Vene-Ukraina sõda I osa

Kõik käimasolevast sõjast
Suletud
an2
Liige
Postitusi: 1418
Liitunud: 04 Dets, 2020 9:25
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda

Postitus Postitas an2 »

mikks kirjutas: 21 Juul, 2022 11:40
Kilo Tango kirjutas: 21 Juul, 2022 11:27 See Hersoni silla purustamine on selline kahe otsaga asi. Ühest küljest hõlbustab Hersoni vabastamist. Teisest küljest annab see venelastele strateegiliselt selge signaali - rünnakut Melitopolile saab sisuliselt algatada ainult Zaporižžja suunalt.
Kui venelased tunnevad, et ei suud enam Hersonit hoida, siis laseksid ilmselt ise silla õhku. Nii ehk naa, silda tervena hoida ei õnnestu.
UA püüab silda minimaalselt vidagastada, et see hiljem kiiresti kasutusse võtta, samas peab see olema piisvav jätmaks muljet, et seal pole midagi enam õhkida. Sillapostid on kriitilieslt tähtsad, kandetalad on kiiresti paigaldatavad.
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19628
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda

Postitus Postitas ruger »

Venelaste hulgas on ikka idioote rohkem, kui küllaga(arvan, et viimastel aastatel on nende hulk kordades kasvanud). Zaporožje AEJ generaatorite ruumi panna oma raketid ja lahingumoon.
Russian army puts explosives, heavy war equipment and ammunition into generators hall of Zaporizhzhya nuclear power plant. Russians already use the NPP territory for rocket artillery strikes on Ukrainians. This is nuclear terrorism pure
https://twitter.com/sumlenny/status/1550124687073484804


USA kongress valmistub Venemaa nimetamiseks terroristlikuks riigiks. Sama paluti teha ka välisminister Blinkenil. Kui UKR tuumakas õhku lendab siis on Moskva ka väärt IMHO tuumapommiga kostitamist.
Politico: Pelosi asks Blinken to label Russia as terrorist state.

According to Politico's sources, U.S. House Speaker Nancy Pelosi told Secretary of State Antony Blinken to designate Russia as a state sponsor of terrorism and warned him that otherwise, Congress will do so.
https://twitter.com/KyivIndependent/sta ... 4728779777
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 15570
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda

Postitus Postitas Fucs »

Dneprist põhja jäävat "sillapead" saavad venelased varustada lisaks ANtonovski maanteesillale ja raudteesillale veel ka mööda kahovka HEJ tammi kulgevat maanteed ja raudteed Nova-kahivka ja Vesele vahel (ca 45-50km ülesvoolu). Seda tammi aga ei saa tümitada, seega sealt kaudu mingi ühendus endiselt jääb/jääks... aga logistika läheks kordades keerulisemaks ja varustusteed Hersonini (ning sealt allavoolu edasi) kriitiliselt pikaks.

*

Mulle imponeerib hoopis üks teine "väike" nüanss kogu selles sõjas, millest pole nagu eriti kusagil räägitud.
Nimelt ei ole suutnud (pole võimeline) VF maha häkkida MIL GNSS sagedusi ja kanaleid, mida kasutavad täpisrelvad/täpismoon.
Muidu nad nende GNSS tsiviilsageduste ja kanalite kallal laiasid (ja demonstreerisid oma "võimekusi") siin suht edukalt juba pikalt enne UKR sõda erinevates paikades.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 15570
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda

Postitus Postitas Fucs »

Ukraina relvajõudude kindralstaap
·
Operatiivinfo seisuga 18.00 21.07.2022 seoses Venemaa sissetungiga

Volõni ja Poliske suunal suuri muudatusi ei ole. Selle aasta juulis on Valgevene Vabariigi territooriumil käimas selle riigi kodanike agitatsioonikampaania, et sõlmida lepinguid Venemaa erasõjaväeettevõtetega. Nendest sündmustest võtavad aktiivselt osa Valgevene Vabariigi relvajõudude sõjaväekomissariaadid.

Siverski suunas jätkab vaenlane meie vägede positsioonide tulistamist Sumy piirkonnas ja droonidega õhuluuret.

Harkivi suunal alustas vaenlane õhurünnakuid Verhnõi Saltovi ja Rtõšivka lähedal. Ta andis suurtükituld Harkivi, Pytomniku, Ruska Lozova, Rubižnõi, Tšerkassõ Tõški, Prudjanka, Tšugujevi, Udõvi, Korobochkino, Zalõmani ja Malõnõvka rajoonides.
Ta üritas rünnakutega edutult edasi liikuda Velyki Prohody - Pitomnyki suunas. Vaenlane teostas mehitamata õhusõidukiga ka õhuluuret Slatõnõi, Rubižnõi, Zamulivka ja Dementiivka lähedal.

Slavjanski suunas alustas vaenlane suurtükitule andmist Dolina, Bogorodichne, Husarivka, Velyka Komyshuvaha, Nortsivka ja Virnopillya asulate piirkonnas. Viis läbi õhuluure Dmõtrivka ja Virnopoli lähedal.

Kramatorski suunas alustas vaenlane õhulööke Serebrjanka ja Spirnõi piirkondades. Suurtükiväe tulistamisi registreeriti Siverski, Hrõhorivka ja Ivano-Darivka lähedal. Vaenlase droonide operatiiv-taktikatasand tegutses Rozdolivka ja Hryhorivka lähedal.
Ukraina sõdurid tõrjusid okupantide pealetungi Lysichani rafineerimistehase - Ivano-Daryivka suunas. Vaenlane kandis kaotusi ja taganes.

Bahmuti suunal sooritas vaenlane õhulööke Veršina, Bilogorivka, Kostjantõnivka ja Berestovka asulate piirkonnas. Suurtükiväe tulistamine registreeriti Berestovo, Vesely, Vyimka, Vershõni, Novoluhanski, Bahmuti, Zaytsevo, Soledari, Rozdolivka ja Kurdyumivka ümbruses.
Okupantide nõrgad rünnakud Klynove – Veršina, Myronivka – Vuglehirska TPP suunal ebaõnnestusid taas.

Meie vägede tegevuse ohjeldamiseks andis vaenlane Avdiyivi, Novopavlivi ja Zaporižžja suunal õhulööke Krasnohorivka, Kamianka, Sweetkoy ja Novoandriivka lähedal. Ta andis STV tuld Avdiivka, Krasnohorivka, Pisky, Zolota Niva, Mykilske, Zaliznychne, Stepnohirski, Novoselivka Druga, Vugledari, Gulyaipilske, Novopili, Biloghirya asulate piirkondades. Suurtükitule reguleerimiseks kasutati Shcherbaki, Malaya Tokmachka ja Biloghirya lähistel operatiiv-taktika tasemel mehitamata õhusõidukeid.

Lõuna-Buzka suunas registreeriti STV tulistamised Olgyne, Potemkine, Knyazuzka, Shiroke, Ternivka, Luch, Kotlyareve, Pervomaiske, Nova Zorya, Dobre ja Bila Krynytsia asulate piirkonnas. Okupandid üritasid edutult alustada vasturünnakut Sukhõ Stavoki - Andriivka suunas.

Musta mere ja Aasovi mere tsoonis keskendub vastase mereväerühm oma põhilised jõupingutused tsiviillaevanduse blokeerimisele Musta mere loodeosas. Väljaspool baase on kaks tiibrakettide kandjat.

Sundmobiliseeritutelt, kes toimetatakse kaotusi täiendama ajutiselt okupeeritud Donetski ja Luganski oblasti aladelt, võetakse ära isiklikud dokumendid. See näitab selle kontingendi täielikku igasuguste õiguste puudumist ja peaks väidetavalt lõpetama deserteerumise. Samuti ei võimalda see nimetatud isikute tuvastamist surma korral, mis avab võimaluse erinevatele finantspettustele Vene Föderatsiooni relvajõudude juhtkonna kasuks.

Ukraina sõdurid on kaitsepositsioonidel ja jätkavad metoodiliselt Vene okupantidele kaotuste tekitamist.

https://www.facebook.com/GeneralStaff.u ... 6KGeBny62l
Tommi
Liige
Postitusi: 203
Liitunud: 17 Aug, 2009 15:39
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda

Postitus Postitas Tommi »

ruger kirjutas: 21 Juul, 2022 16:49 Venelaste hulgas on ikka idioote rohkem, kui küllaga(arvan, et viimastel aastatel on nende hulk kordades kasvanud). Zaporožje TUEJ generaatorite ruumi panna oma raketid ja lahingumoon.
Mis idioodid? Panid oma moona ühte kohta, kus ukrainlased seda hävitada ei julge.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 15570
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda

Postitus Postitas Fucs »

Tundub, et venelastel on ressurssidega väga raske

Vene sissetungijad paigutasid VF Kaitseministeeriumi V. P. Tškalovi nimelisele 929.-ndale riiklikule lennukatsetuskeskuse lennuväljale, mis asub Ahtubinski õhuväebaasis, vähemalt kolmkümmend lennuväeraketti "Kindžal" (Х-47 "Кинжал").

Kokku on VF õhujõududel relvastuses üldse ainult umbes 40 X-47 raketti.

Selline seda tüüpi rakettide kontsentratsioon ühte kohta võib viidata sellele, et venelased tahavad neid kasutada Ukraina territooriumil asuvate oluliste sihtmärkide tabamiseks.

Kogu sõjaperioodi jooksul on kasutatud neid rakette Ukraina territooriumi tulistamiseks vaid ühe korra. Ja kõik sellepärast, et neid on ainult 4 tosinat. Kui neid (viimaseid rakette) nüüd hakatakse kasutama, siis näitab see, kui kokku surutud on nende ressursid.

https://t.me/bpz_ua/21270
Ahtubinsk.png
Х-47 "Кинжал" - "Iskander" kompleksi lennuväeversioon
Rakett: 9-А-7660
Rakett: 9-C-7760 - aeroballistiline

Raketi kandjad:

MiG-31K - 1 rakett,
Tu-22M3M – 4 raketti
Tu-160 – mõlemal rullikul peaks olema 4 raketti

Kompleksi maksimaalne hävitamise ulatus:

MiG-31K - ülemjuhataja pressikonverentsi andmetel 2000 km. MiG-31K jaoks (ilma kandja lahinguraadiuseta).
Tu-22M3 - üle 3000 km
https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0 ... %BA%D1%81)
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 15570
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda

Postitus Postitas Fucs »

Ukraina Luure Peavalitsus GUR: VF on ära kasutanud kuni 60% kõigist oma rakettidest

Ukraina luure peadirektoraadi pressiesindaja Vadim Skibitski ütles briifingul, et pealetungi algusest peale on Venemaa Föderatsioon ära kasutanud 55–60% oma ballistiliste rakettide varudest.

Rahvusvaheliste sanktsioonide tõttu on Venemaal probleeme uute rakettide tootmisega.

Siiski on tal veel piisavalt vanu nõukogude varusid.
«Tegemist on näiteks Kh22 tiibrakettidega, mida on muuhulgas juba kaks korda kasutatud Valgevene territooriumilt. + muud tiibraketid - raketid "Smerch", "Uragan", BM-21 "Grad" jms relvasüsteemidele. See kõik on veel alles Nõukogude Liidu varudest, ja varud on väga suured ja on väga raske arvutada, kui palju on sinna neid veel jäänud, ”lisas Vadim Skibitsky.

https://t.me/Pravda_Gerashchenko/33094
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 15570
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda

Postitus Postitas Fucs »

Juut ja moslem õlg-õla kõrval ühelpool rindejoont VF vastases sõjas
https://t.me/bpz_ua/21253

Slovjansk on rünnaku all: UKR piirivalve valmistub lahinguteks linna pärast
https://www.youtube.com/watch?v=o94ZqZmM9wg
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19628
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda

Postitus Postitas ruger »

Venemaa on pidanud mitmeid üksuseid tagalasse saatma reorganiseerimisele, kuna kaotused isikkoosseisus on suured
Elements of the following units have been moved away from the front line to restore combat capabilities due to heavy losses:
55th Motorized Rifle Brigade
102nd Motorized Rifle Regiment
74th Guards Motor Rifle Brigade
https://twitter.com/DefMon3/status/1550074204481097729
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
an2
Liige
Postitusi: 1418
Liitunud: 04 Dets, 2020 9:25
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda

Postitus Postitas an2 »

Enne Krimmi hõivamist ja osaliselt ka pärast olid Ukraina jõustruktuurid üle ujutatud Venemaa agentidest.
https://www.youtube.com/watch?v=nsRgIvS ... Arestovych
Kes keelt valdab, siis vaadaku. Päris masendav. Supakad ainult vene keeles.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36640
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda

Postitus Postitas Kriku »

Reutersi ülevaade sõja senisest käigust (kuupäevaliselt muutuvad kaardid): https://graphics.reuters.com/UKRAINE-CR ... pzygorxvw/
soul
Liige
Postitusi: 2898
Liitunud: 12 Nov, 2005 22:59
Asukoht: Lõuna
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda

Postitus Postitas soul »

Kahurilihaks minemisest keeldunud vene sõdureid hoitakse Luganski oblastis vangistuses. Koju pääsemise asemel saadetakse kohtu alla. Video.
https://www.currenttime.tv/a/31952005.html
"Сказали, домой вас не отправят. Сначала СИЗО, потом "губа" и суд в Луганске". Матери отказников – о том, как их сыновей держат в плену
Российских солдат, отказавшихся воевать, держат в заточении в Луганской области. Их минимум десятки, а, возможно, и сотни. Об этом Настоящему Времени рассказали матери двоих из них.
Kasutaja avatar
Musashi
Liige
Postitusi: 143
Liitunud: 15 Mai, 2020 1:36
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda

Postitus Postitas Musashi »

Tommi kirjutas: 21 Juul, 2022 17:42
ruger kirjutas: 21 Juul, 2022 16:49 Venelaste hulgas on ikka idioote rohkem, kui küllaga(arvan, et viimastel aastatel on nende hulk kordades kasvanud). Zaporožje TUEJ generaatorite ruumi panna oma raketid ja lahingumoon.
Mis idioodid? Panid oma moona ühte kohta, kus ukrainlased seda hävitada ei julge.
Arusaamad idiootsusest ja julgusest akf-l vist pisut nihkes.

Idioodid selle pärast, et millegi sellise peale üldse tulla, luua võimalus potentsiaalseks tõsiseks tuumareostuseks.
Arvestades ka seda, et neil on lennanud ka n-ö rahulikumatel perioodidel moonalaod regulaarselt vastu taevast...on alati võimalus, et lendab ka see.
Selle pärast ongi idioodid.

Julgusega või selle puudumisega pole siin Ukraina poolt mingit pistmist.
Ukrainlaste otsus seda niinimetatud moonaladu mitte puutuda on ratsionaalne ja terve mõistuse tundemärk.
Pioneer/TT Pioneeripataljon, Tapa 2004/05
Kasutaja avatar
ambur123
Liige
Postitusi: 1586
Liitunud: 27 Apr, 2009 9:37
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda

Postitus Postitas ambur123 »

Arusaamade hindamisel tuleb lähtuda ka nö "vaadeldavast seltskonnast". Venelaste mõttemaailm võib olla (ja sageli ongi) hoopis teine ja seega see, mis meie jaoks on arusaamatu, võib nende jaoks olla täiesti loogiline ja arusaadav. (Näiteks kasvõi küsimus, kas sissetung Ukrainasse oli õigustatud ja praegu peetav sõda õiglane?)

Arvan sama, mida akf Tommi: lahingumoona panemisega tuumajaama püüavad nad (oma arusaamade järgi!) vältida ukrainlaste rünnakuid, kes ei taha oma riiki Tsernobõli nr 2. See, et õnnetus võib juhtuda ka niisama, on nende arvates kas võimatu ("sõdurid ei suitseta") või teadlik riski võtmine ("mis siis, kui juhtub? baabad sünnitavad veel!").

Mitte, et nende jaoks loogilist tegevust peaks arukaks pidama teised...
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36640
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda

Postitus Postitas Kriku »

Üks asi on Tšernobõl 2, mille oht oleks kindlasti reaalne, aga veel teine võimalik propagandavõit pealkirjadega üle maailma "Ukraina armee tulistas tuumajaama".

Muide, mitte kuskil pole kirjas, et nad seda kõike ise ei võiks korraldada. Ettevalmistused on tehtud.
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: hjl85, nadussee ja 16 külalist