Alaealiste ja segaste kuritegevus (peamiselt Eestis)

...ja kõik muu sisejulgeolekusse puutuv
Vasta
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36425
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Alaealiste ja segaste kuritegevus

Postitus Postitas Kriku »

Madis, kummaga sa minu hüpoteetilistest punktidest nõus pole?
Madis Reivik
Liige
Postitusi: 3321
Liitunud: 20 Dets, 2019 13:30
Kontakt:

Re: Alaealiste ja segaste kuritegevus

Postitus Postitas Madis Reivik »

Mõlemad punktid olid ju hüpoteetilised, artiklis need kinnitust ei saanud.
Raske uskuda et 7 aastane põhjustaks raskeid kehavigastusi. Samuti, sundravi on ka väheusutav.

Kes on kokku puutunud 7 aastaste poistega, võib kinnitada et esimese hooga võiks neist suuremat osa puuris hoida aga ega laste kasvatamine polegi lihtne. Ja üksikemadel on see eriti raske ning kui süsteemis pole ühtegi meesterahvast siis ongi jama majas. Tuletage meelde mis teil takistas sigadusi teha väiksest peast. Ikka väike hirm naabrimehe või vanaisa vms ees, naised niikuinii koguaeg riidlesid ja selles suhtes olime me kõik suht immuunsed.

Praegu kirjutatakse mingeid krdi tablette nii kerge käega et hirmus kohe... Pakun et enamikel juhtudel võiks hunnik vanu euroaluseid millest onni ehitada, anda 100x kiirema ja püsivama positiivse tulemuse.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36425
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Alaealiste ja segaste kuritegevus

Postitus Postitas Kriku »

Madis Reivik kirjutas: 14 Juul, 2022 12:08Mõlemad punktid olid ju hüpoteetilised, artiklis need kinnitust ei saanud.
Artiklis on kõik asjaolud mõistatada jäetud. Sina esinesid väga tugeva üldistava väitega asjaolusid teadmata.
Madis Reivik kirjutas: 14 Juul, 2022 12:08Raske uskuda et 7 aastane põhjustaks raskeid kehavigastusi.
Mis seal rasket on? Lööb teisele lapsele haamriga pähe näiteks (ja politseid ei kutsuta ainult raskete kehavigastuste puhul ka täiskasvanute maailmas).
Madis Reivik kirjutas: 14 Juul, 2022 12:08Samuti, sundravi on ka väheusutav.
Ma ei kirjutanudki sundravist, vaid sellest, kui lapsele on määratud talle ilmselgelt vajalikud ravimid ja vanemad neid talle ei anna. Selliseid lapsi, kes suudavad ainult ravimite mõju all enam-vähem normaalselt käituda, Eesti koolides ikka käib. Vanemad on teatavasti kohustatud käituma laste huvidest lähtudes ning kui sellisele lapsele jäetakse ravimid andmata, on menetluseks alus olemas nagu ka juhul, kui lapsele näiteks korralikult süüa ei anta. Kuidas iga selline menetlus lõppeb, on ise teema, aga alustada tuleks küll.
Lemet
Liige
Postitusi: 19914
Liitunud: 12 Apr, 2006 15:49
Kontakt:

Re: Alaealiste ja segaste kuritegevus

Postitus Postitas Lemet »

Raske uskuda et 7 aastane põhjustaks raskeid kehavigastusi.
Stseen reaalsest elust- 8-aastane ajamas suure kööginoaga taga tugiisikut, röökides ise sealjuures "Sina, mõttetu lits, mind ei käsuta!!!"

Üks jooksis hirmuga eest, teine himuga järele. Ja jummalast õnn, et kohalejõudnud pikakäeline koll väitsa enda pihku sai ja junge veetünni maha jahtuma suskas.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 15550
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: Alaealiste ja segaste kuritegevus

Postitus Postitas Fucs »

Ärge üle fantaseerige ja ülemõtelge :mrgreen:

Lastekasvatus EV-s ongi Anno 2022 jõudnud oma loogilist radapidi sinnamaale, et lapsele tulebki kutsuda politsei, kui see midagi sellist teeb, mida nagu ei tohiks või nii...

Muidu antakse kohtusse. Kõigepealt annavad helikopterlapsevanemad kõik teised helikoptervanemad-õpetajad-kasvatajad-jamuidutoredadonudtädid kohtusse ja siis Grande Finale`sannab põngerjas kohtusse oma vanemad.

Seega ainus võimalus, kui lapsuke ei taha putru süüa, nutiplutit käest ära panna (kergemad juhud), või peksab liivakastis teisi omavanuseid kiviga pähe (koduse kasvatuse tagajärgede raskemad juhud) on olukorra lahendamisse KOHE kaasata politsei, prokurör, lastekaitseinspektor ja kaitseliit....

Hoiatuseks: Minu seisukohta ei suude Teist mittekeegi muideks kõigutada, seega ärge üritagegi... :mrgreen:
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36425
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Alaealiste ja segaste kuritegevus

Postitus Postitas Kriku »

Minu arvates on meil ajakirjanduseetikaga asi väga korrast ära.

Alustame näitega natuke kaugemalt. 2007. aastal oli lugu, kus "Pealtnägijas" mingi tädi kurtis, et on saladuslike palavikega aastakümneid arstide vahet jooksnud ja keegi ei oska teda aidata. Dr. Peeter Mardna kommenteeris, et ta võiks kõigepealt oma hambad korda teha. Selle peale nõudis tädi talt 300 000 krooni kahjutasu terviseandmete õigusvastase avaldamise eest. Esimene ettejuhtuv viide: https://www.postimees.ee/1663139/etv-sa ... kahjunoude

Kui tervishoiuasutusel või koolil ei ole delikaatsete isikuandmete kaitse tõttu võimalik sisulisi argumente esitada, siis kujuneb kajastus paratamatult ühe poole soolo vahendamiseks nagu viimaselgi korral ning objektiivne kajastamine on võimatu. Seetõttu oleks ajakirjanduse poolt eetiline igal sellisel juhul võtta kannatanuna esinevalt isikult kirjalik nõusolek kõigi juhtunuga seotud delikaatsete isikuandmete avalikustamiseks loo kajastamise käigus ning keeldumise korral kajastus ära jätta.

Eve Rohtla pressinõukogust ütles juba 2012 umbes sama, aga olukord ei ole paranenud :(
Madis Reivik
Liige
Postitusi: 3321
Liitunud: 20 Dets, 2019 13:30
Kontakt:

Re: Alaealiste ja segaste kuritegevus

Postitus Postitas Madis Reivik »

Nõus. Ajakirjanike tase on suht madal ja tihti loed ju artikleid stiilis "naabrinaine süüdistas Kükametsa 8 korter 5 elavat Väinot pedofiilias, koerapilastamises ning kolmes mõrvas." ja edasi lugemiseks palun maksa 2 eurot.

Minu põgusad kokkupuuted kirjutavate ajakirjanikega on pea eranditult ultranegatiivsed. Attention span = 0, täiesti lõdva randmega aetakse faktid sassi ja unustatakse ära mida sa rääkisid, ise mõeldakse enamus mula välja.
davidsoniharald
Liige
Postitusi: 1000
Liitunud: 16 Veebr, 2010 22:57
Kontakt:

Re: Alaealiste ja segaste kuritegevus

Postitus Postitas davidsoniharald »

Miks paska toodetakse? Sest paska loetakse. Näitab meie rahva keskmist vaimset taset. Aga te olge üle keskmise ja ärge lugege. Ma juba aastaid ei loe kommertsväljaandeid ja ei ole ühestki olulisest uudisest ilma jäänud.
Vanasti kui facebooki ei olnud veel, teati ainult oma pere sees, kes loll on.
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19209
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Alaealiste ja segaste kuritegevus

Postitus Postitas ruger »

Kanadas pussitamised-10 surnut ja 15 haavatud

Saskatchewan RCMP say 10 people have died and 15 have been sent to hospital after stabbings in multiple locations on the James Smith Cree Nation and in the village of Weldon, northeast of Saskatoon.

Police in Regina were on the hunt for two suspects Sunday, with alerts and warnings extended to Alberta and Manitoba, following reports of multiple stabbings three hours north of the capital city.

RCMP say the attacks took place in several locations, including James Smith Cree Nation and the village of Weldon, northeast of Saskatoon, early Sunday.

Early indications suggested victims may have been attacked at random.

Weldon resident Diane Shier said she was in her garden Sunday morning when she noticed emergency crews a couple of blocks away.

Shier said her neighbour, a man who lived with his grandson, was killed. She did not want to identify the victim out of respect for his family.

“I am very upset because I lost a good neighbour.”

She said businesses in the village of about 200 people are usually closed Sundays, but stores in larger surrounding communities had closed as a safety precaution.

The search for suspects was waged as fans descended in Regina for a sold out annual Labour Day game between the Canadian Football League’s Saskatchewan Roughriders and Winnipeg Blue Bombers.

The Regina Police Service, in a news release, said that with the help of Mounties, it was investigating on several fronts to locate and arrest the suspects and had “deployed additional resources for public safety throughout the city, including the football game at Mosaic Stadium.”

The alert first issued by Melfort RCMP about 7 a.m. was extended hours later to cover Manitoba and Alberta, as the two suspects remained at large.

Damien Sanderson was described as five feet seven inches tall and 155 pounds, and Myles Sanderson as six-foot-one and 200 pounds. Both have black hair and brown eyes and may be driving a black Nissan Rogue with licence plate 119 MPI.

The Saskatchewan Health Authority said multiple patients were being treated at several sites.

“A call for additional staff was issued to respond to the influx of casualties,” authority spokeswoman Anne Linemann said in an e-mail.

Mark Oddan, a spokesman with STARS Air Ambulance, said two helicopters were dispatched from Saskatoon and another from Regina.

Oddan said two carried patients from the scene to Royal University Hospital in Saskatoon, while the third carried a patient to Royal University from a hospital in Melfort, a short distance southeast of Weldon.

Oddan said due to privacy laws, he could not disclose information about their ages, genders or conditions.

He said other patients were transported by ground ambulance to hospitals in Prince Albert, Nipawin and Melfort, but didn’t know how many.

Oddan said the second chopper dispatched from Saskatoon carried a transport physician to the scene to assist with operations on the ground, but he did not know the location.
https://www.theglobeandmail.com/canada/ ... r-morning/
https://www.sasktoday.ca/provincial-new ... ch-5778387
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19209
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Alaealiste ja segaste kuritegevus

Postitus Postitas ruger »

CANADIAN MASSACRE
- Saskatchewan province
- Stabbings at 13 scenes
- Happened around 5:40 am
- At least 10 dead, 15 injured
- Some targeted, others random
- 2 suspects being sought
- Motive still unknown
https://twitter.com/BNONews/status/1566552541260877826
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19209
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Alaealiste ja segaste kuritegevus

Postitus Postitas ruger »

Kanada pussitamises kahtlustatav saadi 4 päevase tagaotsimisega kätte, kuid suri seal sündmuskohal enda tekitatud vigastustesse.
A four-day manhunt after a deadly stabbing spree in Saskatchewan, Canada, finally came to an end as the final suspect, Myles Sanderson, who was on the run, died shortly after his arrest, apparently of self-inflicted injuries, a media report said https://reut.rs/3RpmIQP
https://twitter.com/Reuters/status/1567816262704660482
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kasutaja avatar
loomake
Liige
Postitusi: 1897
Liitunud: 17 Aug, 2014 15:32
Kontakt:

Re: Alaealiste ja segaste kuritegevus

Postitus Postitas loomake »

Võib-olla täiesti vale teema aga pühad jumalad kui palju koolide juures igasugu E vidinate imemist toimub. Kui ma ise noorena koju jõudes suitsu järgi haisesin siis oli vanematel selge pilt mis toimub. Aga praegu need E pulgad on peaaegu lõhnatud ja pisemad neist ei tekita ka mingeid täheldatavaid pilvi. Väga murelikuks teeb selline jama.
Uudishimulik loll on ikka huvitavam olla kui ignorantne loll.
mäger
Liige
Postitusi: 353
Liitunud: 11 Dets, 2009 22:35
Kontakt:

Re: Alaealiste ja segaste kuritegevus

Postitus Postitas mäger »

Sõltuvusainete turg on tark. Kui nikotiinitootja nikotiinitootele on probleemiks, et vanemad tunnevad lõhnast ära ja jätavad suitsu ostmiseks taskurahast ilma, siis tuleb leida toode, mis ei haise.... samuti, kanepipuru on suhteliselt kerge leida, aga mingit sünteetilise kannabinoidi sodi, mis võib olla ükskõik mis vormis?

Selles osas kaitseväele jõudu ajateenijatele nikotiini jms tarbimise tegevuste raskemaks tegemisel.
otsin puude taga metsa
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36425
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Alaealiste ja segaste kuritegevus

Postitus Postitas Kriku »

Napilt teemaväline röövel peeti kinni: https://www.delfi.ee/artikkel/120072044 ... aha-roovis

Raske uskuda, et tema kujunemine kurjategijaks algas täisealisena.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36425
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Alaealiste ja segaste kuritegevus

Postitus Postitas Kriku »

Ei jookse ainult meil üldohtlikud sõgedad ringi: https://www.delfi.ee/artikkel/120082168 ... us-haiglas
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 11 külalist