Huligaansus relvaga

...ja kõik muu sisejulgeolekusse puutuv
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36425
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Huligaansus relvaga

Postitus Postitas Kriku »

Kui vähem juua, on vähem probleeme: https://ekspress.delfi.ee/artikkel/1200 ... si-haarama

Kopeerima ei hakka.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36425
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Huligaansus relvaga

Postitus Postitas Kriku »

Politseinikud olid sinna saabunud naaberhotellist häirekeskusesse tehtud kõne peale. Sealset administraatorit Birgitit olid poolakatest kliendid teavitanud granaadilaadsest esemest, mis esimesena mainitud hotelli peaukse ees trepil joogitopsi sees asub. Birgit helistas häirekeskusesse ja sai ülesandeks inimesed topsist eemale hoida. Toompuiestee ja Falgi tee ristmikul suleti politseinike saabumisel liiklus pea pooleks tunniks, et topsis leiduvat eset kontrollida. Lõpuks selgus, et tegemist oli tühja granaadiga.

Linna valvekaamerate ja telefoniside andmete järgi polnud raske kindlaks teha, et asjaga on seotud Jaanus Tali. Talini jõuti kiiresti ja ülejärgmisel päeval andis ta juba ütlusi. Mees selgitas, et oli kuu aega varem tutvunud prostituudi Tanjaga*, kellega paar päeva varem Tallinki hotellis öö veetis. Hommikuks olevat aga koos prostituudiga kaduma läinud ka Tali telefon ja sularaha. „Politseile ma sellest ei teatanud, sest tahtsin ise selgusele saada, et mis juhtus ja kus need asjad on.“ 18. mail pidas Kadrinas elav Tali Tanjaga jälle sõnumivestlust. „Meil oli pikk vestlus ja see läks inetuks,“ tunnistas Tali.

Tema sõnul kutsus Tanja teda Tallinna, et rääkida kaduma läinud asjadest. Tali ei tunnistanud aga oma ütlustes, et just tema granaadi joogitopsi paigaldas. Videokaamerast nähtuvat selgitas ta sellega, et nägi, kuidas keegi selle sinna pani, käis siis korra vaatamas ja helistas siis hotelli. Oma telefonist leitud varem tehtud fotot samasugusest granaadist selgitas Tali asjaoluga, et tal lihtsalt juhtus olema samasugune granaat.
https://epl.delfi.ee/artikkel/120118278 ... -meelitada

Oli juba varem karistatud trammis kaassõitjate relvataolise esemega sihtimise eest ja läks pooleks aastaks kinnimajja.

Teine sarnane idioot tegi esimest korda: https://www.delfi.ee/artikkel/120119246 ... -liigutusi
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36425
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Huligaansus relvaga

Postitus Postitas Kriku »

Purjus juht vehkis stardipüstoliga, viskas teise auto klaasi kiviga katki ja sõitis minema: https://www.delfi.ee/artikkel/120222141 ... se-esemega

Saadi kätte.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36425
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Huligaansus relvaga

Postitus Postitas Kriku »

Kas huligaansus või tapmiskatse õhkrelva kasutava täpsuslaskuri poolt? Ohvril on siiamaani kuul ajus, oli pikalt haiglas, õpetati rulaatori abil uuesti käima ning teeb jätkuvalt igasugu harjutusi, et normaalselt liikuma saada. Kas 100% taastub, pole selge. Sööb pidevalt valuvaigisteid.
A. viibis laupäeva, 22. juuli õhtul Peipsi järve põhjarannikul. Sealsel kilomeetrite pikkusel kuldsel liivarannal männimetsa all asub RMK-le kuuluv Uusküla telkimisala. Suveõhtuti, eriti veel nädalavahetustel, tõmbab too kant rahvast magnetina. Veidi enne südaööd kogus ta oksi lõkke tegemiseks, kui langes järsku nagu niidetult ja jäi selili lebama.

„Ma arvasin, et mulle kukkus midagi puu otsast pähe,“ ütleb A. nüüd Ekspressile.

Kaheksaliikmelisest seltskonnast nägi juhtunut vaid üks noormees. Ta püüdis kohe A-d teadvusele tuua, laksates vastu põski. See ei aidanud. Keegi pidulistest ei mõistnud, mis nende kaaslasega juhtus. Äsja ta seisis ja tegi nalja, nüüd aga lamas meelemärkuseta maas. Tema 18 aasta vanuse tüdruksõbra sõnul märkasid nad ühel hetkel, et A. peast jookseb verd. Kiirabist soovitati poiss külili keerata. Meedikud kihutasid Iisakust kohale vaid kümne minutiga ning viisid poisi Ida-Viru Keskhaiglasse. Seal avastasid meedikud A. kukla piirkonnast tillukese haava.

Nad uurisid noormehe pead röntgeni all. Tulemus tundus uskumatu: keegi oli A-d pähe tulistanud. Tilluke kuul jäi pidama vaid kahe millimeetri kaugusel noormehe tasakaalukeskusest.
Viru ringkonnaprokurör Liina Pikma räägib, et politseinikud sõitsid sündmuskohale kohe, kui sai selgeks, et A-d tabas kuul. „Kuna esialgu kahtlustati õnnetusjuhtumit, siis toimus politsei kaasamine alles mõne tunni möödudes ehk me ei saanud tegutseda kuumadel jälgedel,“ selgitab Jõhvi politseijaoskonna juht Andreas Kliimant. „Kohal oli mitu erinevat seltskonda ning politsei saabudes oli osa inimesi kas lahkunud või magama läinud, mis tegi asjaolude väljaselgitamise keerulisemaks.“

Mitte keegi (praeguseks on üle kuulatud üle 25 inimese) ei kuulnud ega näinud ühtegi lasku. Selle põhjus on lihtne. A. sai tabamuse õhkrelvast, mis erinevalt tulirelvast ei tekita valju pauku ega tulesähvatust. Kõlab vaid plaksatus. Kui sellise lasu ajal inimesed pidutsevad, võtavad napsu, muusika mängib ning õues on hämar või lausa pime, silmad keskenduvad lõkete valgusele ning osa rahvast peitub telkides, võibki öö varjus tegutsenud laskja märkamatuks jääda.
Päevavalgel ümbruskonda uurides panid politseinikud tähele, et telkimisalal oli puukoortes näha rohkelt õhkrelvade haavleid ja nende jälgi. Samuti avastas üks neiu paar päeva hiljem oma autolt täkked, mis võisid olla laskude jäljed. Paar päeva varem sai politsei teate Kauksi kandis liikunud tumedast BMWst, kust olla lastud mingist relvast. Prokuratuuri pressiesindaja Allan Rajavee mainib, et paar päeva varem sai politsei teate Kauksi kandis liikunud tumedast BMWst, kust olla lastud mingist relvast. Kes sellega sõitis, pole teada. Prokurör Pikma sõnul tunnistas üks tol õhtul Uuskülas viibinud seltskond, et tarvitasid õhkrelva, aga viimati päeval kella nelja-viie ajal. „Nad andsid relva vabatahtlikult vaatluseks välja,“ ütleb prokurör Pikma. „Nad ei puutunud A-ga kokku.“
https://ekspress.delfi.ee/artikkel/1202 ... a-jai-ellu

Loodame, et järgmist sarnast kuritegu ei tule :|
Kasutaja avatar
wolfgang
Liige
Postitusi: 737
Liitunud: 28 Dets, 2008 22:44
Kontakt:

Re: Huligaansus relvaga

Postitus Postitas wolfgang »

Tuleb tuleb. Isegi linnavahel näeb kindaid, kes aknast välja oma õhukaga plõnnivad. Linnud, kassid, vastasmaja aknad ja kui "tuledistsipliin" olematu siis tuleb ka selliseid õnnetusi juurde. Selle loo juures on hämmastav, et see kuulike mehe koljust läbi lendas. Üldjuhul peaksid need peanahka kinni jääma. Samas mu enda õhukad on mõlemad üle 300 m/s ja nendest Diana on, Hatsaniga võrreldes,ikka päris võimsa löögiga, kui näiteks, mingit alumiinium potti vaadata, mida sellest on lastud. A, kas sellest piisab, et koljust läbi lennata... ei tea. Muidugi jutt jäis kuklast ja kummardamisest, et ega see kuulike ei pidandki luud lõhkuma vaid selgroo kanalit pidi saaks, ebatõenäoliselt ka võibolla. Väga täbar lugu igatahes ja eriti halb on, et uroodid, kes mehe peaaegu ära tapsid, vabaduses edasi tolgendavad.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36425
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Huligaansus relvaga

Postitus Postitas Kriku »

Pidasin silmas, et loodame, et pole hullu telli tegutsemas või et mõni selline nüüd ei inspireeruks.
Kasutaja avatar
wolfgang
Liige
Postitusi: 737
Liitunud: 28 Dets, 2008 22:44
Kontakt:

Re: Huligaansus relvaga

Postitus Postitas wolfgang »

No seda vast mitte. Poole persega psühholoog minus, profileeriks empiiriliselt, selle selli, mingiks Iidla vms. 3-5 liikmelise rühma liikmeks, kes tulid kellegi suvilasse jooma ja võtsid õhuka kaasa või leidsid kohapealt ja siis "lõbutsesid" sellega kõike, mis liigutas ja ei liigutand lastes. Mingi 20nendates poiss oleks eriti naljakas märklaud sellise gopniku jaoks. Umbes nagu anda vastutulijale lõuksi, et nalja saaks. On valus ja vastik, aga ei tapa. Idekas ju. kesse menti viitsib sellise asjaga minna ja isegi kui läheb, kesse tegeleda sellega viitsiks ehk siis "pure fun". Kahjuks läks pahasti seekord. Ma väga loodan, et mitte nii pahasti, et kutt terveks ei saaks. Lihtsalt olles seal rajoonis aastatel 90-05 suvisel ajal palju viibinud ja säärase kontingendiga kohtunud siis midagi sellist ma kahtlustaks. Mitte et seal midagi muud olla ei võinud.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36425
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Huligaansus relvaga

Postitus Postitas Kriku »

See oli mullu aprilli viimastel või pigem isegi maikuu esimestes tundidel, mil keegi tundmatu võttis relva, seadis sellele paika optilise sihiku, istus autosse ning tappis Türi-Väätsa tee ääres pesitsushooaja keskel kokku kaheksa toonekurge. Lasud sooritati arvatavasti maanteelt, võimalik, et sõidukist. Tegevus oli metoodiline- pesa ja sihikule võetud toonekured, lasud, seejärel liikus tulistaja edasi ning kordas järgmise pesa juures samasugust tegevust. Kuniks ühel hetkel oli kaheksa täiskasvanud lindu kaotanud oma elu, munasid täis pesad jäänud haudujatest tühjaks ja tulistaja kadunud sama kiiresti kui ilmus.
Kohe uurimise alguses tehti nimelt kindlaks, et linnud hukati tulirelvast. “Inimene, kelle käsi seal mängus oli, oli paras täpsuslaskur ehk arvatavasti relvadega sinapeal olev inimene. See inimene läks pealtnäha lihtsalt enda rõõmuks põllule tapma. Kui nii saab öelda, siis õnneks piirdus ta lindudega” arutles Maarja Germann. „Just ettenägematu ohu tõttu suhtuvad õiguskaitseasutused tulirelvadega seotud sündmustesse äärmise tõsidusega, et ära hoida võimalik laiem kahju – kriminaalmenetluse eesmärk on ka teisi inimesi võimalikest kuritegelikest mõtetest loobuma heidutada.”
Keskkonnaameti uurimisosakonna juhataja Rocco Ots selgitas, et neil oli antud juhtumi lahendamiseks koos PPAga tehtud uurimisgrupp ehk koostöö erinevate ametkondade vahel oli väga hea. “Prokurör pakkus nii politseile kui ka meie uurijatele palju tuge ja leidis seadusega lubatud võimalusi vihjete kontrollimiseks ning tõendite kogumiseks. Selleks tuli teha kohtu loal nii kõneeristusi kui ka inimeste kodusid läbi otsida, inimesi üle kuulata ja teha ka ekspertiise. Sellele lisanduvad vestlused kümnete inimestega - uurimistoimiku paksus on umbes 200 lehekülge. Vähemalt mingiks hetkeks võtsime ümbruskonna inimestelt kontrollimiseks ära üle 30 relva. Korduvalt vaatasime üle sündmuskohta... aga see viimane lõpp jäi tulemata,” täpsustas ta. “Vaevalt, et keegi arvas, et võtame tervelt külalt relvad ära ja saadame ekspertiisi - hetkel tundub küll, et kõik, mida saime teha, on tänaseks päevaks ka tehtud.”
https://jarvateataja.postimees.ee/78547 ... kivi-peale

Laskjat ei tuvastatud.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36425
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Huligaansus relvaga

Postitus Postitas Kriku »

Tattnokk vehkis Lasnamäe Gümnaasiumi juures stardipüstoliga: https://www.delfi.ee/artikkel/120279892 ... lmenetlust
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 7 külalist