REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

...ja kõik muu sisejulgeolekusse puutuv
Vasta
Walter2
Liige
Postitusi: 4001
Liitunud: 27 Okt, 2012 22:11
Asukoht: Phuket
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas Walter2 »

Huvitav, et kodanik ei tule selle peale, et võiks täiesti vabatahtlikult maski kanda. Kriisi ajal tuleb teha kriisi asju.
Muus osas on see uudis pehmelt öeldes jabur.

Veelgi huvitavam et kodanik ei saa aru kuidas kassasüsteem töötab :D (no ok - vahest on blondiin..). Ning täiesti arusaamatu on mulle juba pikka aega see, kuidas inimesed omaenda nime alt lasevad ennast vabatahtlikult veega alla kultiveerides lauslollusi sotsiaalmeedias. :wall:
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36584
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas Kriku »



Ma olen sellele varem korduvalt tähelepanu juhtinud, et kui vaktsiinid hakkavad kogunema, tuleks neid süstida. Alguses öeldi, et mul on valed andmed, kuna ma võtan need ajakirjandusest ja need ei ole õiged andmed. Edasi öeldi, et vahed on väikesed, kohe püüame eesliikujad kinni. No ja lõpuks öeldi, et me oleme Ida-Euroopast, meist polegi midagi rohkemat oodata. Ometi edestasime vaktsineerimiselt oma naabreid soomlasi aprillis-mais pikalt – siis me ei olnud idaeurooplased.

Kui nõudlus oli tohutu kõrge, siis oleks tundunud vaktsineerida. Aga siis öeldi, et soomlased teevad suure vea, kui nad pikendavad esimese ja teise süsti vahet ja panevad rõhu esimestele süstidele, et nad ei saa isegi vaktsineerimise sertifikaati siis välja anda. Aga soomlaste loogika oli lihtne: nendest, kes on saanud esimese süsti, tuleb vähemalt 98 protsenti ka teise süsti järele.

Soomlased teadsid suurepäraselt, et avalik arvamus muutub ja nõudlus väheneb.
Teab keegi, kas nende väidete kinnituseks mingeid andmeid ka on - küsitlusi näiteks, mille järgi kevadel oli valmidus vaktsineerida oluliselt kõrgem?
gooligan
Liige
Postitusi: 1259
Liitunud: 23 Veebr, 2012 14:25
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas gooligan »

KK viitab kogu aeg mingile kevadisele uuringule, kus üsna täpselt 57% elanikonnast oli valmis end vaktsineerima.

Defitsiidi ajal on alati nõudlus suurem. Ka polnud veel kogu anti-propaganda masinavärk veel tööle läinud ja põhines see pigem Sputnik vs lääne-vaktsiinid. Mäletatavasti alguses oli ka EKRE igati vaktsineerimist pooldav erakond ning mingit poliitilist vastuseisu sellele ei olnud. Üleöö tekkis SAPTK'il ja EKREl aga miskipärast tohutu (sund)vaktsineerimisvastasus ja vaktsineerimisest tehti poliitiline objekt - vaktsineerija toetab valitsust, aga piirangutele ja vaktsineerimisele vastu olija näol on tegu vabadusvõitleja ja kangelasega, kes näitab KK'le sellega oma meelsust.
III laine kõrghetkel esmavaktsineeris end 1500+ inimest päevas, eilseks oli sellest alles jäänud 274 inimest...

Kuid minu kõhutunde uuring ütleb küll, et umbusu seeme oli vaktsineerimisse oli istutatud juba ammu varem - laste vaktsineerimine on olnud langustrendis juba viimased 10+ aastat, MMS jms soust muutus meinstriimiks, kristallikauplused vägagi tulutoovateks ning nõiaraamatud hõivasid TOP10s pooled kohad endale...
davidsoniharald
Liige
Postitusi: 1019
Liitunud: 16 Veebr, 2010 22:57
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas davidsoniharald »

Walter2 kirjutas:
Huvitav, et kodanik ei tule selle peale, et võiks täiesti vabatahtlikult maski kanda. Kriisi ajal tuleb teha kriisi asju.
Muus osas on see uudis pehmelt öeldes jabur.

Veelgi huvitavam et kodanik ei saa aru kuidas kassasüsteem töötab :D (no ok - vahest on blondiin..). Ning täiesti arusaamatu on mulle juba pikka aega see, kuidas inimesed omaenda nime alt lasevad ennast vabatahtlikult veega alla kultiveerides lauslollusi sotsiaalmeedias. :wall:


Vaata minu signatuuri. :lol:
Vanasti kui facebooki ei olnud veel, teati ainult oma pere sees, kes loll on.
Frater Redox
Liige
Postitusi: 132
Liitunud: 31 Mär, 2020 9:43

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas Frater Redox »

https://www.ohtuleht.ee/1048454/kohus-keelas-kaitsevael-vaktsineerimata-kaitsevaelasi-teenistusest-vabastada

Kaitseväelastele jäi praeguse seisuga õigus tööle ennistamisele ja tasu tagantjärele saamisele.
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige
Postitusi: 10495
Liitunud: 16 Okt, 2005 18:42
Asukoht: Siilis

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

Frater Redox kirjutas:https://www.ohtuleht.ee/1048454/kohus-keelas-kaitsevael-vaktsineerimata-kaitsevaelasi-teenistusest-vabastada

Kaitseväelastele jäi praeguse seisuga õigus tööle ennistamisele ja tasu tagantjärele saamisele.


..no nagu Eestile kombeks - "pidu katku ajal" päädis advokaatide orgiaga :mrgreen:

Tegelt huvitav (ja sügavalt koomiline) ka - et kuda need lamemaalastest desertöörid üldse kavatsevad teenistusse naasta // kaasvõitlejatega õlgõlatunnet arendada :twisted: :roll:
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
vanahalb
Liige
Postitusi: 2635
Liitunud: 21 Juun, 2009 18:48
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas vanahalb »

gooligan kirjutas:Üleöö tekkis SAPTK'il ja EKREl aga miskipärast tohutu (sund)vaktsineerimisvastasus ja vaktsineerimisest tehti poliitiline objekt - vaktsineerija toetab valitsust, aga piirangutele ja vaktsineerimisele vastu olija näol on tegu vabadusvõitleja ja kangelasega, kes näitab KK'le sellega oma meelsust.


Oh, pigem keeras Kaja Kallas oma käpardlikkusega asja järjekordselt tuksi. Kui neid vaktsiine alles ostma hakati oli mitmeid variante. Ka siinses foorumis avaldati kahetsust et ei tehtud otselepingut Pfitzeriga jms. Eesti valitsus raius et kõik saab olema nii nagu Brüsseli juhtnöörid ette näevad (s.t ühishange) ja vaktsineerimine pidi ka hakkama kindlal kuupäeval ja tunnil kui Brüsselist kellukest helistatakse. Vist oli Ungari kes alustas kiusu pärast paar päeva varem ja sai ustavatelt meedias sõimata. Ühesõnaga - iseenesest kasulik idee tehti mõttetuks poliitprojektiks. Kusjuures -teema politiseerimist pole ma sugugi mitte igas riigis märganud. Kes Soomes end ei vaktsineeri pole ametlikus retoorikas kaugeltki veel neonats ega peksa öösel tsurkasid vaid inimesel on muud variandid mõttes. Keegi ei keela partei peajoonest irduda kui huvi on. Riigivõim arvestabki oma plaanides sellega et alati on keegi kes jääb eriarvamusele. Elumõttetu on hakata ressursse kulutama nende "õigele teele" juhatamiseks.

Ma olen maskide suhtes omal arvamusel - niimoodi moepärast ettevisatult on see puhas asendustegevus. Valitsus teab et niisugused oma arvamusega tüübid elavad ka samas riigis ja sellepärast on mask alati olnud soovituslik. Kohustuslik on ta siis kui ei saa hoida üle 2 m distantsi inimeste vahel. Ja siis ongi niimoodi et need kes maski nõustuvad kandma käivad poes kl 17 ja elavad seal tipptunnil üksteise seljas. Vähemus kes põhimõtteliselt maski ei kanna tuleb süüa ostma kl 22. Neid on vähe, suure poe peale hulgub maksimum kümme inimest ja vahed on pigem 20 mitte 2 meetrit. Mingeid politseipatrulle ei pea üleval pidama ega kedagi poest välja lohistama. See on puhas raha mis riigile alles jääb.

Maskide kohta seletasin alles tänavu suvel tuttavale: ta on Eestist pärit aga ikka väga ära soomestunud ja kannab alati maski, poes käib peale tööd tipptunnil ja muud väikekodanlikud huvid. Juulis oli tal puhkus, käis Eestis ja Lätis. Eestlasi sõimas et Tallinnas hulgutakse ringi, kärss paljas aga vaat Läti on tõeline eeskujuriik - kõigil on maskid, poe ustel on suured kirjad "No mask - no service" ja nii peabki olema. Pane ka mask pähe! Seletasin inimesele et see ei aita kui te nagunii kõik troppis koos olete ja see nätakas tuleb sügisel ära nii maskidega Lätis kui maskideta Eestis. Siis kui tuligi küsisin üle, aga ainult põrnitses altkulmu ja nohises vihaselt. Kusjuures talle ei meeldi maski kanda ja oktoobris alles luges päevi et saaks ometi 80 % vaktsineeritud, siis lubati piirangud ära kaotada. Jälle pidin valgustama et see kes niimoodi lubab on kas loll või valetab. Viirus ei kao enne suve kuhugi ja piirangud ka mitte kui üritatakse piirangute abil kunagist elu edasi elada. Elukorraldust tuleb muuta ehk kohaneda ja siis pole mingeid piiranguid vaja. Nahh on vaja sõita Türki päikesereisile ja veel nii odava piletiga et lennukis tuleb ruumipuudusel ühe jala peal seista. Neid tsurkasid keda vaadata on siingi nii palju et kui linnaväljakul umbes sülitada satub nagunii mingile maas kükitavale pabulale lagipähe. Kui tõesti puudu jääb küll siis Batka saadab juurde. Mingu kalale , või sõitku mootorrattaga või tõmbugu kloostrisse - kah uus ja huvitav kogemus.

No minupärast võib see pandeemia küll edasi kesta. Igasugused mõttetud koosolekud kus ainult õhku võngutati, jõulupeod, vanatädide sünnipäevad jne jne on nimekirjast maha tõmmatud. Sanatoorium.
aht0
Liige
Postitusi: 1249
Liitunud: 19 Juul, 2014 18:18
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas aht0 »

vanahalb kirjutas:Ma olen maskide suhtes omal arvamusel - niimoodi moepärast ettevisatult on see puhas asendustegevus. Valitsus teab et niisugused oma arvamusega tüübid elavad ka samas riigis ja sellepärast on mask alati olnud soovituslik. Kohustuslik on ta siis kui ei saa hoida üle 2 m distantsi inimeste vahel. Ja siis ongi niimoodi et need kes maski nõustuvad kandma käivad poes kl 17 ja elavad seal tipptunnil üksteise seljas. Vähemus kes põhimõtteliselt maski ei kanna tuleb süüa ostma kl 22. Neid on vähe, suure poe peale hulgub maksimum kümme inimest ja vahed on pigem 20 mitte 2 meetrit. Mingeid politseipatrulle ei pea üleval pidama ega kedagi poest välja lohistama. See on puhas raha mis riigile alles jääb.


Naljamees. Neid maskita ja sõna-otseses mõttes selgaronivaid tolguseid kohtas poes täiesti igal kellaajal.. Tipptunnil oli täiesti õudus ja pigem viirust pelgav inimene tolle aja paiku poodiminekut vältis. Ning selle palja kärsa massilehvitamise tulem on kah haiglates näha.
mart2
Liige
Postitusi: 5192
Liitunud: 22 Juun, 2014 19:52
Asukoht: Põlvamaa
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas mart2 »

Frater Redox kirjutas:https://www.ohtuleht.ee/1048454/kohus-keelas-kaitsevael-vaktsineerimata-kaitsevaelasi-teenistusest-vabastadaKaitseväelastele jäi praeguse seisuga õigus tööle ennistamisele ja tasu tagantjärele saamisele.
Tegemist on siiski esialgse õiguskaitsega, mis ei ole sugugi midagi lõpliku. Kohus antud asjas tuleb hiljem.
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
hjl85
Liige
Postitusi: 6385
Liitunud: 16 Mär, 2018 11:29
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas hjl85 »

Borja kirjutas:
..no nagu Eestile kombeks - "pidu katku ajal" päädis advokaatide orgiaga :mrgreen:

Tegelt huvitav (ja sügavalt koomiline) ka - et kuda need lamemaalastest desertöörid üldse kavatsevad teenistusse naasta // kaasvõitlejatega õlgõlatunnet arendada :twisted: :roll:


Miks peaks inimene seda häbenema kui lõpuks (mitte praegu) osutub, et oli temal õigus? KV-e vastava korralduse koostanud isikud peaksid siis silmad peast häbenema, et ei suuda/oska seadusega kooskülas olevaid korraldusi anda
mongol
Liige
Postitusi: 1306
Liitunud: 13 Aug, 2008 21:58
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas mongol »

Borja kirjutas:Tegelt huvitav (ja sügavalt koomiline) ka - et kuda need lamemaalastest desertöörid üldse kavatsevad teenistusse naasta // kaasvõitlejatega õlgõlatunnet arendada :twisted: :roll:

Ma olen enam kui kindel, et endised teenistuskaaslased võtavad neid kui inimesi, mitte kui lamemaalasi või desertööre, sest tunnevad neid märksa paremini kui Sina ja teavad arvatavasti ka põhjuseid, miks keegi keeldus. Teenistuskaaslaseks olemist ei sega küll kuidagi vaktsineeritud või -mata olemine, õlgõlatunne on neil kindlasti alles ja taastub. Mis sa arvad, kes nende tööülesandeid vahepeal täitnud on, KVJ või? Normaalne üksus ongi selline, kus ühe puudumisel teevad teised natuke rohkem, sest lumepall on kerge veerema hakkama, kui jätta auk sisse.

Kui aga kohus otsustabki, et kogu see palagan käsukorras vaktsineerimiseks ja repressioonid on siiski õigustühine või -vastane, aga mis siis?

Muidugi, kui tegu oli mingite konkreetselt pastakaveereteajate-youtubevaatajatega, siis polnud neil enne ega pole ka hiljem funktsiooni, aga seda peaks Sa oma PS ajast mäletama küll, palju meil selliseid on. Sel juhul on see kohtuvärk lihtsalt hea koht advokaatidele raha teenida ja ehk isegi mingeid pretsedente luua.
professional retard
moscito
Liige
Postitusi: 232
Liitunud: 30 Juun, 2017 10:56
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas moscito »

Kuna meil koolist testid koju antud, siis sai lapsel hommikul test tehtud, kõik ok, aga klassikaaslase ema saatis meile pildi kus oli näha teist triipu õrnalt, päeva peale selgus, et laps ongi koroonas. Oli hea, et nad said kodus testida ja last igaks juhuks kooli ei saadetud. Tundub, et see testiteema seekord töötas.
Turist 47
Liige
Postitusi: 4371
Liitunud: 08 Nov, 2014 18:30
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas Turist 47 »

moscito kirjutas: Tundub, et see testiteema seekord töötas.

Jah. Kohaliku Kooli hinnangul on kiirtestid suureks abiks nakatunute tuvastamisel - arvatavalt, valdav enamus jääb "sõelale".
Aga, paraku osa lapsi teste ei kasuta, ehk nende vanemad ei pea testimist vajalikuks ja reaalset testimist ei toimu. Sellega on juba olnud probleeme.
On keeruline kui kõigil on , vaatamata pandeemiale, õigus teha või mitte teha, tulla ja minna, jne.
Poti soldat
Liige
Postitusi: 1725
Liitunud: 02 Dets, 2012 12:44
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas Poti soldat »

vanahalb kirjutas:Oh, pigem keeras Kaja Kallas oma käpardlikkusega asja järjekordselt tuksi. Kui neid vaktsiine alles ostma hakati oli mitmeid variante. Ka siinses foorumis avaldati kahetsust et ei tehtud otselepingut Pfitzeriga jms. Eesti valitsus raius et kõik saab olema nii nagu Brüsseli juhtnöörid ette näevad (s.t ühishange) ja vaktsineerimine pidi ka hakkama kindlal kuupäeval ja tunnil kui Brüsselist kellukest helistatakse.

Kallas on küll mitut pidi äpu olnud aga esimeste vaktsiinihangete probleemid kuuluvad kogu täiega Ratas & co. valitsuse kapsaaeda. Kiire guugeldamisega tuli välja ka uuteuudiste artikkel vanema Helme sõnavõtust kuidas vaktsiinihangetega tehti kõik väga hästi.
Kasutaja avatar
loomake
Liige
Postitusi: 1897
Liitunud: 17 Aug, 2014 15:32
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas loomake »

Ja meditsiinitöötajad ei suuda uut lainet kindlasti ära oodata.

Palju see plaaniline maas oli juba... 30 000? Ja ega need opid ka kuhjuvad.

Tegelikult on neil kõigil võimalik lihtsalt käed üles tõsta ja minema kõndida. Laev Soome ja mõistlikumad töötingimused ootamas.... Äkki isegi pisut austust ja mõistmist.
Uudishimulik loll on ikka huvitavam olla kui ignorantne loll.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 20 külalist