahistatakse.
Nüüd aga oleme jõudnud olukorda, kus liberaalsedemokraatia esindajad just pakuvad välja must valgeid ja lihtsaid lahendusi, mis ei arvesta individuaalsete eripäradega. Ning EKRE on praegu positsioonil, kus nad enda sõnade järgi seisavad just selle eest, et peaks arvestama indiviidiga ja tema omapäradega.
Viimati muutis wudu, 19 Okt, 2021 10:37, muudetud 1 kord kokku.
Me oleme ju siin, et isamaad kaitsta. Aga prantslased on ju ka siin, et oma isamaad kaitsta. Kellel siis õigus on?
Erich Maria Remarque “Läänerindel muutuseta”
Kasutaja avatar
loomake
Liige
Postitusi: 1897
Liitunud: 17 Aug, 2014 15:32
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas loomake »

Lutsar: Läti piirangutest pole ilma vaktsineerimiseta mingit kasu.... :wall: :wall: :wall:
https://www.err.ee/1608374375/lutsar-la ... ingit-kasu

Lätis avaldati väidetav vestlus tervishoiuministri ja kiirabi juhi vahel, milles räägitakse katastroofimeditsiini käivitamisest https://www.delfi.ee/artikkel/94895279/ ... t#cxrecs_s

Noh kui õnnestub sellega vähendada survet meditsiinile... Ja päästa elusid?

Tõesti. Praegu hakkab ka Eestis prioriteet vaktsineerimiselt libisema juba meditsiini katastroofi ära hoidmise peale. Kõigepealt ikka võiks kustutada põlev maja mitte rõhku panna kõrvalolevate hoonete suitsuandurite kontrollile.
Uudishimulik loll on ikka huvitavam olla kui ignorantne loll.
AMvA
Liige
Postitusi: 3543
Liitunud: 09 Dets, 2018 20:26
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas AMvA »

No näiteks
1. Riik ütleb
Hästi, sa usaldad oma immuunsust. Palun, tee oma kulu ja kirjadega testid, uuringud ja proovid, et kas su immuunsussüsteem on ikka nii hea ja kas sul on ACE2 tase piisavalt kõrge. Ja kui testi tulemused vastavad teatud parameetritele ja sa võid tõesti öelda, et sa võid oma immuunsust usaldada, siis saad automaatselt koroonapassi, ilma vaktsineerimata. Ja kui sul teatud parameetrid ei vasta teatud tingimustele, siis saad soovituse vaktsineerimiseks.
See kõnetaks kindlasti palju rohkemaid praegusi vaktsiini vastaseid, kui ükskõik milline muu lahendus, mille eesmärgiks on ainult vaktsineerimine.


Sa ju teqad väga hästi, et nad ei lähe seda testi teema, eriti veel oma raha eest. Nende vastus on, et ma söön küüslauku ja joon põdrasamblateed, järelikult mul ON superimmuunsus.
Naxer
Liige
Postitusi: 257
Liitunud: 28 Mai, 2017 0:32
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas Naxer »

Lajatatakse mittevaktsineeritutele vast mõned lisapiirangud, kaubanduskeskuste külastamise keeld nt. Sellest hoolimata on okt lõpuks hästi saadud kui 70% kuidagi täis niriseb. Kui siis ka testimise võimalus neilt ära võtta ja veel midagi lisaks leiutada, 100€ präänik nt, saab nov lõpuks ehk isegi 75% peale. Nakatumise trende vaadates on see kõik siiski too little, too late ning hiljemalt kuu aja pärast tuleb riik taas lukku panna.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36585
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas Kriku »

wudu kirjutas:Kui nüüd lugeda faktikontrolli teostava Delfi teadusportaali Forte, siis jäävad silma sellised uudist

Mõnel inimesel on koroonahaiguse vastu "superimmuunsus"
https://forte.delfi.ee/artikkel/94570701/monel-inimesel-on-koroonahaiguse-vastu-superimmuunsus

Või seda uudist Postimehest
https://tervis.postimees.ee/7354758/kergelt-kulgeva-koroona-pandiks-osutus-vana-vaenlane
Nüüd osutab Tartu Ülikooli teadlaste uuring, et just kõrgema ACE2 tasemega inimesed võivad olla haiguse eest paremini kaitstud


Siis tekib õigustatud küsimus, et miks need "mõned", kellel on "superimmuunsus" või need, kelle organismis on selle ACE2 tase kõrgem, peaks ennast üldse vaktsineerima?
Vastus sisaldub sinu poolt viidatud artiklis:
Superimmuunsus paistis aga tekkivat ainult inimestel, kes on varem nii COVID-19 põdenud kui ka selle vastu mRNA-tehnikal põhinevat vaktsiini saanud.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40175
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Tõesti. Praegu hakkab ka Eestis prioriteet vaktsineerimiselt libisema juba meditsiini katastroofi ära hoidmise peale. Kõigepealt ikka võiks kustutada põlev maja mitte rõhku panna kõrvalolevate hoonete suitsuandurite kontrollile.


Eestis on/oli kohalike valimiste eel raskuspunkt eduraportöörlusel ja lootusel, et kriis möödub ise. Seda üldist minnalaskmist rikkusid mõned säravad lood nagu KV, PPA, kiirabi jne. Lisaks osad poliitikud nagu Ott, Helme jne üritasid lausa otse vaktsiinivastastega flirtida.

Nüüd on olukord juba arenenud nii kaugele, et seda kosmeetiliste muudatustega pudelisse ei topi. Vajalikud on karmid liigutused nagu liikumispiirangud, ratsapatrullid ja muu taoline. Koos kõikjal asuva heidutava PPA trahvitegemise ohuga iga vale liigutuse eest. Ja muidugi koolide sulgemine, mis täna nakkuspumba pearaskust kannab.

Üldiselt kriisireguleerimise teooria ütleb, et ootus ja lootus pole meetodid ning odavaim kriisilahendamise võte on alati ennetamine.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
hjl85
Liige
Postitusi: 6387
Liitunud: 16 Mär, 2018 11:29
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas hjl85 »

Tegelikult on siin sellest juttu olnud (paar lehte tagasi) ei ole vaja muud kui
a) jõustada olemasolevaid piiranguid
b) kaotada ära kiirtestide võimalus
Ning vastutus rikkumiste eest peaks olema mõlemal poolel nii poel/kohvikul jne kui ka kliendil.
hjl85
Liige
Postitusi: 6387
Liitunud: 16 Mär, 2018 11:29
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas hjl85 »

loomake kirjutas:Lutsar: Läti piirangutest pole ilma vaktsineerimiseta mingit kasu.... :wall: :wall: :wall:
https://www.err.ee/1608374375/lutsar-la ... ingit-kasu

Lätis avaldati väidetav vestlus tervishoiuministri ja kiirabi juhi vahel, milles räägitakse katastroofimeditsiini käivitamisest https://www.delfi.ee/artikkel/94895279/ ... t#cxrecs_s

Noh kui õnnestub sellega vähendada survet meditsiinile... Ja päästa elusid?

Tõesti. Praegu hakkab ka Eestis prioriteet vaktsineerimiselt libisema juba meditsiini katastroofi ära hoidmise peale. Kõigepealt ikka võiks kustutada põlev maja mitte rõhku panna kõrvalolevate hoonete suitsuandurite kontrollile.

Ega ei olegi kasu-pikemas plaanis. Kui vaktsineerima ei minda siis kuu peale 15.11 on sama olukord tagasi. Pikemas plaanis kasutegur null. seda pidas Lutsar silmas.

Läti kaupmeeste liit hoiatas, et peale 15.11 võib tekkida tööjõu puudus kauplustes https://majandus.postimees.ee/7364460/l ... ed-sulgeda
sakuska
Liige
Postitusi: 59
Liitunud: 02 Okt, 2020 8:19
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas sakuska »

Kapten Trumm kirjutas:
Tõesti. Praegu hakkab ka Eestis prioriteet vaktsineerimiselt libisema juba meditsiini katastroofi ära hoidmise peale. Kõigepealt ikka võiks kustutada põlev maja mitte rõhku panna kõrvalolevate hoonete suitsuandurite kontrollile.


Eestis on/oli kohalike valimiste eel raskuspunkt eduraportöörlusel ja lootusel, et kriis möödub ise. Seda üldist minnalaskmist rikkusid mõned säravad lood nagu KV, PPA, kiirabi jne. Lisaks osad poliitikud nagu Ott, Helme jne üritasid lausa otse vaktsiinivastastega flirtida.

Nüüd on olukord juba arenenud nii kaugele, et seda kosmeetiliste muudatustega pudelisse ei topi. Vajalikud on karmid liigutused nagu liikumispiirangud, ratsapatrullid ja muu taoline. Koos kõikjal asuva heidutava PPA trahvitegemise ohuga iga vale liigutuse eest. Ja muidugi koolide sulgemine, mis täna nakkuspumba pearaskust kannab.

Üldiselt kriisireguleerimise teooria ütleb, et ootus ja lootus pole meetodid ning odavaim kriisilahendamise võte on alati ennetamine.



Kas mõni selline probleem ka maailmas on, mida "karmid liigutused nagu liikumispiirangud, ratsapatrullid ja muu taoline" ei lahenda lgp foorumlase meelest? Selgita palun, mida täpsemalt minu kui vaktsineeritud inimese liikumise piiramine haiglate kokkujooksmise leevendamiseks annab?

See selleks, kõige lihtsam abinõu oleks praegu koolivaheajale järgneva nädala jooksul distantsõpe. Saame 2 nädalat kontaktide katkestamist 1 nädala distantsõppe hinnaga.

Teine küsimus oleks covid-passi rangem kontrollimine, aga seal tuleks mu meelest teha üks oluline liigutus: nimelt tuleb vastutus viia asutuse pealt nõuet rikkunud inimese enda kraesse. Ilma kehtiva covid-passita kaubanduskeskuses/kinos/kontoris(?) käimine: nt 500 eur trahvi. See oli väga suur lollus, et kontrollikohustus üldse asutuste peale lükati - see pole nende asi. Asutustele võiks küll jääda vastutus maskikohustuse eirajate mitteteenindamise osas.
Viimati muutis sakuska, 19 Okt, 2021 11:12, muudetud 1 kord kokku.
Sektor gazovoi ataki
Liige
Postitusi: 990
Liitunud: 27 Dets, 2012 10:02
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas Sektor gazovoi ataki »

EESTI
kuupäev/testide arv (posit testide arv)/positiivsete testide % testide üldarvust/ inimesi juhitaval hingamisel/ surmad/ haiglaravil/nakatunuid viimase 14 päeva jooksul 100 000 elaniku kohta/vaktsineeritud vähemalt ühe korra (vaktsineerimiskuur lõpetatud)/ vaktsineeritute % kõigist elanikest

