Vene-Ukraina sõda II osa

Kõik käimasolevast sõjast
Vasta
kaugeltuuriv
Liige
Postitusi: 7191
Liitunud: 13 Sept, 2011 17:35
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Kriku kirjutas: 25 Nov, 2022 18:49 Sellest halast jutt? https://www.delfi.ee/artikkel/120104372 ... jutamiseks
Täiesti võimalik,NEXTA tweet oli paari lausega aga näopilt oli sama.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 15550
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas Fucs »

Ukraina relvajõudude peastaap
20 minutit

Operatiivvärskendus seoses #russian_invasiooniga 18:00, 25. novembril 2022

Okupandid tegid päeva jooksul Zaporižži oblasti Komõšuvatša pihta 4 raketirünnakut ja tulistasid 7 MLRS-i meie vägede positsioonide ja asustatud alade pihta.

Volõni ja Polissja suunal pole olukord oluliselt muutunud ning märke vaenlase ründegruppide moodustamisest pole tuvastatud.

Valgevene Vabariik toetab jätkuvalt Venemaa Föderatsiooni relvastatud agressiooni Ukraina vastu, varustades teda infrastruktuuri, territooriumi ja õhuruumiga.

Siverski oblastis Brjanski ja Kurski oblasti piirialadel jätkab vaenlane Venemaa-Ukraina piiri lõigu katmist, demonstratiivsete ja provokatiivsete aktsioonide läbiviimist.

Slobožanski suunal tekitas vaenlane tulekahjustusi miinipildujatest, väli- ja raketisuurtükkidest Harkivi oblasti Vysoka Yaruga, Strilecha, Starõtsa, Ohirtseve, Vovtšanski, Ambarne, Fiholivka ja Dvoritšna asulate piirkonnas.

Kupjanski ja Lymani suundades teostab vaenlane aktiivset kaitset varem vallutatud liinidel, teostab tankide ja suurtükkidega tulistamist, eriti Harkivi oblasti Berestove, Kislivka, Tabaivka ja Võšneve asulates; Luganski oblastis Novoselivske, Stelmahivka, Makiivka ja Plotšanka ning Donetski oblastis Torske juures.

Bakhmuti ja Avdiivka piirkonnas koondab vaenlane oma põhijõud ründeoperatsioonide läbiviimisele. Donetski oblasti Verhnokamianske, Soledari, Bahmutske, Bahmuti, Andriivka, Krasnohorivka, Berdõtši, Avdijivka, Pervomaiske, Nevelske ja Maryinka asulate piirkondi tulistati tankide ja kogu olemaoleva suurtükiväe relvastusega.

Vaenlane kaitseb aktiivselt Novopavlovski ja Zaporižži suunal. Tulistas Ukraina kaitsevä positsioone tankidest ja erineva kaliibriga suurtükiväega Donetski oblasti Vuhledari, Pretšõstivka, Neskutšne, Vremivka, Novopili ja Zelene Pole ning Zaporižžis Olhivske, Huljaipole, Huljaipilske ja Charivne asulate ruumis.

Krõvy Rihi ja Hersoni suunal ei lõpeta okupandid Hersoni oblasti Zmiivka, Beryslavi, Tokarivka, Mykilske, Antonivka, Tšornobajivka, Bilozerka, Veletenske asulate ja Hersoni linna piirkondade tulistamist.

Vaenlane kannatab jätkuvalt kaotusi, eriti väljaõppekeskustes, enne kui ta saadetakse Ukraina territooriumil asuvasse sõjategevuse piirkonda. Nii hukkus 22. novembril öise turvameetmete rikkumise tagajärjel Valgevene vabariigis Bresti oblastis Derevnaja külas üks elanik ja üks sai vigastada.

Hersoni oblastis Chaplinka külas otsivad sissetungijad terrorismivastases operatsioonis osalenud sõjaväelaste sugulasi ja julgeolekujõudude töötajaid. Lisaks jätkatakse mahajäetud elamute otsimist Venemaa okupatsioonivägede üksuste isikkoosseisu majutamiseks.

Vaenlane jätkab Zaporižži TEJ töötajate survestamist. Olemasolevatel andmetel ei tohi üksikud töötajad, kes keelduvad koostööst okupatsioonivõimudega, tuumajaamas enam töötada.

Simferoopolis võtavad okupatsioonivõimud meetmeid, et teavitada elanikkonda tegevusest õhuhäire korral, samuti keemilisest ja bakterioloogilisest ohust.

Kaitseväe lennuvägi andis ööpäeva jooksul 9 lööki piirkondadele, kuhu oli koondunud vastase isikkoosseis, relvastus ja sõjatehnika, samuti 3 lööki vastase õhutõrjeraketisüsteemide positsioonidele.

Käesoleval päeval tabasid raketivägede ja suurtükiväe sõdurid vastase juhtimisposti ning 5 isikkoosseisu ja õhutõrje koondumise piirkonda.

https://www.facebook.com/GeneralStaff.u ... %2CO%2CP-R
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 15550
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas Fucs »

GUR: Lääne ettevõtted aitavad suunata Venemaa rakette

Ukraina kaitseministeerium märkis GUR-i raportis, et mitmed lääne ettevõtted jätkavad GLONASS-iga ühilduvate mikrokiipide tootmist, mida kasutatakse droonides ja tiibrakettides, mida Venemaa Ukraina territooriumi kohale laseb.

Ukraina kaitseministeeriumi luure peadirektoraat (GUR) noomis mitmeid lääne elektroonikatootjaid selle eest, et nad sattusid kaasosalisteks oma läbimõtlemata poliitika tõttu tahtmatult Venemaa raketirünnakutesse Ukraina vastu. Nagu teates märgitud, mis postitati osakonna ametlikule veebisaidile reedel, 25. novembril, muudab nende tooted ühilduvaks Venemaa navigatsioonisüsteemiga GLONASS.

"Rakettide juhtimiseks kasutab Venemaa enda arendatud GPS-i analoogi GLONASS. GLONASS loodi 1982. aastal NSV Liidu kaitseministeeriumi tellimusel. Kuigi GLONASS on kaheotstarbeline süsteem, kasutab seda peamiselt Venemaa sõjavägi sihitamaks relvi Ukraina linnade pihta," öeldakse sõnumis.

Mikrokiipide tootmine GLONASSi toega

Venemaa navigatsioonisüsteemil on aga nõrk koht – GLONASS sõltub välisfirmade toodetud mikrokiipidest. "Venemaa raketid ja droonid on varustatud välismaal toodetud GLONASSi toega mikrokiipidega – tavaliselt on need tsiviilkiibid, kuid venelased kasutavad neid sõjalistel eesmärkidel. Kiibid saavad ja töötlevad koordinaate GLONASSilt ning raketid kasutavad seda infot kosmoses navigeerimiseks ning sihitamiseks Ukraina tsiviil- ja energiataristu vastu,“ on juhtkond veendunud.

GUR märgib, et mitmed välisettevõtted toodavad endiselt GLONASSi toega mikrokiipe. Eelkõige on GURi avaldatud ettevõtete nimekirjas USA, Kanada, Šveitsi, Belgia ja Suurbritannia ettevõtted. GURi sõnul jätkab Venemaa GLONASS-toega mikrokiipide ostmist "tänu arvukatele shell-firmadele ja turustajatele".

Mikrokiibid droonidele ja rakettidele

Neid mikrokiipe ise "kasutatakse vähemalt sellist tüüpi relvades nagu droonid Orlan-10 ja Shahed-136, õhutõrjeraketid Tornado-S ja Smerch, raketid Iskander, Kalibr ja Dagger, samuti lennundus- ja tiibraketid X-101 , X-555, X-38, X-59MK, X-31", teatab Ukraina luure.

"Ekspordikontroll ja tootjapoolne kontroll antud juhul ei toimi, sest Venemaa leiutab pidevalt uusi viise sanktsioonidest kõrvalehoidmiseks ja tehnoloogiate ostmiseks," lõpetas GUR.

Nad lisavad, et ilma välismaiste GLONASS-toega kiipideta peavad venelased oma mikroelektroonika nullist üles ehitama.

Tuletame meelde, et EL-i seitsmenda sanktsioonide paketi raames vastuseks Venemaa täiemahulisele sissetungile Ukrainasse on keelatud kahesuguse kasutusega kaupade, aga ka kõrgtehnoloogiate eksport, mis võivad aidata kaasa VF armee tugevdamisele.

https://www.dw.com/uk/gur-zahidni-kompa ... l-3816-xml
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 15550
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas Fucs »

Kaitseministeeriumi GUR viis läbi kosmoseluure 150 vaenlase asukoha piirkonnas.

Kaitseministeeriumi luure peadirektoraat viis läbi Venemaa objektide kosmoseradari luuret. Tänu sellele selgitati välja umbes 2600 ühikut Vene Föderatsiooni sõjatehnikat.

Sellest teatas Ukraina kaitseministeeriumi GUR-i pressiteenistus.

"GUR viis läbi kosmoseradari luure umbes 150 vastase asukoha piirkonnas nii ajutiselt okupeeritud Ukraina aladel kui ka okupandi ja tema liitlaste territooriumil," seisab teates.

Märgitakse, et see sai võimalikuks tänu koostööle BF Serhiy Prytulaga, kes andis ICEYE satelliidi Ukraina luureohvitseride käsutusse, samuti lepingulisele juurdepääsule SAR-i satelliidi andmebaasile.

Üldiselt tuvastati ja kinnitati tänu projektile umbes 2600 sõjatehnika ühikut.

"Eelkõige: tankid, iseliikuvad suurtükid, BBM-id, helikopterid, OTRK "Iskander", SAM "S-300", õhutõrjeraketid "Pantsir-S1", vaenlase radarid, pontooniületuskohad, paadid ja telgid vaenlase üksustega. Satelliidi abil saadud andmed võimaldasid tõhusalt määrata vaenlase varjatud asukohta metsakultuurides, iga ilmaga ja öösel," teatas luure.

Mäletatavasti teatas telesaatejuht ja vabatahtlik Serhii Prytula koos blogija Igor Latšenkoviga 22. juunil raha kogumisest Ukraina sõjaväele kolme Bayraktari ründerdooni jaoks. Mõne päevaga koguti 600 miljonit grivnat.

Kuid 27. juunil keeldus Türgi firma Baykar kogutud raha vastu võtmast ja otsustas kolm drooni tasuta üle anda.

Seetõttu ostis Serhi Prytula fond augusti lõpus selle raha eest Ukraina relvajõududele satelliidi kasutusõigused. Lisaks said kaitseväelased enam kui aastaks juurdepääsu ICEYE satelliidipiltide andmebaasile, mis võimaldab sõjaväel operatiivoperatsioone planeerida.

https://delo.ua/politics/gur-mo-provelo ... ga-407342/
Turist 47
Liige
Postitusi: 4321
Liitunud: 08 Nov, 2014 18:30
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas Turist 47 »

Fucs kirjutas: 25 Nov, 2022 19:49
GUR: Lääne ettevõtted aitavad suunata Venemaa rakette...
Esialgne nimekiri ettevõtetest, kes jätkavad GLONASSi toega mikrokiipide tootmist, müüki venele. Nimekirja jooksvalt täiendatakse.
- Linx Technologies (USA),
- Broadcom (USA),
- Qualcomm (USA),
- Telit (USA),
- Maxim Integrated (USA),
- TRIMBLE (USA) ,
- Cavli Wireless (USA), u-blox AG (Šveits),
- STMicroelectronics (Šveits),
- Sierra Wireless (Kanada),
- NovAtel (Kanada),
- Septentrio (Belgia),
- Antenova (Ühendkuningriik).
https://gur.gov.ua/content/inozemni-kom ... rainu.html
(https://lb.ua/society/2022/11/25/537114 ... zemni.html)
hjl85
Liige
Postitusi: 6367
Liitunud: 16 Mär, 2018 11:29
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas hjl85 »

Väike mõtte arendus Wagneri tegutsemisest. Väidetavalt juhitakse neid droonidelt ning antakse väga otseseid käske-jookse sinna, tee seda jms. Nagu "strateegia mängus". Selliset saab juhtida gruppi aga mitte iga võitlejat üksikult
https://twitter.com/andrewperpetua/stat ... DGvOHqFbDA
Mees Varjust
Liige
Postitusi: 43
Liitunud: 14 Apr, 2022 23:09
Kontakt:

Re: Venemaal plahvatab ja põleb

Postitus Postitas Mees Varjust »

ruger kirjutas: 25 Nov, 2022 19:05
Walter2 kirjutas: 25 Nov, 2022 19:00 Teema on jaotuses "Venemaa-Ukraina sõda" - sellest ka küsimused.
Kõik see, mis põleb ja plahvatab, hävitab orkide majandust ja selle konkurentsivõimet. Selles osas võiks see teema ikkagi alles jääda. Osa neist põlengutest on igasugune hoolimatus, varastamine ja orkide igapäevane osa. Osa aga kindlasti mingisugune kohalik või ka UKR vastutegevus. Põlengud ja plahvatused strateegilisema tootja-olulise varu või remondivõimekuse hävimine hakkab mõjutama selgelt orkide võimekust sõda pidada.

Selge, et autode põlenguid enam ei pane.
Kui sitapüti sisuga autot kustutatakse vms kurioosumid võiks ikka panna.
Parandab märgatavalt meeleolu.
Tarmo Männard
Liige
Postitusi: 1230
Liitunud: 08 Sept, 2005 0:35
Asukoht: Tallinn, Õismäe
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas Tarmo Männard »

Lühiklipp tankist, kes katsetab Wagneri liini draakonihammast. Tuleb välja, et ka korralikult kinnitamata betoonijurakas võib soomusmasina kenasti mõneks ajaks kinni pidada.

https://m.youtube.com/shorts/P-v9R08oBJ4
Huviline78
Liige
Postitusi: 1266
Liitunud: 20 Mär, 2022 11:02
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas Huviline78 »

Tea, kas korrektne koht, aga natuke propagandistide töövõtteid. Keegi on teinud uurimustööd ja tasub silm peale visata korraks.

https://twitter.com/Tendar/status/1596228203617681409
https://twitter.com/Tendar/status/1596200795912929281

Suur osa katki tehtud elektriühendustest on taastatud Kiievis.

https://twitter.com/NOELreports/status/ ... 4190323712
Welldone&FBI
Liige
Postitusi: 50
Liitunud: 01 Juul, 2022 11:25
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas Welldone&FBI »

kaugeltuuriv kirjutas: 25 Nov, 2022 18:46 NEXTA poolt oli twitteris huvitav säuts,nimelt proovib frau Merkel siiani ennast puhtaks pesta ja näidata ennast rahuinglina.Pakun,et see vabandus tuli peale Borissi viimast avaldust,kus süüdistas sakslasi-prantslasi soovis ukrainlased maha müüa veel vahetult enne sõja algust.
Frau Merkeli sõnul proovis tema(Saksamaa) teha kõik,et alustada uut formaati Euroopa ja Venemaa vahel,et ära hoida sõda,kuna oli selge,et tuleb sõda peale USA-Venemaa kohtumist(see oli see Genfi kohtumine).Frau sõnul olevat Venemaa soovinud tungivalt USA neutraalsust Ukraina suunal aga USA näete olevat kõik ära rikkunud ja sellepärast Minski lepped lendasid prügikasti.Kuidas selle kohta õeldakse,jumal sa näed aga ei karista,selline avaldus Merkelilt aina kinnitab seda,et Minski lepped olid lihtsalt sakslaste-prantslaste-venelaste kokkulepped ukrainlaste arvelt.Proua aga isegi ei näe,et selliseid argumente kasutades(a la see oli Bideni süü,et ei läinud Putleriga kokkuleppele) teeb temast samuti osalise sõjakuriteos Ukraina vastu.
Pean tunnistama,et Biden on hoopis tummisemast puust,kui need viimased kaks demokraatidest presidenti,Clinton ja Obama kokku olid.
Ajuti tundub et foorumlasel Kaugeltuurival on kõik segamini nagu “pudru ja kapsad”. Jah, muidugi, on viimasel ajal palju Merkeli poolseid õigustusi. Kuid hakkame ikka alusest, et ta oli Saksamaa poliitika ja ajas Saksamaa asja. Teiseks, tema viimane ametiaeg oli puhtalt “hädatapp”, CDU ei olnud kedagi, kes teda asendaks, aga võimul tahtsid olla. Muidugi oleks võinud M midagi selle ajal muuta, kuid ilmselt Saksamaa valijad ja ühiskond ei olnud selliseks radikaalseks kursimuutuseks valmis ja kõik läks vanas vaimus edasi, et äkki läheb õnneks. Ka Scholtz oli ju esimestel sõjakuudel väga kehv Ukraina toetaja, nüüd on temast saanud see, kes esirinnas.
Minski kokkulepetega on aga see, et keegi ei taha enam mäletada, mis siis toimus. Ukraina jäi ju nendega nõusse, leppis, kuna siis ei olnud muud võimalust. Ilmselt oled ära unustanud, mis toimus kummagi leppe eel. Ja kui ma ei eksi, siis kellegi mälestuses oli kirjas, et Merkel küsis mitu korda Poroshenko käest, kas tõesti tahad sa nendele paberitele alla kirjutada ja Poro vastas JAH. Muud võimalust tal tol hetkel vist polnud!
vaari
Liige
Postitusi: 71
Liitunud: 02 Juul, 2022 9:42
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas vaari »

Tarmo Männard kirjutas: 26 Nov, 2022 3:55 Lühiklipp tankist, kes katsetab... Tuleb välja, et...
Selles lavastatud klipis näeme seda, mida venelane tahab(!) näidata oma:
a) ülemusele;
b) vastasele.
Ka võime näha, kuidas see tahukas erinevate jõudude koosmõjul käitub ja mida selle takistusega ette tuleks võtta.
Samas võime olla täitsa kindlad, et selle pääle on UA nupumehed juba ammu mõelnud ja püramiidide kiirteisaldamist on praeguseks tüütuseni harjutatud.
Huviline78
Liige
Postitusi: 1266
Liitunud: 20 Mär, 2022 11:02
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas Huviline78 »

Alla andnud noore wagnerlase intervjuu tõlkega, kellest hiljuti oli videoklipp ringlemas siin, et kuidas alistus.

https://twitter.com/wartranslated/statu ... 6758666241

Vahelt võtt telefonikõnest, kus kirjeldatakse Donetskis olevast seadusedust.

https://twitter.com/wartranslated/statu ... 2604280832

Talve kamuflaažiga parasiitide T-80U-d kärutamas Kupiansk -Svatove - Kreminna liinile. EDIT: vana video, mis tehtud just enne sõja algust! Hetkel jätan lingi üles, sest see on uuesti levima hakanud interneeduses.

https://twitter.com/LBasemi/status/1596399917009960960
Viimati muutis Huviline78, 26 Nov, 2022 12:38, muudetud 3 korda kokku.
Kasutaja avatar
Wots
Liige
Postitusi: 814
Liitunud: 21 Jaan, 2005 23:04
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas Wots »

vaari kirjutas: 26 Nov, 2022 11:08
Tarmo Männard kirjutas: 26 Nov, 2022 3:55 Lühiklipp tankist, kes katsetab... Tuleb välja, et...
Selles lavastatud klipis näeme seda, mida venelane tahab(!) näidata oma:
a) ülemusele;
b) vastasele.
Ka võime näha, kuidas see tahukas erinevate jõudude koosmõjul käitub ja mida selle takistusega ette tuleks võtta.
Samas võime olla täitsa kindlad, et selle pääle on UA nupumehed juba ammu mõelnud ja püramiidide kiirteisaldamist on praeguseks tüütuseni harjutatud.
Sama video aga teise nurga alt oli ka kuskil üleval. Igatahes hoolikamad vaatajad näevad, et tankil ainult üks roomik käib ringi :)
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19198
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas ruger »

Huviline78 kirjutas: 26 Nov, 2022 12:11 Talve kamuflaažiga parasiitide T-80U-d kärutamas Kupiansk -Svatove - Kreminna liinile.
https://twitter.com/LBasemi/status/1596399917009960960
See on vana video sõja algusest-õigemini paar päeva enne sõja algust-veebruar 2022, kus orkide väed UKR piirialadele jõudsid-oli vist 6-8km kaugusel UKR piirist. Tehnika oli siis talvecamoga. Seda kolonni lahati pikalt. Ilmad läksid siis ootamatult soojaks aga tehnikat ei olnud võimalik enam ümber värvida. Nii mindi selle tehnikaga, mis oli olemas. Hiljem läks uuesti talveks, kuid esimese eelise olid nad kaotanud. Mustal taustal paistsid valgeks värvitud tankid ülihästi silma, olles UKR üksustele hea sihtmärk.
Uut sellist tehnikakolonni väga ei usu. Neil pole seda kuskilt enam võtta.

Vanem postitus sama asja kohta-tegu Kantemiri 4. kaardiväe tankidiviisi tankidega, kes osalesid rünnakus Kiievile-osa jõudis sinna vanarauana-trofeena
How № 480 of the 4th Guards Tank Division, a T-80U decorated with the Russian flag, ended up parading in Kyiv.
1/4
Images 1 and 2 show № 480 in its regular camouflage, while images 3 and 4, dating to 21 February 2022, show the tank with winter camouflage.
https://twitter.com/naalsio26/status/15 ... 0083183617
Viimati muutis ruger, 26 Nov, 2022 13:36, muudetud 1 kord kokku.
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
nimetu
Liige
Postitusi: 7574
Liitunud: 25 Mär, 2016 21:16
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas nimetu »

Samas võime olla täitsa kindlad, et selle pääle on UA nupumehed juba ammu mõelnud ja püramiidide kiirteisaldamist on praeguseks tüütuseni harjutatud.
Taolises olukorras peaksid esimesena peale lendama pioneeritankid, mis oma sahaga asja lihtsalt kõrvale lükkavad. See peaks tegelikult kõigi ettevalmistatud takistuste puhul nii minema. Lisaks on tõenäoliselt võimalik suurtükkide või kaudtulega need puruks lasta. Iseseisvana ei olegi need mingiks takistuseks.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: 1uudistaja, ruger ja 15 külalist