Muud paraadid

Reklaamid ette ning kajastused tagantjärele. Aga paluks et ikka militaarasjadega seotult...
Vasta
Ghostship
Liige
Postitusi: 367
Liitunud: 02 Jaan, 2020 1:13
Asukoht: Kraken
Kontakt:

Re: Täna paraad ja meie lemmikkommentaatorid

Postitus Postitas Ghostship »

Õhuväeparaad jäi ära, sest hirmus torm Maskvaa kohal :shock:
Ilm umbes sama kui Põhja-Eestis praegu. Võimas dershzaava ikka küll... Ukraina lennuvägi naerab kuskil praegu.
aksel90
Liige
Postitusi: 755
Liitunud: 17 Jaan, 2013 2:47
Kontakt:

Re: Täna paraad ja meie lemmikkommentaatorid

Postitus Postitas aksel90 »

Mingit rõõmu, eufooriat, üleolekut küll tähtsate meeste näod ei väljenda. On kuidagi murelikud, väsinud ja kortsus (viimast väljaarvatud Putinil muidugi, see näeb välja pigem kui tülpinud pannkook).
hjl85
Liige
Postitusi: 6382
Liitunud: 16 Mär, 2018 11:29
Kontakt:

Re: Täna paraad ja meie lemmikkommentaatorid

Postitus Postitas hjl85 »

Ja Gerassimovi polnud näha :shock:
Jaanus2
Liige
Postitusi: 3834
Liitunud: 31 Mai, 2007 13:17
Kontakt:

Re: Täna paraad ja meie lemmikkommentaatorid

Postitus Postitas Jaanus2 »

Oli ju plaanis näidata Z-na lendavaid hävitajaid ja viimsepäevalennukit (proovis olid), äkki hakkas veidi häbi ikkagi? Seni on nad justkui pilvedest jagu saanud alati. Z mujal oli näha? Ma ei vaadanud.
sass2401
Liige
Postitusi: 743
Liitunud: 28 Veebr, 2022 0:06
Asukoht: EE
Kontakt:

Re: Täna paraad ja meie lemmikkommentaatorid

Postitus Postitas sass2401 »

Kiievile ja Odessale lilledepanekut oli kaadrites miskipärast näha, kuigi "õige võttenurgaga" saanuks varjata, mida mõne teise linna puhul juhtus.
Kiev.JPG

Odessa.JPG
Mulle meeldib, et Mart Helme andekuste väljatoomise eest jagatakse hoiatusi.
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Postitusi: 5209
Liitunud: 09 Jaan, 2007 0:05
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Täna paraad ja meie lemmikkommentaatorid

Postitus Postitas Manurhin »

Jaanus2 kirjutas:Oli ju plaanis näidata Z-na lendavaid hävitajaid ja viimsepäevalennukit (proovis olid), äkki hakkas veidi häbi ikkagi? Seni on nad justkui pilvedest jagu saanud alati. Z mujal oli näha? Ma ei vaadanud.

Mingeid pilvi pole kusagil (parandan: mõned rünkpilved siiski on), Moskvas päike paistab. Kui see on Vene lennuväe jaoks halb ilm, no siis ma ei tea, millal nad üldse lennata saavad?
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
aksel90
Liige
Postitusi: 755
Liitunud: 17 Jaan, 2013 2:47
Kontakt:

Re: Täna paraad ja meie lemmikkommentaatorid

Postitus Postitas aksel90 »

Ma ei vaadanud väga pingsalt, pigem taustal käis, seepärast päris pead anda ei saa, aga ei märganud tõesti ühtegi z-tähte.

Ikka hoopis teine tunne oli seda sõjatehnikat punasel väljakul vaadata, kui tead, et seda kõike parajasti just hävitatakse sadades ühikutes ja täitsa võimalik, et just samal ajal demonstreerib mõni tanki torn Ukrainas oma häid lennuomadusi. Selline teadmine teeb rõõmu.

Ja samas: ühes riigis, mida veel paari kuu eest võeti kui täitsa parketikõlbulikku, sõidavad täna ja juba viimased ca 15 aastat paraadil tankid, millel lehvivad sirbi ja varasaratega lipud. See mõtteviis, mida need lipud väljendavad, peab kaduma. Ainuke võimalus on Vene denatsifitseerimine.
sass2401
Liige
Postitusi: 743
Liitunud: 28 Veebr, 2022 0:06
Asukoht: EE
Kontakt:

Re: Täna paraad ja meie lemmikkommentaatorid

Postitus Postitas sass2401 »

Alates siit https://t.me/insiderUKR/32343 toimub ilkumine paraadi teemal. Kui näha ei ole, nurisege, tõmban pildid/ videod alla (kui viitsin).

1 paroodiavideo https://twitter.com/Ukraine/status/1523574072990261248

1 näide
Manused
photo_2022-05-09_12-57-58.jpg
Viimati muutis sass2401, 09 Mai, 2022 13:21, muudetud 2 korda kokku.
Mulle meeldib, et Mart Helme andekuste väljatoomise eest jagatakse hoiatusi.
Xender
Liige
Postitusi: 1700
Liitunud: 16 Mär, 2005 23:15
Kontakt:

Re: Täna paraad ja meie lemmikkommentaatorid

Postitus Postitas Xender »

Nõrk oli

Putini kõne oli lihtsalt tavaline plaat pahast NATOst ja kõik on natsid peale meie.

Paraadil oli suht vähe tehnikat ning terve juhtkond vaatas seda loperguste nägudega. Kõik tundus selline väsinud ja morn.

Oleks võinud siis paraadi juba üldse ära jätta "me ei saa võiduparaadi pidada, sest natside üle polda lõpliku võitu saavutatud vms" jutuga. Kui sellist pikkade nägude näitust korraldada.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36575
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Täna paraad ja meie lemmikkommentaatorid

Postitus Postitas Kriku »

Kas see on õige, et PSÜ Gerassimov puudus paraadilt?
sass2401
Liige
Postitusi: 743
Liitunud: 28 Veebr, 2022 0:06
Asukoht: EE
Kontakt:

Re: Täna paraad ja meie lemmikkommentaatorid

Postitus Postitas sass2401 »

Nii PM-is väidetakse. https://maailm.postimees.ee/7518175/ven ... st-korvale
K. Soicescu ülevaade ptn-i kõnest https://arvamus.postimees.ee/7518372/ka ... oniteooria
Tuumariigi juht pritsis viha ja põlgust USA vastu
Kremli Potjomkini küla «normaalsus» võib lõppeda peagi
On arusaamatu, miks osa riigipäid Putiniga veel suhtlevad
Putini kõne Punase väljaku tribüünil ei sisaldanud sõja ega mobilisatsiooni väljakuulutamist, mida mõned vaatlejad eeldasid, küll aga esitas konspiratsiooniteooria, millega Kreml põhjendab Venemaa agressiooni Ukraina vastu.

Sõda välja kuulutada ju ei saanud, sest Kreml pingutab «normaalsuse» demonstreerimise nimel, näitamaks, et lääne majandussanktsioonid ei toimi. Sõda käib samal ajal niigi täie hooga ning varjatud mobilisatsioon (vabatahtlikkuse sildi all) toimub Venemaa igas nurgas.

Ukraina ründamine olevat olnud peale sunnitud, kuid ainuõige ja õigeaegne otsus, kuivõrd lääs ei vastanud Venemaa poolt esitatud dialoogi pidamise kutsele (detsembri keskel USA-le ja NATO-le esitatud pikad ultimaatumite nimekirjad). Veelgi enam, Putini sõnul valmistus Ukraina avalikult uueks «karistusoperatsiooniks» Donbassi vastu ning NATO plaanis sissetungi Venemaa «ajaloolistele maadele», Krimmi ja teistesse piirkondadesse. Kiievis «räägiti» võimalikust tuumarelva soetamisest ning NATO oli valmis alustama «Venemaaga külgnevate alade sõjalist hõivamist». Venemaa jaoks loodi «täiesti vastuvõetamatu oht» ning «kokkupõrge USA poolt toetatud natside ja bandeeralastega muutus möödapäästmatuks».

Niimoodi rääkis avalikult tuumariigi juht, kellele mõned läänemaailma liidrid ikka veel helistavad ning keda teised (näiteks Ungari peaminister) ei kohku avalikult toetamast.

Vaevalt et Putin ise või ükski teine kuulaja jäi uskuma neid täiesti õõnsaid sõnu, kuid tribüünidel istunud «veteranid» (kelle vanus lubab oletada, et nad olid Teise maailmasõja lõpus alles lapsukesed) plaksutasid vaimustunult.

Putin purskas välja oma viha ja põlgust USA vastu, nimetades Ameerika liitlasi «satelliitideks» (arusaadav pettumus, et Venemaa peab piirduma Valgevene, Põhja-Korea, Eritrea ja Süüriaga). Ta rääkis jälle «degradeerunud» lääne (tuttav retoorika ka paremäärmuslikel populistidel Euroopas) Teise maailmasõja ajaloo «võltsimise» katsetest ning Venemaa suurest austusest kõikide teiste rahvaste ja nende kultuuride vastu (mida peaksid ukrainlased sellest arvama?)

Venemaa diktaator rõhutas, et võideldakse «omal maal» ja «oma inimeste» eest (vihje Donbassi peatsele annekteerimisele?) loomulikult «natsismi» hävitamise eesmärgil. Et keegi ei unustaks kunagi Teise maailmasõja tragöödiat… Kuidas saakski unustada, kui see toimub uuesti, kuid äraspidiselt – Natsi-Saksamaa asemel on rašistlik Venemaa barbaarse agressori rollis.

