Sõjaline abi Ukrainale

Kõik käimasolevast sõjast
Vasta
Kasutaja avatar
Wots
Liige
Postitusi: 815
Liitunud: 21 Jaan, 2005 23:04
Kontakt:

Re: Sõjaline abi Ukrainale

Postitus Postitas Wots »

See Poola kavandatud nn Saksa remondibaas on natukene kahtlane teema. Usun , et meil pole veel kogu infot ja Poolat juba hukka mõista on liiga lapsik.

Arvestades kuidas Saksamaa on siiamaani rasketehnikat tilgutanud ja venitanud siis ma kipun arvama, et Leedu oligi õigem variant. Seal sai ju sisuliselt kohe asuda asja kallele , Poola variandi mõttes oleks see tuleviku teema(esmalt hunnik bürokraatiat). Samuti ei maksa ära unustada , et kuna Panzerhaubtize 2000 varuosadega on kehva võitu siis on töökoja asukoht teisejärguline probleem.

Pigem on asi selles, et Sakslased tahavad lihtsalt maksimaalset rahalist kasu saada ning "kõik rinde heaks" pole üldse oluline. Vastasel korral oleks Poola/Ukraina piiri ääres ammu juba telklaagris haubitsaid putitatud. Keerukamad detailid ja sõlmed nagunii peab tehasesse saatma .
Viimati muutis Wots, 05 Dets, 2022 14:53, muudetud 3 korda kokku.
Kasutaja avatar
Chupacabra
Liige
Postitusi: 3527
Liitunud: 25 Juun, 2014 15:25
Kontakt:

Re: Sõjaline abi Ukrainale

Postitus Postitas Chupacabra »

Manurhin kirjutas: 05 Dets, 2022 10:41
Chupacabra kirjutas: 05 Dets, 2022 9:28 miks peaks Saksa erafirma kinkima neile oskusteabe ja seadmed? Erafirma küsib esimesena, kes maksab?
Hetkel maksavad ukrainlased oma verega. Kui ei maksaks, oleks sakslastel erafirma asemel ehk Volkseigener Betrieb või oleks tehas üldse juba kõige täiega näiteks Nižnõi Tagili tassitud.
Tore emotsionaalselt laetud postitus aga mis on Saksa erafirmal pistmist ukrainlaste verega? Ettevõtte juht teenib aktsionäride huve. Kahjumiga äri tehes on kah õige pea seal Volkseigener Betrieb või tassotakse sisseseade Niznõu Tagali.
eeru
Liige
Postitusi: 585
Liitunud: 30 Jaan, 2011 21:55
Asukoht: norge
Kontakt:

Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas eeru »

moscito
Liige
Postitusi: 232
Liitunud: 30 Juun, 2017 10:56
Kontakt:

Re: Sõjaline abi Ukrainale

Postitus Postitas moscito »

Ukr. saab abi raames Saksamaalt MILREM poolt toodetud THeMIS masinaid.
https://www.youtube.com/watch?v=OH0usIUJxq8
Mees Varjust
Liige
Postitusi: 43
Liitunud: 14 Apr, 2022 23:09
Kontakt:

Re: Sõjaline abi Ukrainale

Postitus Postitas Mees Varjust »

toomas tyrk kirjutas: 04 Dets, 2022 20:12
paalberg kirjutas: 04 Dets, 2022 18:47 Sama asja tehes kusagil Lublinis oleks distants haubitsa kohta näiteks 1064 kilomeetri võrra väiksem olnud, haubitsa transpordile kuluvat aega säästetud u. 17 tundi ja diislikütust säästetud u. 500 liitrit aga küllap tublid ja targad poolakat teavad paremini kuidas asju sõja võidu nimel ajada tuleb...
Hm, ausalt öeldes - keda sa lollitada püüad? Kas sa tõesti arvad, et vigasttud haubits sõidab sinna remondipunkti oma jõul? Või evakuatsioonimasina sleppis?

Tõesti?

Ma ei tea, mis sul poolakate vastu on, aga see on ikka väga sümptomaatiline...

Äkki peaks neid iisraeli viima?
Autorong, mis veab haubitsat vms tankide laadset rasketehnikat, kulutab vähemalt 50L/100km. Siit vast 1000 km ja 500L'ne kütusekulu tuleb.
Saturn
Liige
Postitusi: 703
Liitunud: 12 Mär, 2022 8:37
Kontakt:

Re: Sõjaline abi Ukrainale

Postitus Postitas Saturn »

Ukrainlased on poolakatelt saanud S-125 Neva õhutõrje süsteeme.


Pilt
https://twitter.com/NOELreports/status/ ... 0730230784
Poti soldat
Liige
Postitusi: 1723
Liitunud: 02 Dets, 2012 12:44
Kontakt:

Re: Sõjaline abi Ukrainale

Postitus Postitas Poti soldat »

Väidetavalt jänkid modifitseerisid Ukrainale antud HIMARSe et nendega ei saaks ATACMS rakette lasta.
"The U.S. has refrained from supplying Ukraine with long-range ATACMS missiles. But the modifications ensure that Ukraine couldn’t use the HIMARS launchers the U.S. has provided to fire ATACMS missiles if Kyiv were to acquire them from other sources"
https://twitter.com/RALee85/status/1599785932311625733
krijgsvolk
Liige
Postitusi: 801
Liitunud: 09 Aug, 2009 9:40
Asukoht: Jõgevamaa
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas krijgsvolk »

eeru kirjutas: 05 Dets, 2022 21:48 Ukrainlaste ausõnast ei piisanud.
https://www.err.ee/1608810790/usa-votti ... e-kasutada
Huvitav, mida huvitavat ameeriklased veel Ukraina sõjaliste võimete piiramiseks ette võtnud on või võtta kavatsevad? Ja ülejäänud Suured... Lääneriigid? Minul näiteks, pole mingit usku, et see ainus tüng on olnud ja olema saab. Sõda käib juba 10 kuu. Verine sõda. Abi aga ikkagi ainult tilgutatakse, jupikaupa. Kui ikka mõelda kasvõi jänkide hoiuplatsidel seisvale raskele sõjatehnikale, siis... Ja kui see madin peaks kusagil paari aasta pärast ka Ukrainale võidukalt lõppema, siis tulemuseks on kapitaalselt rusudeks muudetud maa, hävitatud energeetika, infrastruktuur, tohutud alad kõlbmatuks muudetud põllumaid, uputatud kaevandusi, kapitaalselt rikutud ökosüsteemid jnejne ja selle maa parimate poegade ja tütarde massiline hukkumine.
Tõsi, seni pole ukrid oma tegelikke kaotusi avaldanud, aga kõige infokildude järgi otsustades on ka need suured. Olgu, omajagu on Lääs aidanud ja ukrainlased palju saavutatud. Lääs saadab asju ja maksab rahaga, muidu jõuaks sõda ka Vana Lääne ukse ette... ukrainlased aga maksavad oma verega. Lihtsalt emotsionaalselt on valus vaadata. Olen omal ajal Ukrainas kordi käinud, ka puhanud. Paljuds ka käinud ja mäletan hästi. Oli plaanis teha üks ring aasta- paari pärast nö noorusmaadele, aga nüüd... ma ei taha seda oma silmaga näha. Lihtsalt mõned mõtted. Isiklikud.Rangelt. PS Muide... ok, oleme NATO-s ja võime pisut julgemad olla. Aga, üks kiuslik küsimus, aga kas ei või ka meie poolt ostetud igat sorti sõjatehnikal olla programmeeritud mingid piirangud!?.. Sankt- Peterburg meile kahtlaselt lähedal, Novgorod...jne ja Vene Reichi sõjabaasid, Paranoia? Aga, kas ikka on? Käesoleval ajal, paraku, tundub kõik see, mis eile paranoiline tundus, täna täide minevat. Umbes nii. AJ
paalberg
Liige
Postitusi: 591
Liitunud: 17 Mai, 2019 13:27
Kontakt:

Re: Sõjaline abi Ukrainale

Postitus Postitas paalberg »

Poti soldat kirjutas: 06 Dets, 2022 1:14Väidetavalt jänkid modifitseerisid Ukrainale antud HIMARSe et nendega ei saaks ATACMS rakette lasta.
See pole ju ometi esimene kord kui jänkid on Ukrainale antavaid relvasüsteeme taoliselt modifitseerinud. Meenutage kasvõi Ukrainale antud M777 haubitsaid, millistega ei saanud lasta Excaliburit. USA poolt Ukrainale antud suurtükiväeradarite võimekused olid samuti eelnevalt ära kohitsetud või siis analoogjuhtimisega Raven droonid, milliseid ka Eestile tarniti ja mille mahavõtmine elektrooniliste vahenditega ei tekitanud VF-le erilist peavalu. Jänkide suurim mure selles konfliktis ongi VF territooriumi puutumatus. Tegelikult võiks USA ja VF moodustada üksteisega mingisuguse ühise liitriigi ja valida oma pealinnaks nt. Iisraeli. Nii jääks nende omavaheline näiline vastandumine kolmandate riikide arvelt jaga ja valitse stiilis ära ja planeedile Maa võiks saabuda permanentne rahu.
maksipoiss
Liige
Postitusi: 1757
Liitunud: 24 Okt, 2014 20:33
Asukoht: Pärnu
Kontakt:

Re: Sõjaline abi Ukrainale

Postitus Postitas maksipoiss »

Poti soldat kirjutas: 06 Dets, 2022 1:14 Väidetavalt jänkid modifitseerisid Ukrainale antud HIMARSe et nendega ei saaks ATACMS rakette lasta.
Miks nad seda tegema pidid, kui nad neid rakettegi pole andnud? Kus kohast Ukraina neid veel peaks suutma hankida? :scratch:
Kasutaja avatar
Chupacabra
Liige
Postitusi: 3527
Liitunud: 25 Juun, 2014 15:25
Kontakt:

Re: Sõjaline abi Ukrainale

Postitus Postitas Chupacabra »

maksipoiss kirjutas: 06 Dets, 2022 7:27
Poti soldat kirjutas: 06 Dets, 2022 1:14 Väidetavalt jänkid modifitseerisid Ukrainale antud HIMARSe et nendega ei saaks ATACMS rakette lasta.
Miks nad seda tegema pidid, kui nad neid rakettegi pole andnud? Kus kohast Ukraina neid veel peaks suutma hankida? :scratch:
Järelikult maailmas on riik(e), kes on nõus Ukrainale ATACMSe andma.
Siga
Liige
Postitusi: 503
Liitunud: 07 Mär, 2009 9:13
Asukoht: Harju
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas Siga »

Ukrainlaste ausõnast ei piisanud.
https://www.err.ee/1608810790/usa-votti ... e-kasutada
Minu tagasihoidliku arusaama kohaselt ei saa ja ka ei tohi kõiki "uudiseid" võtta tõsiselt. HIMARS on ehitatud selliselt, et erineva tugevuse- ja kaugusega moon on laetud kahte laskeseadmele kõrvuti paigutatavasse kassetti. Kassetid rakettidega on standardsete mõõtudega ja peavad igal juhul olema paigaldatavad ühele ja samale laskeseadeldisele.
Võimalik on laadida 12 × MLRS ; 2 × ATACMS või 4 x PrSM. Mida seal seadeldises üldse muuta kannatab, kui kassetid on standartsed, ainult rakettide arv ja kinnitus varieeruvad? Mina kaldun uskuma algseid uudiseid, kus väga selgelt öeldi, et tarnitakse (esialgu) ainult MLRS süsteemi kassette. Oli vahepeal juttu ka PrSM jõudmisest Ukrainasse, aga see võis olla ka infomüra. Ühesõnaga: Mida ei tarnita seda ei saa ka välja tulistada. Tundub lihtne. Ajakirjaniku jutt sellest, kuidas seadmete konstruktsiooni muutmine on tingitud sellest, et Ukrainlased võivad kusagilt sebida ATACMSitega laetud kassette, on ehe bullshit. Selline vasakult sebimine tähendab relvaturul eriti suurt pahandust nii Ukrainale kui tarnijale. Tarnija peab olema need ostnud USA-lt ja peab tingimata saama sealt tarneloa. Üldiselt lastakse relvaturu reegleid rikkunud riikidel soolikad põllule loetud sekunditega, kui midagi sellist keegi korraldab. Ka see ajakirjaniku oletus, justkui võiks Ukraina ehitada ise midagi ATACMS-i taolist, midagi kasseti taolist ja nendega põmmima kukkuda, on ehe jama. Kui Ukraina sellega hakkama saaks, küll ta ka laskeseadeldise tööle paneks. Nende tootmiskogemuse juures on see kukepea. Üldiselt tundub mulle, et keegi ajakirjanik on fantaasial lennata lasknud, kas meelega või kogemata, aga tõsi see olla ei saa.
nimetu
Liige
Postitusi: 7583
Liitunud: 25 Mär, 2016 21:16
Kontakt:

Re: Sõjaline abi Ukrainale

Postitus Postitas nimetu »

Meenutage kasvõi Ukrainale antud M777 haubitsaid, millistega ei saanud lasta Excaliburit
Khm. Ameeriklased ei "modifitseerinud" seal midagi, lihtsalt esialgu ei tarnitud juhtsüsteeme, mida taolise moona kasutamiseks on vaja. Miks peakski kui see moon polnud kasutuses. Võimalik, et sama on ATACMS rakettidega. Loomulikult võiks ameeriklased jalgade lohistamise lõpetada ja need raketid ikkagi tarnida, aga ma ei usu, et nad sihilikult ukrainlasi saboteeriks vms.
klaasmees
Liige
Postitusi: 87
Liitunud: 15 Sept, 2022 4:48
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas klaasmees »

Pakun, et mingi hetk kassettide laadimise ja stardi vahel tuleb ka sihtmärgid valida ja seal kuskil võib olla koht, mis keelab teatud sihtmärgid või teatud tüüpi laskemoona, sorry, sobimatu / vigane laskemoon, vaheta kassett. Kuid siin on üks teine võimalus veel, uudise ajastus. Vähemalt siinmaal paistab see uudis natuke ka sedapidi, et USA ütleb: vabandust, meie käsi lennuväljade ründamise juures sees ei olnud. Me pole üritanud teie strateegilist lennuväge hävitada. USA võis Ukraina ettevalmistustest siiski ette teada ka, kus mingeid rakette tehakse või ringi lohistatakse, et uudis õigel ajal välja lekitada.
Siga kirjutas: 06 Dets, 2022 9:05
Ukrainlaste ausõnast ei piisanud.
https://www.err.ee/1608810790/usa-votti ... e-kasutada
Minu tagasihoidliku arusaama kohaselt ei saa ja ka ei tohi kõiki "uudiseid" võtta tõsiselt. HIMARS on ehitatud selliselt, et erineva tugevuse- ja kaugusega moon on laetud kahte laskeseadmele kõrvuti paigutatavasse kassetti. Kassetid rakettidega on standardsete mõõtudega ja peavad igal juhul olema paigaldatavad ühele ja samale laskeseadeldisele.
Võimalik on laadida 12 × MLRS ; 2 × ATACMS või 4 x PrSM. Mida seal seadeldises üldse muuta kannatab, kui kassetid on standartsed, ainult rakettide arv ja kinnitus varieeruvad? Mina kaldun uskuma algseid uudiseid, kus väga selgelt öeldi, et tarnitakse (esialgu) ainult MLRS süsteemi kassette. Oli vahepeal juttu ka PrSM jõudmisest Ukrainasse, aga see võis olla ka infomüra. Ühesõnaga: Mida ei tarnita seda ei saa ka välja tulistada. Tundub lihtne. Ajakirjaniku jutt sellest, kuidas seadmete konstruktsiooni muutmine on tingitud sellest, et Ukrainlased võivad kusagilt sebida ATACMSitega laetud kassette, on ehe bullshit. Selline vasakult sebimine tähendab relvaturul eriti suurt pahandust nii Ukrainale kui tarnijale. Tarnija peab olema need ostnud USA-lt ja peab tingimata saama sealt tarneloa. Üldiselt lastakse relvaturu reegleid rikkunud riikidel soolikad põllule loetud sekunditega, kui midagi sellist keegi korraldab. Ka see ajakirjaniku oletus, justkui võiks Ukraina ehitada ise midagi ATACMS-i taolist, midagi kasseti taolist ja nendega põmmima kukkuda, on ehe jama. Kui Ukraina sellega hakkama saaks, küll ta ka laskeseadeldise tööle paneks. Nende tootmiskogemuse juures on see kukepea. Üldiselt tundub mulle, et keegi ajakirjanik on fantaasial lennata lasknud, kas meelega või kogemata, aga tõsi see olla ei saa.
mart2
Liige
Postitusi: 5172
Liitunud: 22 Juun, 2014 19:52
Asukoht: Põlvamaa
Kontakt:

Re: Sõjaline abi Ukrainale

Postitus Postitas mart2 »

No eks neid uudiseid treitakse igasuguseid, iseasi, kes selle taga on ...
Näiteks alles eile lugesin seda, et Venemaa ÕT on õppinud (väikese!) tarkvaratäiendusega HIMARS-i rakette hävitama ning tegelikult külmas Ukrainas need õieti ei lendagi ... (aga Norras polaarjoonetaga lendavad :lol: )

Ei ole pidanud vajalikuks igat puna-prääksu ja klikimeelitajat siia panna. :wall:
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Semrush [Bot] ja 4 külalist