Vene propaganda on üle võlli läinud

Ideoloogiline sõda, ajupesu...
Heal lapsel mitu nime!
Vasta
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19203
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Vene propaganda on üle võlli läinud

Postitus Postitas ruger »

Kellega tegu? vene sõjaväeüksuse kadettidega? Ei. Tegu Moskva kunsti- ja tööstus instituudi õpilaste vormiga... Meenutab tsaariaja surmapataljonide vorme.
Quiz. Who can guess where these Russian ladies study?
Pilt
Moscow college of arts and crafts
Pilt
https://twitter.com/NikaMelkozerova/sta ... 2437303296
Pilt
https://twitter.com/officejjsmart/statu ... 4052883457
Moscow Art and Industry Institute
https://free-apply.com/en/university/1064300431
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
kaugeltuuriv
Liige
Postitusi: 7191
Liitunud: 13 Sept, 2011 17:35
Kontakt:

Re: Vene propaganda on üle võlli läinud

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Kuntstikooli vorm on segu tsaariajast+sakslaste vormist minu arust,samal twitteril on ka pilt Vene Posti vormist,mis on juba koopia SS vormist,Kui panna seal vapi asemele haakristi käepael ja varukapael asendada SS vormil oleva paelaga,lipsul olev Vene vapp SS-is kasutatava märgistusega ning asendada pitsakurevääril olevad vene märgistused SS-i aukraadi tunnusega,siis on üks ühele SS-paraadvorm olemas.Vaatasin videot 30-nendatest Saksamaal,kus Hitler külastas miskit kuntstinäitust ja SS-i sõdurid olid auvalves,täiesti klapib.Pane aga rihm peale ja kiiver pähe ning peaaegu 1-1-le on maha kopeeritud.
Kasutaja avatar
ermot
Liige
Postitusi: 1018
Liitunud: 25 Dets, 2011 15:33
Kontakt:

Re: Vene propaganda on üle võlli läinud

Postitus Postitas ermot »

Üks huvitav postitus inimeselt, kes oma sõnul on Vene-Ukraina juurtega eestlane, kes elab Inglismaal. Püüab lahata seda kompotti, millega vene inimesi televisiooni abil marineeritakse ja seda üsna inimlikul ja mõistetaval moel. Ise lugesin põnevusega. Google tõlge.

What might be the average Russian’s worldview?
https://wartranslated.com/what-might-be ... worldview/
Milline võiks olla keskmise venelase maailmavaade?
Julgen ja võtan sellise vastutuse ja (püüan) selgitada oma rahvusvahelisele publikule, mis tunne võib olla venelane mitmest vaatenurgast. Toetun oma osalisele kuulumisele vene rahva hulka ja kogemusele, kui ma olin Venemaal, rääkisin venelastega ja elasin nende keskel.

Venelased väljaspool Venemaad
Minu publik tunneb mind kui "Suurbritannias elavat vene-ukraina segapärandiga eestlast". See on keeruline ja mitte täpselt õige. See kirjeldus on mõeldud lääne rahvusvahelisele publikule. Ma ei ole eestlane – ma sündisin just Eestis ja paljud tõelised eestlased ei peaks mind eestlaseks (väljaspool minu kodakondsust). Meie jaoks on Eestis isegi eriline mõiste – midagi “eesti residendi” moodi, milleks on need, kes on Eestis sündinud või elavad, kuid kellel puuduvad perekondlikud sidemed eelmiste põlvkondade eestlastega.

Ajalooliselt peeti ja peetakse minusuguseid venelasteks. Oleme nende inimeste järeltulijad, kes sattusid Eestisse nõukogude ajal, mil NSV Liidu riikide vahel polnud piire. Muide, seda rõhutab ka kaasaegne Vene Föderatsioon, väites, et "venelaste" õigusi välismaal surutakse alla, õigustades nende vaenulikku tegevust kogu endises NSVL-is. Suhe minusugustega postsovetlikes riikides on erinev. Eestis on see võib-olla kõige... vastuolulisem, sest eestlased mäletavad väga hästi Nõukogude võimu poolt neile tehtud julmusi. Neid ei saa süüdistada. Niisamuti annab põliseestlaste sellisele vaatenurgale alust paljude “eesti elanike” hoiakud. Mina isiklikult usun, et seni, kuni indiviid on adekvaatne ja põliselanikkonnaga kooskõlas, koheldakse teda hästi, nii et mul pole eestlastele etteheiteid. Minul isiklikult pole kunagi probleeme olnud.

Minu vanemad on venelased ja ukrainlased, nad tutvusid 80ndatel Riias ja kolisid paar aastat enne NSV Liidu lagunemist Eestisse elama. Seega olen sündinud iseseisvas Eestis. Nagu ma ütlesin, peetakse meid venelasteks (mida peetakse erinevaks Vene Föderatsiooni venelastest), isegi kui meie päritolu on ukraina või muu päritoluga. Peredes ja sõpradega räägime vene keelt, õppisime vene õppekeelega koolides, õppisime vene kirjandust (muidugi õppisime ka eesti ja inglise keelt, mis võimaldab meil kooli lõpetamise ajaks osata kolme erinevat keelt). Seetõttu oleme ühel või teisel viisil seotud idas toimuvaga, võib-olla isegi "moskvalase" aktsendiga rääkides, kui seda nii võib nimetada. Paljudel, sealhulgas minul, on Venemaal sidemeid, olgu selleks siis äri või perekond,

Seda silmas pidades on enamikule meist valik, kas olla selles konfliktis Ukraina või Venemaa poolel, ennekõike valiku küsimus, mitte iseenesestmõistetav, erinevalt ukrainlastest ja eestlastest, kelle jaoks on see valik palju ilmsem. Märgin, et oma poliitilistes vaadetes olen ma täielik läänlane, kapitalist, libertaar, NATO pooldaja, eriti võrreldes isegi kõige “läänelikumate” sõpradega Eestis. Olin umbes 20-aastane, kui sellele arusaamale jõudsin. Siiski usun, et minu jaoks oli see positsioon ilmselt valik, kuigi väga loomulik ja selge. Aga ma oleksin võinud vabalt teisel pool lõpetada nagu paljud mu tuttavad, klassikaaslased ja nende vanemad.

Selle loomuliku kuuluvuse põhjal niinimetatud "vene maailma" (kasutan seda sõna lihtsalt sellepärast, et ma ei leia paremat analoogi, kuigi ma saan aru, et see on määrdunud nagu haakrist), võin teatud määral otsustada, kuidas tajutakse tänapäeva venelaste poolt ja püüavad seda publikule selgitada. Mu vanaema elab ju Venemaal, ema on venelane (vaatamata sellele, et on Eestis elanud üle 35 aasta). Olen käinud Venemaal korduvalt – kokku üle kahekümne reisi ja käinud erinevates kohtades, mitte ainult tuntud Peterburis ja Moskvas, vaid lõunas – Voronežis ja Uurali piirkonnas – Tšeljabinski oblastis, kus veetsin sageli kuid. Olen isegi olnud kaugetes Venemaa külades sadade kilomeetrite kaugusel tsivilisatsioonist. Käisin kellegagi Venemaalt. Kui ausalt öelda, mul on natuke lihtsam venelastega koos olla kui samade brittidega (keda ma siiani imetlen). Ma võiksin homme Venemaale minna ja loomulikult ja lihtsalt olla venelane ning keegi ei saaks isegi aru, et ma olen välismaalane. Nii et “Suurbritannias elav vene-ukraina segapärandiga eestlane” on ilmselt mittevenelastest kõige venelikum.

Kuna olen see mitme rahvuse ja kultuuri hübriid, võin proovida ja seada end igaühe olukorda. See pole lihtne ja meenutab ausalt öeldes mingit psühholoogilist harjutust. See pole loomulik nähtus – saan seda kogeda vaid propaganda mõju all. Näiteks vaadates mõnd Suurest Isamaasõjast rääkivat filmi või telekast ajaloosaadet, tunnen “hetkega” just seda, millest venelaste ajud on igapäevaselt ummistunud. Kuid ma tunnen seda ikkagi, erinevalt paljudest, kellel poleks aimugi, mis tunne see võib olla.

Seetõttu püüan enda kaudu edasi anda vene inimese hoiakuid. Kuidas tunnevad venelased oma kohta maailmas?

Isolatsioon ei ole probleem
Esiteks peame mõistma, miks venelased ei karda isolatsiooni. Venemaa on absoluutselt massiivne riik, see on omamoodi mikromaailm globaalses maailmas, millest ei pea tegelikult lahkuma, et palju näha. Venemaal on palju maid, vabariike, rahvaid, kliimavööndeid. Siit võib leida nii kuumi liivarandu kui ka külmetavaid põhjamered, suurimaid järvi ja jõgesid, kõrgeid mäeharjasid, lõputuid metsi ja viljapõlde. Saate vestelda nii väga euroopalike inimestega kui ka kogeda ida-türgi või lõuna-kaukaasia rahvaste kultuure. Lisaks räägivad kõik mugavalt vene keelt, nii et nende kohtade külastamiseks pole vaja teisi keeli.

Muide, vene keelega on lugu omaette huvitav – NSVL-i ja Vene impeeriumi ajal meenutas vene keel Ida-Euroopas ja Kesk-Aasias seda, mis tänapäeval on kogu maailma jaoks inglise keel. Ilmselgelt ei räägita paljudes Ida-Euroopa ja Baltikumi riikides enam vene keelt, ometi saab sellistes riikides nagu Kasahstan ja Ukraina lihtsalt vene keele oskusega hakkama. See tekitab venelastes teatud suuruse ja õiguse tunde.

See keele mõju on väga oluline – inglise keelt räägivad Venemaal vähesed, vene keelega ollakse üsna rahul, samas tean oma sõprade näitel, kuivõrd inglise keele oskuse puudumine ahendab teie silmaringi. Ingliskeelsest veebist leiate tohutul hulgal ressursse konkreetse teema kohta, mis on sageli üksteisele vastuolus ja ärgitavad arutelu. Seevastu Vene allikate puhul tuginete peaaegu alati palju väiksemale inimeste ringile, kes on sel teemal kõnelema kvalifitseeritud, liikudes kajakambris vähese väljastpoolt tuleva sisendiga. Seetõttu on paljud vene allikad sageli väga piiratud ja ühekülgsed, mis omakorda mõjutab lugeja maailmatunnetust ja peegeldab kahtlemata venelaste üldist maailmapilti.

Paljud Venemaal pole sellest kunagi lahkunud ja nende liikumine piirdub reisimisega oma piirkondades ja vabariikides – nad ei unistanud mitte ainult Euroopast, vaid isegi naabervabariikidest ja linnadest. Need, kellel on võimalus Venemaalt lahkuda, ei reisi ehk kunagi kaugemale naaberriikidest nagu Baltimaad. Neid, kes maailmas ringi reisisid, on suhteliselt vähe, kuna see on lihtsalt liiga kallis. Seega pole isolatsioonihirmu rääkida, kui keskmise venelase elu provintsilinnas koosneb 9-5 tööst ja nädalavahetustel telekast. Suurbritannias saavad ka kõige madalama sissetulekuga inimesed aeg-ajalt võimaluse külastada teisi riike või vähemalt kohtuda oma tööl kultuuride esindajatega üle maailma, avardades seeläbi oma silmaringi.

Mingil moel ühendab see eraldatus vene inimesi, see pole nii hirmutav, kui teie ümber on miljoneid inimesi, kes räägivad sama keelt ja on seotud sama saatusega, olgu see nii traagiline kui tahes. Kui teie elatustase langeb, langeb see kõigil ja väike inimene ei saa selle vastu suurt midagi teha. On hea kannatada nii kaua, kuni teised ümberringi kannatavad (riigiametnikud välja arvatud). Muu maailm on liiga kaugel, et tajuda seda millegi käegakatsutava, võib-olla isegi millegi tõelisena.

Lõpuks on Venemaa lõppude lõpuks väga suur ja ressursirikas riik, ta on võimeline oma rahvast kütust ja toiduaineid pakkuma. Ülejäänu on teisejärguline, ebavajalik, kohati võib-olla isegi ebamoraalne. Üldjuhul võib Venemaa suursugususe arutlustes sageli kuulda ka isevarustatuse ja tootmise teemat – “toodame kõik ise, sealhulgas metallid ja toidu, ehk töökohti on sadadele tuhandetele inimestele”. See on eriti märgatav vanemas põlvkonnas, kelle jaoks iPhone'id ja kaasaegsed "luksused" ei oma suurt tähtsust, kui on juurdepääs telerile uudiste ja aianduskanalitega. Venelaste jaoks on suured tehased väga olulised.

Suur minevik
Väita, et Venemaal kui rahvusel on vähe mille üle uhkust tunda, on vale, vastupidi – venelaste uhkus oma riigi üle ületab sageli mõistuse piire vaatamata kõigile ajaloo õudustele (millisel rahval neid pole? ). Ja on asju, mida meeles pidada – minevikus (ja ka tänapäeval) oli Venemaa impeerium, mis mõjutas ümbritsevat maailma, oli üks juhtivaid Euroopa riike, mille armeed on käinud Pariisis ja Berliinis. NSVL oli üks kahest domineerivast suurriigist, mis mõjutas kogu maailma. Teaduslikke saavutusi oli palju, kuigi paljud on kindlasti küsitavad, palju on varastatud, kuid siiski oli esimene inimene, kes kosmosesse läks, venelane. See ei saa muud kui eneseuhkust mõjutada.

Kogu see ajalugu on riikliku propaganda poolt sedavõrd täis paisutatud, et isegi täielikus püstkojas elades tunned end kergesti osana millestki suurejoonelisest ning välised ohud ei tähenda sinu jaoks vähe. Venemaal on selle kuvandi loomiseks kõik selliselt seadistatud, sealhulgas grafitid, tänavabännerid, pühad, kontserdid, isegi kui see on täielik juhus. Suuruse kvaliteet pole nii oluline kui selle kvantiteet.

Ja kindlasti, võrreldes paljude teiste riikidega, võtke näiteks Eesti, Venemaa on ajaloolises mõttes kolossaalne riik. Venelased kasutavad seda argumenti alati teiste rahvaste halvustamiseks – mu eluaegne vene sõber teeb seda aeg-ajalt, positsioneerides Eesti kui millekski naeruväärseks oma maailmatähtsuses. See, et Eesti elatustase on kordades kõrgem kui Venemaa oma, pole oluline, peaasi, et see on palju suurem ja tugevam.

Sõnadega on raske seletada, aga see kuuluvustunne millegi sinust palju suurema hulka on väga tugev, annab sulle identiteedi, annab põhjust ohverdada oma elu riigi heaks, eriti kui sulle luuakse äge vaenlane. Nagu teame, on seda tunnet Venemaa võimud meisterlikult ära kasutanud läbi sajandite ja eriti viimastel aastakümnetel. Seda üleolekutunnet on Ukrainale kaasaelavate venelaste seas praegugi täheldatav – Navalnõi-suguste väljundites võib märgata imperialismi elemente.

Võimatu oleks siinkohal mainimata jätta Suurt Isamaasõda, ajaloo suurimat sõda, mille NSV Liit võitis hoolimata kolossaalsetest kaotustest ja tänu liitlaste kriitilisele abile. Seda võitu paraadib ja kasutab Venemaa propagandamasin laialdaselt ära, sellest ei pääse ega saa ka vastu olla. See annab tohutu tõuke patriotismitundele venelastes, kes Saksa Reichi alistamisega "päästsid maailma". Vanemad ja võib-olla isegi uuemad põlvkonnad ammutavad palju sentimente nõukogude ajast. Isegi ma mõtlen vahel, kui uudishimulik võis olla elada NSV Liidus, piirideta, ühise ideega, riigi heaks töötades ja paljude rahvastega sõprusena, tunda end osana millestki palju suuremast ega rännata sinna. kellegi teise riike. Majanduslik ebaefektiivsus, elementaarsete majapidamistarvete puudumine, kõige ümbritseva üleüldine hallus taandub asendudes idealistliku kuvandiga nõukogude minevikust. Ja neile, kes neil aegadel elasid ja siis Venemaale sattusid palju hullemas olukorras... Kõik halb on kord unustatud. Venemaal määrab minevik peaaegu täielikult praeguse vene identiteedi – pole nii oluline, mis edasi saab, peaasi, et oleme suurte esivanemate järeltulijad!

Seetõttu on paljudel venekeelsetel Euroopas ja teistes riikides sageli tõsine identiteedikriis ja nad astuvad totaalselt Venemaa poolele, osaledes autorallidel, Venemaa toetusmarssidel ja Venemaa lippude väljapanekul. Neil inimestel, kes on pikka aega (või alati) võõrsil elanud, pole kuhugi kuuluda – nad ei tunne end kohalikena, kuid samas teavad nad “Suurt Venemaad”, mis võib rünnata. teistes riikides, omab tuumarelvi, tal on suur ajalugu ning ta ei karda isolatsiooni ega teiste riikide ohte. Mida trotslikum see on, seda parem, sest see näitab tema jõudu. Muidu ei saaks see niimoodi käituda, eks?

Ja tuumapomm ja üldse relvad on ka üks vene identiteedi alustalasid. Kui jätta kõrvale kõik meie äsja leitud teadmised Vene regulaararmee ebaefektiivsusest, siis teoreetiliselt on neil endiselt relvi, mis suudavad iga sõjalise konflikti vähemalt viigini viia. See on äärmiselt võimas tunne, mis määrab paljuski vene inimese kindlustunde mitte ainult tema suutlikkuses konfliktidele vastu seista, vaid suurendab ka tema õigusi üldiselt.

Venelased on ülevustundelt brittidega üsna sarnased, kuid kui britid kasutavad enda maandamiseks sageli ennast alaväärivat huumorit, siis venelastel pole sellest midagi – nad on alati parimad, julgemad, moraalseimad, võimsamad jne. peal.

Meie ühine vaenlane
Paljude venelaste patriotismi kangekaelsus on kahtlemata seotud propaganda mõjudega, mis küll mõneti põhineb põhjendatud hirmudel, kuid on Venemaal enneolematule tasemele paisutatud. Vene inimesega rääkides võib välismaalast ebakõladest tõeliselt hämmastada – venelased süüdistavad KÕIKI, sageli vastakaid nähtusi ja elanikkonnarühmi, sealhulgas ameeriklasi, ukrainlasi, poolakaid, natse, juute, moslemeid, ametnikke, bürokraate, liberaale, kommuniste, homoseksuaale... Küsige ükskõik milliselt venelt ja nad näitavad teile alati täpselt, kes nende elu rikub.

Ühise vaenlase olemasolul on palju lihtsam ühineda ja rasked ajad üle elada, eriti kui sa ei karda tagajärgi. Kui nihutate vastutuse oma ebaõnnestumiste eest teistele, lõpetate vastutamise millegi eest ja võite loota, et suur mees (meie puhul Putin) kõik lahendab. Teie elu muutub palju lihtsamaks.

Nagu ma ütlesin, on propaganda Venemaal äärmiselt tõhus. Lääne vaatlejate jaoks võib kõige üllatavam olla see, kui olulisel määral on Venemaa meedia läänele keskendunud – iga päev uudistes, hilisõhtustes saadetes, isegi meelelahutuslikes jutusaadetes mainitakse nii või teisiti ühist vaenlast. Proovige meenutada, millal te viimati oma televiisorist midagi Venemaa kohta nägite (muidugi väljaspool praegust sõda)? Vean kihla, et peaaegu mitte kunagi. Venemaal on see täiesti vastupidine – nad on läänest nii kinnisideeks, et Venemaa telekat vaadates võib arvata, et kogu maailm keerleb ainult Venemaa ja lääne vastasseisu ümber. See teema läbib kogu kaasaegse Venemaa tegelikkuse olemuse. Mis on loogiline. Kui sellest teemast loobuda, mis siis üle jääb? Ei midagi, lihtsalt avariiliste teede jälgimine,

__

Arvan, et olen suutnud anda ligikaudse ettekujutuse tänapäeva keskmise venelase maailmavaatest. Ma võiks jätkata ja see mahuks väikesesse raamatusse, aga ma ei taha ennast korrata ja põhiteesid on kindlaks määratud.

venelasi on väga raske mõista. Võrreldes lääne inimestega (sh ukrainlastega), kes oma erinevusest hoolimata leiavad alati ühiseid nimetajaid, on venelased erinevad. Meie ülesanne on aga takistada nende hävitavat jõudu meid hävitamast. Peame näitama, et kokkuleppe jõud on tugevam kui relva jõud, mida iganes see ka ei võtaks. Ja siis peavad nad maksma iga oma pettekujutelma ja genotsiidi eest, mille nad Euroopas ja mujal süütutele inimestele tekitasid.
No one said survival was fun.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36424
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Vene propaganda on üle võlli läinud

Postitus Postitas Kriku »

Seletab algtasemel asjad päris hästi lahti jah.
NGolf
Liige
Postitusi: 3035
Liitunud: 16 Juul, 2013 11:48
Asukoht: Sakala
Kontakt:

Re: Vene propaganda on üle võlli läinud

Postitus Postitas NGolf »

Vene papi jumalateenistus: loodame, et Moldova, Kasahstan ja eksinud Ukrainake liituvad varsti meie suure Vene perega, suur surematu polk, mis marsib Vladivostokist Kaliningradini. Ja mis saab juhtuma Balti riikidega, seda võite igaüks juba arvata, praegu saadavad slaavlaste tapmiseks relvi aga peatselt...

https://twitter.com/kamilkazani/status/ ... 5992359937
Turist 47
Liige
Postitusi: 4321
Liitunud: 08 Nov, 2014 18:30
Kontakt:

Re: Vene propaganda on üle võlli läinud

Postitus Postitas Turist 47 »

See vene kiriku inimene on oma sõnadega päris "sassis".
Oleks ma veel parem ja heasüdamlikum inimene, siis oleks isegi kahju sellistest propagandistidest, kaasa jooksikutest.

Võimalik, et eksin, aga vene "vabastamise, ründamise loba", Euroopa suunal, oleks nagu jäänud vaiksemaks.
Suuremad tegijad, võib olla, on puhkusel, ei tea.
Kasutaja avatar
BlancoNegro
Liige
Postitusi: 92
Liitunud: 30 Dets, 2014 14:06
Kontakt:

Re: Vene propaganda on üle võlli läinud

Postitus Postitas BlancoNegro »

See video ilmus juba märtsi alguses. Eks praeguseks neil esialgset emotsiooni vähemaks jäänud.

https://www.youtube.com/watch?v=XaGFHQOwGeM
Kasutaja avatar
Gideonic
Liige
Postitusi: 4866
Liitunud: 14 Aug, 2008 14:19
Kontakt:

Re: Vene propaganda on üle võlli läinud

Postitus Postitas Gideonic »

Väga hea lõim viimase kümne aasta kirjandusest mis vene raamatupoodide lettidel on inimeste ajusid blenderdanud (ja valmistanud revanžisõjaks Lääne ja Ukrainaga).

Ma arvasin et teadsin sellest ühte-teist, aga ei teadnud isegi kümnendikku. Soovitan väga üle vaada. Lausa fantastika žanreid on, millest mul polnud vähimatki aimu:

https://threadreaderapp.com/thread/1535 ... 20032.html

Pilt
NGolf
Liige
Postitusi: 3035
Liitunud: 16 Juul, 2013 11:48
Asukoht: Sakala
Kontakt:

Re: Vene propaganda on üle võlli läinud

Postitus Postitas NGolf »

Moskva riidepoe riietuskabiinides põrandal uued matid Lääne liidrite näopiltidega, jalgade pühkimiseks.
Pilt
Pilt
https://twitter.com/AlexKokcharov/statu ... 9215919104
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36424
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Vene propaganda on üle võlli läinud

Postitus Postitas Kriku »

Russian openness to inspections at the besieged power plant also coincided with ominous warnings from top Kremlin officials. On his Telegram channel on Friday, former Russian President Dmitry Medvedev, now deputy chairman of Russia’s Security Council, wrote that accusations saying Russia was shelling the plant were “100% nonsense,” adding a veiled threat toward the West. “Let’s not forget that the European Union also has nuclear power plants,” he wrote. “And accidents can happen there, too.”
https://www.foreignaffairs.com/united-s ... und-russia
_dumbuser_
Liige
Postitusi: 1999
Liitunud: 14 Jaan, 2011 0:37
Asukoht: Viimsi
Kontakt:

Re: Vene propaganda on üle võlli läinud

Postitus Postitas _dumbuser_ »

Kohe kuidagi ei oska mujale kui siia lisada. Nimelt olla vandid suutnud koguni 2000 U võitlejat viia olekusse kus nad ei söö enam kunagi. Kahtlustatakse aga, et see on "kättemaks" lennuvälja eest.

https://meduza.io/news/2022/08/12/minob ... 0-chelovek

Kuugli tõlge:

Venemaa kaitseministeerium teatas 12. augusti igapäevasel briifingul, et Soledari piirkonnas "Ukraina relvajõudude 14. mehhaniseeritud brigaadi kaotused ulatusid enam kui kahe tuhande inimeseni". Aruandes öeldakse, et brigaadi isikkoosseisu jäänused on tagalasse viidud.

Samuti teatati briifingul, et Opitnoje ja Nevelskoje asulate piirkonnas "Venemaa kosmosejõudude ülitäpsete löökide tagajärjel tekkisid Ukraina relvajõudude 56. motoriseeritud jalaväebrigaadi kaotused a. tööjõud ületas 70 protsenti palgafondist" ja "brigaadi 23. pataljoni isikkoosseis lahkus täies koosseisus lahingupositsioonidelt ja lahkus tagalaaladele.

Vene Föderatsiooni kaitseministeerium ei täpsustanud, millise perioodi kahjud on kõne all.

Sõja ajal on võimatu kiiresti kontrollida konflikti poolte ametlike esindajate levitatavat teavet, eriti kui tegemist on sõjaväeosakondadega.

Ukraina ja Venemaa oma ohvreid regulaarselt ei avalda, kuid igapäevastel infotundidel teatavad vastaspoole kaotustest.

Juuni alguses ütles Ukraina president Volodõmõr Zelenski, et Donbassis, kus toimuvad peamised lahingud, hukkub iga päev 60-100 Ukraina sõdurit. 10 päeva hiljem hindas tema nõunik Mihhail Podoljak Ukraina armee kaotusi 100–200 inimesele päevas. 22. juulil teatas Volodõmõr Zelenski, et igapäevased kaotused on langenud 30 hukkunu ja umbes 250 haavata inimeseni.
Kasutaja avatar
wk2
Liige
Postitusi: 2678
Liitunud: 22 Aug, 2014 17:16
Kontakt:

Re: Vene propaganda on üle võlli läinud

Postitus Postitas wk2 »

Venelane sõitis Eestisse protestima Punaarmee austava Nõukogude monumendi lammutamise vastu. Ta ütleb, et "pärast Ukrainat peaksime tulema Eestile". Samuti kutsub eestlasi roppustega & NATO prostituutideks
https://mobile.twitter.com/visegrad24/s ... 8006744065
maksipoiss
Liige
Postitusi: 1740
Liitunud: 24 Okt, 2014 20:33
Asukoht: Pärnu
Kontakt:

Re: Vene propaganda on üle võlli läinud

Postitus Postitas maksipoiss »

wk2 kirjutas: 17 Aug, 2022 12:04 Venelane sõitis Eestisse protestima Punaarmee austava Nõukogude monumendi lammutamise vastu. Ta ütleb, et "pärast Ukrainat peaksime tulema Eestile". Samuti kutsub eestlasi roppustega & NATO prostituutideks
https://mobile.twitter.com/visegrad24/s ... 8006744065
Tegeletakse juba selle ahviga https://www.delfi.ee/artikkel/120052734 ... -menetluse
NGolf
Liige
Postitusi: 3035
Liitunud: 16 Juul, 2013 11:48
Asukoht: Sakala
Kontakt:

Re: Vene propaganda on üle võlli läinud

Postitus Postitas NGolf »

Solovjov hõikab ka, et viime väed Lätti, kus 40% venekeelseid ja vaatame, kas NATO on valmis riskima. Kas Pariis ja London riskivad väikeste natsiriikide pärast?
https://twitter.com/Gerashchenko_en/sta ... 7846393861
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36424
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Vene propaganda on üle võlli läinud

Postitus Postitas Kriku »

Millised väed?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist