Relvaseadus

Kõik relvadest, nii Eestis kasutatavatest kui muidu...
Vasta
Kasutaja avatar
Troll
Liige
Postitusi: 3173
Liitunud: 08 Okt, 2004 16:59
Asukoht: Viljandi
Kontakt:

Re: Relvaseadus

Postitus Postitas Troll »

Riik tahab Vene kodanikelt relvad ära korjata 2023. aasta lõpuks

Siseministeeriumis ette valmistatavate seadusemuudatuste kohaselt peaksid Vene ja Valgevene kodanikud oma relvad loovutama hiljemalt järgmise aasta lõpuks. Kodakondsuseta Eesti elanike relvalubasid enam ei pikendataks ning need kaotaksid kehtivuse mõne aasta jooksul.

"Minu ettepanek on, et edaspidi oleks Eesti Vabariigis relva omamise õigus Eesti kodanikul. Samuti saavad Eestis relva omada ka Euroopa Liidu ja NATO riikide kodanikud. Aga kõik teised, kes seda ei ole, peavad oma relvadest loobuma," rääkis siseminister Lauri Läänemets kolmapäeval Vikerraadio saates "Uudis+".

"Ma arvan, et see on selles mõttes õige vaatenurk, et kui soovid olla jahimees, aga oled Vene Föderatsiooni kodanik, siis me ootame, et sa oled Eesti usku, tee see kodakondsus ära ja saad oma relvaga edasi tegutseda," ütles Läänemets.

Vene ja Valgevene kodanikel oleks relvaseaduse muudatusettepanekute kohaselt alates selle aasta lõpust aasta aega, et oma relv maha müüa, loovutada või muuta kasutuskõlbmatuks, selgitas siseminister.

"Inimesed, kes ei ole konkreetselt nende riikide kodanikud, aga ei ole ka Eesti kodanikud, nad on halli passiga, siis neil on nii kaua aega, kuni relvaluba lõppeb – kui lõppeb aasta pärast siis aasta, kui kolme, siis kolm aastat aega et kodakondsuseksam ära teha ja siis saad oma relva omada," lisas Läänemets.

Selgitades, miks jäetaks Vene kodanikele relvaluba kuni 2023. aasta lõpuni, tõi Läänemets esile mitu põhjust.

"Näiteks see, et kui PPA peab need relvad ära korjama, siis meil praegu pole nii suurt ruumi, kus neid hoida – räägime kuni 3000 relvast või isegi rohkemast. Teiseks lihtsalt relva müümine võtab ka natuke aega. Kuna meil on inimestel näiteks USA-ga võrreldes suhteliselt vähe relvi, siis see müüki tulev hulk on üsna suur ja nende maha müümine võtab aega," rääkis ta. "Lisaks võtavad ka menetlusprotsessid politseil aega. See pole nii lihtne - kui sellega kiirustada, siis peaks suur osa politseinikest ainult sellega tegelema, mis pole praeguses olukorras mõistlik," tõdes minister.

Kui Vene kodanik oma relva selle ajaga maha ei müü, peab ta selle ikkagi PPA-sse tooma ja selle eest makstakse talle turu keskmist hinda.

Rääkides ohuhinnangust, olukorrast, kui keegi ei soovi oma käsutuses olevaid relvi loovutada, ütles Läänemets, et politseil on selleks oma protseduurid olemas. Samuti ei lubataks relva müüa Vene kodanikest juhtkonnaga ettevõtetele ega MTÜ-dele.

"Ka seni on olnud olukordi, kus inimene ei taha oma relvast loobuda, aga politseil on selleks oma protseduurid. Kui selliseid olukordi ette tuleb, siis käitutakse sama moodi," rääkis ta.

Läänemetsa sõnul puudutaks seadusemuudatused umbes 1300 inimest, kellest umbes pooled on halli passiga kodanikud.

Vene ja Valgevene kodanike relvalubade tühistamine on üks Reformierakonna, Isamaa ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna koalitsiooni kokkulepetest.
https://www.err.ee/1608739387/riik-taha ... sta-lopuks
Hea võidab alati kurja - kes võidab, see ongi hea!
Kasutaja avatar
Trips
Liige
Postitusi: 227
Liitunud: 16 Sept, 2019 14:55
Kontakt:

Re: Relvaseadus

Postitus Postitas Trips »

vtl kirjutas: 28 Sept, 2022 16:49
cedric kirjutas: 27 Sept, 2022 20:19 Sama isik on käinud Kuuuurija saates ja IPSC alaliiduga kohut pidanud mitmel korral.
Kas te kujutate ette, kui palju kaalub ja võtab ruumi sada tuhat padrunit? See on mitmeid tonne. Sõiduautoga seda kohale ei vea ja isegi suure ameerika kastikaga mitte. Selleks on juba veoautot vaja. Kas keegi teab kedagi, kes on näinud mõne praktikalivõistluse toimumiskohas veoautot, mis müüb NATO moona?
100.000 on mõne Eesti moonamüüja aastakäive.
Olukorras, kus KL oma laskuritel on moonast pidevalt puudus ja iga tsink on arvel, ei ole kuigi tõenäoline, et kellegi õnnestub sellist kogust kõrvale toimetada ja althõlma maha müüa, ilma et sellest suuri jalajälgi maha jääks. Peale esimest Kuu-uurija saadet viidi ladudes läbi suurem uurimine ja midagi ei leitud.
Iisrael moona on tsingis vist 990 pdr, 100000 teeks siis 100 tsinki elik 1 alus, 1 täis tsink on ca 12 kg, see teeb siis kokku ca 1,3 tonni alus
Piisab Ford Transitist
vtl
Liige
Postitusi: 1314
Liitunud: 01 Veebr, 2009 20:20
Kontakt:

Re: Relvaseadus

Postitus Postitas vtl »

Trips kirjutas: 07 Okt, 2022 17:49Iisrael moona on tsingis vist 990 pdr, 100000 teeks siis 100 tsinki elik 1 alus, 1 täis tsink on ca 12 kg, see teeb siis kokku ca 1,3 tonni alus Piisab Ford Transitist
5.56x45 padrun on ~12 grammi. Tühi tsink on 2.4 kg. Seega 1000 padrunit kaalub koos tsingiga vähemalt 14.4 kg.

Kui läksin garaazi tühja tsinki üle kaaluma, siis leidsin, et peale on kirjutatud "1000 RDS" ja "G.W.: 15.0 KG".
Ilmselt siis 50 pappkarpi lisab ka 12 grammi tk. ja tulebki 15 kilo ehk 1.5 tonni alus.

Jah, kaubikuga toob ära. Sõiduautoga siiski mitte.
Eesti Relvaomanike Liit - relvaomanikud.ee
vaad
Liige
Postitusi: 249
Liitunud: 22 Juul, 2019 15:08
Kontakt:

Re: Relvaseadus

Postitus Postitas vaad »

100 000 padruniga saavad umbes pooled ühe kutse ajateenijatest A1 ja A2 laskmised ära teha ja Automaadi Test 3 ka veel. Sellist kogust ei ole täna võimalik mitte mingi valemiga laost kõrvale panna. See on väljaõppe tsükli laskmisteks eraldatud teravmoonast väga suur osa. Isegi kui korjata väga väikeste osade kaupa ehk selliste, mille kadu ei märka (paar kuni kümmekond per tiirus laskmine, kuni 100 per lahinglaskmine) siis 100 000 kokku saamine võtab aastaid või aasta kümneid. 100 000 on selge liialdus, mis seab omakorda kahtluse alla nö pealtnägija ülejäänud väidete paika pidavuse.
paalberg
Liige
Postitusi: 591
Liitunud: 17 Mai, 2019 13:27
Kontakt:

Re: Relvaseadus

Postitus Postitas paalberg »

vtl kirjutas: 28 Sept, 2022 16:49 Argumendid olid absurdsed. Petrovi väitel müüs EPLÜ juhatuse esimees Viirloo ühel oma IPSC võistlusel 100.000 (jah, sada tuhat!) varastatud NATO padrunit maha. Kas te kujutate ette, kui palju kaalub ja võtab ruumi sada tuhat padrunit? See on mitmeid tonne. Sõiduautoga seda kohale ei vea ja isegi suure ameerika kastikaga mitte. Selleks on juba veoautot vaja. Kas keegi teab kedagi, kes on näinud mõne praktikalivõistluse toimumiskohas veoautot, mis müüb NATO moona?
Siin teie rehnuk on ikkagi väheke vildakas. Petrovi väide oli et neid NATO lahingpadruneid müüdi mitte üksikul laskevõistlusel vaid ikka mitmuses, laskevõistlustel pikema aja vältel ehk aastate vältel. Näiteks kümne aastase perioodi vältel võidi tema arvates nii maha müüa kümneid tuhandeid padruneid kuni saja tuhandese partiini välja. Mitu vintrelva laskevõistlust aastas Eestis toimub kus näiteks M80 või M855 lahingpadruneid sobiva relva olemasolul kasutada annab? Korruta see arv nüüd kümnega ja siis jaga omakorda need Petrovi mõnikümmend tuhat padrunit selle numbriga läbi ja siis saad teada palju seltsimees Viirloo võis ühel laskevõistlusel keskmiselt padruneid maha müüa. Võibolla oli ta võimeline need isegi käe otsas ära tassima ja mingit kaubikut ei läinudki selleks otstarbeks tal vaja?
https://youtu.be/OEA6L7E5Z6s?t=63
vtl kirjutas: 28 Sept, 2022 16:49 Esimese asjana jäid silma meie kaitsejõududes ja Kaitseliidus kasutatava laskemoona StG 58 7.62x51 karbid. Tegu on Šveitsi päritolu sõjamoonaga, mida Eestis tsiviilkäibes ei müüda.
StG 58 7.62x51 on Austria päritolu relvatootja Hirtenberger Defence poolt toodetud laskemoon ja neid seitsmekümnendatel toodetud partiisid müüakse hetkel laiali üle maailma kuni USA-ni välja. Tõenäoliselt pole rahvusvahelist laskesportlase litsentsi omaval isikul keeruline vastavate sidemete ja finantside olemasolul ka väljastpoolt Eestit taolist laskemoona endale hankida sest tegu ongi odavama otsa moonaga, mida eriti laskesportlased kasutada armastavad.
vtl
Liige
Postitusi: 1314
Liitunud: 01 Veebr, 2009 20:20
Kontakt:

Re: Relvaseadus

Postitus Postitas vtl »

paalberg kirjutas: 09 Okt, 2022 3:18Siin teie rehnuk on ikkagi väheke vildakas. Petrovi väide oli et neid NATO lahingpadruneid müüdi mitte üksikul laskevõistlusel vaid ikka mitmuses, laskevõistlustel pikema aja vältel ehk aastate vältel. Näiteks kümne aastase perioodi vältel võidi tema arvates nii maha müüa kümneid tuhandeid padruneid kuni saja tuhandese partiini välja...
Vaatasin uuesti selle Kuu-uurija salvestuse üle ja tegin ekraanipildi.
Petrov väitis siiski, et nägi, kuidas ühel võistlusel võidakse müüa kuni 100.000 padrunit.

petrov100k.png
.
paalberg kirjutas: 09 Okt, 2022 3:18StG 58 7.62x51 on Austria päritolu relvatootja Hirtenberger Defence poolt toodetud laskemoon ja neid seitsmekümnendatel toodetud partiisid müüakse hetkel laiali üle maailma kuni USA-ni välja. Tõenäoliselt pole rahvusvahelist laskesportlase litsentsi omaval isikul keeruline vastavate sidemete ja finantside olemasolul ka väljastpoolt Eestit taolist laskemoona endale hankida sest tegu ongi odavama otsa moonaga, mida eriti laskesportlased kasutada armastavad.
Jah, Austria, mitte Šveits. Jah, müüakse ka mujal maailmas ja ka tsivilistidele.
Jah, seda saab välismaalt tuua, aga selle kohta jääb kindlasti jälg maha, sest niisama, moon taskus üle piiri ei tohiks jalutada.
Minu eelnev point oli selles, et Eestis seda moona ametlikult tsiviilkäibes ei müüda. Kui kusagil müüakse, siis palun viidet.

PS. Misasi on "rahvusvaheline laskesportlase litsents"?
Eesti Relvaomanike Liit - relvaomanikud.ee
Kasutaja avatar
Trips
Liige
Postitusi: 227
Liitunud: 16 Sept, 2019 14:55
Kontakt:

Re: Relvaseadus

Postitus Postitas Trips »

vtl kirjutas: 07 Okt, 2022 21:52
Trips kirjutas: 07 Okt, 2022 17:49Iisrael moona on tsingis vist 990 pdr, 100000 teeks siis 100 tsinki elik 1 alus, 1 täis tsink on ca 12 kg, see teeb siis kokku ca 1,3 tonni alus Piisab Ford Transitist
5.56x45 padrun on ~12 grammi. Tühi tsink on 2.4 kg. Seega 1000 padrunit kaalub koos tsingiga vähemalt 14.4 kg.

Kui läksin garaazi tühja tsinki üle kaaluma, siis leidsin, et peale on kirjutatud "1000 RDS" ja "G.W.: 15.0 KG".
Ilmselt siis 50 pappkarpi lisab ka 12 grammi tk. ja tulebki 15 kilo ehk 1.5 tonni alus.

Jah, kaubikuga toob ära. Sõiduautoga siiski mitte.
Iisraeli moonakast
Manused
20221012_132835.jpg
vtl
Liige
Postitusi: 1314
Liitunud: 01 Veebr, 2009 20:20
Kontakt:

Re: Relvaseadus

Postitus Postitas vtl »

Trips kirjutas: 12 Okt, 2022 15:34Iisraeli moonakast
Kõik klapib ju. N.W. ehk net weight ehk maakeeles netokaal on 12kg (ainult padrunid), G.W. ehk gross weight ehk brutokaal koos pakendiga on 15 kg
Eesti Relvaomanike Liit - relvaomanikud.ee
nasutajakimi
Uudistaja
Postitusi: 1
Liitunud: 12 Okt, 2022 18:23
Kontakt:

Re: Relvaseadus

Postitus Postitas nasutajakimi »

kas mõni seadusetundja saaks mulle ühte asja selgitada?
kas ühe vintraudse püstoli hoiustamine peab olema seina külge kinnitatud seifis/relvakapis või võib seda hoiustada ka näiteks kaasaskantavas metallkarbis mis on võtmega/koodiga lukus? kas padruneid tohib hoiustada samas eelmainitud seifis/metallkarbis või peab nende jaoks eraldi hoiukoht olema?
alfa hotel
Liige
Postitusi: 211
Liitunud: 08 Mär, 2018 21:14
Kontakt:

Re: Relvaseadus

Postitus Postitas alfa hotel »

nasutajakimi kirjutas: 13 Okt, 2022 8:45 kas mõni seadusetundja saaks mulle ühte asja selgitada?
kas ühe vintraudse püstoli hoiustamine peab olema seina külge kinnitatud seifis/relvakapis või võib seda hoiustada ka näiteks kaasaskantavas metallkarbis mis on võtmega/koodiga lukus? kas padruneid tohib hoiustada samas eelmainitud seifis/metallkarbis või peab nende jaoks eraldi hoiukoht olema?
RelvS

§ 46. Füüsilise ja juriidilise isiku relva ja laskemoona hoidmine

(8) Relvakapp, lukustatav sahtel ega laegas ei ole nõutav ühe relva ja selle laskemoona puhul. Sel juhul tuleb relva ja selle laskemoona hoida hoiukohas, mis on kõrvalisele isikule raskesti avastatav ja kättesaadav. Ühte piiratud käibega padrunisalvega tulirelva ja selle laskemoona tuleb hoida käesoleva paragrahvi lõigetes 3–6 sätestatud korras.
Welber
Liige
Postitusi: 452
Liitunud: 23 Okt, 2014 19:46
Kontakt:

Re: Relvaseadus

Postitus Postitas Welber »

Täna see juhtus: siseminister läks valitsusse ettepanekuga jätta halli passi omanikud relvaloata
https://forte.delfi.ee/artikkel/1200825 ... relvaloata
Bonis nocet, quisquis pepercerit malis.
Rand
Liige
Postitusi: 53
Liitunud: 04 Apr, 2020 15:57
Kontakt:

Re: Relvaseadus

Postitus Postitas Rand »

vtl kirjutas: 20 Okt, 2022 14:23
Rand kirjutas: 20 Okt, 2022 12:30Tooksin siinkohal välja ratsionaalsemad selgitused, mis on igati ammendavad ka pealinna lubadeametnikule, kui peaks hakatama küsima...
KUI Sa oleksid PPA praeguse poliitikaga kursis, siis sa ka teaksid, et PPA on hakanud tänasel päeval jõuliselt piirama vintpüsside lubamist enese ja vara kaitseks...
PPA on täitevvõimu asutus, mis tegeleb seaduste rakendamisega. Niikaua, kui relvaseaduses pole midagi muutunud ning Riigikohtu lahendid kuidagipidi "ära kustunud", kehtib kõik nii nagu varem. Kui hakatakse midagi vastu ajama, venib lihtsalt soetamisloa taotlemine tänu kohtukaebus(te) menetlemisele. Huvitav, kuidas need objektiivsed argumendid lubadeametnike poolt küll kohtusaalis kõlaksid - ilmselt pole nemad seda asja endal läbi mõelnud või siis teadlikult mängivad inimeste arusaamale, et tegemist oleks justkui privileegi, mitte õigusega.
Rand
Liige
Postitusi: 53
Liitunud: 04 Apr, 2020 15:57
Kontakt:

Re: Relvaseadus

Postitus Postitas Rand »

Seoses plaanitava seadusemuudatuse eelnõuga, lasin silmadega üle eelnevate aastate postitusi, et vaadata mida varasemast neil teemadel kirjutatud. Päris hästi ei saa nüüd aru - kas räägitakse endile mingisugusel hetkel sobivat juttu või on muudatuste taga mingisugune varjatud huvi?
vtl kirjutas: 22 Juul, 2020 15:10 Minu isiklik arvamus on selline, et 22.07.2020 EE artikkel on kallutatud ja osaliselt asjatundmatu.

Artiklis on suurelt ja punaselt tekstist välja toodud lõik, mis väidab, et "Meil on siin mitmekümnepealised hambuni relvastatud Vene (kodanike) jõugud". Nimetatud lõigu allikas on muidugi anonüümne ning ei maini ka kedagi nimeliselt.
EKSS defineerib sõna "jõuk" järgnevalt: "mingil määral organiseeritud ja püsivam kuritegelike isikute rühm, pahade kamp".
Loeme uuesti - väide: "Meil on mitmekümnepealine hambuni relvastatud, organiseeritud kuritegelike isikute grupp!"

Selle peale tekib mul kohe küsimus, miks nad veel vabalt ringi jalutavad, miks neid ei ole kinni pandud ja relvi ära võetud?
ReS §36 "Füüsilisele isikule soetamisloa ja relvaloa andmist välistavad asjaolud" lg (4)
p 3) isikule, kes enda või teise isiku turvalisust ohustava eluviisi või käitumise tõttu on sobimatu antud liiki relva soetama ja omama;
p 4) isikule, kelle suhtes on põhjendatud kahtlus, et ta võib ohustada Eesti Vabariigi julgeolekut;

Jah, meil on hulgaliselt hallipassi-mehi, kes lasevad IPSC-d. Võib-olla julgeoleku seisukohast oleks parem, kui nad ei omaks Eesti(s) relvaluba. Aga see peaks olema siseministeeriumi tasemel tehtud otsus, mis antud spordiala (ja EE artiklis kirjeldatud sündmusi) mitte kuidagi ei puuduta.

Ehk kokkuvõtteks, KUI need hallipassi-laskurid kujutavad endast julgeolekule ohtu, siis tuleks vaikselt nende relvaload ja relvad ära korjata ning oleks asi lahendatud. Praegune artikkel maalib aga IPSC-st koleda pildi ("ohtlikud relvad veelgi ohtlikemate inimeste käes"), heidab varju kogu regioonile ning lõppude lõpuks süvendab sallimatust eesti ja vene kogukondade vahel ("niikuinii on need venelased ühed putja käsilased ja viies kolonn").

Kusjuures need vene kodanikud, kes siin laskesporti harrastavad ning ka instruktorid, kes siia õpetama tulevad, saavad väga hästi aru, et venemaal oleksid nende võimalused oluliselt piiratumad. Sisuliselt tulevad nad siia vabale maale laskesporti harrastama. Vaevalt, et nad on kõik nõus kollektiivselt käsu peale seda riigikorda kukutama hakkama. See tähendaks ka seda, et nad loobuksid oma läänelikust elust ja praegustest privileegidest. Kindlasti leidub üksikuid ekstremiste (neid leidub alati), kuid valdav enamus on siiski mõistusega tüübid.

IPSC laskurina olen ka Alpha klubi inimestega kokku puutunud. Tegu on olnud sõbralike ja asjalike, eestimeelsete inimestega, kes on laskesporti tublisti panustanud. Eelmisel aastal korraldati meie regioonis 351 avalikku(!) võistlust, millest ca 100 oli Alpha korraldatud. See on suur töö. Ilma Alphata jääb võistluskalender mõneks ajaks oluliselt õhemaks. Kaotavad mitte ainult Alpha klubi liikmed, vaid kogu regioon. Jah, loomulikult on see ka äri, aga küllaltki tänamatu äri sealjuures ja püstirikkaks sellega ei saa.

Vene hümni laulmisest. Tsiteerin jällegi artiklit: "Euroopa practical-laskmise meistrivõistlustelt. Ühes klassis tuli võitjaks Venemaa esindaja. Kui auhinnatseremoonial hakati mängima Venemaa ehk endist Nõukogude Liidu hümni, tõusis järsku püsti ka pool Eesti delegatsioonist (nende seas mitmed Alpha klubi tegelased) ning hakkas Venemaa hümni kõva häälega kaasa laulma. „Ütleme, kurat, otse, me räägime siin viiendast kolonnist,“ resümeerib üks inimene, kellega Ekspress vestleb."

Esimene reaktsioon on jah, mida kuradit. Meil on tolle n-liidu hümniga muidugi oma taust ja seos. Samas, kui ma kusagil Euroopas toimunud võistluste autasustamisel laulaksin kaasa oma saksa sõpradele "Deutschland, Deutschland über alles...", kas siis kusagil ajakirjanduses reageeritaks sama valuliselt, pannes mind näiteks ühte patta neonatsidega?
Ehk viienda kolonni hulka kuulumiseks oleks minu arvates veidi rohkemat vaja, kui avalikult vene hümni lõuata. Karta tuleks neid, kes on pigem vait.

Allakirjutanu on kaitseliitlane, IPSC ja SRA laskur.
Disklaimer: ma EI OLE Alpha klubiga mitte kuidagi seotud ning EI OMA mitte mingeid isiklikke huvisid antud klubi ja/või konflikti osapooltega seoses. Kirjutan oma isikliku arvamuse põhjal, mis on kujunenud avalikest allikatest (ajakirjandus, foorumid, Facebook) ja erinevate laskuritega suheldes.

vtl kirjutas: 22 Mär, 2022 13:19Nende ~1300 VF kodanikust/hallipassimehest relvaomaniku seas on ligi 375 sportlaskurit, kellel on õigus omada suuri padrunikoguseid (5000 padrunit). Nendega suheldes on näha, et täiesti märkimisväärne osa neist on venemeelsete vaadetega. Sotsiaalmeediakontodel poseeritakse Venemaa sümboolikaga, samuti on teada juhtumeid, kus võistlusel tõuseb grupp "meie" seltsimehi püsti ja laulab üheskoos vene hümni. Samuti käib vene laskurklubidel tihe koostöö venemaa laskesportlaste ja -instruktoritega.
Vähe sellest, Facebooki gruppides on häälekalt sõna võtnud ka mõned (üksikud) Eesti praktikal-laskurid, kes toetavad agaralt oma venekeelseid ja -meelseid relvavendi ning leiavad, et sport ja poliitika tuleb lahus hoida.
vtl
Liige
Postitusi: 1314
Liitunud: 01 Veebr, 2009 20:20
Kontakt:

Re: Relvaseadus

Postitus Postitas vtl »

Rand kirjutas: 23 Okt, 2022 16:44 Seoses plaanitava seadusemuudatuse eelnõuga, lasin silmadega üle eelnevate aastate postitusi, et vaadata mida varasemast neil teemadel kirjutatud. Päris hästi ei saa nüüd aru - kas räägitakse endile mingisugusel hetkel sobivat juttu või on muudatuste taga mingisugune varjatud huvi?
Kui AKF Rand ei saa aru sellelst, et aastal 2020 ei kujutanud keegi ette, et poolteist aastat hiljem tungib Vene Föderatsioon Ukrainasse JA ka meil resideerub hulgaliselt venemeelseid, kes seda sõda toetavad (või leebemal juhul jätavad hukka mõistmata), siis mul ei ole mõtet ka täiendava seletuse peale rohkem tähemärke kulutada.
Eesti Relvaomanike Liit - relvaomanikud.ee
Koba
Liige
Postitusi: 106
Liitunud: 30 Sept, 2016 14:53
Kontakt:

Re: Relvaseadus

Postitus Postitas Koba »

Rand kirjutas: 23 Okt, 2022 16:44 Seoses plaanitava seadusemuudatuse eelnõuga, lasin silmadega üle eelnevate aastate postitusi, et vaadata mida varasemast neil teemadel kirjutatud. Päris hästi ei saa nüüd aru - kas räägitakse endile mingisugusel hetkel sobivat juttu või on muudatuste taga mingisugune varjatud huvi?
Huvidest, ei tea, aga hetke olukord, on toonud ka kõige rahulikumad ja toredad inimesed kapist välja ja see pilt on märis kole. Inimesed kellest mitte kunagi poleks arvanud, et nad vaatavad venemaa poole nii, et suunurgast ila tilguks on saanud salaja ilastajad, kes ei suuda seda enam varjata.
Kõige parema info saab lasketiirude instruktoritelt kes igapäevaselt seal tööd teevad, see on üsna ärev info mis sealt tuleb ja on juba väga pikka aega tulnud ja juba enne seda sõda. Olen elanud Ida Eestist kuni Lääne Eestini ja pilt on sama mis ukrainas Lääne ja Idaga.

Vaadates gloobust ja viimast 100 aastat, on mustlased poisikesed venelaste kõrval oma rändamistega. Aga kuidagi ei taheta aru saada, et inimesed ei lahku ju sealt kus neil hea on.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist