Hanked EKV

Vasta
Viiskümmend
Liige
Postitusi: 2090
Liitunud: 04 Aug, 2010 12:33
Kontakt:

Re: Eesti raskem juba olemasolev "raud"

Postitus Postitas Viiskümmend »

Veidi ühekülgne on relvasüsteemide vahendajale ja staarlobistile puid alla laduda ainult nendes hangetes, kus ta edukas ei olnud. Kõik tema poolt lobistatud hanked ei ole olnud ju edutud, esineb ka edulugusid.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 15568
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: Hanked EKV

Postitus Postitas Fucs »

Väga huvitav postitus. Ma pidasin silmas aga kogu seda saagat
Jah. Saaga IMHO algaski seal selle postiga mis panin :)
sg01
Liige
Postitusi: 259
Liitunud: 27 Mär, 2022 18:08
Kontakt:

Re: Eesti raskem juba olemasolev "raud"

Postitus Postitas sg01 »

Viiskümmend kirjutas: 20 Veebr, 2023 20:23 Veidi ühekülgne on relvasüsteemide vahendajale ja staarlobistile puid alla laduda ainult nendes hangetes, kus ta edukas ei olnud. Kõik tema poolt lobistatud hanked ei ole olnud ju edutud, esineb ka edulugusid.
RUAG-i "soomustläbistava" snaiprimoonaga oli tookord ka mingi kahtlane jama.

https://www.militaar.net/phpBB2/viewtopic.php?t=36916
War isn't a 100-meter dash, it's a marathon. Baseless optimism is a form of self-deception.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40205
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Kaitseväelaste pahandused ja "pahandused" (politsei, kohus)

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Eilses Pealtnägijas oli lugu sellest, kuidas endise RKIK-i töötaja tehtud ühemehefirma võitis RKIKi korraldatud 240 miljonise ratastehnika hooldus- ja remondihanke.

Kui esiti oli RKIK jutt kiitev, siis edasisel uurimisel selgus, et osad KV masinad leiti kuskil kapakohila kolhoositöökojast, kus kapuutside taha varjuvad külamehed neid seal parandasid ja kellel puudus vastav kvalifikatsioon.

Kokkuvõttes paistab selline vaatepilt - et kõvasti alla pakkunud üksiküritajal hakkab alltöövõtjaid nappima, kes odavalt teeksid ja kui sama protsess jätkub, on see üritus varsti käpuli.

Kõige selle avalikuks tulles siis lubas RKIK mingi auditi korraldada.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Walter2
Liige
Postitusi: 4010
Liitunud: 27 Okt, 2012 22:11
Asukoht: Phuket
Kontakt:

Re: Kaitseväelaste pahandused ja "pahandused" (politsei, kohus)

Postitus Postitas Walter2 »

See on see üleüldine vaesus mida sh. ka rkik laiali ''jagab''. Hangete tingimuseks on juba mitu aastat odavaim hind. Kas tõesti hakkavad nüüd asjad vaikselt pinnale ujuma - loodame!
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40205
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: Hanked EKV

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Siin mõned aastad tagasi muutus riigihangete seadus ja nagu muudatuse autorid ise koolitusel särki rebides uhkelt teatasid - turg avatakse "uutele tegijatele". Ehitushanked on juba mitmeid aastaid täis analoogseid tööõnnetusi, kus võidab mõni kahemehefirma, kes kõige rohkem näppu on suutnud lõigata. Ja häda tellijale, kes peab läbi selle hädaoru oma projekti finishisse jõudma, eriti kui Brüsseli rahad ka taga on.ˇ

Tavaliselt on taoliste üritustega see probleem, et näppu on lõigatud sügavalt ning peagi tekib olukord, et ei leidu lolle, kes üliodavalt allhanget teeksid.
Ja finaalina jääb see näppulõikaja jänni oma kohustustega, aga kuna temalt ka midagi võtta pole reaalne (vara pole), siis tulemuseks on, et maksumaksja taas maksab.

Täpselt samad tundemärgid paistavad ka selle kükametsa töökoja teemal, lihtsalt kogemustega töökojad ei taha enam allhanget poolmuidu teha ja lõpeks jääb üle ise üritada.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36618
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Hanked EKV

Postitus Postitas Kriku »

Kuivtoidupaki lahkamiseks tegin uue teema: https://www.militaar.net/phpBB2/viewtop ... 05#p788405
chipy
Liige
Postitusi: 173
Liitunud: 09 Jaan, 2013 14:53
Kontakt:

Re: Hanked EKV

Postitus Postitas chipy »

https://riigihanked.riik.ee/rhr-web/#/p ... neral-info

Kui lugeda infovahetust, siis leiab nii mõndagi huvitavat. Nimelt ei olnud/ole RKIK nõus muutma paar cm kiivri suuruse parameetreid, et hankel saaks osaleda pakkuja, kes pakub Kanada uue generatsiooni kiivreid. Kuigi kiivri kaal on isegi kergem, kui meil kasutatav ACH. Väidetavalt on kiiver litsensitud V50=750m/s. Kuna kiivreid ja plaate testitakse natuke teistmoodi,siis päris üksühele numbreid ülekanda ei saa. Analooge kuuli ja plaadimaailmast tuues oleks see NIJ lvl3 100 meetrilt. Mis maakeeli tähendaks automaadiga pähe. Varasemalt on selliseid numbreid kiivri maailmast pakkunud minu teada ainult Gentex Ops-core. Samas selle kiivri hinnad algavad ka 1200$+. Praegune ACH peaks olema umbes 400m/s.

Torsot soomustame maailmas analooge mitte oma konseptsiooniga, millel puudub igasugune teaduslik alus. Samas las see pea olla :D
teeline35
Liige
Postitusi: 1557
Liitunud: 11 Apr, 2010 9:21
Asukoht: LÄÄNEMAA
Kontakt:

Re: Hanked EKV

Postitus Postitas teeline35 »

Välja kuulutatud selline asi;
https://www.err.ee/1609011860/eesti-ost ... mistraleid
Eesti plaanib Mistraleid hankida koos Prantsusmaa, Belgia, Küprose ja Ungariga. Kuna Mistrali tootja on prantsuse ettevõtte MBDA, asub hanke tingimusi kokku leppima Prantsusmaa.
Loodetavasti Prantsusmaa osa on hankes vääriline, et pärast ei peaks torpedeerima EL tasandil mingeid sõjavarustuse hankeid põhjusel, et mõni mitte Prantsuse firma on sarnast asja võimeline pakkuma kiiremini ja rohkem. Muidu kiiduväärt: :D
(Üli)koolitamata,aga lugeda kirjutada mõistan.
Martin Herem
Liige
Postitusi: 2376
Liitunud: 10 Okt, 2014 7:51
Asukoht: Rahu ja Sõpruse Asulas :)
Kontakt:

Re: Hanked EKV

Postitus Postitas Martin Herem »

Mistrali rakette toodab ainult MBDA ...
Veiko Palm
Liige
Postitusi: 1019
Liitunud: 10 Okt, 2014 9:23
Kontakt:

Re: Hanked EKV

Postitus Postitas Veiko Palm »

chipy kirjutas: 11 Juun, 2023 13:26 Nimelt ei olnud/ole RKIK nõus muutma paar cm kiivri suuruse parameetreid, et hankel saaks osaleda pakkuja, kes pakub Kanada uue generatsiooni kiivreid. Kuigi kiivri kaal on isegi kergem, kui meil kasutatav ACH.
Lugesin mitu korda seda postitust, kuid olen ikka hämmingus. Ma lihtsalt ei tea asjast piisavalt, seetõttu olengi.

ACH ei ole niivõrd kaalu vms küsimus, vaid (eelkõige) suuruse ja kuju ning materjali küsimus (https://en.wikipedia.org/wiki/Advanced_Combat_Helmet), sestap ei saa ma aru väitest, et peaksime muutma just nimelt kuju. ACH kuju ja suurus on testitud ning saavutatud tasakaal, et pakkuda maksimaalselt kaitset. Kas me peaksime neid katseid täiesti teise standardiga ise kordama? Ise oma kiivri välja töötama? Miks?

Ja siis selline lause
chipy kirjutas: 11 Juun, 2023 13:26 Samas las see pea olla
Et meie praeguse kiivriga pea ei ole kaitstud??? No nii julge väide vajab ilmselgelt rohkem materjali taha, kui lihtsalt üks smaili.

Ning pööran tähelepanu, et ka see väide ei ole korrektne
chipy kirjutas: 11 Juun, 2023 13:26 Torsot soomustame maailmas analooge mitte oma konseptsiooniga, millel puudub igasugune teaduslik alus.
Vastupidi, ilmselgelt kopeerisime täiesti olemasolevalt lahenduselt, kuid ... muutsime (kiir)kinnitusi jms ning katseperdioodi jooksul muudeti ka kuju, asendit jne. Mis nüüd meie uuest nö kolm ühes süsteemist teeb analooge mitteomava? Ja mis on see teaduslik alus, mis puudu on (peale maksimaalse osa kere katmisest killukaitsega)?
chipy
Liige
Postitusi: 173
Liitunud: 09 Jaan, 2013 14:53
Kontakt:

Re: Hanked EKV

Postitus Postitas chipy »

https://riigihanked.riik.ee/rhr-web/#/p ... age/715565

Ehk RKIK ei olnud nõus muutma paar sentimeetrit kiivri parameetreid. Elimineerides sellega uuema generatsiooni kiivri, mida pakkuja pidas hinnas konkureerivat vanema generatsiooni kiivritega. Sa ei pea mulle siia linkima mis asi on ACH. Ma olen piisavalt erineva firma kiivreid kandnud. Tee parem omale selgeks ballistilise kaitse tasemed. Teen sulle teene ja seletan kui sõdurile. “Praegune kiiver on sertifitseeritud tasemele püstoli kuuliga pähe. Kanada armee uus kiiver on sertitud tasemele automaadiga pähe, umbes 100 meetri pealt.”
Antud kaitset on varem pakkunud vaid väga high-end kiivrite tootjad, kiivrid mis praegu maksavad 1500$. Kus ma olen maininud mingite Eesti oma normatiivide kehtestemisest või loomisest? Jätkub…
chipy
Liige
Postitusi: 173
Liitunud: 09 Jaan, 2013 14:53
Kontakt:

Re: Hanked EKV

Postitus Postitas chipy »

Mode saab tõsta õige teema alla…

Eelneva postiga seletasin sulle lihtsalt mille vastu antud kiiver kaitseb. Nüüd äkki võtad vaevaks ja seletad mulle kui sõdurile.
Mille vastu kaitseb mind Eesti uus pehme kaitsega vest?

Ühes teemas juba küsisin järgnevad küsimused:
Miks peaks kandma plaadikandja all veel eraldi mingit vesti? Kas ergonoomilsem ja maksumaksja sõbralikum ei oleks panna pehme kaitse plaadikandjasse või osta plaadid mis ei vajagi pehmet kaitset? Milline riik veel kasutab praegusel ajahetkel samasugust lahendust? Millises taktikalises situatsioonis antud Eesti uus lahendus omab mingit eelist?

Oma postis tõid sa retooriliselt välja, et miks peaks Eesti hakkama arendama ise mingeid teste või asju. Ometi 3in1 süsteemiga ongi aretatud välja maailmas analooge mitte oma kontseptsioon. Kus plaadikandja all on millegi pärast veel mingi kahtlase väärtusega vest. Kahtlase väärtusega, sest nagu ma ka ühes teemas välja tõin, meil on tekkinud mingi väär arusaam kuskilt, et nn pehme kaitse on hõbekilp kõikide lendlevate metall juppide vastu. Paraku muu maailm meie eufooriaga kaasa ei tule ja paneb rõhku ikkagi kõvale kaitsele. Lõpetuseks… Ei leia küll praegu pehme kaitse killupidavuse sertitud tulemusi, kuid ühe lvl 4 plaaditootja rcc normatiivid.
IMG_2058.jpeg
IMG_2058.jpeg (62.82 KiB) Vaadatud 1586 korda
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 18 külalist