Eesti film O2

Sõjaväeluure. Ja mitte ainult sõjaväe. Aga KaPo foobiad siia teemasse ei sobi.
toomas tyrk
Site Admin
Postitusi: 5563
Liitunud: 16 Dets, 2003 11:32
Kontakt:

Re: Eesti film O2

Postitus Postitas toomas tyrk »

Vaatasin ka filmi lõpuks ära. Ei ole väga purist, ei häirinud see vormindus väga.

Mõned muud olmelised pisiasjad torkasid ka silma. Ei häirinud, tegid nalja.

Häirisid
1. venelaste sissetulek, kus äkki lennukid lendasid Tallinna kohal ja igal pool (graafika järgi DB-3 Talllinna kohal?), polnud see sissetulek selline demonstratsioon
2. stseen 1939 kuskil mõisas, kus venelastel oli justkui baas. nad said territooriume ja hooneid, aga niimoodi äkki terve mõis? okastraat ümber?
3. sellele järgnenud stseenid, kus venelased vabalt kimasid autodega mööda Eestit ringi ja tulistasid kuidas tahtsid. no filmi jaoks võib ju välja mõelda.
4. aga lõpus olnud suht arutu lennuvälja stseen, pidi vist olema Ülemiste, lennukiks sel ajal soomlastel mitte-eksisteerinud DC-(2 või 3) ja tulistamine seal ja ei mingeid kohaliku võimu esindajaid. no võimatu. nagu vene propaganda, et Eesti ei kontrollinud oma territooriumi...

Aga kõige rohkem - kogu stoori püänt, et eestlased varastasid venelaste koodi, mitte ei murdnud seda. See on ikka põhimõtteline möödapanek. Eestlased murdsid selle koodi, mitte ei varastanud. Üldse, mida sealt venemaalt eriti varastada ongi...

O2 on minu jaoks 3- film.
YRO
Uudistaja
Postitusi: 22
Liitunud: 12 Mär, 2022 8:23
Kontakt:

Re: Eesti film O2

Postitus Postitas YRO »

Minu arust oli kõige veidram stseen surnuaias, kus väga salajased luurajad troppis avalikult au andsid ja ringi vantsisid. Mulle tundub, et see küll kuidagi konspiratsioonireeglitele ei vastanud.
toomas tyrk
Site Admin
Postitusi: 5563
Liitunud: 16 Dets, 2003 11:32
Kontakt:

Re: Eesti film O2

Postitus Postitas toomas tyrk »

No see stseen oli tegelikult üks ajalooliselt tõepärasemaid. Ei olnud see II osakond mingi salaorganisatsioon. Käisid vormis tööl, Sõjavägede Staabis. Keegi oleks ukse ees passinud ja pilte teinud - oleks saanud kõik osakonna töötajad ka pildile. Ainult et samast uksest käis sisse-välja ikka kümneid ja kümneid sõjaväelasi. Ja kui oleks olnud mõne staabi ohvitseri matus - kohal oleks samuti olnud kogu staap.

Aga tegemist pole ajaloofilmiga. Üritatud on teha mingit "bondiaanat", aga välja kukkus paroodia. Eesti "bondid" tegutsevad oma kodumaal nagu vaenlase territooriumil, vene luure Eestis nagu oma kodus. Tegelikkus oli ikka vähe teine - saatkond oli palju väiksem kui praegu. Nii diplomaadid kui saatkonda tööle palgatud kohalikud olid kõik jälgimise all. Nemad pidid linnapeal ringi liikudes arvestama, et iga hetk võidakse neil käest kinni võtta, või kogemata portfell ära varastada.

Filmis aga tuleb suvaline poola tibin Tallinna, kohtub siin 2. osakonna vene osakonna (mis asi see veel on? Mis geograafilised osakonnad seal siis veel olid? Soome ja Läti? kogu teine osakond oligi "vene osakond") ülemaga. Viibib siin ja suhtleb temaga 3 päeva, sõidab siit otse edasi Moskva. Ja seal on juba pildid ees. Hea et voodistseeni filmi talle ei näidatud.

Kaks 2. osakonna töötajat lüüakse päise päeva ajal linnapeal avalikes kohtades maha, ilma et keegi märkaks või kedagi kinni võetaks. Kusjuures see teine mees veel lokaalis, mis on rahvast täis. Vene luure on ikka kõikvõimas!

Eesti oma aga täielik käpard. Supersügaval istuv "sala" saadab avaliku telegrammi (küll ilmselt mingil postkasti aadressil), mis on šifreeritud sõnumiga! Esimesi tähti kokku lugedes saad mingi sõna! Eesti luurajad käivad mitu päeva mööda kabinette ringi ja torgivad nina ning üritavad ära arvata, mis see sõna tähendab. Kuni (öösel ja salaja kalapaadiga) tuleb hea sõber Soome luurest, kes toob kogu plaani paberil kätte...

jne jne.

Halvasti kokkuõmmeldud tükkidest tehtud, sisuliselt Eesti sõjaväeluuret halvustav. Lõpustseenid veel eriti.
Madis Reivik
Liige
Postitusi: 3342
Liitunud: 20 Dets, 2019 13:30
Kontakt:

Re: Eesti film O2

Postitus Postitas Madis Reivik »

Tagantjärele olen kuulnud et planeeriti seriaali aga rahapuudus ja muu surve sundisid materjali ühes filmiks pressima.

Eks see selgitab seda rabelemist ja logisevat lugu.
Kasutaja avatar
just plain mean
Liige
Postitusi: 627
Liitunud: 08 Dets, 2008 14:05
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Eesti film O2

Postitus Postitas just plain mean »

Lugupeetud kaasfoorumlased väidavad, et huupi tehtud vormid ei seganud, et kes neid üldse teab. Aga mis teid segaks, kui tohib küsida? Kas "Moskvitš" ennesõjaaegses Tallinnas oleks ka näiteks OK? Või filmida osa stseene näiteks "Solarise" taustal? Kui kaugele üldse võiks lubada kinotegijatel oma vabaduse ja ülenurgalaskmistega minna? Mulle endale näiteks meeldib, et Briti komöödiaseriaalides nagu "Allo, allo!" või "Blackadder goes Fourth" kannavad näitlejad tip-top vorme (mis on sageli paremadki kui mõnes autentsust taotlevas suurteoses). Kui me ise ütleme, et keda see huvitab, siis tõepoolest, see ei hakkagi mitte kedagi huvitama. Ja keegi teine peale meie enda ei propageeri meie asju.

Esialgne kriitika "O2" vormide kohta:
https://www.facebook.com/toomas.boltows ... fcC6fhFLJl

ja siis veel täiendavalt:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... 00.&type=3
Roamless
Liige
Postitusi: 3808
Liitunud: 22 Okt, 2005 20:57
Kontakt:

Re: Eesti film O2

Postitus Postitas Roamless »

offtopic Allo Allo le heideti ette, et vormid olid 1940 aastast kuni 1944 ndani ehk peale 1940 ei muutunud.
Unforeseen consequences
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 0 külalist