Putin, kes nähtavasti pole veel ühtegi sõdurit haiglas külastanud, tänas Venemaa (relvajõudude) meditsiinipersonali, sest iga vene sõduri elu olevat «väärtuslik». Vaevalt et Putin ise või ükski teine kuulaja jäi uskuma neid täiesti õõnsaid sõnu, kuid tribüünidel istunud «veteranid» (kelle vanus lubab oletada, et nad olid Teise maailmasõja lõpus alles lapsukesed) plaksutasid vaimustunult.

Järjekordne pateetiline ja ühtlasi groteskne üritus Punasel väljakul. Putini poolt taotletud «normaalsus» ei pruugi väga pikalt kesta.


M. Mihkelsoni ülevaade https://arvamus.postimees.ee/7518297/ma ... -kliseesid
Putini tänane kõne Moskvas, mis oli täis valesid ja klišeesid, kinnitab kahjuks taas, kui kaugel paralleelmaailmas Venemaa juhtkond elab, kirjutab riigikogu liige Marko Mihkelson (RE) oma sotsiaalmeediapostituses.

Putin põhjendas sõda Ukrainas USA ja tema «haledate satelliitide» katsega ohustada Venemaad ning «ajaloolisi territooriume» nagu Krimm. Venemaa on sõjas fašismiga ning Lääne ohuga, arvab Putin. Selline «zombide» maailm on muidugi väga ohtlik, sest kokkupuute puudumine reaalsusega võimaldab haarata ka kõige desperaatsemate lahenduste järele. Igatahes jätkab Putin sõda tema meelest võiduka lõpuni.

Huvitav, et seekord polnud maskeeritud Lenini mausoleumi ees tribüünil mitte ühtegi Putini vasalli, isegi mitte Lukašenkat. Punaselt väljakult ülekannet teinud Vene propagandistid ütlesid muuseas, et võit Suures Isamaasõjas tähendas ühtlasi Venemaa ajalooliste territooriumite taasühendamist. Mida oligi vaja tõestada. Aga meil Eestis on täna ilus ja rahulik Euroopa päev.


R. Vare https://arvamus.postimees.ee/7518300/ra ... ei-ennusta
Alles 1995. aastal Venemaal tähtsaimaks tõstetud pühal – nn Suures Isamaasõja võidu aastapäeval – on sel aastal omaette tähenduslik hetk, eeskätt Punase väljaku paraadi ja seal peetava kõne tõttu, kirjutab ürituse vaatleja Raivo Vare.

Paraadi vastu võtnud kaitseminister Šoigu demonstreeris, et vahepealsed kuulujutud tema kõrvalelükkamisest Putini poolt ei pea paika. Minister sõitis uue Rolls-Royce’iga väga sarnases Vene limusiinis Aurus püsti seistes ringi nagu muiste ja tervitas erinevate väeliikide ülesrivistatud sõdurite rivi. Seejärel tõusis ta tribüünile, mis oli paigutatud väljaku tasandile, mitte enam Lenini mausoleumile ja raporteeris Putinile. Ja seejärel pidas too oma maailmas seekord palju eelnevalt spekulatsioonide objektiks olnud kõne. Põhjuseks laialt levinud ootused, et just selles kõnes kuulutab ta välja sõja Ukrainale või isegi kogu demokraatlikule maailmale.

Sõja kuulutust ei tulnud. Küll aga tuli räige Lääne süüdistamine selles, et nood soosivat natsismi ja paigutavat roomavalt agressori (sic!) sõjalist infrastruktuuri üha lähemale Venemaale, rikkudes selle julgeolekuhuve. Seejuures Lääs soovivat haarata Vene põlisalasid, nagu Krimm. Ning kuna Lääs ei tahtnudki alluda Moskva ultimaatumile möödunud detsembris, siis seepärast tuligi võtta Putini sõnastuses «õigeaegseid» vastumeetmeid «agressiooni tagasilöömiseks». Võitlused käivat, kus Donbassi rahvamiilits ennastohverdavalt sõdivat käsikäes Vene relvajõududega oma maa vabaduse eest, austades Suures Isamaasõjas langenute mälestust. Lääne barbareid tulevat karistada ja võidelda taas pead tõstnud natsismiga. Putin kasutas tihti ka sõna «seltsimehed» mitte ainult sõjaväelasi adresseerides, mis on traditsiooniline, vaid ka laiemalt. See tuletas meelde kunagist Stalini pöördumist rahva poole 1941. aasta suvel, kus ta kasutas tavatut pöördumist «vennad ja õed».

On selge, et Putin ei tagane ja soovib jätkata sõda. Pole küll uusi avanguid, kuid oma senisest agressiivsest seisukohast ta ka ei loobu, paraku. Putini jaoks on ülim väärtus ikka võim ja sõjaline võimsus.

Kuid kõnes polnud peale Lääne süüdistamise agressioonis(!) ja oma tegevuse õigustamise mitte midagi Venemaa kavade kohta. NATO, eelkõige USA olevat kõiges süüdi, «me võitleme natsismi levikuga ja oma julgeolekuhuvide eest, võit on meie, elagu meie võit» oligi kogu sõnum. Ei mingeid märke mobilisatsioonist, sõja eskalatsioonist ja muust, mida kiputi laialt enne sündmust eeldama.

Küll aga sisuliselt võrdsustas Putin NATO ja demokraatiamaade tegevuse natsismiga. Isegi Ukrainat ei maininud ta eraldi ja seal toimepandud agressiooni esitati kõnes kui kaitseaktsiooni ja «võitlusi», otse nimetati vaid Donbassi ja Krimmi kui «põliseid» Vene alasid. Lääs lihtsalt tahtvat «suurt Venemaad» põlvili suruda ja alistada oma väärtustele. Seda ei juhtuvat kunagi. Nii, nagu kunagises suures sõjas, kaitseb jällegi Venemaa maailma natsismi eest ja saavutab selles võitluses võidu. Nende mälestust aga, kes selles pühas võitluses langevad, tuleb austada.

Kokkuvõtteks võib öelda, et see oli ootamatult madalprofiilne ja lühike kõne. Sisuliselt kordas ta taas oma juba kõiki ära tüüdanud jaburaid süüdistusi ja natsismi-vastaseid klišeesid. Donbassist rääkis ta seejuures kui juba Venemaa lahutamatust osast. Samas on selge, et ta ei tagane ja soovib jätkata sõda. Venemaa senised seisukohad ja strateegiad ei muutu. Pole küll uusi avanguid, kuid oma senisest agressiivsest seisukohast ta ka ei loobu, paraku. Putini jaoks on ülim väärtus ikka võim ja sõjaline võimsus.

Et veelgi rõhutada ilmasõja ja tänase järjepidevust sõitis sõjatehnika kolonni eesotsas paraadi alguses Punasele väljakule II ilmasõja tuntud Vene tank T-34, millel lehvis punalipp. Seejärel alles tulid väeliikide ja üksuste lippudega kaasaegsed soomusmasinad. Seekord oli juba eelnevalt teada, et paraadi mastaap oli pisut kokku tõmmatud, sest nii mehi kui masinaid on vaja rohkem Ukraina vastu. Rõhku pandi lennumasinate ülelennule ja, nagu ikka, rakettidele.

Kokkuvõte: Putin jätkab sõda, midagi Vene propagandas ei muutu, Venemaa vastandub jätkuvalt maailmale. Ja süüdi olevat kollektiivne Lääs, NATO ja eriti USA. Putinism kogu oma ilus õilmitseb edasi.

Järeldus: meil tuleb survet Putini Venemaale jätkata seni, kuni putinism väsib ja kaob.
Viimati muutis sass2401, 09 Mai, 2022 12:33, muudetud 3 korda kokku.
Mulle meeldib, et Mart Helme andekuste väljatoomise eest jagatakse hoiatusi.
aksel90
Liige
Postitusi: 755
Liitunud: 17 Jaan, 2013 2:47
Kontakt:

Re: Täna paraad ja meie lemmikkommentaatorid

Postitus Postitas aksel90 »

Kriku kirjutas:Kas see on õige, et PSÜ Gerassimov puudus paraadilt?

Teles igatahes ei näidatud. Ega tea, vene tavasid arvates võib vabalt ka mõni päev juba surnud olla.
Hukatus
Liige
Postitusi: 1222
Liitunud: 02 Mär, 2006 21:40
Kontakt:

Re: Täna paraad ja meie lemmikkommentaatorid

Postitus Postitas Hukatus »

Väidetavalt sai jalga või tuharatesse haavata ja ei ole võimeline püsti seisma. Ratastoolis Gerassimovi oleks ka ju jube häbi presenteerida.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36575
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Täna paraad ja meie lemmikkommentaatorid

Postitus Postitas Kriku »

Selle üle on vaieldud, kas sai või ei saanud haavata. Ju siis ikka sai, kui puudub.
sass2401
Liige
Postitusi: 743
Liitunud: 28 Veebr, 2022 0:06
Asukoht: EE
Kontakt:

Re: Täna paraad ja meie lemmikkommentaatorid

Postitus Postitas sass2401 »

Poolas Vene suursaadik sai punast värvi näkku ja karjuti:"fasistõ!" https://twitter.com/Liveuamap/status/15 ... 8701174785
Mulle meeldib, et Mart Helme andekuste väljatoomise eest jagatakse hoiatusi.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist