Vene-Ukraina sõda II osa

Kõik käimasolevast sõjast
Vasta
Kasutaja avatar
Gideonic
Liige
Postitusi: 4866
Liitunud: 14 Aug, 2008 14:19
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas Gideonic »

Tundub et Ukraina on asunud süsteemsemalt vene suurtükiväge ja MLRSe hävitama:

https://twitter.com/andrewperpetua/stat ... xuy7OaVjLQ

Kuu jooksul väidetavalt circa 150 relvasüsteemi. Väga kiiduväärt ja vajalik tegevus, kui plaan kunagi ka vasturünnakule minna on
OhYeah
Liige
Postitusi: 321
Liitunud: 26 Veebr, 2022 1:41
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas OhYeah »

rain128 kirjutas: 20 Mär, 2023 23:10 See viimane video on päris hea analüüs, selle habemiku poolt - kas tal on õigus ei oska öelda ... osad tema mõtted ukraina edust on erinevad main-stream arvamusest ... nende juures tema jutt kõlab loogiliselt.
Üks huvitav ja lühem video veel:

Analyzing the Significance of Nuclear Weapons Tanks and Jets - Michael Kofman's Insights - https://www.youtube.com/watch?v=oqw6__iUxsU

Üldiselt onu rõhutab paari olulist asja:

- Venemaa strateegiline lüüasaamine ja ukrainlaste poolt sõja võitmine ja pruugi tähendada sama asja
- ütleb, et praeguses faasis on kriitilise tähtsusega see, kes suudab Bahmuti sarnaste hakklihamasinatega paralleelselt oma jõu jälle üles ehitada ja kevadel ise aktiivsele pealetungile minna
- tema arvates Ukraina vajab eelkõige suurtüki moona ja õhutõrje jaoks rakette; kõik muu on tore ja aitab, aga ei keera kaalukaussi ukrainlaste kasuks
hjl85
Liige
Postitusi: 6367
Liitunud: 16 Mär, 2018 11:29
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas hjl85 »

Heli järgi kasutab Ukraina enda "mopeed droone"
https://twitter.com/tendar/status/16379 ... FuRPhYrC3Q

Sõjakurjategija Girkin sõimab putlerit
https://twitter.com/wartranslated/statu ... FuRPhYrC3Q
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36424
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas Kriku »

Runkel kirjutas: 20 Mär, 2023 23:48
paalberg kirjutas: 20 Mär, 2023 23:34 Tšehhi president Petr Pavel olla öelnud, et Ukrainale on jäänud ainult üks vasturünnaku katse sest läänel ei ole enamaks lihtsalt ressursse.

Tundub, et mõlemad osapooled valmistuvad sellel hooajal eelseisvaks otsustavaks lahinguks. Nii palju kui Ukraina on suuteline selle eelseisva vasturünnaku käigus maad tagasi võtma, sinna ka see uus Ukraina-Vene vaheline kontrolljoon de facto maha märgitakse. Moskva jaoks saab olema suuresti määrav kui palju Xi soovib oma sõpra reaalselt aidata ja kui siis millistel tingimustel, trumbid on seda korda siin vist Hiina käes, kohtumiselt Putiniga Kremlis võis seda Xi näost ka selgelt välja lugeda, polegi seda meest varasemalt taoliselt muhelemas näinud.

"Ukraine will have only one counteroffensive attempt," Czech President Petr Pavel said in an interview with Rzeczpospolita.
According to him, the West may not have enough resources for new major operations of the Ukrainian army at the front.
https://twitter.com/Trollstoy88/status/ ... 76224?s=20
Eks president Pavel tunne asja. Kuid kui vaadata, kui käbedalt suutis Euroopa Vene gaasi taristu ümber mängida LNG ja alternatiividele, siis tahte olemasolul läheb, ma arvan, ka relva- ja moonatööstus kiiretel pööretel käima.
Samas, Ukrainale poliitiline surve kasvab, mis on halb. Ideaalis oleks see sõjameeste otsustada millal ja kuidas.
Mulle see ka sugugi ei meeldi :| Kaugelt vaadates on kui mitte võimatu, siis väga raske öelda, kas aeg UA pealetungiks on juba käes või mitte. Loodame, et koha peal jätkub külmi päid. Meenutagem, kui kannatlikult omal ajal Dnepri paremkallast masseeriti. Tollega otseselt võrreldavaid tingimusi pole peale Krimmi muidugi kuskil mujal, aga ikkagi.

Mul on mulje, et UA pealetung on STV moona varude kogumise, Leopardide meeskondade väljaõppe ja igasugu eesmärkide taga, mida vaenlase kaudtulega töötlemisega soovitakse saavutada? UA mobilisatsiooni käigust (kui palju uusi üksusi millal väljaõppesse läks) pole aimugi. Sama käib muidugi ka venelaste kohta - kõik kirjutavad kesise väljaõppega mobikute massilisest ohverdamisest rindel, kuid kas kuskile koguneb ka reserv, milles osa neist korralikult välja õpetatakse?

Paveli jutu kohta ma ütleks kaht asja. Esiteks sõltub see suurel määral ajahorisondist. Kui sõda kestaks näiteks veel kuus aastat, siis vaevalt küll see paika peaks. Teiseks kaudselt tuleneb sellest midagi sellist, et UA võiks oma suure pealetungi juba ära teha, osa maast vabastada ja siis tuleks rahu sõlmida. Ma loodan, et see tema sõnum ei olnud, aga mingi selline järelmaik jääb.
Saturn
Liige
Postitusi: 699
Liitunud: 12 Mär, 2022 8:37
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas Saturn »

Tom Cooper pühendab ka oma viimase postituse sellele teemale, kas Ukr peaks ründama ja kas on valmis. Tuues paralleeli Iraani- Iraagi sõja 1981 aastaga, kus Iraanis avalik surve sundis vasturünnakut tegema Khuzestani provintsis.
Viimastes lõikudes võtab oma mõtted kokkku nii.
Therefore: NO, Ukraine ‘must NOT’. No, ZSU must NOT go into offensive. Especially if it’s NOT ready. And right now it’s NOT ready. It lacks ammo, it lacks mini-UAVs, it lacks ammo, it lacks night-vision equipment, it lacks ammo, it lacks air defence systems, it lacks ammo, it lacks experienced and well-trained troops, it lacks ammo, it lacks skilled commanders, and it lacks yet more ammo. And where it’s not lacking all of this, it’s got growing problems with troops who are just fed-up of killing: should you have any problem with understanding this, go and enlist, volunteer, spend your Sundays shooting 100+ people to death. Then see what happens to you...

…or cool down, and learn to be patient. This is no video game, nothing where you can cheat by having endless supplies of ammo and troops: it’s a big, massive, murderous, dirty war. Such wars are not won by chest-thumping nor by big-mouthing, but by patience, careful reconnaissance, by lots of training, by stocking enough ammunition and supplies, attrition of the enemy while training enough own troops, and a careful selection of the time and place. That’s none of your or my business, and no business of all the other possible armchair generals and war correspondents in the social media: that’s the business of ZSU’s ‘faggot generals’.
https://medium.com/@x_TomCooper_x/ukrai ... c257aad690
teeline35
Liige
Postitusi: 1543
Liitunud: 11 Apr, 2010 9:21
Asukoht: LÄÄNEMAA
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas teeline35 »

https://www.err.ee/1608921278/valisilm- ... -taktikast
Päris huvitav üldiselt, aga tooks välja;
Venemaal läbi viidud mobilisatsioon tõi sõtta kogenematuid sõdureid, kuid neid on palju.
"Vaatame reaalsusele otsa, et mis see mobilisatsioon endast kujutas. Endine taksojuht tuli sõjaväkke, talle anti pihku automaat, millega ta midagi teha ei oska. Siis saadeti ta rindele, kus ta hukkus. Aga kui selliseid taksojuhte on tuhat? Sellest tuhandest jääb ellu sada ning paari kuu jooksul sõjategevuses osalemist saavad nendest enam-vähem tublid sõdurid.
Pikema ajalise sõja korral tekib nendest ellujäänutest kogenud ja osavad sõdurid.
Natuke lisaks;
1. Siverski tankibrigaadi jaoks algas sõda Tšernihhivi oblastis, Valgevene piiri ääres. Kui vene tankid olid juba Kiievi all, hoidsid need mehed Tšernihhivi ikka vabana.
edasi on juttu sõja uuesti ägenemise eelnevast.
Kuidas valmistusid Leonid Hoda ja tema mehed Tšernihhivi kaitseks?

"Kui vene väed tulid Valgevenesse, viisime me läbi õppused. Harjutasime positsioonidele liikumist, regrupeerumist ja riigipiiri kaitset. Nende õppuste varjus, Põhja sõjaringkonna ülema kindral-major Nokoljuki loal, paigutasime tehnika ja laskemoona Tšernihhivi ladudest mujale. Vähesed uskusid täiemahilise sõja puhkemisse. Täiemahulise sõja puhkemine 21. sajandil Euroopas tundus hullumeelsusena. Aga täpselt nii juhtuski. Meil vedas, sest esimesed raketilöögid tabasid just neid ladusid ja baase, mis olid juba tühjad," rääkis Hoda.
Paistab, et edukamad olid need üksused ja sõjalised piirkonnad, mis ilmutasid ise rohkem initsiatiivi.
(Üli)koolitamata,aga lugeda kirjutada mõistan.
kalvis
Liige
Postitusi: 948
Liitunud: 03 Aug, 2014 9:49
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas kalvis »

Kriku kirjutas: 21 Mär, 2023 8:37 ...
Paveli jutu kohta ma ütleks kaht asja. Esiteks sõltub see suurel määral ajahorisondist. Kui sõda kestaks näiteks veel kuus aastat, siis vaevalt küll see paika peaks. Teiseks kaudselt tuleneb sellest midagi sellist, et UA võiks oma suure pealetungi juba ära teha, osa maast vabastada ja siis tuleks rahu sõlmida. Ma loodan, et see tema sõnum ei olnud, aga mingi selline järelmaik jääb.
Isiklikult arvan - kiirustada ei maksa, muidu võib minna Market Gardeni juhtumiga II MS ajal. Üllatusmoment annab kah palju juurde.
Täna on küll orkide väed valmis aga klassika - Bahmuti alla vaja kiirelt vägesi juurde ja siis vaikselt võetakse Lõunarindelt ootavad ära ning suunatakse sinna. Kuid just seda momenti peabki passima...
Ise veaks Bahmuti, Vuhledari ja Avdiivikasse neid samu ründevägesi tagala lähedale juurde. See hajutab tähelepanu ja need ongi seal vantide läbimurrete takistamiseks reservvägedena. Kusjuures poleks üldse paha kui nad soojenduseks ründavadki läbimurretel vastu, kuid pisiedu korral kohe taanduvad ja annavad kaitsevägedele kohad tagasi. sellised nõelamised kurnaksid venelaste ressurssi veelgi rohkem. Samas on nad lähedal tõelisele sihtalale ja neid saab kärata kiirelt ümber transportida.
Praegugi on teada - vandid intensiivselt luuravad just Lepoardide asukohti, kasutades selleks venemeelseid ukrainlasi või on seal tsivilistide hulgas tõelised spioonid. Kindlasti tuleb vältida liiga suuri kogunemisi - muidu on kohe leopardide kogunemiskohta oodata raketi ja mistahes muid rünnakuid. Ise kasutaks aktiivselt ka neid kummitanke eksitamiseks. Juhul kui vandid harjuvad nende reservvägede asukohtadega siis nad ei teagi millal rünnak tuleb...
an2
Liige
Postitusi: 1371
Liitunud: 04 Dets, 2020 9:25
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas an2 »

kaugeltuuriv
Liige
Postitusi: 7191
Liitunud: 13 Sept, 2011 17:35
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Eks see 400000 uut mobiliseeritut peaks olemagi Ukraina vasturünnaku tõkestamiseks aga Ukraina on tegelikult meeletult venelasi läbi jahvatanud.Võtame sõja algus,piiridel 150000 meest,seda jagus septembrini.Siis mobiti 300000 meest juurde ja nagu olen aru saanud jahvatati see detsembriks läbi.Edasi prooviti kolooniatest saada lisa,saidi Gulagu Net väidetel on vangis istujate arv kahanenud 150000 meest,kes nende väitel ka ühinesid Wagneriga.Märtsi alguseks hakkas kokake kurtma meeste vähesuse,mürskude puuduse ning tehnika lõppemise üle.Gulagu Net andmetel on otseselt teise ilma saadetud kuskil 50000 vangi,kordades rohkem on haavatuid,kellest suur protsent pidavat olema käteta ja jalgateta.
Lisaks sellele,ei võta Valgevene kuidagi vedu sõjaga ühinemiseks.Poola ähvardus sekkuda sõtta on minu arust just Batkale suunatud,a la hoia omad näpud eemal või saad probleemid kaela.
Kui nüüd ukrainlastel õnnestuks tagasi saada Melitopol ja vabastada Herzoni oblastist see osa,mis senini venelaste käes ning tagastada endale see tuumajaama ümbrus Zaparosjes,siis oleks see mainekahjuna samasugune lõõk nagu Harkovi ja Kiievi kaotus.
Mida Putler tahab läbi hiinlaste on see,et Donetski ja Luganski oblasti okupeerimine seadustataks ka ukrainlaste poolt,sama ka kehtib Krimmile.Viited sellele on viimasel ajal üha enam ja enam hakanud välja ilmuma.Nõus ollakse isegi Ukraina liitumisega EL ja NATO-sse,peaasi,et nägu ei kaotataks.Ning sanktsioonid saaks maha.RT Russia Today peatoimetaja Simonjan on hakanud juba seletama,et ega need Herzoni ja Zaparozje oblastid polegi eriti Venemaa osad ja nende "liitumine" tuleks üle vaadata.Kindlasti ei tee ta seda enda peast,selge on see,et sondeeritakse pinda.
Kasutaja avatar
Chupacabra
Liige
Postitusi: 3501
Liitunud: 25 Juun, 2014 15:25
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas Chupacabra »

Saturn kirjutas: 21 Mär, 2023 8:50 Tom Cooper pühendab ka oma viimase postituse sellele teemale, kas Ukr peaks ründama ja kas on valmis. Tuues paralleeli Iraani- Iraagi sõja 1981 aastaga, kus Iraanis avalik surve sundis vasturünnakut tegema Khuzestani provintsis.
Viimastes lõikudes võtab oma mõtted kokkku nii.
Therefore: NO, Ukraine ‘must NOT’. No, ZSU must NOT go into offensive. Especially if it’s NOT ready. And right now it’s NOT ready. It lacks ammo, it lacks mini-UAVs, it lacks ammo, it lacks night-vision equipment, it lacks ammo, it lacks air defence systems, it lacks ammo, it lacks experienced and well-trained troops, it lacks ammo, it lacks skilled commanders, and it lacks yet more ammo. And where it’s not lacking all of this, it’s got growing problems with troops who are just fed-up of killing: should you have any problem with understanding this, go and enlist, volunteer, spend your Sundays shooting 100+ people to death. Then see what happens to you...

…or cool down, and learn to be patient. This is no video game, nothing where you can cheat by having endless supplies of ammo and troops: it’s a big, massive, murderous, dirty war. Such wars are not won by chest-thumping nor by big-mouthing, but by patience, careful reconnaissance, by lots of training, by stocking enough ammunition and supplies, attrition of the enemy while training enough own troops, and a careful selection of the time and place. That’s none of your or my business, and no business of all the other possible armchair generals and war correspondents in the social media: that’s the business of ZSU’s ‘faggot generals’.
https://medium.com/@x_TomCooper_x/ukrai ... c257aad690
Kõik õige, kui oleks ainult sõjalised kaalutlused. Kahjuks on ka poliitilised kaalutlused ja siin läheb asi keeruliseks.

1) Mis saab USA presidendivalimistest. Kui see idioot tagasi saab, siis kukub Ukraina rahaline-materiaalne toetus ning läheb väga raskeks. Selle sündmuse mõju avaldub juba tükk aega enne kui sündmus ise juhtub.

2) Lääs pole endiselt oma relvatööstust käima pannud. Peamiselt poliitikute tõttu. Lihtsalt ei anta ettevõtjatele garantiisid, et nende investeering ennast ära tasub.

3) Hetkel Lääne toetus Ukraina abistamisele püsib aga mis juhtub siis kui saabub näiteks Euroopa võlakriis?
Kasutaja avatar
Soobel
Liige
Postitusi: 2180
Liitunud: 30 Dets, 2004 12:19
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas Soobel »

Tühi selle Krimmiga. See oleks Ukrainale ju õiglane vahetuskaup Königsbergi oblasti vastu. :)
Vaid Siil mu kõrval lebas siin. Ta suri ammu.
[img]http://www.soobel.planet.ee/TGMB.gif[/img]
Kasutaja avatar
Gideonic
Liige
Postitusi: 4866
Liitunud: 14 Aug, 2008 14:19
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas Gideonic »

Chupacabra kirjutas: 21 Mär, 2023 13:23 Kõik õige, kui oleks ainult sõjalised kaalutlused. Kahjuks on ka poliitilised kaalutlused ja siin läheb asi keeruliseks.

1) Mis saab USA presidendivalimistest. Kui see idioot tagasi saab, siis kukub Ukraina rahaline-materiaalne toetus ning läheb väga raskeks. Selle sündmuse mõju avaldub juba tükk aega enne kui sündmus ise juhtub.

2) Lääs pole endiselt oma relvatööstust käima pannud. Peamiselt poliitikute tõttu. Lihtsalt ei anta ettevõtjatele garantiisid, et nende investeering ennast ära tasub.

3) Hetkel Lääne toetus Ukraina abistamisele püsib aga mis juhtub siis kui saabub näiteks Euroopa võlakriis?
Kõik õige, aga õnneks miski siit loetelust ei sunni ka kohe (või nii kuu jooksul ründama). Kriitilisemaks läheb aasta lõpupoole. Ehk Ukraina siiski õnneks on arvestatav ajaaken kuhu oma rünnak paigutada.

Lõpmatult muidugi edasi lükata ei saa, MIngi hetk ei pruugi ootamine enam kuigi palju juurde anda ei väljaõppe/personali ega materjaltehnilise külje pealt. Lääne majandusseis võib järsult halveneda (märke ikka on) ja ka arvestades fortifikatsioonide mahtu mida vatid on suutnud teha 2-3 kuuga, ei pruugi ründamine (konkreetsel suunal X) näiteks augustis sugugi nii lihtne olla kui oleks mais.

Loomulikult sõltub palju Venemaa hetke-võimekusest ründamise hetkel. Ükks väga suur tundmatu on Hiina tegelik sõjaline panus Venemaa toetamisel. Kui peaks juhtuma (õnneks kaunis ebatõenäoline), et Hiina hakkab Venemaale Läänele analoogiliselt laiemat sõjalist abi andma igatsorti relvastuse näol, muutub otsustava edu saamine üldse kahtlaseks.

Kerge ei saa see otsustamine olema, sest poliitiline surve ainult kasvab.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36424
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas Kriku »

Gideonic kirjutas: 21 Mär, 2023 14:17Kõik õige, aga õnneks miski siit loetelust ei sunni ka kohe (või nii kuu jooksul ründama). Kriitilisemaks läheb aasta lõpupoole. Ehk Ukraina siiski õnneks on arvestatav ajaaken kuhu oma rünnak paigutada.
Kui Ukraina peaks olema sunnitud käesoleva aasta jooksul sõda võiduka suurrünnakuga lõpetama, tähendaks see väga tõenäoliselt, et ta on sõja kaotanud.
Saturn
Liige
Postitusi: 699
Liitunud: 12 Mär, 2022 8:37
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas Saturn »

Pole kindel, kas foorumist läbi käinud, aga kindralleitnant Mykhailo Zabrodskyi naaseb teenistusse. Kuni praeguseni oli nõustavas rollis ja raada liige. 17 märts palus, et raada võtaks talt mandaadi.
Väärt täiendus Ukrainale praegusel ajal.

https://twitter.com/Militarylandnet/sta ... 0922093570
Kasutaja avatar
Gideonic
Liige
Postitusi: 4866
Liitunud: 14 Aug, 2008 14:19
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas Gideonic »

Reinsalu Kiievis saab seisva ovatsiooni osaliseks:

https://twitter.com/NOELreports/status/ ... 8226688005
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: chucknorrisjr, hälvik, NGolf, Targutis, ugandiklubi ja 23 külalist