Nursipalust, Keskpolügoonist jm KV harjutusväljadest

Vasta
Kasutaja avatar
Smith
Liige
Postitusi: 1605
Liitunud: 10 Veebr, 2012 22:01
Kontakt:

Re: Nursipalust, Keskpolügoonist jm KV harjutusväljadest

Postitus Postitas Smith »

See operatsioon tuleb lihtsalt ära teha - mida kauem venitada, seda raskem on. Varsti on Varro, Elvis ja mõisa-aadlikud ka platsis “rahvast päästmas”, kuna haistavad ripakil hääli. Koduomanikega tuleb tegeleda individuaalselt, et saaksid samaväärse elamise kuhugi mujale, turuhind on tõesti praegusel juhu kehv alus. Valimised on ukse taga, ning see riigimehelik ja ebapopulaarne otsus tuleb lihtsalt ära teha.
"We have 50 million Muslims in Europe. There are signs that Allah will grant Islam victory in Europe—without swords, without guns, without conquest—will turn it into a Muslim continent within a few decades." Muammar Gaddafi
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40142
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: Nursipalust, Keskpolügoonist jm KV harjutusväljadest

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Sellele on kahjuks eelnenud vastaspoole kisa "kaalutud pole teisi võimalusi", mis kestis juba paar kuud.
Kui valet piisavalt kõvasti ja kaua karjuda, leidub palju, kes usuvad.

Seepärast ma räägingi initsiatiivist ja selle hoidmise vajadusest.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Peeter
Liige
Postitusi: 2565
Liitunud: 19 Veebr, 2006 20:12
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Nursipalust, Keskpolügoonist jm KV harjutusväljadest

Postitus Postitas Peeter »

Kapten Trumm kirjutas: 02 Veebr, 2023 11:41 Sellele on kahjuks eelnenud vastaspoole kisa "kaalutud pole teisi võimalusi", mis kestis juba paar kuud.
Kui valet piisavalt kõvasti ja kaua karjuda, leidub palju, kes usuvad.

Seepärast ma räägingi initsiatiivist ja selle hoidmise vajadusest.
Kohalike inimestega tuleb lihtsalt konkreetselt kokku leppida. Nii, et nad ise ka tunnevad, et riik neist hoolib ja nende koduohverduse hüvitab. Ja kui hakkavad siis sinna igatsugu karvased ja sulelised kokku jooksma, siis annavad kohalikud juba ise neile malka ja peksavad selle sikukarja sinna tagasi, kust nad tulid. Ühe tuttava kohaliku (jah nüüd küll juba pere juurest ära Tallinna kolinu) sõnul on nendeni jõudnud info lühikokkuvõttena selline: asi on otsustatud, harjutusväljak tuleb, kuidas hüvitatakse ja kellele ja mida, sellest ei ole rääkima tulnutel rahvale midagi öelda või teada.
Praegu on asjaajamine liikumas sinnapoole, et oravaid võib oodata ees Võrumaalt häältekaotus. Just kohalikud on leilis! Mitte, et mingid kabajantsikud kuskilt mujalt käiksid seal sitta raiumas. Ja eks sellepärast ongi meie esiprintsess kah järsku kokutama hakanud.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36565
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Nursipalust, Keskpolügoonist jm KV harjutusväljadest

Postitus Postitas Kriku »

Kaitseväe Nursipalu harjutusväljaku kiireks laiendamiseks võiks veel enne valimisi, selle riigikogu koosseisu ajal seadust muuta, ütles kaitseminister Hanno Pevkur (Reformierakond).
https://www.err.ee/1608871754/pevkur-ta ... dust-muuta
Dr.Sci
Liige
Postitusi: 3309
Liitunud: 30 Okt, 2015 11:59
Kontakt:

Re: Nursipalust, Keskpolügoonist jm KV harjutusväljadest

Postitus Postitas Dr.Sci »

Kapten Trumm kirjutas: 01 Veebr, 2023 18:49 Mulle tundub, et see õnnetu Paldiski linn võtab endale juba liiga palju koormat kanda, mis võib sõjaoludes letaalne olla:
1. sadamad, kus maabuvad liitlased
2. Alexela bensiini ja gaasitünnid kohe sadama kõrval
3. Baltic Connector gaasitrass koos õnnetu laadimiskaiga
4. päris suur KV linnak
5. hüdroakumulatsioonijaam

Enam väärtuslikuks sihtmärgiks olevat väikelinna teist polegi. Samas olles seal küllalt käinud, siis tsiviilkaitse võrdub tüüpselt ümmarguse nulliga. Kuigi endile militaarlinn, siis pole minu silm leidnud ainsatki varjendit. Ka NSVL aegseid mitte. Ka KV moodsad kasarmud ei oma enam keldrikorrustki.

Loodan, et vähemalt tuumajaama eksperiment usaldatakse Letipeale ja LHV volikogul jätkub julgust kuskile joon vahele tõmmata.
Samal ajal pankroti äärel Rõuge vald korraldab miitinguid 21 majapidamise pärast. Paldiski elanike pea kohal ripub palju rohkem.
Kui üks kobarmoonaga Iskander sinna Alexelasse alla tuleb, siis edasi juhtuv jätab vähe järgi nii sadamatest kui ka ülejäänust.

Tuleks ka mõelda üks 1 km2 suurune matmisala koos ette kaevatud kraavidega massimatusteks.
Radioaktiivsete jäätmete hoidla ka, mida hakatakse laiendama tulevikus ja mille asukohaks saaab suure tõenäosusega vana hoidla.

Ja ma olen volikogus sellest rääkinud, aga praegune vallavanem arvas et noh kui kaitsevägi tahab siis peab ikka lubama... ja koalitsioon oli ühehäälselt poolt, mis siis et muudetakse üldplaneeringut; Loodetakse KV rahadega linna infrat arendada, et äkki saab miski kergliiklustee jupikese seal piirkonnas (kuigi pole vaja) ja et kui ikka linna elanikkond kahekordistub, ei pea vesi ja kanalisatsioon vastu ja selle uuendamise raha saab ehk ka. Vald ise rahast suht lage, näiteks see eelarve teedealaseid investeeringuid ette ei näe aga kohekohe valmiv uuring valla teede ja sildade kohta (kohalikud teed, aga neid kasutab ka militaartransport ) pakub välja et kõige selle korda tegemiseks kulub 12 miljonit, ehk siis valla kahe aasta kogu eelarve.

Aga tsiviilkaitse teema tõstan volikogus küll üles, aitähh tähelepanu juhtimast.
Kasutaja avatar
Musashi
Liige
Postitusi: 143
Liitunud: 15 Mai, 2020 1:36
Kontakt:

Re: Nursipalust, Keskpolügoonist jm KV harjutusväljadest

Postitus Postitas Musashi »

Peeter kirjutas: 02 Veebr, 2023 14:36Kohalike inimestega tuleb lihtsalt konkreetselt kokku leppida. Nii, et nad ise ka tunnevad, et riik neist hoolib ja nende koduohverduse hüvitab. Ja kui hakkavad siis sinna igatsugu karvased ja sulelised kokku jooksma, siis annavad kohalikud juba ise neile malka ja peksavad selle sikukarja sinna tagasi, kust nad tulid.
Asja tuum väga hästi hästi kokku võetud akf Peeter poolt.


Igasugu karjatused-häälitsused stiilis:
Getorix kirjutas: 01 Veebr, 2023 1:57 Tegelikult on tegu üsna naeruväärse, pehmelt öeldes rumalate grupiga
Kapten Trumm kirjutas: 01 Veebr, 2023 9:30 Nursipalu vastaste raskuspunkt pole mitte mõtestatud diskussioonis osalemine, vaid projektile tugeva fekaalimaigu külge kleepimine
...on lihtsalt piinlikud lugeda. Olen seda foorumit lugenud tosin aastat kindlasti, aga pidevalt ja lõpmatult "argumentum ad hominem" otsa takerdumine on lihtsalt tüütu lugeda. Krt, kui sul on midagi öelda, siis ütle seda argumenteeritult ja viisakalt, mitte nagu mõni Balti jaama taga jõlkuv pätt.
Tahaks näha, kas neid väljutanud akf-idel on julgust kõnealuse piirkonna inimestele säärast kõntsa ka näkku öelda?
Pole tarvis vastata. Tegu on retoorilise küsimusega. Säärane keyboard-warriori stiil võiks jääda kuskile sauna eesruumi, kui on kiruda vaja ja pinget maandada. Andke aga minna.

Soovin rohkem viisakust foorumis.
Pioneer/TT Pioneeripataljon, Tapa 2004/05
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Postitusi: 5209
Liitunud: 09 Jaan, 2007 0:05
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Nursipalust, Keskpolügoonist jm KV harjutusväljadest

Postitus Postitas Manurhin »

Kapten Trumm kirjutas: 01 Veebr, 2023 18:49
Samal ajal pankroti äärel Rõuge vald korraldab miitinguid 21 majapidamise pärast.
Neid puudutatud majapidamisi on seal ikka oluliselt rohkem. Need 21 on ainult need, mis likvideerimisele lähevad. Aga kui palju on neid, kus inimesed peavad edaspidi leppima sellega, et mõnikord kostab metsa tagant koletuid kõmakaid? Kinnisvara väärtus ju väheneb. Kes ikka tahaks omale osta suvilat või maakodu niisugusse kohta, kus hommikul kõige magusama une pealt mõne ilmkäraka peale üles ärkad? Kui kohalikele ausat talumistasu makstaks, küll siis oleks ka vastalisi palju vähem, paljud vast isegi lausa ootaks, et millal jälle õppused tulevad, saaks vorsti ka leiva peale ja jääss ehk putli jauss kah :D .
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
Lemet
Liige
Postitusi: 19936
Liitunud: 12 Apr, 2006 15:49
Kontakt:

Re: Nursipalust, Keskpolügoonist jm KV harjutusväljadest

Postitus Postitas Lemet »

Kinnisvara väärtus ju väheneb.
Ja praegu on sealsel kandil ja seal asuval kinnisvaral mõistagi kulla väärtus...
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kasutaja avatar
Gideonic
Liige
Postitusi: 4867
Liitunud: 14 Aug, 2008 14:19
Kontakt:

Re: Nursipalust, Keskpolügoonist jm KV harjutusväljadest

Postitus Postitas Gideonic »

Runkel kirjutas: 02 Veebr, 2023 15:37 Enn Tupp kirjutab vahvalt.
https://www.err.ee/1608871454/enn-tupp- ... -minu-oues
Minumeelest väga hästi kirjutatud artikkel, tänud jagamast!
Kasutaja avatar
Some
Liige
Postitusi: 4083
Liitunud: 11 Aug, 2008 9:25
Kontakt:

Re: Nursipalust, Keskpolügoonist jm KV harjutusväljadest

Postitus Postitas Some »

Rail Baltica läbib Eestis ca 650 kinnistut, lammutatavaid maju kõvasti rohkem kui Nursipalus. Kahtlustan, et ka peamagistraalide neljarealiseks ehitamine ampsab päris palju kinnistuid ja maju... Aga mingit suurt kisa veel nagu pole selles osas?
muhgel
Liige
Postitusi: 155
Liitunud: 11 Juul, 2008 10:30
Kontakt:

Re: Nursipalust, Keskpolügoonist jm KV harjutusväljadest

Postitus Postitas muhgel »

Manurhin kirjutas: 03 Veebr, 2023 1:14 Neid puudutatud majapidamisi on seal ikka oluliselt rohkem. Need 21 on ainult need, mis likvideerimisele lähevad. Aga kui palju on neid, kus inimesed peavad edaspidi leppima sellega, et mõnikord kostab metsa tagant koletuid kõmakaid? Kinnisvara väärtus ju väheneb. Kes ikka tahaks omale osta suvilat või maakodu niisugusse kohta, kus hommikul kõige magusama une pealt mõne ilmkäraka peale üles ärkad? Kui kohalikele ausat talumistasu makstaks, küll siis oleks ka vastalisi palju vähem, paljud vast isegi lausa ootaks, et millal jälle õppused tulevad, saaks vorsti ka leiva peale ja jääss ehk putli jauss kah :D .
Aga siis miks mitte maksta Sillamäel, Tallinnas, Paldiskis jne talumistasu? Ja tea, et LHVs kinnisvara odavamaks oleks läinud näiteks peale seda kui hävitajad alaliselt Ämarisse tekkisid või see gaasitoru maasse tõmmati. Ma ei saa aru kuidas võrukad erinevad teistest kes peavad tasuta kõmakaid kannatama. Ja pealegi iga omavalitsus mille territooriumil on harjutusväli saab iga aasta selle eest natuke raha.
mart2
Liige
Postitusi: 5175
Liitunud: 22 Juun, 2014 19:52
Asukoht: Põlvamaa
Kontakt:

Re: Nursipalust, Keskpolügoonist jm KV harjutusväljadest

Postitus Postitas mart2 »

muhgel kirjutas: 03 Veebr, 2023 15:24 ... Ma ei saa aru kuidas võrukad erinevad teistest kes peavad tasuta kõmakaid kannatama. Ja pealegi iga omavalitsus mille territooriumil on harjutusväli saab iga aasta selle eest natuke raha.
Minu isiklik arvamus on, et mõned võrokesed üritasid hinna üleskruvimiseks natuke "info opi" teha, kuid ei suutnud asja hallata ja lugu läks käest lappama.
Kui nüüd on juba "elukutselised kõige-vastased" ning valimiste kampaaniate tegijad asjasse kaasatud, siis džinni enam pudelisse tagasi ei pane ning on ka ise tinglikud pantvangid... :(

PS. Nende kõige-vastaste all pean silmas inimesi, kes alati osalevad protestidel ja allkirjade kogumisel, kuid endal konkreetse probleemiga kokkupuudet ei ole. Mõte tuleneb kogutud allkirjade arvu võrdlusest piirkonna elanike hulgaga.
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
aht0
Liige
Postitusi: 1249
Liitunud: 19 Juul, 2014 18:18
Kontakt:

Re: Nursipalust, Keskpolügoonist jm KV harjutusväljadest

Postitus Postitas aht0 »

Manurhin kirjutas: 03 Veebr, 2023 1:14 Neid puudutatud majapidamisi on seal ikka oluliselt rohkem. Need 21 on ainult need, mis likvideerimisele lähevad. Aga kui palju on neid, kus inimesed peavad edaspidi leppima sellega, et mõnikord kostab metsa tagant koletuid kõmakaid? Kinnisvara väärtus ju väheneb. Kes ikka tahaks omale osta suvilat või maakodu niisugusse kohta, kus hommikul kõige magusama une pealt mõne ilmkäraka peale üles ärkad? Kui kohalikele ausat talumistasu makstaks, küll siis oleks ka vastalisi palju vähem, paljud vast isegi lausa ootaks, et millal jälle õppused tulevad, saaks vorsti ka leiva peale ja jääss ehk putli jauss kah :D .
Mille poolest need "kõmakad" erinevad jurast, mida linnade ja eriti kortermajade elanikud peavad rutiinselt taluma?

Kõrvalkorteritest kostuv muusika, keppimishääled, laste trampimine, jutuajamised kuulda läbi seinte, talvine pidev paugutamine tänaval, kuskil allkorrusel tossava naabri sigarettide suits hõljumas sinu kodus.

Võib ju väita et korrusmajja kolides on see ennustatav risk ja selleks tuleb valmis olla. Samamoodi võib väita inimese kohta, kes muretsevad kodu mingi polügooni lähedale - nagu linnas ei saa välistada et see rahuliku naabri asemele kolib üks hetk lärmav oss, ei saa loota sellele et KV vajadused ei muutu ja status quo su polügoonilähedase kodu juures on igavene

Lugesin ühte kurtmas kes nuttis et paarikümne kildi kaugusel kõlavad kõmakad panevad "ukse värisema". Tekkis tahtmine sitasti öelda, eri hellik.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: rax ja 4 külalist