General SVR

Ideoloogiline sõda, ajupesu...
Heal lapsel mitu nime!
Vasta
NGolf
Liige
Postitusi: 3073
Liitunud: 16 Juul, 2013 11:48
Asukoht: Sakala
Kontakt:

Re: General SVR

Postitus Postitas NGolf »

Eile oli Venemaa presidendi Vladimir Putini jaoks pettumuse ja pettumuse päev. Putin oli väga ärritunud uudisest, et Gruusia võimud on nõustunud meeleavaldajate nõudmistega ja võtavad päevakorrast maha "välisagentide" seaduseelnõu. Venemaa president peab isegi dialoogi opositsiooniga nõrkuseks ning aktiivse dünaamikaga ja "korrakaitsejõududele" vastupanu osutavate tänavameeleavaldajate suhtes järeleandmisi teha on Putinile arusaamatu.

Juba hommikust saadik oli president vandunud Gruusia võimude peale kogu oma jõuga ja andnud käsu soovitada "nendele mättajatele" (Gruusia valitsusele) mitte vabastada meeleavaldustel kinnipeetuid, vaid hoopis suurendada süüdistusi, sealhulgas kriminaalsüüdistusi. Pärastlõunal, kui ta sai teada, et Gruusia ametivõimud mitte ainult ei ole tema soovitusi eiranud, vaid on isegi tegutsenud nendega vastuolus, lubades vabastada kõik meeleavaldustel kinnipeetud isikud, oli Putin täiesti ärritunud. Kuid see ei olnud Venemaa presidendi jaoks eile viimane halb uudis.

Õhtul pidas Putin videoühenduse kaudu kiireloomulise kohtumise julgeoleku- ja sõjaväebloki juhtkonnaga. Kiireloomulise kohtumise põhjuseks oli presidendile edastatud teade, et väidetavalt käivitatakse peagi Iisraeli sõjaline operatsioon Iraani vastu. Putin on viimasel ajal andnud Iraanile "hindamatut" abi tema "tuumaprogrammi" edendamisel, mis on Iraani viinud tuumarelvade saamisele lähedale.

Vastutasuks on Venemaa saanud relvi, küll mitte sellistes kogustes, nagu Putin lootis, kuid see on siiski olnud märkimisväärne abi Ukraina vastu peetavas sõjas. Nüüd ei ole mitte ainult Iraani "tuumaprogramm" Iisraeli rünnaku all, vaid ka Teherani enda võime aidata Venemaad relvade ja varustusega. Nii võib juulis jääda kuni nelikümmend tuhat Venemaa sõjaväelast ilma suvise vormiriietuseta, mida Iraani president Ebrahim Raisi lubas Putinile hiljuti. Ja see on vaid pool häda; ohus on ka laskemoona, mehitamata õhusõidukite komponentide, ballistiliste rakettide stardiseadmete ja Iraani päritolu ballistiliste rakettide tarned. Ja seda kõike AFU laialdaselt väljakuulutatud vastupealetungi eelõhtul. Üldine õhkkond kohtumisel oli sünge, mingeid edumeelseid ideid ei esitatud ja Putin lõpetas kohtumise veelgi süngemas meeleolus, kui ta seda avas.

Vladimir Putini peamine lootus on nüüd Hiina liidri Xi Jinpingi eelseisev visiit Venemaale ja eelseisev võimalus püüda veenda Hiina juhtkonda sõjalise abi andmiseks. Ladinakeelne väljend Contra spem spero, "ilma lootuseta", iseloomustab nüüd täielikult Venemaa presidendi Vladimir Putini positsiooni igas mõttes.
Kasutaja avatar
Chupacabra
Liige
Postitusi: 3530
Liitunud: 25 Juun, 2014 15:25
Kontakt:

Re: General SVR

Postitus Postitas Chupacabra »

NGolf kirjutas: 22 Veebr, 2023 20:53
Lähenev uus ravikuur, mis peaks algama 5. märtsil, ja suutmatus SSO-d sel ajal täielikult juhtida, on tõstatanud küsimuse rinde pealetungi jätkamisest. Putin konsulteerib sõjalise bloki juhtkonnaga selle üle, kas 5. märtsiks võib-olla lõpetada pealetung ja minna praegustel positsioonidel kaitsele. President ei ole otsust teinud ja kõik on veel arutlusel. Teine küsimus, mida Putin on viimasel ajal aktiivselt arutanud, on võimalus anda Ramzan Kadõrovile üle rindel olevad PMC-d. Selle teema vastu on aktiivselt osa julgeolekublokist, kuid Putin kui suur kontrolli ja tasakaalu loomise armastaja kaldub sellise otsuse poole.
Huvitav, tundubki et peaork kui vits vette kadunud...
kaupo51
Liige
Postitusi: 199
Liitunud: 19 Juun, 2022 12:46
Kontakt:

Re: General SVR

Postitus Postitas kaupo51 »

Ma just mõtlesin sama asja. Kui tal praegu ravikuur peal on, siis kuidas ta selle Gruusia peale vihastada suudab? Ravikuur kestab vast mingi nädala ja inimene võiks sel ajal rahulikult puhata ja lasta end arstidel ravida, mitte vihastada Gruusia peale:))
NGolf
Liige
Postitusi: 3073
Liitunud: 16 Juul, 2013 11:48
Asukoht: Sakala
Kontakt:

Re: General SVR

Postitus Postitas NGolf »

Putin pidas reedel, 10. märtsil videokonverentsi vahendusel operatiivkoosoleku Venemaa Julgeolekunõukogu alaliste liikmetega. Pärast kohtumise põhiosa jätkas president suhtlemist väiksemas rühmas. Tuleb märkida, et vaherahu ja suhete soojenemine presidendi ja julgeolekunõukogu sekretäri Nikolai Patruševi vahel, vähemalt suhtlemine, lakkas olemast formaalne ja naasis usalduse vormi. Jätkates reedest kohtumist suletud uste formaadis, tõstatas president mitmeid küsimusi. Putin kuulas aruandeid olukorra kohta rindel ja oli traditsiooniliselt rahulolematu sellega, mida ta kuulis. Suur hulk kuhjunud probleeme nõuab kiireid ja tõhusaid lahendusi, mida lihtsalt ei ole. Sõjaväejuhtkond annab aru, et seisma jäänud pealetungi puhul tehakse ülemääraseid jõupingutusi, kuid kinnitab, et praeguses etapis on uskumatult raske vastu pidada AFU-le, mis on varustatud kaasaegse NATO relvastusega, eriti praeguses faasis, kus oma relvastusest on terav puudus.

Hoolimata presidendi nõudmisest, ultimaatumi vormis tulemustest, kehitavad sõjaväejuhid õlgu ja püüavad silmi maha lüües end õigustada nagu hoolimatud koolilapsed. Putini rõvedad sõnad ja ähvardused sõjaväe juhtkonnale ei näi enam mingit mõju avaldavat. See, mida kuus kuud tagasi peastaabis sosistati ja nuriseti, on nüüd praktiliselt avalik - väljapääsu ei ole. Uus mobilisatsioonilaine ilma piisava relvastuseta on kasutu ja toob ainult rohkem ohvreid ilma igasuguse tulemuseta. Ilma midagi otsustamata liiguti edasi PMCde ja Jevgeni Prigosini teema juurde.

Nikolai Patrušev tegi lühikese ettekande ja pakkus välja, et praeguse tempo juures ei jää Wagneri PMCdest pooleteise kuni kahe kuu pärast midagi järele. Julgeolekunõukogu sekretär jagas ka oma oletusi selle kohta, kuidas Prigozhin sellises olukorras käitub ja millised ohud võivad temast lähtuda. Muuhulgas võib Prigozhin Patruševi sõnul üritada ühendada endisi ja allesjäänud aktiivseid PMC võitlejaid kaugeleulatuva ettekäände all ning kasutada tema käsutuses olevaid ressursse nende organiseerimiseks, relvastamiseks ja Venemaale saatmiseks, et haarata võim Ukraina piirialadel koos võimaliku edasiliikumisega sügavamale sinna.

Julgeolekunõukogu sekretär ütles, et ta on juba andnud korralduse jälgida endiste PMC võitlejate kontakte ja liikumist. Putin nõustus Patruševi argumentidega ja tänas teda tehtud töö eest Wagneri PMK-de neutraliseerimiseks üldiselt ja Jevgeni Prigožini eriliselt.
NGolf
Liige
Postitusi: 3073
Liitunud: 16 Juul, 2013 11:48
Asukoht: Sakala
Kontakt:

Re: General SVR

Postitus Postitas NGolf »

Prigožin olevat teinud ka ettepaneku juba poliitilse jõu moodustamiseks. "Armee ideoloogiaga"
https://t.me/roy_tv_mk/1641

Girkin:
Prigozhin on teinud pakkumise poliitilise jõu moodustamiseks. Nii et rohelise tee on saanud. Kremlist. Prigožini taga on Kirijenko ja Kovaltšukid.
NGolf
Liige
Postitusi: 3073
Liitunud: 16 Juul, 2013 11:48
Asukoht: Sakala
Kontakt:

Re: General SVR

Postitus Postitas NGolf »

Eile näitasid Kremli uudisressursid kahe "täiesti terve" inimese, Venemaa presidendi Vladimir Putini ja Tšetšeenia vabariigi juhi Ramzan Kadõrovi kohtumist. Kohtumine pidi demonstreerima osalejate suurepärast tervist ja nende "kindlat käepigistust". See ei läinud hästi välja. Putin, kes läbib kiireloomulist ravi, ei tunne end hästi ja viimasel ajal on tema kõhuvalu taas süvenenud, mida ei saa alati täielikult kontrolli alla. Kaadritel kohtumisest Tšetšeenia juhiga istub Putin tugitoolis, väänleb valust ja haarab kramplikult oma lauda, ja see on Kremli ametlikul lindil, kus on kasutusel parimad ja õnnestunumad kaadrid. 5. märtsil alustas president uut ravikuuri ja peaaegu kõik üritused toimuvad koos dublandiga. Teraapia ajal on presidendi tervis halvenenud, kuid ta osaleb siiski isiklikult tema jaoks tõeliselt olulistel kohtumistel. Putin osaleb kohtumistel videolingi kaudu, mõnikord ka ilma enda videopildita. Eile näiteks teavitati presidenti videolingi vahendusel toimunud kohtumisel filmiakadeemia Oscarist filmile "Navalnõi". Mille peale Putin ütles: "see on sülitamine meile kõigile näkku". Ta ei öelnud, kes on "meie" ja miks ta seda ütles, kuid keegi ei palunud seda temalt.

Putin võib mõne päeva pärast kohtuda Hiina liidri Xi Jinpingiga. 18.-23. märtsil on Putin öelnud, et on valmis kohtuma Hiina liidriga ükskõik millisel neist päevadest. Hiina pool püüab enne visiiti testida, milliseid järeleandmisi on Venemaa president valmis tegema konfliktis Ukrainaga, et edendada seltsimees Xi rahualgatusi. Putin ei taha anda mingeid lubadusi ja vastab, et ta on valmis selliseid küsimusi arutama ainult silmast silma kohtumisel Hiina liidriga. Veel ei ole selge, millises olukorras Putin selleks ajaks on, kui Xi Jinpingi visiit saabub järgmise kahe nädala jooksul ja kas Venemaa president suudab pidada täieliku kohtumise ja edastada oma mõtted ja püüdlused Hiina juhtkonnale. Presidendi lähikonnas on tõsiseid kahtlusi, kas Putin suudab teraapiaperioodil veenda Hiina juhtkonda vajalikku relvastust piisavas koguses tarnida. Presidenti ümbritseva eliidi peamine lootus on, et Hiina lihtsalt ei lase Venemaal kaotada ja see, kuidas "võit" või "viik" välja näeb, ei ole enam oluline.
AMvA
Liige
Postitusi: 3543
Liitunud: 09 Dets, 2018 20:26
Kontakt:

Re: General SVR

Postitus Postitas AMvA »

Siin ka selle Kadõroviga kohtumise video. https://www.youtube.com/watch?v=t1tiJnPYuZ4

Putin on küll sellise näoga, et lõpeta rsk juba ükskord ära see loba.
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Postitusi: 9137
Liitunud: 14 Aug, 2008 15:40
Kontakt:

Re: General SVR

Postitus Postitas Kilo Tango »

AMvA kirjutas: 14 Mär, 2023 11:22 Siin ka selle Kadõroviga kohtumise video. https://www.youtube.com/watch?v=t1tiJnPYuZ4

Putin on küll sellise näoga, et lõpeta rsk juba ükskord ära see loba.
Akf Kapten Trumm peaks selle mögina kohustuslikus korras lõpuni vaatama. Kasutab ehk Eesti kontekstis vähem siis väljendit "eduraportöörlus".
NGolf
Liige
Postitusi: 3073
Liitunud: 16 Juul, 2013 11:48
Asukoht: Sakala
Kontakt:

Re: General SVR

Postitus Postitas NGolf »

Eile külastas Ulan-Ude lennukitehast Venemaa presidenti Vladimir Putinit meenutav mees. Putin ja tema kehastusesineja külastavad piirkondi koos üha sagedamini, kuid viimasel ajal on sellistel reisidel peategelaseks olnud kehastusesineja. Putin usaldab kehakujutise abil avalikke üritusi ja kohtumisi, kus "president" osaleb, samal ajal kui riigipea ise on kõrvalseisja ja valmis lühikese aja jooksul kehakujutist asendama. Eile oli presidenti meenutav mees lennukitehases kõneldes hooletu ja näitas Vladimir Putinile ebatüüpilisi emotsioone. Tema kõne ajal andsid näoilmed ja liigne emotsionaalne kätega vehkimine peaaegu poole tunni jooksul topeltkuju ära. Vladimir Putinil polnud küll dirigendi ande, kuid eile lehvitas tema kehastus nii metsikult kätega, et oleks võinud arvata, et ta üritab imiteerida fänni.

Tasub märkida ka mõningaid vigu, mida dublant esinemise ajal tegi. Eile, mitte esimest korda, väitis dublant enesekindlalt, et kaheteistkümme miljonit inimest elab väljaspool Uuralit. Vaatamata sellele, et dubleerija valmistub sellisteks kõnedeks alati ette, mõnikord isegi paremini kui tõeline president, on sellised vead ja reservatsioonid üsna tavalised. Asendaja ilmutus merejalaväes teenimise kohta on selline juhtum. Putin võib tavainimesi dublikaadina esinemisega lollitada nii palju kui tahab, kuid kohtumisel Hiina liidri Xi Jinpingiga see ilmselgelt ei toimi.

Hiina seltsimehed on hästi teadlikud nii Venemaa presidendi tegelikust tervislikust seisundist kui ka tema trikkidest dublaažiga. Xi Jinping on teadlik ka Putini 5. märtsil alanud ravist ja tema halvenevast tervislikust seisundist. Hiina liidri otsus võtta vastu Venemaa presidendi kutse külastada Venemaad märtsi lõpus tulenes just Xi Jinpingi täielikust teadlikkusest ja soovist korraldada kohtumine siis, kui Putin on võimalikult nõrk ja haavatav. Hiina juhtkonda teavitatakse regulaarselt Venemaa presidendi ravi suundumustest ja väljavaadetest ning selle teabe põhjal tehakse otsus visiidi kuupäeva kohta. Xi Jinping peab panema Putini nõustuma Hiina rahualgatuste tingimustega, selle asemel, et anda kaotajapoolele relvakingitusi. "Lükake kukkujat" on Hiina juhtkonna stiilis, loomulikult oma huvides.
NGolf
Liige
Postitusi: 3073
Liitunud: 16 Juul, 2013 11:48
Asukoht: Sakala
Kontakt:

Re: General SVR

Postitus Postitas NGolf »

Eile sai Venemaa president Vladimir Putin päeva jooksul mitmeid teateid USA juhtkonna reaktsioonist USA MQ-9 Reaper drooni hävitamisele Musta mere kohal. Üldiselt oli Putin rahul nii tulemuse kui ka USA reaktsiooniga, nagu president rahulolevalt väljendas: "Neelasid selle alla". Operatsioon MQ-9 Reaper drooni hävitamiseks Musta mere kohal oli planeeritud ja kooskõlastatud Putiniga. President andis isiklikult käsu operatsiooni läbiviimiseks. Droonide hävitamise motiiviks oli kättemaks A-50 varajase hoiatuslennuki eest, mis sai kahjustada sõjaväelennuväljal Machulishchi. Putin on veendunud, et USA luureteenistused on droonirünnaku taga lennuväljal, kus A-50 sai kahjustada. Eile, keset uudiseid USA tagasihoidlikust reaktsioonist intsidendile, oli Putin esimest korda üle pika aja heas tujus. Isegi tema kohtumine Süüria presidendi Bashar al-Assadiga ei mõjutanud presidendi head tuju.

Kokkuvõttes võib Assadi visiiti Venemaale kirjeldada kui "viisakusvisiiti". Assad on mures Venemaa nõrgema suutlikkuse pärast anda Süüriale sõjalist abi ja soovis kuulda Venemaa presidendilt isiklikult rahustavaid kõnesid ja garantiisid, mida ta eile ka tegelikult sai. Vene presidenti teavitatakse ka "paralleelse" mobilisatsioonilaine algusest. "Paralleelne mobilisatsioon" on üsna kummaline meetod kodanike ajateenistusse kutsumiseks. Plaanis on "kutsuda" kodanikke sõjaväe registreerimis- ja värbamisbüroodesse "andmete kontrollimiseks" ja seejärel veenmise, ähvarduste, pettuse ja muude meetoditega sundida inimesi peaaegu kõigis Venemaa piirkondades sõjaväeteenistuse lepinguid allkirjastama. "Vabatahtlike" värbamise meetodid varieeruvad, on peenhäälestatud ja varieeruvad sõltuvalt olukorrast, kuid plaanis on värvata pool miljonit inimest. Kui see meetod osutub ebaefektiivseks, siis viiakse mobilisatsioon läbi nii nagu peab, kuid pool miljonit tuleb 15. maiks kokku kutsuda.
NGolf
Liige
Postitusi: 3073
Liitunud: 16 Juul, 2013 11:48
Asukoht: Sakala
Kontakt:

Re: General SVR

Postitus Postitas NGolf »

Venemaa presidendi Vladimir Putini üleeile toimunud rõõmustamine USA vastuse üle Musta mere kohal toimunud USA drooni hävitamisele on kandunud ka eilsesse päeva. Kui üleeile õhtul ei olnud president veel selgelt otsustanud, kes osaleb Venemaa Töösturite ja Ettevõtjate Liidu aastakongressil - tema ise või tema dublaaž -, siis eile hommikul otsustas ta heas tujus isiklikult osaleda. Arstid soovitasid tal mitte osaleda, kuid Putin nõudis. Enne kõnet võttis president suurema annuse valuvaigisteid ja ilmselt ravimite mõjul ütles oma kõnes palju ebavajalikke asju. Juttude rääkimine on üldiselt Putini stiil, kuid eile, vaatamata paberilt lugemisele, läks president selgelt üle jõu. Alustades sellest, et alguses ütles ta: "Ma olen tänulik", siis kõik "kooritüdrukud", "Euroopal pole süüa enam tomatid, vaid ainult naerid ja needki tulevad Venemaalt", "erioperatsioon sai läbi, alustas jälle, sai läbi, alustas jälle, jälle läbi" ja muud jama.

On selge, et Putin põlgab siiralt kõiki neid tööstureid ja ettevõtjaid, kes on kogunenud teda kuulama. Tema jaoks on nad huligaanid, spekulandid, ühesõnaga kelmid. President on sellest korduvalt rääkinud, tema seisukoht on hästi teada, kuid eilse kõne mõte jäi arusaamatuks. Kui oli vaja näidata presidendi edenevat dementsust, siis see on ainus asi, mis õnnestus. Putin andis korralduse koguda aasta lõpuks suurettevõtjatelt "vabatahtlikke sissemakseid" eelarvesse vähemalt triljoni rubla ulatuses, andmata või isegi lubamata midagi vastutasuks, ei ei eile ega ka varem. Valetamine leheküljelt, kui imeliselt areneb ja õitseb Venemaa majandus, neile näkku, kes on selle majanduse suur osa, teavad ja mõistavad kõike suurepäraselt, näeb välja puhas pilkamine.

Juba õhtul, kui ravimite mõju hakkas raugema, tundis president end halvemini, tema tuju halvenes ja ta läks vajalikele meditsiinilistele protseduuridele. Venemaa presidendi ravimises osalevate spetsialistide hinnangul mõjutavad praegu tema poolt võetavad ravimid tema vaimset seisundit ja mõjutavad tema võimet ratsionaalselt mõelda ja teha adekvaatseid otsuseid. See mees, kes on enamasti ebapiisavas seisundis, teeb otsuseid riigi valitsemise kohta, juhib sõjalisi tegevusi ja saadab tuhandeid, kümneid tuhandeid inimesi surma.
NGolf
Liige
Postitusi: 3073
Liitunud: 16 Juul, 2013 11:48
Asukoht: Sakala
Kontakt:

Re: General SVR

Postitus Postitas NGolf »

DeepL tõlge:
Uudis, et Haagi Rahvusvaheline Kriminaalkohus on väljastanud Venemaa presidendi Vladimir Putini vastu vahistamismääruse, tabas teda ootamatult. Sellist võimalust oli president kaalunud ja arutanud oma lähedastega, kuid Putin ei võtnud seda kunagi tõsiselt. Oli lootust, et nad "ei julge", kuid... nad tegid seda. Pärast seda, kui president oli raportit lugenud, oli ta tunnistajate sõnul väga ärritunud ja masendunud, rääkis vaevalt kellegagi ja oli eemaletõmbunud näoga. Putin pidas kohtumist ilma entusiasmita, ei võtnud aega traditsiooniliseks small talk'iks ning oli hilisõhtuni mõtlik ja "laastatud".

Kremli allikatest saadud teave, et Vladimir Putin külastas Krimmi ja Mariupoli, EI vasta tõele. Presidendi duubel tegi lühikese visiidi Krimmi üksnes video/fotode tegemiseks. Putin ise ei olnud isegi kohal, seega jäi "visiit" mõnevõrra krõbedaks ja kuuldavaks. Ilma presidendi vahetus läheduses viibimata on kehakaksikuga keelatud sisulised vestlused ja pikad kohtumised, sest kardetakse piinlikkust või topeltkaksiku järjekordset "broneeringut". Sama kehtib ka Mariupoli visiidi kohta. Asendaja filmis materjali, ei rääkinud palju ega viibinud kuskil pikemalt. "Putini "spontaanne" sõitmine Mariupolis ringi, ilma tänavaid blokeerimata, ilma autokolonni valvuriteta ja "rahva juurde" minek rindejoone okupeeritud linnas ei ole lihtsalt ebareaalne, see ei ole isegi naljakas. Sel ajal oli president sadu kilomeetreid eemal, soojas ja täiesti turvalises kohas. PR-kampaania nimel riskiti topelt. Me oleme korduvalt öelnud, et Putin ei lepi Zelenski loorberitega, kes tegelikult läheb rindele ja suhtleb rindel olevate sõjaväelastega, näidates meeleheitlikku julgust. Venemaa president oma patoloogilise argpükslikkusega ei ole võimeline riskima oma väärtusliku eluga, selle eest on olemas duubel, kes on vapper, mitte Putinile sarnaselt. Kasutades aktiivselt dubleerija, on Putin viimasel ajal muutunud üha enam "võltspresidendiks". Juba kogu riik naerab selle üle, et dublika ja originaal ei vasta üksteisele mitte ainult ja mitte niivõrd välimuse, vaid ka käitumise ja viisakuse poolest.

Nädalavahetusel käis Putin ravil ja valmistus kohtumiseks Hiina liidri Xi Jinpingiga. President palus oma arstidel muidugi nii palju kui võimalik, et ta oleks paariks päevaks, mil Xi Jinping Venemaal viibib, heas vormis.
GPT-4 tõlge, aitäh akf Kilo Tango:
Teade sellest, et Haagi Rahvusvaheline Kriminaalkohus andis välja vahistamismääruse Venemaa presidendi Vladimir Putini suhtes, tabas teda ootamatult. Sellist võimalust arutati presidendi ja lähedastega, kuid Putin ei võtnud seda kunagi tõsiselt. Lootust oli, et "nad ei julge", kuid... julgesid. Pärast seda, kui president oli raportiga tutvunud, oli ta tunnistajate sõnul väga kurb ja masendunud, ei rääkinud praktiliselt kellegagi ja oli eraldunud. Putin viis läbi nõupidamise ilma entusiasmita, traditsiooniliseks suhtlemiseks suletud formaadis kitsa koosseisuga ei eraldatud aega, ja hilisõhtuni oli ta mõtlik ja "tühi".

Kremli ressursside teave, et Vladimir Putin külastas Krimmi ja Mariupolit, EI vasta tõele. Krimmis käis presidendi teisik lühiajalise visiidiga ja ainult video-fotosessiooni pärast. Putinit ennast polnud isegi lähedal, seetõttu tuli "visiit" veidi kärsitu ja arusaamatu. Ilma presidendi vahetu läheduseta keelatakse teisikul pidada sisukaid vestlusi ja korraldada pikki kohtumisi, kartes segadust või järjekordseid teisiku "libastumisi". Sama kehtib Mariupoli külastuse kohta. Teisik filmiti materjalis, eriti ei rääkinud ja ei peatunud kaua kuskil. "Spontaansed" Putini sõidud Mariupolis rooli taga, ilma tänavate sulgemiseta, ilma turvakaadrita ja "rahva sekka" minek eesliinil asuvas okupeeritud linnas ei ole lihtsalt ebareaalne, see pole isegi naljakas. President viibis sel ajal sadade kilomeetrite kaugusel, soojas ja täielikus turvalisuses. Teisikut kasutati PR-kampaania jaoks. Oleme juba korduvalt öelnud, et Putin ei saa rahu Zelensky hiilgusest, kes käib tegelikult rindel ja suhtleb sõjaväelastega eesliinil, näidates meeleheitlikku julgust. Venemaa presidendil, oma patoloogilise argusega, pole põhjust riskida oma kallihinnalise eluga - selleks on teisik, kes on julgem kui Putin ise. Aktiivselt teisikut kasutades muutub Putin üha enam "feik" presidendiks. Juba kogu riik naerab teisiku ja originaali erinevuste üle, mitte ainult välimuse, vaid ka käitumisviisi ja harjumuste poolest.

Nädalavahetusel läbis Putin ravi ja valmistus kohtumiseks Hiina liidri Xi Jinpingiga. President palus tungivalt raviarstidel, muidugi niivõrd, kuivõrd see on võimalik, aidata tal olla vormis need mõned päevad, mil Xi Jinping viibib Venemaal.
Viimati muutis NGolf, 20 Mär, 2023 20:10, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Postitusi: 9137
Liitunud: 14 Aug, 2008 15:40
Kontakt:

Re: General SVR

Postitus Postitas Kilo Tango »

Lihtsalt soovitus: kasutada edaspidi tõlkimiseks ChatGPT4. See on minu isikliku kogemuse järgi pika puuga parem tõlkerobot, kui Google Translate.
NGolf
Liige
Postitusi: 3073
Liitunud: 16 Juul, 2013 11:48
Asukoht: Sakala
Kontakt:

Re: General SVR

Postitus Postitas NGolf »

Seni on DeepL parem olnud kui Google Translate või ChatGPT. GPT-4 on tasuline ja pole veel proovinud.
NGolf
Liige
Postitusi: 3073
Liitunud: 16 Juul, 2013 11:48
Asukoht: Sakala
Kontakt:

Re: General SVR

Postitus Postitas NGolf »

Venemaa presidendil Vladimir Putinil oli eile raske päev. Hiina liidri Xi Jinpingi visiit Moskvasse on Putini jaoks suursündmus. Ühest küljest loodab Venemaa president Xi Jinpingiga kohtumisele ja loodab, et läbirääkimised Hiina liidriga toovad kaasa tema ja tema (Putini) režiimi päästmise; teisest küljest ei meeldi Putinile kategooriliselt alandamine ja kerjamine. Oma pikkade aastate jooksul Venemaa võimu tipus on Putin harjunud sellega, et teda alandatakse ja palutakse, samas kui Xi Jinpingi puhul on Venemaa Föderatsiooni president see, kes peab tegutsema kerjusejana. On viga arvata, et Putin austab, väärtustab või armastab Xi Jinpingit kogu südamest vennaliku või muu kiindumusega. Ei, Hiina juht on Putinile vastumeelne ja ta on selles osas korduvalt ühemõtteliselt väljendunud. Venemaa president on Hiina juhtkonda toetuse puudumise eest tülitanud peaaegu SWO algusest peale ja ta ei ole oma sõnu ega väljendeid valinud.

Putin ei tea, kas ta suudab Xi Jinpingi veenda andma piisavalt abi Ukraina võitmiseks, kuid ta teab väga hästi, et selleks, et üldse midagi saada, peab ta paluma ja roomama. Hoolimata sellest, et ainus inimene, kes võib Putinit ähvardavast kaotusest Ukrainas päästa, on Hiina juht, ei jäta Venemaa president kasutamata võimalust Xi Jinpingi varjatud alandamiseks. Putin, kes on suur sümboolika fänn, saadab Xi Jinpingi lennujaama vastu võtma Venemaa asepeaministri Dmitri Tšernõštšenko, kes on silmapaistev geikogukonna liige ja kellele meeldib erapidudel naiseks riietuda. President on väga hästi teadlik, et Xi Jinping võtab seda solvanguna, kuid läks selle peale siiski välja.

Xi Jinpingi ja Vladimir Putini eilne tundide pikkune vestlus lõppes ilma suuremate edusammudeta, kuid kokkuvõtete tegemiseks on veel liiga vara; peamised kõnelused toimuvad täna. Eile rääkis Putin peamiselt, Xi Jinping aga peamiselt kuulas ja esitas küsimusi. Putin kurtis palju lääne üle üldiselt ja USA üle eriti, ning ei jätnud kurtmata selle üle, kuidas teda "ninapidi veeti", pakkudes nüüd ilmselt oma nina Hiina seltsimeestele. Seekord ei kinnitanud Venemaa president, et suudab Ukraina konflikti tõhusalt lõpetada, kurtis peamiselt Lääne toetuse üle Ukrainale, vihjates, et Vene vägede kaotamine tähendaks ka Hiinale kaotust. Putini arvates, mida ta Xi Jinpingile väljendas, võib tema lüüasaamine Ukrainas olla proloogiks tuumasõja algusele. Xi Jinping ei andnud konkreetseid lubadusi ja lükkas suuremate küsimuste arutamise teisipäevaks edasi. Putin nägi pärast eilset kohtumist Hiina liidriga väsinud välja ja väljendas oma lähikonnaga rääkides ebakindlust Hiina liidri valmisoleku suhtes aidata täielikult sõjalises valdkonnas.

President oli ka pahane, et Hiina juhtkonna visiit häiris tema juba traditsioonilist okultistlikku rituaali, millest ta pidi osalema kevadisel pööripäeval. Praeguse riituse valmistas ette Juri Kovaltšuk ja selle pidid läbi viima kolm "vanemat", kes lubasid Putinile selle tulemusena "võitu ja tervist", kuid Hiina juhi visiit rikkus plaanid. Tuleb meenutada, et varasematel aastatel osales Putin regulaarselt "riitustel", sealhulgas "šamaanide" poolt läbiviidavatel riitustel, kuid need ei toonud palju õnne ja tervist, pigem vastupidi.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 6 külalist