01.09/ 4769 (+408)/ 8.6%/12/ 1293/ 123/ 343/ 727873(632059)/ 54.7% (diagnoositud haigete arv ületas 142300 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 4500)
02.09/ 4684 (+473)/ 10.1%/11/ 1295/ 131/ 352/ 728888(633531)/ 54.9% (diagnoositud haigete arv ületas 142800 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 4600)
03.09/ 5053 (+346)/ 6.8%/11/ 1296/ 135/ 353/ 730532(635684)/ 55.0% (diagnoositud haigete arv ületas 143100 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 4700)
04.09/ 5110 (+353)/ 6.9%/10/ 1297/ 139/ 363/ 732013(637814)/ 55.1% (diagnoositud haigete arv ületas 143500 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 4800)
05.09/ 3194 (+255)/ 8.0%/11/ 1301/ 142/ 375/ 733159(640091)/ 55.2% (diagnoositud haigete arv ületas 143700 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 4900)
06.09/ 3357 (+212)/ 6.3%/10/ 1302/ 147/ 367/ 733600(642005)/ 55.2% (diagnoositud haigete arv ületas 143900 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 4800)
07.09/ 5194 (+391)/ 7.5%/9/ 1305/ 144/ 368/ 734896(644714)/ 55.3% (diagnoositud haigete arv ületas 144300 piiri)
08.09/ 6012 (+488)/ 8.1%/12/ 1305/ 152/ 372/ 736236(647209)/ 55.4% (diagnoositud haigete arv ületas 144800 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 4900)
09.09/ 5402 (+467)/ 8.6%/12/ 1307/ 151/ 377/ 737389(649635)/ 55.5% (diagnoositud haigete arv ületas 145300 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 5000)
10.09/ 6446 (+540)/ 8.4%/10/ 1309/ 150/ 391/ 738512(652134)/ 55.6% (diagnoositud haigete arv ületas 145800 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 5200)
11.09/ 6321 (+493)/ 7.8%/11/ 1310/ 168/ 404/ 739641(654750)/ 55.7% (diagnoositud haigete arv ületas 146300 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 5300)
12.09/ 4704(+329)/ 7.0%/10/ 1312/ 168/ 404/ 740501(656721)/ 55.7% (diagnoositud haigete arv ületas 146700 piiri)
13.09/ 3963(+268)/ 6.8%/10/ 1313/ 176/ 405/ 740947(658410)/ 55.8% (diagnoositud haigete arv ületas 146800 piiri)
14.09/ 6107(+472)/ 7.7%/10/ 1313/ 171/ 413/ 741877(661311)/ 55.8% (diagnoositud haigete arv ületas 147300 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 5400)
15.09/ 6071(+525)/ 8.6%/9/ 1315/ 165/ 422/ 743034(664432)/ 55.9% (diagnoositud haigete arv ületas 147800 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 5600)
16.09/ 7142(+510)/ 7.1%/8/ 1320/ 162/ 425/ 744086(667327)/ 56.0% (diagnoositud haigete arv ületas 148300 piiri)
17.09/ 6442(+532)/ 8.3%/12/ 1322/ 174/ 439/ 745243(670182)/ 56.1% (diagnoositud haigete arv ületas 148900 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 5800 )
18.09/ 7011(+591)/ 5.6%/12/ 1325/ 154/ 442/ 746674(673248)/ 56.2% (diagnoositud haigete arv ületas 149300 piiri)
19.09/ 5889(+462)/ 7.8%/13/ 1326/ 161/ 457/ 747705(675619)/ 56.3% (diagnoositud haigete arv ületas 149700 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 6000)
20.09/ 4418(+366)/ 8.3%/13/ 1328/ 175/ 469/ 748406(677038)/ 56.3% (diagnoositud haigete arv ületas 150100 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 6200)
21.09/ 6561(+463)/ 7.1%/13/ 1333/ 180/ 474/ 749256(679598)/ 56.4% (diagnoositud haigete arv ületas 150600 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 6300)
22.09/ 7449(+687)/ 9.2%/15/ 1335/ 175/ 489/ 750089(682830)/ 56.4% (diagnoositud haigete arv ületas 151200 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 6500)
23.09/ 6257(+589)/ 9.4%/14/ 1339/ 172/ 498/ 751049(685986)/ 56.5% (diagnoositud haigete arv ületas 151800 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 6600)
24.09/ 6658(+546)/ 8.2%/14/ 1343/ 169/ 499/ 752446(689221)/ 56.6% (diagnoositud haigete arv ületas 152400 piiri)
25.09/ 6679(+664)/ 9.9%/14/ 1343/ 167/ 512/ 753855(692788)/ 56.7% (diagnoositud haigete arv ületas 153000 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 6800)
26.09/ 4473(+464)/ 10.4%/14/ 1344/ 182/ 522/ 754873(695756)/ 56.8% (diagnoositud haigete arv ületas 153500 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 6900)
27.09/ 3229(+390)/ 12.1%/12/ 1346/ 195/ 531/ 755417(697504)/ 56.8% (diagnoositud haigete arv ületas 153900 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 7000)
28.09/ 6207(+796)/ 12.8%/15/ 1351/ 200/ 555/ 755859(698765)/ 56.9% (diagnoositud haigete arv ületas 154700 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 7300)
29.09/ 6291(+744)/ 11.8%/14/ 1352/ 208/ 572/ 757094(701481)/ 57.0% (diagnoositud haigete arv ületas 155400 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 7600)
30.09/ 6150(+789)/ 12.8%/17/ 1357/ 206/ 593/ 758122(703540)/ 57.1% (diagnoositud haigete arv ületas 156200 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 7800; mõned nädalad tagasi kaks astet devalveeritud uue riskimaatriksi järgi muutus koroonaviiruse riskitase keskmisest kõrgeks)
01.10/ 6350(+731)/ 11.5%/17/ 1357/ 215/ 608/ 759046(705722)/ 57.1% (diagnoositud haigete arv ületas 156900 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 8000)
02.10/ 6191(+740)/ 12.0%/19/ 1358/ 212/ 634/ 760012(707431)/ 57.2% (diagnoositud haigete arv ületas 157700 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 8400)
03.10/ 4011(+625)/ 15.6%/18/ 1363/ 232/ 647/ 760595(709288)/ 57.2% (diagnoositud haigete arv ületas 158300 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 8600)
04.10/ 3806(+539)/ 14.2%/16/ 1370/ 236/ 660/ 760878(709767)/ 57.3% (diagnoositud haigete arv ületas 158800 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 8700)
05.10/ 6219(+896)/ 14.4%/13/ 1379/ 233/ 692/ 761508(711088)/ 57.3% (diagnoositud haigete arv ületas 159700 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 9200)
06.10/ 6835(+1046)/ 15.3%/13/ 1383/ 230/ 719/ 762305(712718)/ 57.4% (diagnoositud haigete arv ületas 160800 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 9500)
07.10/ 6387(+949)/ 14.9%/14/ 1387/ 242/ 746/ 763014(714250)/ 57.4% (diagnoositud haigete arv ületas 161700 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 9900)
08.10/ 7058(+954)/ 13.5%/18/ 1391/ 248/ 777/ 763799(715644)/ 57.5% (diagnoositud haigete arv ületas 162700 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 10300)
09.10/ 7766(+1066)/ 13.7%/19/ 1394/ 242/ 807/ 764759(717189/ 57.6% (diagnoositud haigete arv ületas 163800 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 10700)
10.10/ 5348(+815)/ 15.2%/20/ 1394/ 255/ 833/ 765387(718826/ 57.6% (diagnoositud haigete arv ületas 164600 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 11000)
11.10/ 4087(+723)/ 17.7%/20/ 1400/ 273/ 859/ 765736(719773/ 57.6% (diagnoositud haigete arv ületas 165300 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 11400)
12.10/ 7364(+1260)/ 17.1%/18/ 1402/ 289/ 893/ 766338(721028/ 57.7% (diagnoositud haigete arv ületas 166600 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 11800)
13.10/ 7314(+1225)/ 16.7%/18/ 1404/ 316/ 930/ 767092(722459/ 57.7% (diagnoositud haigete arv ületas 167800 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 12300)
14.10/ 6919(+1059)/ 15.3%/21/ 1409/ 341/ 950/ 767890(723643/ 57.8% (diagnoositud haigete arv ületas 168800 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 12600; uue riskimaatriksi järgi muutus koroonaviiruse riskitase kõrgest väga kõrgeks)
15.10/ 7869(+1277)/ 16.2%/19/ 1415/ 349/ 991/ 768891(724909/ 57.9% (diagnoositud haigete arv ületas 170100 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 13100)
16.10/ 8260(+1238)/ 15.0%/19/ 1422/ 363/ 1028/ 770181(726566/ 58.0% (diagnoositud haigete arv ületas 171300 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 13600)
17.10/ 6732(+1119)/ 16.6%/16/ 1426/ 379/ 1065/ 770808(727290/ 58.0% (diagnoositud haigete arv ületas 172500 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 14100)
18.10/ 4975(+821)/ 16.5%/17/ 1429/ 408/ 1086/ 771547(728023/ 58.1% (diagnoositud haigete arv ületas 173300 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 14400)
19.10/ 7577(+1102)/ 14.5%/18/ 1435/ 412/ 1102/ 772500(729190/ 58.1% (diagnoositud haigete arv ületas 174400 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 14600)

kuupäev/testide arv (posit testide arv)/positiivsete testide % testide üldarvust/ inimesi juhitaval hingamisel/ surmad/ haiglaravil/nakatunuid viimase 14 päeva jooksul 100 000 elaniku kohta/vaktsineeritud vähemalt ühe korra (vaktsineerimiskuur lõpetatud)/ vaktsineeritute % kõigist elanikest

Viimase 14 päeva keskmine posit testide arv testide üldarvust oli 15.6% ja mediaan 15.3%. Hinnanguliselt on aktiivseid haigusjuhte 14654 ehk siis nii palju inimesi on viimase 14 päeva jooksul andnud positiivse proovi. Üks varasema positiivse analüüsitulemuse tühistamine.

Nakatunuid viimase 14 päeva jooksul 100 000 elaniku kohta (18.10.21 seis): Pärnumaa 1930; Põlvamaa 1900; Võrumaa 1310; Viljandimaa 1280; Jõgevamaa 1150; Valgamaa 1140; Lääne-Virumaa 1110; Tartumaa 1110; Ida-Virumaa 1110; Järvamaa 1030; Raplamaa 1020; Harjumaa 968; Läänemaa 631; Saaremaa 308; Hiiumaa 301.
alari
Liige
Postitusi: 1614
Liitunud: 06 Juul, 2005 15:48
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas alari »

wudu kirjutas:Vähemalt minul on mulje, oma tuttavaid vaadates nii reaalses elus kui ka sotsiaalmeedias, siis enamik vaktsiinivastastest ei ole mingid peast põrunud vandenõuteoreetikud.
Enamik kuulutab "Ma usaldan enda immuunsussüsteemi".
Minu arvates need "Ma usaldan enda immuunsussüsteemi" on veidi peast põrunud - kust nad teavad, kui hea on nende immuunsüsteem - nad ei ole ju mitte kuidagi objektiivselt seda hinnanud. Teiseks - teadlased on välja öelnud, et väga tugeva immuunsüsteemiga inimestel kulgeb haigus tihti raskelt, kuna keha pingutab viirusega võideldes üle (tsütokiinide torm).
Riskid on läbi põdemisel palju suuremad kui vaktsiini tehes.

Loogiliselt ja ratsionaalselt need inimesed ei käitu.
Viimati muutis alari, 19 Okt, 2021 11:15, muudetud 1 kord kokku.
Naxer
Liige
Postitusi: 257
Liitunud: 28 Mai, 2017 0:32
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas Naxer »

hjl85 kirjutas:Tegelikult on siin sellest juttu olnud (paar lehte tagasi) ei ole vaja muud kui
a) jõustada olemasolevaid piiranguid
b) kaotada ära kiirtestide võimalus
Ning vastutus rikkumiste eest peaks olema mõlemal poolel nii poel/kohvikul jne kui ka kliendil.


Siis saabki ehk 5% vaktsineerituid kuu ajaga juurde, niisama tiksumise 1-2% asemel. Enamik vastaseid pigem radikaliseerub veelgi. Osad keelduvad juba praegu ka testide tegemisest. Ning kuidas see range jõustamine välja näeb-igasse kohvikusse politseinik seisma? Karmid trahvid, mida ehk teatud erakond kutsub üles eirama ja vaidlustama?
kuido20
Liige
Postitusi: 3332
Liitunud: 06 Jaan, 2004 10:56
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas kuido20 »

Naxer kirjutas:Lajatatakse mittevaktsineeritutele vast mõned lisapiirangud, kaubanduskeskuste külastamise keeld nt. Sellest hoolimata on okt lõpuks hästi saadud kui 70% kuidagi täis niriseb. Kui siis ka testimise võimalus neilt ära võtta ja veel midagi lisaks leiutada, 100€ präänik nt, saab nov lõpuks ehk isegi 75% peale. Nakatumise trende vaadates on see kõik siiski too little, too late ning hiljemalt kuu aja pärast tuleb riik taas lukku panna.

Swedbank Eesti peaökonomist Tõnu Mertsina FB postitusest
https://www.facebook.com/tonu.mertsina/ ... 4327848184
Eile Lätis otsustatud majanduse sulgemine 3 nädalaks läheb valitsusele maksma hinnanguliselt ligi 200 miljonit eurot. See on ränk löök riigirahandusele. Augusti lõpus prognoosisime Läti selle aasta riigieelarvepuudujäägiks 9% ja valitsuse võla tõusu 49%-ni SKP-st.

See on ülikõva läks ja kas tuleb ka nälg ära talveks kohale ?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 23 külalist