Vene-Ukraina sõda I osa

Kõik käimasolevast sõjast
Suletud
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 15560
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda

Postitus Postitas Fucs »

Girkin: Vene armee pealetung Zaporožjele lõppes enne algust ja Melitopol on ohus

"Erioperatsioon", nagu venelased nende vallandatud sõda nimetavad, jätkub neljandat kuud. Plaanid meie riik üle võtta luhtusid mõne päevaga.

Harkov, Odessa ja Nikolajev jäid ellu. Nüüd on vene fašistid Zaporožje suunas takerdunud. Katsed vallutada piirkondlik keskus on ebaõnnestunud sedavõrd, et kaastöötajad kiirustasid Melitopoli nimetama "Zaporožje piirkonna pealinnaks". Kuid tundub, et rashistid ja nende käsilased peavad peagi selle ideega hüvasti jätma.

Ida-Ukrainas sõja ametlikult vallandanud separatistide DNR-i endine juht, endine Venemaa FSB töötaja Igor Strelkov (Girkin) kinnitas, et "rindel pole olukord kuigi hea".

Impeeriumi taaselustamise ideoloog positsioneerib end militaareksperdina ja analüüsib peaaegu igapäevaselt olukorda sõjakolletes. Järeldused on nii pettumust valmistavad, et tasub tsiteerida:
Puhanud "Severedonetskis, mis protsentuaalselt pidevalt käest kätte käib ja kus reserve "põletatakse", hakkab juhtuma see, millest teile juba kirjutas "rahvavaenlane" I. Strelkov ... ja muudel suundadel on kõik üleüldse väga mõru.

Kui Zaporižžjas lõppes pealetung juba enne kui alustada jõuti, siis ... Ukraina relvajõud on Izjumist juba 10 km kaugusel ja mida see üldiselt ähvardab, on arusaadav.

Aga see pole veel kõik, pärast tänast K. Stremousovi lugemist: "Hersoni piirkond on tegelikult juba pöördumatult Venemaa piirkond, natsiideoloogia ei saa kunagi võitu Kagu-Ukrainas" me nagu ei tea ... noh, võib-olla see pole mitte hüsteeria , kuid midagi sarnast see tundub, kui vaadata selliste Hersonist tulevate teadete sagedust. Seda seetõttu, et eelmisel nädalal olid Ukraina relvajõud linnast 20 km kaugusel ja nüüd räägitakse, et 10 km kaugusel. Pealegi ei juhtunud Zaporožje suunas midagi, sest väed viidi sealt ära ja see kujutab endast ohtu Melitopolile
kirjutab Strelkov-Girkin.

Tema arvates on pidevalt ikkagi "probleem probleemi järel" ja olukord kaldub veelgi hullemaks muutuma... Aga see, mis on rassistidele halb, on kahtlemata hea meile. Seetõttu usume Ukraina relvajõududesse ja ootame vabastamist.

https://ria-m.tv/news/289578/girkin_nas ... rozoy.html
Kasutaja avatar
Gideonic
Liige
Postitusi: 4867
Liitunud: 14 Aug, 2008 14:19
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda

Postitus Postitas Gideonic »

Ussisaar asju täis tassitud, ja otsapidi vist isegi kaevutud:

https://twitter.com/666_mancer/status/1 ... 8288827392

Kuluks paar MLRS lööki ära ja seejärel drooniga üle skännida ja järelejäänu hävitada
Runkel
Liige
Postitusi: 2831
Liitunud: 07 Sept, 2017 22:39
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda

Postitus Postitas Runkel »

Ukraina viljaekspordi küsimuse lahendamiseks on Maosaar oluline. Kas venelased suruvad oma tingimused peale ja kontrollivad laevateid, mis on tõenäolisem, või püüavad ukrainlased laevaliikluse enda kätte võtta. See tähendaks mu arvates Maosaare venelastest puhastamist ja oma süsteemide (seire, raketid) püsti panemist. Arvan, et oodatakse õiget hetke operatsiooniks.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 15560
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda

Postitus Postitas Fucs »

Tsõmbaljuk: Vene õhudessantväelased keelduvad ründamast pärast ebaõnnestunud lahingut Bahmuti-Lysichanski maanteel

Vene langevarjurid keelduvad rünnakule minemast, nad mõistavad, et nende jaoks on see ühesuunaline tee. Bahmuti-Lysichanski maantee ründamine sai rashistide jaoks taas läbikukkumiseks.

Sellest teatas ajakirjanik Roman Tsõmbalyuk.

"Pärast ebaõnnestunud pealetungi Donbassis keelduvad Vene langevarjurid rünnakule minemast," teatas ajakirjanik Roman Tsõmbalyuk. Rünnakus sai surma 12 Vene relvajõudude kaitseväelast ja üle 16 sai vigastada. "Pärast ebaõnnestunud pealetungi , keelduvad vaenutegevuses osalenud võitlejad uuesti rünnakule minemast,” märkis ajakirjanik.

https://v-variant.com.ua/rossyyskye-des ... ysychansk/
Hersoni oblastis hävitasid UKR relvajõud Vene sissetungijate peakorteri

15. juuni

Dnipropetrovski oblasti nõukogu esimees Nikolai Lukašuk näitas videot Vene okupantide staabi hävitamisest Hersoni piirkonnas.
Ta avaldas video oma Telegrami kanalil.
Venemaa peakorteri hävitasid Dnepri, Krõvõri ja Lõunagrupi sõjaväelased.

Lukašuki sõnul hävitati täpses suurtükitules mitu ühikut vaenlase tehnikat ja isikkoosseisu.
Varem teatati, et 14. juunil kaotasid Vene sissetungijad 31 ühikut soomusmasinaid.

https://most.ks.ua/news/type/1/url/na_h ... agarbnikiv
Severodonetsk ei ole ümber piiratud: UKR relvajõud kontrollivad suuri alasid linna lähedal, ütles valitsusadministratsiooni juht Vlasenko

Severodonetski rajooni sõjaväevalitsuse juht Roman Vlasenko teatas, et Ukraina kaitsjad kaitsevad linna tööstustsooni.
Ta ütles seda telekanali Espresso eetris.

"Sillad on hävitatud, kuid see pole ümberpiiramine. Severodonetski lähedal, Severski Donetsi poolel, kontrollime suuri alasid. See ei ole mingi tükike maad a`la viis korda viis km vaid suur ala. Teisel pool Donetsit on meil lisajõud, garnisonid. Kontrollime kümme korda rohkem alasid kui see, mis on jäänud Severodonetskisse meie relvajõudude kontrolli alla," rääkis Vlasenko.

Sõjaväeadministratsiooni juht lisas ka, et vaenlane ründab Severodonetskit kolmest küljest.

Severodonetskis on olukord keeruline kuid kontrollitud. Linn on peaaegu täielikult venelaste kontrolli all. Meie poisid hoiavad kaitset tööstustsoonis ja elamusektoris tööstustsooni lähedal. Vaenlane tuleb kolmest suunast - Rubižne, Starobilsk, Novoaydar. Tänavavõitlused jätkuvad, "- võttis Vlasenko kokku.

https://espreso.tv/severodonetsk-ne-v-o ... a-vlasenko
URR
Liige
Postitusi: 708
Liitunud: 13 Sept, 2006 10:07
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda

Postitus Postitas URR »

Gideonic kirjutas: 15 Juun, 2022 14:41Kuluks paar MLRS lööki ära ja seejärel drooniga üle skännida ja järelejäänu hävitada
Ukraina droonid ei pääse Maosaare kohale. Seal on juba kaks õhutõrjesüsteemi ja tundub, et tuuakse juurde. Lisaks patrulivad lähedal lennukid ja õhutõrjerelvadega laevad. Saarest ida pool on nafta- või gaasiplatvormidele GPS segajad pandud. Üks Rumeeniasse teel olnud tsivillaev eksis juba ära ja venelased kamandasid selle minema, et see “Vene territoriaalvetesse” ei tuleks. Tundub, et venelased on enam-vähem kindlad, et ukrainlased ei suuda mere kohal õhuruumi kasutada ega merepilti luua, sest nad on hakanud jälle kaldale lähemale (st laevavastaste raketide laskekaugusesse) tulema, aga nad ei jää sinna passima.
You are not entitled to your opinion. You are entitled to your informed opinion. No one is entitled to be ignorant. (Harlan Ellison)
eeru
Liige
Postitusi: 585
Liitunud: 30 Jaan, 2011 21:55
Asukoht: norge
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda

Postitus Postitas eeru »

Fucs kirjutas: 15 Juun, 2022 12:49
Izyumi linnavolikogu saadik Maksõm Strelnõk ütles, et Ukraina relvajõud korraldavad Izyumi äärelinnas vasturünnakuid ja vabastavad asulaid.
Need on Harkivi piirkonna Spivakivka ja Zavody külad, ütles Maksym Strelnyk.
https://t.me/operativnoZSU/28676

Trofee ТОС-1А «Солнцепёк»
https://t.me/bpz_ua/16387

Troffe soomusmasin "Тайфун"
https://t.me/operativnoZSU/28669
Ukraina lennukid hävitasid VF roodu taktikalise grupi - õhujõudude väejuhatuse pressiteenistuse.

Teisipäeval, 14. juunil andsid Ukraina lennukid Su-25 ja Su-24 mitu õhulööki vaenlase positsioonidele. Hävitati vastase roodu-taktikaline rühm, okupantide tehnika ja elavjõud.
https://t.me/bpz_ua/16384
Severodonetskis asuvas Azoti tehases võib olla 300–1000 tsiviilisikut. Tsiviilelanike evakueerimine ebaõnnestus.
https://t.me/nexta_live/30617
Kas mingi nali või Kiievi propa. Tegin viimase postituse siia pea 2 aastat tagasi. Mõtlesin, ei kunagi rohkem. Aga. Lihtsalt Su-25 ja 24 on minu lemmikud. Ukrainal oli 2022.a algul ainult 9-10 lennuvõimelist Su-24. Viie Su-24M hukkumist on kinnitanud isegi Ukraina. Ülejäänud 160 tk. on lihtsalt vanaraud.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 15560
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda

Postitus Postitas Fucs »

Ukraina relvajõudude peastaap

Operatiivinfo seisuga 18.00 15.06.2022 seoses Venemaa sissetungiga

Volõni ja Polissja suunal jätkub Bresti oblasti Pinski rajooni piirialadel piirkonna insenerivarustuse täiendamine. Rakettide ja õhulöökide oht Valgevene Vabariigi territooriumilt jätkub.

Põhja suunas tulistas vaenlane miinipildujatest meie vägede positsioone Sumõ ja Tšernigovi oblasti piirialadel. Meie üksuste asukoha selgitamiseks viis ta läbi UAV-de õhuluuret. Vastane kasutas elektroonilisi sõjapidamise süsteeme, et häirida kaitseväe juhtimissüsteeme.

Harkivi suunal on vaenlase peamised jõupingutused ja teod suunatud okupeeritud piiride hoidmisele, takistades meie vägede sisenemist Ukraina riigipiirile Harkivist põhja pool.

Slovjanski suunas on agressori peamised jõupingutused suunatud pealetungi jätkamisele Izyumi - Slavjanski suunas. Vaenlane viis edutult läbi rünnakuoperatsioone Dovgenke - Krasnopillya suunas. Vaenlane püüdis Dolyna asula piirkonnas taktikalist olukorda parandada. Ukraina sõdurid lõid rünnakud tagasi ja sundisid okupandid taganema.

Vaenlane Lymani suunas aktiivset tegevust ette ei võtnud, tulistades meie üksuste pihta suurtükiväega.

Severodonetski suunal jätkavad okupandid kaitseväe positsioonide tulistamist suurtükiväe ja mitmikraketiheitjatega. Vaenlase üksused tungivad edasi, et saavutada täielik kontroll Severodonetski linna üle, võitlus jätkub. Toškivkas tõrjusid meie kaitsjad edukalt järjekordse vaenlase rünnaku.

Bakhmuti suunas tulistas vaenlane meie vägesid suurtüki- ja reaktiivsuurtükiväega. Ukraina sõdurid tekitasid vaenlasele kaotusi tema pealetungi ajal Vasylivka – Jakovlivka ja Vasylivka – Berestove suundadel. Okupandid taganesid.

Avdiivka, Kurakhivi, Novopavlivi ja Zaporižžja piirkonnas vaenlane aktiivset tegevust ette ei võtnud. Meie tegevuse ohjeldamiseks ja meie vägede teistesse suundadesse üleviimise takistamiseks tulistas vaenlane miinipildujatest, suurtükiväest ja reaktiivsuurtükkidest.

Vaenlane jätkab kaitsepositsioonide hoidmist Lõuna-Buzi ja Tavriya suundades. Ta püüab täiustada Bezvodne ja Ištšenko asulate piirkondade positsioonide insenerivarustust.

Kaitseväe tehniliste luurevahendite vastu võitlemiseks paigutasid Vene okupandid Melitopoli piirkonda elektroonilise sõjapidamise kompleksi.
Olemasolevatel andmetel on selgunud muudatused Ukraina territooriumil tegutseva vastase lahingu- ja arvulises koosseisus. Nii suurendati okupatsioonivägede rühmitust ühe pataljoni taktikalise grupi võrra Lääne sõjaväeringkonna 138. eraldiseisvast motoriseeritud jalaväebrigaadist.
Lisaks suurendas vaenlane Bahmuti suunal rühma operatiivreservist pataljoni taktikalise grupiga, mis paigutati Kupjanski rajoonist ümber Pervomaiski. Pärast lahinguvalmiduse taastamist võeti Komõšuvakha ja Popasna ringkondades kasutusele Lõuna sõjaväeringkonna 8. armee eraldi üksused.

Vene Föderatsiooni õiguskaitseorganite juhtkond jätkab meetmete rakendamist, et kaasata Ukraina-vastasesse sõtta täiendavat inimressurssi, suurendades makseid ja sõlmides lühiajalisi lepinguid koos võimalusega neid pikendada.

Vaenlane jätkab ajutiselt Khersoni oblasti okupeeritud aladel asuvate ettevõtete kasutamist kahjustatud relvade ja sõjavarustuse taastamiseks ja parandamiseks.

Olemasoleva teabe kohaselt on Belgorodi linnas ja piirkonnas täiendavalt kaasatud meditsiinitöötajaid teistest Vene Föderatsiooni piirkondadest, et töötada haavatud sõjaväelastega. Kõik see viitab Vene okupantide märkimisväärsetele kaotustele.

https://www.facebook.com/GeneralStaff.u ... 4984922253
Kasutaja avatar
Hertsog
Liige
Postitusi: 1607
Liitunud: 23 Veebr, 2009 9:03
Asukoht: Dorpat, nõudmiseni
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda

Postitus Postitas Hertsog »

Ukrainal oli 2022.a algul ainult 9-10 lennuvõimelist Su-24. Viie Su-24M hukkumist on kinnitanud isegi Ukraina.
ja ülejäänud 4-5 ei võinud lööke anda? tänapäeval annavad taktikalisi lööke 1-2 lennukit ja aitab küll...
Pilt

https://www.facebook.com/panzerwerke

Bitte kommen sie in nach käsikaudu, aber vorsicht: esikus on dunkel ja tulistatakse !
mart2
Liige
Postitusi: 5181
Liitunud: 22 Juun, 2014 19:52
Asukoht: Põlvamaa
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda

Postitus Postitas mart2 »

Hertsog kirjutas: 15 Juun, 2022 18:49
Ukrainal oli 2022.a algul ainult 9-10 lennuvõimelist Su-24. Viie Su-24M hukkumist on kinnitanud isegi Ukraina.
ja ülejäänud 4-5 ei võinud lööke anda? tänapäeval annavad taktikalisi lööke 1-2 lennukit ja aitab küll...
Kui meelde tuletada, siis said ukrainlased mingi portsu"varuosasid" ja lego-lennukid koos... 8)
https://mezha.media/en/2022/05/26/it-se ... usual-way/
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
Kasutaja avatar
ermot
Liige
Postitusi: 1020
Liitunud: 25 Dets, 2011 15:33
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda

Postitus Postitas ermot »

Natukene vastaspoolelt ka videomaterjali. Saatusin siin infonäljas ringi kollama välismaistel militaarfoorumitel ja üht-teist jäi näppu. Kuvatav viide selliselt saidilt, nagu Defence Hub, https://defencehub.live/threads/ukraine ... 9/page-677. Kisub nagu kohati venemeelseks, mine või ise õiendama ja tasakaalustama. Materjali palju, ei hakka siia kõike kopeerima.

Igatahes, mingi lampa snanii (teadmiste lamp) pritsib aeg ajalt miskiseid videosid masinate ja erienvate taktikate kohta U. sõjas, loetelu siin:
https://www.youtube.com/channel/UCJ03pp ... QoA/videos

Mõningaid silma hakanud noppeid veel:
Jaht Stugnaga soomustransportöörile:
https://twitter.com/i/web/status/1535201105134727168

Mariupol Liberation Kino
https://files.catbox.moe/22qalc.mp4

RU jalavägi kaevikuid puhastamas (droonivideo)
https://files.catbox.moe/ytdovl.mp4
https://files.catbox.moe/1dvl98.webm
No one said survival was fun.
clarus
Liige
Postitusi: 265
Liitunud: 16 Veebr, 2015 8:29

Re: Vene-Ukraina sõda

Postitus Postitas clarus »

ermot kirjutas: 15 Juun, 2022 20:34 RU jalavägi kaevikuid puhastamas (droonivideo)
https://files.catbox.moe/ytdovl.mp4
https://files.catbox.moe/1dvl98.webm
Millises osas see veel talv on ? Juuni keskel ? :shock:
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36570
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda

Postitus Postitas Kriku »

Seda on juba varem postitatud ja arutatud.

---

Päris hea intervjuu: https://ypsilon.postimees.ee/7545021/in ... ske-uskuda

Kopeerima ei hakka, kes näeb, see loeb.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40155
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Lugege nt Vello Loemaa raamatut, kes lendas ka taolistel lennukitel.
Kui vaadata neid olukirjeldusi polügoonilt, siis nii väikese objekti nagu rühm tabamine oli suhteliselt õnne asi.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
aksel90
Liige
Postitusi: 755
Liitunud: 17 Jaan, 2013 2:47
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda

Postitus Postitas aksel90 »

Iga asja kohta võib öelda "propaganda" või " eduraportöörlus", kuid ilma argumentideta ei vii see tõsist arutelu edasi.
Minu arust on peamine põhjus, miks arutelu takerduma tükib, ikka see, kui teise poole juttu lugedes jätakse nii karmid "filtrid" peale, ei saadagi aru, mida öelda püütakse. Ehk kasutas akf Trumm sõna "propaganda" vähe kergekäeliselt, kuid jutt pole üldsegi sellest, mida on lennuväe löögiga võimalik teoreetiliselt saavutada, vaid sellest, et lennuväe rünnaku tagajärgi
on ründaval poolel üsna keerukas kindlaks teha
.
See on olud õhurünnakute probleem esimesest õhurünnakust alates. Eesti puhul on heaks näiteks 1944. aasta märtsipommitamised, pärast mida saatsid venelased maailma kommünikeed, mis rääkisid vastase tõsisest häirimisest ja hävitatud logistikakeskustest, mis tegelikult tõele ei vastanud. Muidugi on tehnika vahepeal oluliselt edasi arenenenud, aga alati pole võimalik saata ka drooni järelseiret tegema. Teisisõnu - lennuväe rünnakute tulemuste raportitesse soovitab Trumm suhtuda teatava skepsisega. Minu arust on see hea soovitus.

Edit: vabandust, ikka akf Kapten Trumm
hjl85
Liige
Postitusi: 6382
Liitunud: 16 Mär, 2018 11:29
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda

Postitus Postitas hjl85 »

Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: j6rx, Liivar ja 13 külalist