Venemaa majandus ja sanktsioonid II

Kõik käimasolevast sõjast
Vasta
rainer.k
Liige
Postitusi: 171
Liitunud: 23 Mär, 2022 0:48
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid II

Postitus Postitas rainer.k »

Kaasa rääkida, siis sanktsioonidega seda sõda kaotama ei pane.
Samas ei saa eitada sanktsioonide mõju keskmisele ja jõukamale klassile ning selle mõju on juba tunda.
Otsesest allikast käib harva aga siiski venest mõni auto siia ja kui juhiga jutule saab siis mingit infot ikka saab.
Muide kes veel ei teadnud, siis enne piiras Eesti toll kütuse vedu paakides aga nüüd vene pool ei luba üle rohkema kütusega kui paarsada liitrit ning vene autod tangivad meil kütust nüüd.
Ainus võimalus seda vältida on külmutushaagised ja nii toodigi viimati suhkrut külmikuga kus oli 50kg vorsti peal.
Külmikutel on teatavasti oma kütus ja see võimaldab reis ära teha.
Autovaruosad on neil läinud roppkalliks ja nii veetakse siit kõike rekkameeste poolt ära mida osatakse ära maskeerida.
Näiteks haagise ustele oli ehitatud lahtihoidmise mehhanism kuhu pandi tema Passatile sobivad šarniirid. Poolteljekummid läksid külmiku mootoriruumi mingite aukude ette ja pisemaid pudinaid nagu andurid, küünlad jne jagati auto peale ära et silma ei torkaks.
Telefonid ja muu elektroonika on ka neil endiselt müügil aga Iphone on läinud poole kallimaks ja siia tullakse siis pannakse selle ümbrised juppidena Huawei telefonile ümber ja siit ostetakse omale telefon.
Tõsi-kõik Hiina arvutid ja telefonid on endiselt saada ja praktiliselt pole kallimaks läinud, niiet vaesemale inimesele tunda ei anna.
Kõik asjad mis pole mõeldud seal regioonis töötama aetakse tööle ja häkkida nad oskavad.
Kasutatud lääne autod on sama kallid kui Hiina uued ja kes sõita tahab siis Hiina uue auto saab igast asendist kohe osta erinevalt Ladast, mille tootmine on lootusetult umbe jooksnud ja seda pole jätnud Hiinlased kasutamata!
Rekkade remont aga käib välismaal neil kes saavad seda lubada.
Moskvas olla välja aetud Zil prügiautod sest Kamaz tegi küll sinna alla auto aga pealisehitus koosneb täielikult lääne osadest ning ZF kastid pole remonditavad osade puudusel.
Moskva lähedal on suur tehas mis teeb hammasrattaid enamusele vene masinatööstusest ja seal olla probleem Haasi CNC pinkidega.
Nimelt varuosade probleem ja igasugu tarkvara uuendused mis mõeldud konkreetse pingi jaoks pole saadaval.
Projekteerijad on hädas ja olla käimas suurem ümberõpe sest enam ei saa kasutada online litsentsiga programme.
olla proovinud patsiga poisid kirjutada tööpingile oma tarkvara aga seni polevat veel õnnestunud.
Aga otsiti allhankijad kes teevad neid asju manuaalsetel pinkidel ja vene tööpingitehas olla lubanud ülejärgmiseks aastaks oma tööpinke selleks otstarbeks.
Keskmine venelane aga ei pidavat midagi teadma mis maailmas toimub.
Tema jaoks on käimas võitlus fašistidega ja ta elu pole tuntavalt muutunud.
Tal on oma aiamaa, kanad, külas on lehm ja poest ostetakse vaid soola ja suhkrut ning temale ei muutu midagi.
Teid nagunii väga pole ja lennata ta kuhugi ei kavatsegi.
Lendamisest aga pidid kõik kellel arenenud eluisu hoiduma ja Siberist Moskvasse on rongireisijate arv kasvanud meeletult.

Teil siin muidugi suuremad mastaabid arutlusel ja kui jutt tavalise rekkamehega ei sobi siis võib ära kustutada.
kmeesk
Liige
Postitusi: 109
Liitunud: 26 Apr, 2022 13:48
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid II

Postitus Postitas kmeesk »

gooligan kirjutas: 30 Jaan, 2023 15:57 vaatan, et ka siia foorumisse on ilmunud suurel hulgal ohkeid ja kahtlejaid sanktsioonide tõhususe osas. Osaliselt on see muidugi põhjendatud.
Kuid suures plaanis pole ju mitte mingit (sõjalist) vahet, kas Subway võileibu või ECCO kingi saab Moskvast osta või mitte.
Ka ei ole mõtet lasta longu endast näidetest, kuidas uus Rolls-Royce, viimane IPHONE mudel või mõni muu luksusese on Veremaa metropoli imbunud.
See on kõik tavaline väljanäitamine - verelased üritavad meeleheitlikult tõestada, kuidas sanktsioonid ei toimi ja on mõttetud, sest näete Itaalia makaronid on ju toidupoodide letis saadaval ning beibed käivad uue luksuskäekotiga ringi ja rüüpavad head Prantsusmaa veini.
Isegi Põhja-Korea suudab oma parteiladvikule importtooteid kasvõi uruaugu kaudu sisse smuugeldada. Ühiskonna üldist arengutaset sedasi ei tõsta vaid rahuldadakse järjest kitsama eliidi luksusvajadusi.
Küll suudavad ka Vene eriteenistused hankida (tsiviil)otstarbe kiipe, mida oma rakettidesse toppida. Sellised pisikesi auke ei suuda keegi kinni panna. Alati leitakse mõni kolmas riik/rahanäljas ettevõte vms, kelle kaudu sedalaadi äri väikepartiidena ajada.

Aga juba paistab, kui suuri raskusi on keerukamate tehnoloogiate hooldamise ja hankimisega. Tehaste sisseseaded, nafta- ja gaasitootmise seadmed, autod, lennukid, põllumajandustehnika, teeehitustehnika, telekommunikatsioon jne jne. Need on tehnoloogiad, millel saab olema (ja juba on) pikaajaline mõju venelaste elatustasemele ja võimele tehnoloogiliselt samas sajandis Läänega olla.
Kõikvõimalik tehnoloogiamahukam tootmine/planeerimine on ju edasi lükatud või seisma pandud, uusi naftaplatvorme ei avata jne.
AKFi AN2 viidatud LNG gaasistamisterminal on siin heaks näiteks. Just nende projektidega on senini rahastatud oma suht primitiivset ühiskonnakorraldust ning hoidnud madalama impordist sõltuvust. Kuid need projektid teevad vähikäiku ja kombinatsioonis toormehinnalagedega omavad nad vägagi negatiivset mõju nende eelarvele.

Inertsist suudetakse toota oma 70ndate T-72'esid, aga ka neid mitte pikalt ja lõputult, sest jällegi tehase sisseseade väsib, importosade laovarud kahanevad jne. Aga näe, sisuliselt "kodumaiseid" Ladasid enam masstoota ei suudeta, rääkimata siis keerukamatest toodetest. Enamus sellistest "lugudest" lükatakse riigisaladuse templiga kalevi alla.

Ja see spiraal keerleb veel pikalt peale sõda. Ettevõtteid ei saa Venemaale tagasi käsutada - värskelt realiseerunud poliitilised riskid ja natsionaliseerimised on veel meeles, võimalik mainekahju jne. Need on põhjused, miks paljud ettevõtted ka peale sõda ei astu kiirkorras sama reha otsa.

PS! Ja ka Hiinale ma siin väga palju ei loodaks - neil on headest suhetest läänega palju rohkem võita kui verelastega. Hiinlased oskavad raha lugeda ja saavad hästi aru, kustkohast füür tuleb ning teevad kõik vajaliku, et see äri jätkuks ka tulevikus.
Tegelikult toimivad kõik sanktsioonid, sest kui midagi on keelatud, siis ega see üllas abiline aitäh eest ei anna kraami. Kui ametlikult ei saa, siis vahendaja koorib rahumeeli seitse nahka ja lisaks kerkib ülesse, et kes seal vahendajate ridades on?(Ilmselt nii mõnedki venelased ostavad lääne nodi nii, et mõni vahenduslüli on tegelikult ka osaline allilmas ehk siis toidavat kriminaalset maailma seal enda riigis).

Või siis see hinnalagi, et müüvad alla selle ju. Ma pakun, et kui saaks lepinguid võrrelda, siis on nende hindade juures kindlustused viidanud, et teiega on nüüd riskantsem äri teha seega me peame kindlustuse protsente muutma ja sellega tegelikult on lisaks hinna langusele veel üks tule vähendav komponent juures lisaks sellele, et laevad peavad pikemaid reise tegema.

Lisaks ma arvan, et see elektroonika keelu suhtes ei ole elektroonika hankimine seal liiga keskseks muudetud. Ettevõtted hankivad neid kiipe nii kuidas oskavad ja suudavad. Mõni leiab omale tee, et kiipe hankida normaalsel viisil aga mõni ilmselt hankibki nii, et ostab mingi kaks korda kallemaid külmkappe terve koormatäie, et kiibid sealt saada.

Ehk lühidalt kõik mis keelatud/piiratud ja mida venelased endiselt hangivad, siis nüüd saavad sama raha eest kõvasti väiksema koguse(üllad vahendajad ei jäta ju olukorda ära kasutamast)
Miki
Liige
Postitusi: 1322
Liitunud: 28 Jaan, 2015 16:26
Asukoht: puu otsas
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid II

Postitus Postitas Miki »

Sanktsioonde toimimise tulemlikkus nii ja naa. Võrdluseks peaks Põhja-Korea olema hea näide.
Arvestates vene suurust ja valuläve, saab vist mitu sõda pidada enne kui tiblastanis midagi kapitaalselt muutuma hakkab…
Lihtsalt arvamus.

Ja rekkamehe infokildudest saab ka lisa, suurema pildi nägemiseks …
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19197
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid II

Postitus Postitas ruger »

USA saatis uue suursaadiku Orkistani, kes sattus kohe protestijate küüsi.
The United States' new ambassador to Russia, Lynne Tracy, was heckled by a crowd of people chanting anti-U.S. slogans on Monday as she entered the Russian Foreign Ministry in Moscow to present her diplomatic credentials.

The group held hand-painted placards carrying messages criticising Washington, one of which read "Your tanks are killing civilians".

Protests in Russia - particularly on issues related to the war - are effectively banned unless they have the backing of the authorities.
https://www.reuters.com/world/new-us-am ... 023-01-30/
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Inxs
Liige
Postitusi: 163
Liitunud: 09 Apr, 2022 7:46
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid II

Postitus Postitas Inxs »

viie miljoni euro väärtuses kuul- ja rulllaagreid. ehk siis jälle
https://www.err.ee/1608868880/kaubavahe ... s-kasvanud
Peeter
Liige
Postitusi: 2539
Liitunud: 19 Veebr, 2006 20:12
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid II

Postitus Postitas Peeter »

Inxs kirjutas: 31 Jaan, 2023 9:08 viie miljoni euro väärtuses kuul- ja rulllaagreid. ehk siis jälle
https://www.err.ee/1608868880/kaubavahe ... s-kasvanud
See on kõige ehtsam näide kuidas kaubad liiguvad. Need kaubad võivad seal Kasahstanis kasvõi viiskümmend korda paberite peal omanikku vahetada, aga teema on ju aimatav. Ja ei ole mõtet hakata naiivselt seletama, et pesumasinaid rüüstatakse orkide poolt ukrainas lisaks mikroskeemidele ka kuullaagrite ja simmerite saamiseks.

https://majandus.postimees.ee/7702547/p ... 1665724159
Viimati muutis Peeter, 31 Jaan, 2023 12:40, muudetud 1 kord kokku.
rain128
Liige
Postitusi: 219
Liitunud: 10 Apr, 2022 9:25
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid II

Postitus Postitas rain128 »

Peeter kirjutas: 31 Jaan, 2023 12:18
Inxs kirjutas: 31 Jaan, 2023 9:08 viie miljoni euro väärtuses kuul- ja rulllaagreid. ehk siis jälle
https://www.err.ee/1608868880/kaubavahe ... s-kasvanud
See on kõige ehtsam näide kuidas kaubad liiguvad. Need kaubad võivad seal Kasahstanis kasvõi viiskümmend korda paberite peal omanikku vahetada, aga teema on ju aimatav. Ja ei ole mõtet hakata naiivselt seletama, et pesumasinaid rüüstatakse orkide poolt ukrainas lisaks mikroskeemidele ka kuullaagrite ja simmerite saamiseks.
Huvitav kas vatnikud üldse viitsivad seda kaupa Kasahstani välja vedada ja siis Venemaale. Palju kergem oleks paberi majanduses näidata Kashastani ja siis kraami lihtsalt sobivas vene linnas maha laadida.
Peeter
Liige
Postitusi: 2539
Liitunud: 19 Veebr, 2006 20:12
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid II

Postitus Postitas Peeter »

Loomulikult. Või mis kaup üldse Kasahhi välja jõuab. Ja samas mis see ring kah ära ei ole siis.... :D Muideks. Aegu ammuseid tagasi osaledes ühes "eridiilis" elektroonikaga, siis tuli meie poolt juba varem Lätist tellitud kaupa ära tooma üks Läti-venelane. Autoks oli tal mingine lätiregistri vana saraban, ei mäleta, vist oli isegi MAZ, taga TIR-märgiga haagis kenasti elektroonikamanti täis. Ja no ei jõudnud tema ära imestada, kui tollimees auto juurde tuli, plommi kontrollis, Tir-garne-st lehed välja tõmbas ja ehtsa Eesti Tolli pitsatiga kõik ära tembeldas. Ja võtategi koorma maha? Et see mant olla kõik Lätis Riiast peale võetud suunaga Leetu, siis seal olla teda kahe erineva linna kahe tollilao vahel ringi suunatud ja siis üle Riia ühes teises järgmises tollilaos paberite ümbervormistusega Eestisse suunatud. Ainult plomme olevat vahetatud ja järjest uus garnet pihku antud. Et ta nagu meremees juba. Et kas tõesti saabki koormast lahti ja koju Riiga tagasi tühja autoga.
Kasutaja avatar
MadMan
Liige
Postitusi: 1969
Liitunud: 23 Veebr, 2005 19:33
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid II

Postitus Postitas MadMan »

Lääne päritolu lennukitel on nüüd analooge mitteomavad automaatsed järelpõletid ja ABS pidurid. Lihtsamalt öeldes - mootorid süttivad puuduliku hoolduse tõttu ja lennukid libisevad lennurajalt välja, sest pidurid ei võta.
https://www.youtube.com/watch?v=UzE9_6KeSKg
Vihkad Eestit? Vali Reformierakond.
an2
Liige
Postitusi: 1371
Liitunud: 04 Dets, 2020 9:25
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid II

Postitus Postitas an2 »

Vaatamata kehtestatud sanktsioonidele on kiipide import Veremaale hüppeliselt kasvanud. Enamus kaubast tarnib Hiina.
Fnug8aOX0AES7q-.png
Fnug8aOX0AES7q-.png (125.28 KiB) Vaadatud 5123 korda
Kasutaja avatar
kobra
Liige
Postitusi: 212
Liitunud: 30 Juul, 2007 19:13
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid II

Postitus Postitas kobra »

an2 kirjutas: 01 Veebr, 2023 10:04 Vaatamata kehtestatud sanktsioonidele on kiipide import Veremaale hüppeliselt kasvanud.
Raha summa, mille eest kiipe imporditakse on hüppeliselt kasvanud, kiipide enda kohta info puudub.
Miki
Liige
Postitusi: 1322
Liitunud: 28 Jaan, 2015 16:26
Asukoht: puu otsas
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid II

Postitus Postitas Miki »

Kuskilt jäi silma-meelde (sorry, linki pole), et kiibi hulgikaubandus käibki kaaluga ja tonnides.
Arvesse võttes rubla muutuvat kurssi, võib kel viitsimist võrrelda…
muki
Uudistaja
Postitusi: 22
Liitunud: 04 Apr, 2022 9:11
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid II

Postitus Postitas muki »

Vene nafta müügihind oli tulenevalt sanktsioonidest selle aasta jaanuaris 1,7 korda madalam kui aasta varem. Vene enda allikas.

https://tass.com/economy/1569963

Kui nii jääb, siis aastas peaks see tegema ca 63 miljardit dollarit vähem müügitulu.
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19197
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid II

Postitus Postitas ruger »

Hiina, Türgi ja Araabia Ühendemiraadid liitusid orkidele kehtestatud pangandussanktsioonidega'
UAE, China & Turkey have joined full scale sanctions against 🇷🇺 banks

These are the countries the Nazi State of Russia has always considered "friendly"
https://twitter.com/KateGoesTech/status ... 4000283648
https://www.moscowtimes.ru/2023/01/31/k ... kov-a32419

Lisaks liitusid Kazahstan, Uzbekistan, Kõrgõstan ja Turkmenistan
Moreover, Post Soviet states of Kazakhstan, Uzbekistan, Kyrgyzstan & Turkmenistan have joined the sanctions
https://twitter.com/KateGoesTech/status ... 8424035328
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Huviline78
Liige
Postitusi: 1266
Liitunud: 20 Mär, 2022 11:02
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid II

Postitus Postitas Huviline78 »

ruger kirjutas: 01 Veebr, 2023 23:41 Hiina, Türgi ja Araabia Ühendemiraadid liitusid orkidele kehtestatud pangandussanktsioonidega'
UAE, China & Turkey have joined full scale sanctions against 🇷🇺 banks

These are the countries the Nazi State of Russia has always considered "friendly"
https://twitter.com/KateGoesTech/status ... 4000283648
https://www.moscowtimes.ru/2023/01/31/k ... kov-a32419

Lisaks liitusid Kazahstan, Uzbekistan, Kõrgõstan ja Turkmenistan
Moreover, Post Soviet states of Kazakhstan, Uzbekistan, Kyrgyzstan & Turkmenistan have joined the sanctions
https://twitter.com/KateGoesTech/status ... 8424035328
Tundub, et parasiidid saavad tappa täiega diplomaatilisel rindel :mrgreen: . Seda on kindlasti väga huvitav lugeda kunagi kauges tulevikus.

Siin uudis, et Türgi ei hoolda enam parasiitide, Valgevene ning Iraani omanduses olevaid Airbus&Boeing lennukeid.

https://twitter.com/NOELreports/status/ ... 6541632513
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: ruger ja 13 külalist