Kuidas oleks üks tuumasõda

Tagantjärele tarkus on täppisteadus. Või kui tädil oleks rattad...
Vasta
AMvA
Liige
Postitusi: 3539
Liitunud: 09 Dets, 2018 20:26
Kontakt:

Re: Kuidas oleks üks tuumasõda

Postitus Postitas AMvA »

Kilo Tango kirjutas: 27 Sept, 2022 9:34
Kapten Trumm kirjutas: 27 Sept, 2022 8:01 ...

Allveelaeva enda asukoha määramine pole eriti täpne, kuna ookeanisügavuses GPS ei toimi. Maismaal asuvate shahtide asukoht on teada sentimeetri täpsusega. Korrigeerida GPS-i järgi saab lendu ainult lennu keskel, sest atmosfääri sisenev lõhkepea lendab plasmapilves, mida ei läbi ükski signaal, seega seal tuleb arvesse ainult INS.
See pole üldse oluline. Mõlemad raketid on juhitavad kiirendusfaasis ja korrigeerivad oma kurssi ka pärast seda. Samad piirangud kehtivad lõhkepeade juhtimisele mõlema raketi puhul. Stardiplatvormi asukoha määratluse täpsus on väheoluline senikaua kui see jääb mõistlikesse piiridesse. Lisaks teab allveelaev siiski üsna täpselt, kus see on, kuna lisaks INS-le ja kursi/kiiruse põhisele navigatsioonile loetakse ka merepõhja, mis on eelnevalt kaardistatud (nn. põhjakontuuri navigatsioon).
Ning vajadusel lastakse GPS poi üles pinnale
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36565
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Kuidas oleks üks tuumasõda

Postitus Postitas Kriku »

Kapten Trumm kirjutas: 26 Sept, 2022 13:50Traagika on muidugi sellest, et venelastel on mobiilsetel kanduritel piisavalt lõhkepäid, et pommidada Euroopa ja USA tagasi keskaega. Üle 700 lõhkepea siis.
https://www.algernon.ee/node/1241
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40142
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: Kuidas oleks üks tuumasõda

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Kunagi 1960ndatel tegi Pentagon ühe uurimistöö, kust selgus, et USA ja NSVL riikidena eksisteerimise lõpetamiseks oli vaja mõlemale korraldada suurusjärgus sadakond suure võimsusega tuumaplahvatust. Ma pean keskaja all silmas olukorda, kus tuumatalve järel vähesed ellujäänud peavad enda füüsilise jõuga tegelema põllumajandusega, võim kuululb sellele, kel sealkandis suurim tulejõud on ja meditsiini asendavad vähesed ellujäänud meedikud, natuke allesjäänud ravimeid ja rahvameditsiin. Kui ma aega leian, katsun selle üles otsida.

Seejuures pole üldse kriitiline pommitada suurlinnasid, vaid just eelkõige majanduslikke tähtsust omavaid sihtmärke, nafta, energeetika, transport, tööstus, juhtimine ja poliitika. See peaks nagu üldiselt selge olema, et suurim arv tuumasõja ohvreid tekib tuumarelva kolmandaste efektide tulemusena nagu külm, nälg, meditsiiniabi puudumine, haigused jne. Suurem osa inimkonnast neid tuumaseeni ei näegi, aga nt tuumatalve tagajärjel paar-kolm vahele jäävat põllumajandushooaega (ehk ikaldust) on täiesti piisav, et tsivilisatsioon muuta relvastatud anarhiaks, kes sõdib naabri nisulapi ja loomakarja pärast.
On alles inimesed, kes suudavad projekteerida ottomootorit või elektridünamot, rääkimata miljonitest seadmetest, mida saab eeskujuks võtta. On alles ka inimesed, kes suudavad neid sepa- või lukksepatööriistadega käsitööna valmistada. Jah, neid on vähem kui Otto ajal, kuid nad on olemas. Mõni kuulub kindlasti ka lugejate hulka ja mõnega on allakirjutanu isiklikult tuttav.
Mulle tundub järjest enam, et artikli autor pole kuigivõrd kursis tuumasõja võimalike tagajärgedega. Tuumaplahvatuse ja radiatsiooni tagajärjel tekkivate ohvrite arv on väike võrreldes sellega, mis hakkab toimuma siis, kui tehispäikesed on kustunud ja radioaktiivne saast ära hinganud. Näiteks Suurbritannia kohta on arvatud, et ohvrid esimese nädala jooksul peale pommitamist on suurusjärgus 10M, kuid aasta peale konflikti on ellujäänuid alles 1-2 miljonit, kellest enamik ei unista enam elektrivoolust, vaid kraabib oma 10 küünega maalappi, et talvel midagi süüa oleks. Vaadake, milline probleem oli juba Ukraina nisu - UKR osa maailma nisutootmises on tühine 20 miljonit tonni, maailma nisutoodang on kokku ca 800 miljonit tonni.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Madis Reivik
Liige
Postitusi: 3343
Liitunud: 20 Dets, 2019 13:30
Kontakt:

Re: Kuidas oleks üks tuumasõda

Postitus Postitas Madis Reivik »

Valem on lihtne - tiheasustused töötavad ainult täna võimsale infrastruktuurile - elekter, veepuhastus, logistika. Kui seda pole, siis ei ole võimalik selline asustustihedus.

Hajaasustuses saab kartulit kasvatada ja võsa põletada, keset NY või Londoni seda võimalust ei ole.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36565
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Kuidas oleks üks tuumasõda

Postitus Postitas Kriku »

Kapten Trumm kirjutas: 01 Okt, 2022 7:19Ma pean keskaja all silmas olukorda, kus tuumatalve järel vähesed ellujäänud peavad enda füüsilise jõuga tegelema põllumajandusega, võim kuululb sellele, kel sealkandis suurim tulejõud on ja meditsiini asendavad vähesed ellujäänud meedikud, natuke allesjäänud ravimeid ja rahvameditsiin.
Sel pole kirjeldusel pole keskajaga vähimatki seost. Nii on elatud ja elatakse paljudes kohtades ja paljudel eri aegadel, anatiikajast tänapäevani.

Kapten Trumm kirjutas: 01 Okt, 2022 7:19Näiteks Suurbritannia kohta on arvatud, et ohvrid esimese nädala jooksul peale pommitamist on suurusjärgus 10M, kuid aasta peale konflikti on ellujäänuid alles 1-2 miljonit, kellest enamik ei unista enam elektrivoolust, vaid kraabib oma 10 küünega maalappi, et talvel midagi süüa oleks.
See, et nad enam ei unista elektrivoolust, on ülima tõenäosusega sinu isiklik tõlgendus. Jutt käib ajast, mil rahutused on lõppenud ja saavutatud mingisugune stabiilsus - juhtugu see siis aasta või viie pärast.

Kui sina isiklikult oleksid sunnitud oma maalapi kõplamisest elama, näiteks kartuleid kasvatades, kas sa siis tõesti ei unistaks enam elektrivoolust? Ei mõtleks sellele, kuidas kasvõi valguse jaoks generaatorit meisterdada? Tõsiselt?

Madis Reivik kirjutas: 01 Okt, 2022 8:45Valem on lihtne - tiheasustused töötavad ainult täna võimsale infrastruktuurile - elekter, veepuhastus, logistika. Kui seda pole, siis ei ole võimalik selline asustustihedus.
Jah, seda muidugi. Aga see ei tähendaks tehnoloogilise tsivilisatsiooni lõppu.
Dr.Sci
Liige
Postitusi: 3309
Liitunud: 30 Okt, 2015 11:59
Kontakt:

Re: Kuidas oleks üks tuumasõda

Postitus Postitas Dr.Sci »

Lihtsalt lühirefereering avalikest allikatest koos kommentaaridega:

Vana aegunud TOPOL Tahkekütus, laskeplatvorm veokilt. Tabamistäpsus 900 m, lõhkepea üksikuna 800kt, (võib vabalt ka 1km piires mööda panna) Relvastuses - 45

TOPOL-M . Tahkekütus, laskeplatvorm kas saht või veokilt. Tabamistäpsus 200 m, lõhkepea üksikuna 800kt, (võib vabalt ka 1km piires mööda panna) või MIRV 4-6 lõhkepeaga mille korral mõni pea ikka õigesse kohta oma 150..200kt laenguga kukub. Relvastuses - :) 60 sahtides, 18 mobiilset.

RS-24 Yars. Tahkekütus, laskeplatvorm kas saht või veokilt. Tabamistäpsus 150 m, lõhkepea MIRV 3x500 kT kuni 9x150 kT. Relvastuses - 15 sahtides, 135+ mobiilset.

RS-26 Rubezh projekt külmutatud
Vedelkütusel RS-28 Samat-2 pole veel kasutusel.

Kokku lugesin koos aeguvate vedelkütustel olevate rakettidega neid ~300, sõltuvalt strateegiast piisaks neid 300...1000 linna kahjustamiseks. (Tuumakas ei hävita linna, kahjustab, linn hävineb pärast seda kui seda tahavad elanikud). Eeldades 2t neist 2/3 lastakse alla on ka juba piisav... aga need on maismaal baseeruvad strateegilised väed. Alleelaevadel...

- RSM-56 Bulava (täpsus 350 m) kannab kuni 10x100kt lõhkepead, relvastuses neid 80 (veel 80....500 linna)
- R-29RMU Sineva (täpsus 500 m) kannab 4x500kt kuni 10x100 kt lõhkepäid, relvastuses neid 96 (laskeseadet eri laevadel)
- R-29RMU2 Layner - alates 2014, 4x500 kt kuni 12x100 kt... suht uus asi, andmed puudulikud, kindlasti on mõned relvastuses

Ja kindlasti on vananenud asju relvastuses. Kokkuvõte puudutab strateegilisi ründerelvi, taktikalisi tuumakaid jagub tiibrakettidele, kesk ja lühimaa rakettidele ja torpeedodele lisaks.

Aga kui vaadata seda keskaja asja lähemalt (nö kaugemast pespektiivist - vanematele lugejatele tuleb see väljend ehk ette) siis miks on Euroopa olnud Euroopa ja on seda senini? Aasias vaadatakse meid siiani kui pisikest poolsaart Euraasias, palju segadust, riike, keeli,tülisid. Pole suuri keskuseid, igaüks elab oma mätta otsas. Paraku... neid mättaid jagub rohkem kui tuumakaid. Venemaa suudaks edukalt pommitada keskaega tagasi Hiina, USA, Lõuna-Ameerika, Euroopas tekitaks ta arvestatava tuumasaaste, aga praktikas juhtuks nii nagu oli tegemist eelmise orkide/mongolite sissetungiga... avastatake et iga künka otsas on omaette kindlus/teaduskeskus... ja need mis jäävad järele loovad uue tsivilisatsioonirakukese. Keskaeg küll, aga poliitilises, mitte tehnoloogilises mõistes. Suuremates impeeriumites läheb palju kindlamalt anarhiaks. Hiina muidugi... jälgib oma suurt plaani edasi, ja kui 2022 läheb üleüldiseks tuumasõjaks, IMHO sureb lähiaastakümneil Aasias ~3 miljardit, Aafrikas 500M, Euroopas 300M, Põhja-Ameerikas 300M, Lõuna-Ameerikas 300M, tiheduselt aga propotsioonid säilivad ja 200 aasta pärast oleme samas situatsioonis tagasi.
Dr.Sci
Liige
Postitusi: 3309
Liitunud: 30 Okt, 2015 11:59
Kontakt:

Re: Kuidas oleks üks tuumasõda

Postitus Postitas Dr.Sci »

Niikaua kuni ma arve lugesin ja kirjutasin on üksjagu kommentaare lisandunud...
EI, tuumasõda ei tähenda tehnoloogilise tsivilisatsiooni lõppu, ka tuumatalv ei tähenda. Inimkond on hullem kui rotid või prussakad... kui vaja ellu jääda siis jäädakse, unustades vahel ka inimlikkuse... ja kui ka tuumasõja järel pole olemas ühtegi töökorras masinat - 10 a ja on aurumasinad... 30 ja elekter ja sisepõlemismootorid, 50 - elektroonika, algeline tuumatööstus, ülemaailmne transport taastatud, 75 ja kosmos, laserid, tänapäevasele lähedane elektroonika.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40142
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: Kuidas oleks üks tuumasõda

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Madis Reivik kirjutas: 01 Okt, 2022 8:45 Valem on lihtne - tiheasustused töötavad ainult täna võimsale infrastruktuurile - elekter, veepuhastus, logistika. Kui seda pole, siis ei ole võimalik selline asustustihedus.

Hajaasustuses saab kartulit kasvatada ja võsa põletada, keset NY või Londoni seda võimalust ei ole.
Üks asi on veel. Sedavõrd suurt inimkonda suudetakse elus hoida tänu intensiivpõllumajandusele. See tähendab palju väetist, mootorikütust, taimekaitsevahendeid, jõusöötasid ja veterinaarravimeid. Mis nõuavad oma tootmiseks jällegi energiat, süsivesinikke sisaldavat toorainet, keemiatööstust, logistikat, naftatöötlemist jne jne jne jne - mis tuumasõjas hävitatakse. Inimeste tihe koosasumine on võimalik tänu logistikale, tööstusele, meditsiinile jne.

Võib küll end lohutada, et Aafrikas küntakse põldu veistega ja vehitakse kõplaga - poolt Aafrikat peetakse üleval arenenud maailma toiduabiga.

Pole vist eriline liialdus arvata, et üldises tuumasõjas hävib 90% tänasest inimkonnast, 10% tuumarelvade mõju tulemusena ja 80% sellele järgnevale arenenud elukorralduse hävimise tulemusena. Põhilised tapjad pole mitte tuumarelvad, vaid nälg ja haigused. Tuumarelva hävitusvõime on selline, et täna olemasolevatest meditsiinivahendite varudest piisab vaid väikse arvu kannatanute aitamiseks. Edasine elu käib suure tõenäosusega just keskaja tasemel, haavade puhastamiseks ajame kodus puskarit ja korjame metsast ravimtaimi, sest ravimitööstus on hävinud koos muu tööstusega.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40142
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: Kuidas oleks üks tuumasõda

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Dr.Sci kirjutas: 01 Okt, 2022 9:44 Niikaua kuni ma arve lugesin ja kirjutasin on üksjagu kommentaare lisandunud...
EI, tuumasõda ei tähenda tehnoloogilise tsivilisatsiooni lõppu, ka tuumatalv ei tähenda. Inimkond on hullem kui rotid või prussakad... kui vaja ellu jääda siis jäädakse, unustades vahel ka inimlikkuse... ja kui ka tuumasõja järel pole olemas ühtegi töökorras masinat - 10 a ja on aurumasinad... 30 ja elekter ja sisepõlemismootorid, 50 - elektroonika, algeline tuumatööstus, ülemaailmne transport taastatud, 75 ja kosmos, laserid, tänapäevasele lähedane elektroonika.
Esimesed aastad, kui see värk kõik taastub, tegeletakse paljuski halepõllunduse, küttimise ja korilusega.
Ise küsimus on see, kui inimkonnast on järgi mõnisada miljonit inimest üle maailma, kas tekkiv majanduse ja teadmiste kontsentratsioon on üldse piisav, et tänane suhteliselt keerukas moodne elu uuesti üles ehitada.

See, et osa taastub ja käsitööd põllul asendab lõpuks masinatöö, on üsna selge.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40142
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: Kuidas oleks üks tuumasõda

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Dr.Sci kirjutas: 01 Okt, 2022 9:44 Niikaua kuni ma arve lugesin ja kirjutasin on üksjagu kommentaare lisandunud...
EI, tuumasõda ei tähenda tehnoloogilise tsivilisatsiooni lõppu, ka tuumatalv ei tähenda. Inimkond on hullem kui rotid või prussakad... kui vaja ellu jääda siis jäädakse, unustades vahel ka inimlikkuse... ja kui ka tuumasõja järel pole olemas ühtegi töökorras masinat - 10 a ja on aurumasinad... 30 ja elekter ja sisepõlemismootorid, 50 - elektroonika, algeline tuumatööstus, ülemaailmne transport taastatud, 75 ja kosmos, laserid, tänapäevasele lähedane elektroonika.
Esimesed aastad, kui see värk kõik taastub, tegeletakse paljuski halepõllunduse, küttimise ja korilusega.
Ise küsimus on see, kui inimkonnast on järgi mõnisada miljonit inimest üle maailma, kas tekkiv majanduse ja teadmiste kontsentratsioon on üldse piisav, et tänane suhteliselt keerukas moodne elu uuesti üles ehitada.

Eestil pole paljusid asju endal seepärast, et inimesi, kapitali ja teadmisi on liiga vähe. Peale tuumasõda on enamike riikide elanikkonna kontsentratsioon nagu täna Eestis või isegi veel madalam. Meil ostetakse isegi põlevkivikatlad tehnoloogiasiirde korras sisse ja Eesti firmad sellega ei tegele (puudub oskus). Eriti kõvasti kannatab tuumasõjas kõik see, mis sisaldab juhtmeid ja kiipe, kuidas meil on lood Euroopas kiipide tootmisega? Loodame Hiinale. Selleks, et tehnoloogilist innovatsiooni ellu viia, peab riigi elanikkond olema nii 100 miljoni suurusjärgus. Kui USA 300 miljonist on järgi 30 miljonit, ei saa sealt enam midagi olulist tulla.

See, et osa taastub ja käsitööd põllul asendab lõpuks masinatöö, on üsna selge.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Dr.Sci
Liige
Postitusi: 3309
Liitunud: 30 Okt, 2015 11:59
Kontakt:

Re: Kuidas oleks üks tuumasõda

Postitus Postitas Dr.Sci »

No ja jääbki alles 700 miljonit inimest saastatud maakera peale (sh mutandid). Aga nad kõik kogunevad elukõlbulikesse kohtadesse ja moodustavad kogukondi ja säilinud teadmiste põhjal uusi tsivilisatsiooni algrakukesi. Ja kui iganes on võimalik võtta kasutusele masinaid siis seda tehakse, kaasaegse inimese tööorgan on endiselt aju... ja vaadates kasvõi praegust kurba Ukraina kogemust - inimesed kohanduvad eluga ka siis kui linnad laastatud.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36565
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Kuidas oleks üks tuumasõda

Postitus Postitas Kriku »

Kapten Trumm kirjutas: 01 Okt, 2022 9:51Esimesed aastad, kui see värk kõik taastub, tegeletakse paljuski halepõllunduse, küttimise ja korilusega.
"Halepõllundus" oleks päris hea sõna, kui mul poleks tugevat kahtlust, et tegelikult tahtsid kirjutada ALEpõllundusest.

Kui nii, siis mis kuradima alepõllundus? Mille jaoks on vaja metsas põldu raadata, kui meeletud lahmakad aastakümneid üles haritud maad on vabad, mida kõike keegi üles harida ei jõua, mine ainult ja löö labidas mulda? Lääne-Euroopas polegi enam metsa, mida aletada, põldu on rohkem.

Dr.Sci kirjutas: 01 Okt, 2022 9:38Keskaeg küll, aga poliitilises, mitte tehnoloogilises mõistes.
Just täpselt.

Ja tegelikult mitte ka poliitilises mõttes, sest mentaliteet on teine ja ei kao ka mitte kuhugi. Inimestel on meeles, milline oli normaalne ühsikond, kus kõik hästi elasid, milline oli normaalne õigusemõistmine ja poliitiline protsess. Alguses muidugi killustatus, aga on väga kahtlane, kui paljudes kohtades tegelikult õnnestuks pärilikku võimu sisse seada.
OLAVI
Liige
Postitusi: 1661
Liitunud: 31 Juul, 2014 0:49
Kontakt:

Re: Kuidas oleks üks tuumasõda

Postitus Postitas OLAVI »

Kapten Trumm kirjutas: 01 Okt, 2022 9:51 ... Esimesed aastad, kui see värk kõik taastub, tegeletakse paljuski halepõllunduse, küttimise ja korilusega. ...
HALEpõllundus on päris tabav väljend situatsiooni kohta, kus puuduvad inimesed, kes suudaks ise teha inimjõul (pole enam vajalikke koduloomi) veetavat atra ja olemasolevad traktoriadrad on nii suured, et neid peaks vedama 100 inimest.
Kas pärast esimest näljatalve on veel alles niipalju kartulit, et seda jaguks mahapanekuks? (Kevadel mahapandud kartul võetakse suvel näljaste poolt ülesse, sest sügiseni on vaja elada.)

Olemasolevaid nuge ja kirveid õnnestub veel mitmeid aastaid sihipäraselt kasutada aga mitu Eesti seppa suudaks tänapäevase käsisae nullist teha, juhuslikust materjalist?
Kirves (mida saab kasutada ka kaitseks) ja käsisaag muutuvad nõutud kaubaks, sest "tavalisel korterielanikul" vaevalt selliseid tööriistu on kodus varuks. (Elektritööriistad muutuvad aku tühjenedes kasutuks.)

Kuigi igasuguste masinate kodus ehitamise õpetusi ilmus 100 aastat tagasi raamatutes, siis kui paljud kaasaegsed on kasvõi näinud selliseid raamatuid, rääkimata lugemisest?

Alul jagatakse ringi olemasolevaid materiaalseid väärtusi ja alles siis kui Vägivaldurid mõistavad, et üksi nad tulevikus hakkama ei saa, hakatakse otsima koostöövõimalusi oskajate teadjatega. Seni kardab inimene mööduva võõra varjugi näha, sest puudub usaldus juhusliku mööduja vastu.
JNE.
Ainuke asi, mis jagades paljuneb on teadmised.
Dr.Sci
Liige
Postitusi: 3309
Liitunud: 30 Okt, 2015 11:59
Kontakt:

Re: Kuidas oleks üks tuumasõda

Postitus Postitas Dr.Sci »

Mjah. Taandub teemale et kui ma olen oma maatükile majutanud 10 pagulast, kes ääri-veeri majandaks põllumajandusega ära kui naabrikrundi ka omale saaks. Naaber aga ei majanda midagi, elavad kahekesi oma varudest... Kas siis lasta ära surra hoole alla tulnud pagulastel või saata naabrid majandama teispoolsusesse?

Ja see pole lõõpimine, võib olla lähiaastate reaalsus :(
Turist 47
Liige
Postitusi: 4363
Liitunud: 08 Nov, 2014 18:30
Kontakt:

Re: Kuidas oleks üks tuumasõda

Postitus Postitas Turist 47 »

Fucs kirjutas: 01 Aug, 2022 19:53
Putin ütles, et tuumasõjas ei saa olla võitjaid ja seda ei tohiks kunagi vallandada. ...
https://t.me/Pravda_Gerashchenko/34935
Reuters.https://www.reuters.com/world/europe/ru ... 022-10-01/
Kadõrov : Venemaa peaks Ukrainas kasutama tuumarelva.

Venemaa Kadõrov ütles laupäeval, et Moskva peaks kaaluma väikese tootlikkusega tuumarelva kasutamist Ukrainas, pärast hävingut lahinguväljal.
Teised Putini peamised liitlased, sealhulgas endine president Dmitri Medvedev, on oletanud, et venemaal võib tekkida vajadus/tahe tuumarelvi kasytada , aga Kadõrovi üleskutse oli/on kõige konkreetsem ja selgesõnalisem.
Oma eilses kõnes väitis Putin, et kaitseb äsja annekteeritud alasid, mida Venemaa peab praegu oma territooriumiks, "kogu meie jõu ja kõigi vahenditega".
Kadõrov ei ole ise mõtleja, ise ütleja - Kremli sõnad ja mõtted tulevad Kadõrovi suust.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist