Vene-Ukraina sõda II osa

Kõik käimasolevast sõjast
Vasta
Turist 47
Liige
Postitusi: 4370
Liitunud: 08 Nov, 2014 18:30
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas Turist 47 »

UNN.
Täna hommikul ründasid vene 4 pommitajat Tu-22M3 Valgevene õhuruumist/territooriumilt rakettidega Ukrainat.https://www.unn.com.ua/uk/news/1997232- ... astrukturi

Täna. Peastaabi peaoperatiivosakonna juhataja asetäitja Oleksiy Gromov " Tänase rünnaku käigus suutsid Ukraina väed alla tulistada 9 drooni. Selleks kasutasid relvajõud lennundust, õhutõrjesüsteeme ja käsirelvi".

Vene väed on kasutanud Ukraina vastu 86 Iraani drooni. 60% neist hävitasid Ukraina väed.
Mitmed tegurid viitavad sellele, et see suudab lennata 1000 kilomeetrit, kuid mitte rohkem. (kunagi väideti, et lendab 2500 või umbes nii.)
( Esimest korda tulistasid Ukraina sõdurid Iraani kamikaze drooni alla 13. septembril, Kupjanski lähedal.)
Reeglina töötavad droonid paarikaupa – üks madalamal, teine ​​kõrgemal. Kui esimene "maha lüüakse", ründab teine sihtmärki".
Briifingu salvestus. https://www.youtube.com/watch?v=SlZzQ5of_ek
Qwerty226
Liige
Postitusi: 284
Liitunud: 31 Mai, 2022 11:37
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas Qwerty226 »

Gideonic kirjutas: 06 Okt, 2022 15:24 Ehk vatid on mõnelpool ikka väga korralikult 152mm moona maha jätnud, mille Ukraina nüüd rõõmsalt kasutusele võtab.
Ma täpselt ei mäleta, aga keegi kuskil mainis, et tänu HIMARside tegutsemisele, hajutavad venelased enda moonavarusid ja viivad väiksemad laod rindele lähemale. Kuna kõik käib käsitsi, siis kui tekib vajadus "soodsamatele positsioonidele" tõmbuda, siis neid ladusid pole kellelgi aega kokku korjata.
Kuidagi vaikne
Liige
Postitusi: 136
Liitunud: 04 Juul, 2022 9:38

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas Kuidagi vaikne »

Teen jullge ennustuse seni nähtu põhjal. Oktoobri lõppuks on u väed vanadel Luganski piiridel tagasi. Ja kui ikka hästi läheb äkki ka linna ennda ümmber piiranud.
Keegi veel
Liige
Postitusi: 87
Liitunud: 27 Veebr, 2022 22:35
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas Keegi veel »

Gideonic kirjutas: 06 Okt, 2022 15:05 USA ikka tasapisi valmistab midagi ette või annab signaale. Arvatavasti mõlemat. Nende uusim lennukikandja Gerald R. Ford (koos kogu lennukikandjagrupiga loomulikult) saadetakse samuti vahemerre:

https://twitter.com/NOELreports/status/ ... 5922974723
Ma pakuks, et terve grupp nüüd vahemerre ei sisene.

Uus lennukikandja on "Carrier Strike Group 12" lipulaev
Grupi kirjeldus on järgnev:
"ligikaudu 9000 töötajat üheksast riigist, 20 laeva ja 60 lennukit", öeldakse USA mereväe teates.
Ei leidnud hetkel kogu selle grupi laevade kirjeldust, toodud kuidagi osadena ja nende osade kirjeldused omakorda ei pruugi olla päevakorral.
Aga umbes sellise loetelu oskasin kokku leida:

Destroyer Squadron (DESRON) 2
https://en.wikipedia.org/wiki/USS_Forre ... n_(DDG-98)
https://en.wikipedia.org/wiki/USS_James_E._Williams
https://en.wikipedia.org/wiki/USS_Winston_S._Churchill
https://en.wikipedia.org/wiki/USS_Porter_(DDG-78)
https://en.wikipedia.org/wiki/USS_Mahan_(DDG-72)
https://en.wikipedia.org/wiki/USS_Mitscher_(DDG-57)
https://en.wikipedia.org/wiki/USS_Laboon
USS Normandy (CG 60)
https://en.wikipedia.org/wiki/USS_Normandy
USS Ramage (DDG 61)
https://en.wikipedia.org/wiki/USS_Ramage
USS Gettysburg (CG-64)
https://en.wikipedia.org/wiki/USS_Gettysburg_(CG-64)
USS McFaul (DDG 74)
https://en.wikipedia.org/wiki/USS_McFaul
USS Thomas Hudner (DDG 116)
https://en.wikipedia.org/wiki/USS_Thomas_Hudner
USNS Joshua Humpreys (T-AO 188)
https://en.wikipedia.org/wiki/USNS_Josh ... (T-AO-188)
USNS Robert E. Peary (T-AKE 5)
https://en.wikipedia.org/wiki/USNS_Robe ... _(T-AKE-5)
USCGC Hamilton (WMSL 753)
https://en.wikipedia.org/wiki/USCGC_Hamilton_(WMSL-753)

See teeb kokku alles 16 alust, kirjelduses oli arv 20.
Vähemalt kaks allveelaeva peaks kah olema grupis.
Kasutaja avatar
Gideonic
Liige
Postitusi: 4867
Liitunud: 14 Aug, 2008 14:19
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas Gideonic »

Keegi veel kirjutas: 06 Okt, 2022 16:15 See teeb kokku alles 16 alust, kirjelduses oli arv 20.
Vähemalt kaks allveelaeva peaks kah olema grupis.
Üks asi on lennukikandja gruppi määratud alused, teine on reaalne grupp. Kindlasti kõik neist alustest ei tule, aga mingi komplekt küll (kus on alati ka vähemalt 1 alleveelaev). USA lennukikandjad ei rända kunagi üksi.

Infoks, et antud lennukikandja läheb sinna lisaks eelmisele George H.W. Bush (kas vahetab välja, eks näis). 3. oktoobri seisuga oli seal igatahes:
The George H.W. Bush Carrier Strike Group (CSG) remains on station in the Ionian Sea. The CSG left Norfolk, Va., on Aug. 10 and took over duties in U.S. 6th Fleet Aug 28.

Last week, the CSG operated with the Spanish Navy. Ships and units included Carrier Strike Group 10, USS George H. W. Bush (CVN-77), Carrier Air Wing 7, Destroyer Squadron 26, USS Truxtun (DDG-103), and Spanish Navy ships ESPS Juan Carlos I (LHD 61), ESPS Navarra(F 85), and ESPS Castilla (L52), according to the Navy.

Standing NATO Maritime Group 2 (SNMG 2) is also operating in the Mediterranean Sea. U.S. Navy Rear Adm. Scott Sciretta, who assumed command of the formation on July 1, is embarked aboard Arleigh Burke-class guided-missile destroyer USS Forrest Sherman (DDG-98) as SNMG 2’s flagship.
NGolf
Liige
Postitusi: 3073
Liitunud: 16 Juul, 2013 11:48
Asukoht: Sakala
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas NGolf »

205. brigaad Hersoni kandist:
Vaenlane viib Dudšani piirkonnas läbi pidevaid rünnakuid. Eilset läbimurret ei saadud deblokeerida. Olukord ei ole kriitiline, rinne on hoitud. Oodata on rohkem rünnakut teisest suunast.
https://t.me/s/mototroopers_205
Lahing Hersoni eest: olukord Andrejevski ja Beryslavski lõigul
alates 6. oktoobril 2022 kell 14.00

▪️Ma pärast Ukraina mobiilsete rühmade mitut ebaõnnestunud pealetungi Vene relvajõudude positsioonidele Davydov Brodist lõuna pool ja Pjathatoki lähedal viis Ukraina väejuhatus läbi 57 OppbR ja 60 OppbR surnute ja haavatute evakueerimise.

▪️ 6. oktoobri öösel ja hommikul tegutsesid vaenlase ERG-d Kostromka-Bruskinski ja Pjathatki-Kotškarovka liinidel. Igas rühmas oli neli meest Ukraina relvajõudude 46. iseseisvast lennuväebrigaadist ja 128. iseseisvast mägirünnaku brigaadist.

▪️Kaks Kanatovo lennuväljalt pärit Bayraktar TB2 UAV-d patrullivad Ingulets'i jõe kohal. Bila Krynitsa piirkonda on paigutatud vähemalt üks õhutõrjesüsteem ja mitu mobiilset kaasaskantavat õhutõrjesüsteemi, et katta Ukraina rühmitust.

▪️ Kell 10 hommikul alustasid AFU 60. APB üksused rünnakut Pjathatka-Poljanka liinile, mida toetasid mürskude meeskonnad. Hetkel võitlus jätkub.

57. brigaadi väed üritasid taas kord rünnata Vene relvajõudude positsioone Davydov Brodist lõuna pool asuva metsavööndi lähedal. Vene relvajõudude suurtükivägi tulistas AFU löögirühmi ja vaenlane taganes kaotustega.
Pilt
https://t.me/s/rybar
NGolf
Liige
Postitusi: 3073
Liitunud: 16 Juul, 2013 11:48
Asukoht: Sakala
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas NGolf »

Rõbar:
Olukord Zaporižžja suunal
alates 6. oktoobrist 2022 kell 15.00

Zaporizhžja suunal jätkavad Ukraina relvajõud personali ja sõjatehnika kogumist pealetungiks.

▪️Ukraina relvajõudude 65. eraldiseisva mehhaniseeritud brigaadi komando on roteerinud isikkoosseisu eesliinil. Volnjanski jaamast saabus veel üks soomukite konvoi, et mehitada Dnepri väegruppi.

▪️Ukraina formeeringud kavatsevad endiselt alustada pealetungi Venemaa positsioonide vastu Orekhovski ja Guljajpoli lõigul, et lõigata rindeosa ja võimaluse korral jõuda Melitopoli ja Berdjanskini.

44. iseseisva suurtükiväebrigaadi UAV-d on viimastel päevadel aktiivselt otsinud Venemaa relvajõudude varustusliine ja õhutõrjesüsteeme. Ukrainameelsed kodanikud Zaporižžja piirkonnas on neid selles püüdluses abistanud.

▪️Vastase väejuhatus pöörab erilist tähelepanu vastulöögisõjale. AN/TPQ-36 ja AN/TPQ-50 radarid tegutsevad Stepnogorski ja Malõi Štšerbaki lähistel, mis on integreeritud üksuste ühisesse juhtimis- ja sidevõrku.

🔻Ukraina juhtkond kavatseb Harkivi oblastis ja Krivoi Rogis saavutatud edu lainel rakendada sarnast stsenaariumi Zaporižžjas: lüüa mitmes suunas kõige haavatavamates kohtades, millele järgneb liikuvate rühmade hülgamine ja kaitseliinidesse kiilumine.

Viimastel päevadel on Ukraina DRG-d aktiivselt sondeerinud Vene relvajõudude kaitsevõimet erinevates rindejoonte osades. Luure-UAV-d, sealhulgas Bayraktar, on teostanud kontaktliinil olukorra luuret. Ennekõike üritavad Ukraina relvajõud kõrvaldada õhutõrje raketisüsteeme ja laskemoonaladusid.

Ei saa välistada taktikaliste maabumisüksuste maabumist Dnepri jõe paremalt kaldalt, kus Ukraina relvajõud on kindlustunud. Selline stsenaarium, eeldusel, et Zaporižžja suunal käivitatakse täiemahuline rünnak, võimaldaks tabada Vene grupeeringu tagala Energodaris ja saada tegevusruumi Melitopoli suunas.

Ukraina relvajõudude juhtkond on andnud käsu miinitõkkeid püstitada ja varustada tugipunktid. Ukraina ühendused näevad ette oma plaani võimalikku ebaõnnestumist ja valmistavad ette vägesid Zaporižja kaitsmiseks Venemaa relvajõudude vastupealetungi korral.
Pilt
https://t.me/s/rybar
Hukatus
Liige
Postitusi: 1222
Liitunud: 02 Mär, 2006 21:40
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas Hukatus »

Gideonic kirjutas: 06 Okt, 2022 15:24Ehk vatid on mõnelpool ikka väga korralikult 152mm moona maha jätnud, mille Ukraina nüüd rõõmsalt kasutusele võtab.
Sellistest väikestest kätte saadud ladudest on hiljuti ka mõned videod ilmunud.
https://twitter.com/antiputler_news/sta ... 2381265920
Turist 47
Liige
Postitusi: 4370
Liitunud: 08 Nov, 2014 18:30
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas Turist 47 »

Putini hordidel, mis asuvad Dnepri paremal kaldal, on laskemoona ja toidupuudus (just toit, vesi on kriitilised - limiteeritud).
Samad probleemid, küll vähemal määral, on täheldamist leidnud Hersoni oblasti vasakul kaldal, aga ka Zaporižžja oblasti orkid on näljased.
Sõjaväeline juhtkond organiseerib ja on oluliselt suurendanud tsiviilisikute vara röövimist, okupeeritud territooriumil.
https://24tv.ua/ofitseri-okupanti-vstan ... i_n2171123
Vene kindralid püüavad "mobiliseeritud liha" võimalikult kiiresti Ida- ja Lõuna-Ukraina rindejoonele "visata".
Eesmärk on hoida relvajõudude edasitungi tagasi seni, kuni venes luuakse uusi üksuseid.
Putin tahab läbi viia armee täieliku ümberrelvastamise, talvel/talvega.
Nemitšev avaldas video Kupjanski rajooni, vabastatud, Gluškovka külast. https://t.me/natsionalKharkiv/5950
( Krakeni erivägede staabiülem )
hjl85
Liige
Postitusi: 6383
Liitunud: 16 Mär, 2018 11:29
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas hjl85 »

Krimmis otsivad orkid taga 13 sõdurit, keda juhib endine vang. Nende juht on vanglast värvatu
Fotod jne https://twitter.com/tadeuszgiczan/statu ... 05-DzsUoLQ
Kasutaja avatar
Porutšik
Liige
Postitusi: 574
Liitunud: 14 Apr, 2014 14:13
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas Porutšik »

See peaks siis olema Vene kaevumise tehnika Svatove kandis.

https://www.youtube.com/watch?v=POtsFVy ... PuiuEvents
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36581
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas Kriku »

Kriku kirjutas: 06 Okt, 2022 13:56
Gideonic kirjutas: 04 Okt, 2022 14:06 Tom Cooperil väga sisukas ülevaade hersonis toimuvast alates rünnaku algusest (võrdleb ka augusti omaga):

https://medium.com/@x_TomCooper_x/ukrai ... 84b46d8131

Tal on samamoodi siia juba lingitud väga ülevaatlik lõim eile Kupjanski suuna kohta. See liikus üsna radarialt läbi aga venelased kaotasid seal 2+ BTGd loetud päevadega :O
Tõesti on hea artikkel, soovitan!
Poriperioodi mõjust sõjale on palju kirjutatud, aga selle jutu põhjal võiks arvata, et puude raaguminekul võiks olla isegi suurem mõju :scratch:
Kasutaja avatar
wk2
Liige
Postitusi: 2694
Liitunud: 22 Aug, 2014 17:16
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas wk2 »

Hersonis otsitakse 13 sõjaväelast, kes lahkusid omavoliliselt relvadega üksusest ja varastasid kaks kaitseministeeriumi sõidukit, ütleb organisatsiooni Rus Seated juht Olga Romanova, kes avaldas läbiotsimise juhendid.
28. septembril kella 6 paiku lahkusid mehed omavoliliselt eraldiseisva kasakate salga "Don" väeosast, võtsid kaasa relvad, laskemoona ja granaatide laskevahendid ning varastasid ka kaks Venemaa kaitseministeeriumi sõidukit, dokument. ütleb.
Tagaotsitavad sõitsid Krimmi nelja autoga ja "kogunesid ühte kohta". Põgenejad on "äärmiselt ohtlikud, neil on lahingu- ja operatsioonikogemus, neid kahtlustatakse Hersoni oblasti territooriumil toime pandud rasketes ja eriti rasketes kuritegudes", öeldakse dokumendis. Ühes tekstis olevat meest nimetatakse "jõugu juhiks".
hjl85
Liige
Postitusi: 6383
Liitunud: 16 Mär, 2018 11:29
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas hjl85 »

Lihtsalt teadmiseks, et Zalunzyil
on nyyd twitteris konto
https://twitter.com/cinc_afu/status/157 ... 52r2QT1mWQ

Vabandust OT pärast
Kasutaja avatar
wk2
Liige
Postitusi: 2694
Liitunud: 22 Aug, 2014 17:16
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas wk2 »

59. motoriseeritud brigaadi video võitlusest
https://twitter.com/DefenceU/status/1578080171516633089
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: alfa hotel, ri_mees ja 5 külalist