Õhutõrjesüsteem korrusmaja katusele

Kindlusehitised. Teed, sadamad ja lennuväljad. Kasarmud ja linnakud.
Maalinnad ja linnused. Kõik militaararhitektuurist.
Peeter
Liige
Postitusi: 2539
Liitunud: 19 Veebr, 2006 20:12
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Õhutõrjesüsteem korrusmaja katusele

Postitus Postitas Peeter »

trs kirjutas: 21 Jaan, 2023 1:57 Ilmselt kardetakse, et droonid/raketid tõusevad nii lähedalt õhku, et neil ei ole vaja mingist linna ümbritsevast kaugmaa õhutõrjest läbi murda. Sellisel juhul peaks pidevalt tuli torus olema ja radarid töös. Huvitav, mis seal kesklinnas tsiviilelektroonia vallas huvitavat võib juhtuma hakata, kui radareid sees hoitaks.
Tõenäoliselt on aga eesmärgiks rahvale näidata, et oleme rünnaku all ja närige kardulakoori mölisemata edasi. Viimase aja retoorikas on võimeka tiblastani, multipolaarse maailma jms mambojambo asendanud bipolaarne soigumine sellest, et kogu maailm vihkab ja rõhub tiblastaanlasi nende päritolu tõttu.
Esimene lõik: seda ma rääkisingi. Konkreetse objekti või objektide piirkonna viimast astet lähikaitse ÕT tõhustatakse (õigem oleks öelda, et luuakse), järelikult on risk oluliselt tõusnud. Siin on käinud arutelusid ÕT ülesehitusest ja enam kui kord olen selgitanud, et lähimaa ÕT on kasutusel nii kaugmaa PVO kui vägede, kui samas ka lihtsalt muidu oluliste objektide turvamiseks. Ja nüüd siis näemegi seda. Pealinna objektide kaitse juba pealinnasisese õhurünnaku korral.
Teine lõik: Ma seda näitamist nii tõsiselt ei võtaks, pigem pakuks, et objekt(id) tõesti vajavad kaitset. Ja ma ei usu, et nad siiani ei olnud juba (nagu suurele riigile ja eriti orkiriigile kohane) kesk- või lähimaaÕT kaitse all, lihtsalt ohuhinnangud on muutunud. Ja eraldi: aga see oleks ju ilgem egolaks ja plass kogu rahva ees, kui praegu keegi drooniga kaitseministeeriumisse või esiorki suvilasse isegi ilma suure pauguta sisse lajataks.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36424
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Õhutõrjesüsteem korrusmaja katusele

Postitus Postitas Kriku »

Sõjalise abi teemast:
ruger kirjutas: 21 Jaan, 2023 12:05
Huviline78 kirjutas: 21 Jaan, 2023 11:51 Tundub, et kõike antud abi pole tegelikult avalikustatud. Eks siis ootame 1-2 kuu sees üllatusi rindel.

https://twitter.com/NOELreports/status/ ... 0790725632
Britid on üsna avalikult rääkinud ATACMS rakettidest. Selge, et ka need tulevad kevadeks ära.
Britain may transfer long-range ATACMS missiles to Ukraine - CNN
https://twitter.com/ManiacMagic1/status ... 6029192192
Loodavad raketitõrjet nendega teha või vähemalt ajavad püsti, sest midagi paremat pole kuskilt võtta...?
Peeter
Liige
Postitusi: 2539
Liitunud: 19 Veebr, 2006 20:12
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Õhutõrjesüsteem korrusmaja katusele

Postitus Postitas Peeter »

Aga mida sa lähimaa ÕT-st võtad? Tor või Pantsiir jääbik. Seda enam katusele tõstetavat?
Jura
Liige
Postitusi: 495
Liitunud: 20 Aug, 2015 9:46
Kontakt:

Re: Õhutõrjesüsteem korrusmaja katusele

Postitus Postitas Jura »

Soobel kirjutas: 20 Jaan, 2023 13:54 Milleks seda üldse tehakse? Ma ei suuda mõista, kas see on parimal juhul elanike rahustamiseks ja kohaloleku näitamiseks?
Tuleb droonirünnak, Moskvale, tuleb kindlasti.

Nii mõnigi tuntud hoone, näiteks Suur Teater, või GUM saab põlema heleda leegiga ja suurte mustade tossupilvedega. Saab olema hukkunuid, saab olema kangelaslikult töötavat ÕT-d ja kiirabi ja tuletõrjet. Eriti saab olema otseülekandeid TV-s igasugu põlengu/plahvatuse kohtadest. Kõike saab olema.

Enne veel, kui viimased põlengud kustutatakse ja tukid jahtuvad, näidatakse Putinit kõikides kanalites. Kuulutab välja Suure Mobilisatsiooni ja vannub igavest kättemaksu UKR-le, NATO-e selle selja taga jne.

Aga kõigepealt tuleb ÕT-d näidata. See on nüüd tehtud.
Et me olime valmis, aga sellest ei piisanud - tuleb 1M meest Moskvat ja Venemaad Ukrainasse kaitsma saata. Lihtsalt Voroneži pommitamisest nüüd juba enam ei piisa - vaja on näidata, et Moskvat rünnatakse. Saab järgmise Suure Isamaasõja välja kuulutada.

Teisisõnu - püss (ÕT) on lavale toodud. Küll sellest ka pauku tehakse.

Puhas isiklik fantaasia, ei mingeid linke.

Muuseas, Iraani droone polevat Ukrainas viimasel viimasel ajal kasutanud.
On ikka tõesti otsas või korjatakse millegi suurema jaoks?
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 15550
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas Fucs »

Lemet kirjutas: 19 Jaan, 2023 21:05 Sõltuvalt alusvankrist kaalub Pantsir S1 ligi 30 tonni...huvitav, kuidas ehituskonstruktsioon sellele vaatab?
_dumbuser_ kirjutas: 19 Jaan, 2023 22:59
Tarmo Männard kirjutas: 19 Jaan, 2023 22:50 Kui otse all on vertikaalne sein, on ju kandevõimegi hoopis teine.

Jah, teoretiseerin vaid ning räägin asjadest, mida süvitsi ei tea.
Ükskõik mida sa sinna paned, kõik alumised korrused saavad täiendava koormuse. Edasi oleneb kuidas see koormus seal jaguneb. Kui igale poole võrdselt siis on lihtsam. Ja ka see näiteks toodud vertikaalne sein toetab kuskile. Kui seina all on tühjus siis pole mingit vahet palju sein kannatab. Oluliseks saab see koht millele sein toetub ja sealt siis vastavalt jälle allapoole.
*

Tegemist on nn "Kolmanda VF KAMINA majaga".

Minu Moskvas teenimise ajal oli KAMIN-a peakorter alguses Punase Väljaku servas (nn. "Teine KAMINA maja"), aadressiga Punane väljak 5
55°45'11.4"N 37°37'23.7"E
Kuna tegemist oli 1889-1893 ehitatud vana peamiselt 3 kordse turuhoonega, mida oli vahepeal juba ümber ehitatud KAMIN-a jaoks, siis hakati millalgi 80-ndate keskel KAMIN-ale uut peahoonet ehitama.

Minu teenistuse ajal käis siis selle uue KAMIN-a maja ehitus (objekt "Воздвиженка") mis sai valmis 1987 ja sinna kolis üle KAMIN-a peakorter ja vana KAMIN-a maja sai omale nimeks "Teine" (Второй дом Министерства обороны) ning uus vastvalminud sai omale nimeks "Esimese KAMINA maja" (Первый дом Министерства обороны). See "Esimene KAMINA maja" läks KGB 9.Upravljenie kätte (9-е управление КГБ СССР ehk "Спецохрана") ja hiljem juba siis FSO kätte.
55°45'01.3"N 37°36'11.2"E

Seal, kuhu 2014-2016 hiljem uuesti VF KAMIN-a peakorter üle viidi (nn. "Kolmas KAMINA maja" ehk Третий дом Министерства обороны), oli siis NSVL maavägede peastaap ja see asus Фрунзеская набережная 22, mis asus vanas, 1951 valminud 6 kordses hoones.

Algul plaaniti vanasse maavägede peastaabi hoonesse ehitada "Национальный информационный центр управления обороной России". Selleks asuti ümberehitama seda vana 6 korruselist korpust mis seal seisab. Paralleelselt, mingi aeg hiljem, aga alustati selle korpuse siseõuele "ootamatult" uue KAMIN-a hoone ehitamist, millest hiljem sai nn "KAMIN-a peastaap" (Фрунзеская набережная 22/2). Just selle uue 2014-2016 valminud hoone katusel olevale ühele kopteri maandumisplatsile ubiti siis nüüd see "Pantsir".

Ma olen oma silmaga näinud nt. toonase KGB "Главный вычислительный центр КГБ" ehitamist (Лубянский проезд, 3/6 ja Мясницкая ул 17), mille käigus lisaks uutele hoonetiibadele ka üks vana eelmisel või üle-eelmisel sajandil ehitatud hoone (toonane Lubjanka proezd tänaval asunud "Majakovski muuseum") selle käigus ümber ehitati. Peaehitajaks "Spetsstroi" või oli see "Mosspetsstroi". Fasaadid ja välisseinad jäeti püsti, akendele riputati seespool ette presentkangad ja hoone karbi seest lammutati maani tühjaks ning ehitati betoonist valuga täiesti uuesti üles. Kogu selle suure hoonekompleksi ehitamisele läks totaalne kogus betooni ja armatuurrauda. Ehk, et ehitati tundus "tuumasõjakindlaks". Hoonete alla rajati "Spetsmetrostroi" poolt tunnelid mis ühendavad FSB peamaja ja seda kompleksi....
55°45'33.3"N 37°37'43.3"E

Mul pole põhjust kahelda, et ka see 2014 valminud "Kolmas KAMINA maja" pole ehitatud samasuguste printsiipide ja praktikate järgi "pommikindlaks" monstrumiks.

2014 lükkasid kohalikud seal käima petitsiooni, et KAMIN-a tellimusel "Spetsstroitehnologii pri Spetsstroe Rossii" ("Московский филиал" ФГУП "Спецстройтехнологии" при Спецстрое России") ehitab ilma ehitusloata ja ilma linnavalitsuse poolt kinnitatud ehitusprojektideta.... sest no "ehitusprojekte pole Moskva linna ehitusosakonnale esitatud". Raske arvata, miks neid ehitusprojekte avalikkusele ei esitatud.
Отсутствует проектная документация с положительным заключением государственной экспертизы, что является нарушением как Федерального Закона №190- ФЗ, так и Технического регламента о безопасности зданий и сооружений (Федеральный закон №384-ФЗ от 30.12.2009 г.). Согласно ответу Московской городской 231 военной прокуратуры (исх. №13/14904), «в рамках устранения ранее выявленных нарушений закона ФГУП «Спецстройтехнологии при Спецстрое России» разработан и утвержден градостроительный план земельного участка». Это прямое нарушение законодательства, так как градостроительный план, согласно Градостроительному Кодексу РФ, могут разрабатывать только уполномоченные органы (в Москве – Москомархитектура).
Ehitus käis üüberdetsibellide saatel nii, et maa värises...
Незаконные строительные работы, сопровождающиеся шумом, вибрацией и обильными выделениями пыли и грязи, велись круглосуточно, в нарушение действующих санитарных норм и регламентов работы в ночное время в соответствии со ст. 11 Федерального закона №52-ФЗ «О санитарно-эпидемиологическом благополучии населения» от 30.03.1999 г. Непрерывная работа большого количества строительной техники помимо шума, превышающего нормативы допустимого уровня на 7 дб по эквивалентному и на 9 дб по максимальному уровню (ответы Департамента природопользования Москвы №05-38-2225/14 и №05-38-2350/14), вызывает вибрацию в помещениях расположенных по соседству жилых домов, что наносит серьёзный вред здоровью граждан, а также и их имуществу.
...ja ilmselgelt ehitati ka sinna maa alused (salajased) ühendustunnelid...
Привлечь специалистов для следующих видов экспертиз: 
...
11.Землеустроительная экспертиза. При проведении экспертных работ дать заключение по предполагаемому расширению подземной зоны станции метро Фрунзенская.
https://www.change.org/p/%D0%BD%D1%8B%D ... 1%82%D1%8C

"Московский филиал" ФГУП "Спецстройтехнологии" при Спецстрое России" ehk "МОСКОВСКИЙ ФИЛИАЛ ФЕДЕРАЛЬНОГО ГОСУДАРСТВЕННОГО УНИТАРНОГО ПРЕДПРИЯТИЯ "ГЛАВНОЕ ВОЕННО-СТРОИТЕЛЬНОЕ УПРАВЛЕНИЕ ПО СПЕЦИАЛЬНЫМ ОБЪЕКТАМ" kuulub VF Kaitseministeeriumile.
https://www.list-org.com/company/7833707
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19206
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Õhutõrjesüsteem korrusmaja katusele

Postitus Postitas ruger »

Praeguseks siis Pantsirid paigaldatud
So Russia wanted to 'capture' Kyiv in 3 days...

One year later Russia is placing Pantsirs in 2 defensive 'circles' in Moscow.

Based on this image, there should be probably more Pantsirs in the outer circle.
Pilt
https://twitter.com/GeoConfirmed/status ... 2366349312
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Walter2
Liige
Postitusi: 3979
Liitunud: 27 Okt, 2012 22:11
Asukoht: Phuket
Kontakt:

Re: Õhutõrjesüsteem korrusmaja katusele

Postitus Postitas Walter2 »

Mis point neil on - kas Moskva läbitungimatus mitmekihilises õhukaitsesüsteemis on augud?
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36424
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Õhutõrjesüsteem korrusmaja katusele

Postitus Postitas Kriku »

Kujutavad ette, et ATACMS tõrjeks, ma ülal oletan.
Peeter
Liige
Postitusi: 2539
Liitunud: 19 Veebr, 2006 20:12
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Õhutõrjesüsteem korrusmaja katusele

Postitus Postitas Peeter »

Walter2 kirjutas: 23 Jaan, 2023 9:01 Mis point neil on - kas Moskva läbitungimatus mitmekihilises õhukaitsesüsteemis on augud?
Huvitav küll, ma korra juba kirjutasin, et antud instrumendiga tugevdatakse viimast kaitseliini. Tegemist on mitmest erinevast relvatüübist koosneva LÄHIMAA ÕT-kompleksiga, mis omab võimekust töötada ka võrgus minu teada, st sinna saavad ka kaugemad omi tuvastatud märke sisse kanda. Tegemist on just nimelt lähimaa instrumendiga, ja tõenäoline eesmärk on täiendav kaitse väikeobjektide eest, kes on suutelised PVO ringidest läbi imbuma, või veelgi tõenäolisem, kes stardivad ringide seest. Ja loomulikult kõik suuremad objektid samuti.
Tuletan meelde, et ka Kertši sillal pauku teinud auto (või vähemalt tema koorem) praavitas tükk aega Bulgaariaid ja Gruusiaid mööda, enne kui orklandi jõudis ja sillal juraka pani. Asi siis need droonid Moskvasse linna sisse toimetada nendest PVO-rõngastest maanteel läbi sõites ja siis linna sees neid lennutama hakata.

P.S.Nüüd on juba lisandunud ka videoid nendest töötavatena. Üles seadmine on üks asi, aga töötamine on juba jälle samm edasi.
P.S.2 Meil on siin korduvalt olnud juttu ja arutelu, et "suured" näevad küll kaugele, aga justkui ainult suuremaid ja kõrgemal olijaid, aga "väiksemad" tsiksivad ka väiksemaid maha, samas see hästinägemine ei ulatu just eriti kaugele. Ja nii ongi, orkid on otsustanud täiendada oma objektide ÕT-d lähimaa (st lähedale hästi nägeva) multiinstrumentaalse kompleksiga. Väiksema objekti jaoks kuuliprits, suurema jaoks rakett.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40072
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: Õhutõrjesüsteem korrusmaja katusele

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Walter2 kirjutas: 23 Jaan, 2023 9:01 Mis point neil on - kas Moskva läbitungimatus mitmekihilises õhukaitsesüsteemis on augud?
Raamatus "Tu-22K - raketonossets" on kirjeldatud, kuidas antud lennukeid kasutati NSVL õhukaitse kontrollimiseks 1970ndatel.
Barentsi merelt lennati madalalt mandri kohale ja seal siis suure kiirusega üliväikesel kõrgusel padavai Moskva suunas.
Hilisem analüüs näitas, et tükati käis mõni radari peiling lennukist üle, aga püsivat jälgimist (soprovozdenie) ei olnud.
Radarile ilmusid nad siis, kui nad Moskva lähedal juba kõrgust võtsid.

Tuleb müts maha võtta taoliste pilootide ees - seda masinat piloteeris üksainus mees ja iga eksimus nii madalal jäi viimaseks - katapulteerumine toimus seal allapoole, mis tähendas, et 50 m kõrgusel tähendas viga juhtimisel või tehniline rike surmaotsust.

Ilmselt siis otsused S-300, MiG-31 jne loomise kohta ei ole päris tuulest võetud - NSVL nägi ka ise, kui auklik see radariväli neil on.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Peeter
Liige
Postitusi: 2539
Liitunud: 19 Veebr, 2006 20:12
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Õhutõrjesüsteem korrusmaja katusele

Postitus Postitas Peeter »

Täpselt sama asja on kirjeldanud ka Mati Iila oma raamatus "Aviaator". Nende Ostrovis asunud merelennuväe baasis anti mingitele Tu-16-tele ootamatult käsk koheselt madallennul Moskva peale minna, kontrol-lendu sooritama. Ära käisid, midagi ei juhtunud.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40072
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: Õhutõrjesüsteem korrusmaja katusele

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Asja muutis ägedaks see, et kaitsvat poolt (ehk PVO-d) taolisest üritusest ei informeeritud. Taolistest kontroll-rünnakutest kirjutab ka Loemaa oma raamatus (kui ta Tveri polgus teenis). Mõnikord lülitati ka transponder ja oma-võõras vastaja ka välja. Aga noh, see oli väga ammu. Täna on sellest PVO tihedusest järgi ehk 10%.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Peeter
Liige
Postitusi: 2539
Liitunud: 19 Veebr, 2006 20:12
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Õhutõrjesüsteem korrusmaja katusele

Postitus Postitas Peeter »

Ma eeldan, et antud asja läbiviimisel istusid siiski kuskil kõrval või kõrgemal kari spetsjom jälgivaid isikuid, kes otsustaval hetkel oleksid blokeerinud lennukite allapõmmutamist, (nn erariides, telefoniõigust omavad ja paroolidega rääkivad isikud).
Viimati muutis Peeter, 04 Veebr, 2023 13:15, muudetud 2 korda kokku.
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19206
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Õhutõrjesüsteem korrusmaja katusele

Postitus Postitas ruger »

Moskvas camovõrk ka peale pandud Pantsirile
Pantsir-S1 on the roof of the Ministry of Defense of the Russian Federation covered with a green camouflage net.
Pilt
https://twitter.com/NOELreports/status/ ... 1172229120
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Crispy
Liige
Postitusi: 858
Liitunud: 03 Veebr, 2016 14:53
Kontakt:

Re: Õhutõrjesüsteem korrusmaja katusele

Postitus Postitas Crispy »

Keegi võiks neile öelda, et kämovõrk on mõeldud millegi peitmiseks looduslikus keskkonnas (loe: metsas), et seda ümbritsevasse sulandada.
Mis eesmärki see aga katusel täidab?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 8 külalist