Vene-Ukraina sõda II osa

Kõik käimasolevast sõjast
Vasta
NGolf
Liige
Postitusi: 3077
Liitunud: 16 Juul, 2013 11:48
Asukoht: Sakala
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas NGolf »

Ukraina ründas vist allveedroonidega Sevastoopoli lahel olevaid VF raketiristlejaid, kõvad plahvatused. Ka õhutõrje lasi mingeid õhumärke.
https://twitter.com/NOELreports/status/ ... 7909801986
https://twitter.com/Faytuks/status/1638395759321137152

Sevastoopoli kohalik Gauleiter kiidab, et kõik ründedroonid hävitati ja laevad jäid terveks.
Täna varahommikul lükkas meie laevastik tagasi pinnalähedaste droonide rünnaku.
Kokku oli selleks tunniks hävitatud kolm objekti. Nad üritasid tungida lahte ja meie meremehed tulistasid neid väikerelvadest. Õhutõrjesüsteem töötas ka õhutõrje sihtmärgi vastu. Sõjalaevad ei saanud kahjustusi. Hävitatud merelennukid lõhkusid aknad Lenina-2 hoonetes ja Moskva majas. Inimesed ei saanud vigastada. Meie sõjavägi tõrjus kindlalt ja rahulikult vaenlase droonide rünnaku Sevastopolile. Olukorda jälgitakse jätkuvalt. Kõik operatiivteenistused on valmisolekus. Usaldage ainult ametlikku teavet.
Ukraina liitis rünnaku juurde veel ka info-operatsiooni Sevastoopoli raadiojaamade kaudu, video
https://t.me/razvozhaev/2315
goga66
Liige
Postitusi: 637
Liitunud: 15 Mär, 2006 8:09
Asukoht: Põlvamaa
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas goga66 »

Kasutaja avatar
Gideonic
Liige
Postitusi: 4872
Liitunud: 14 Aug, 2008 14:19
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas Gideonic »

Ukrainlased on 122mm tootmise tööle pannud (ilmselt koostöös Poolaga):
https://twitter.com/bayraktar_1love/sta ... 8894783488
Turist 47
Liige
Postitusi: 4382
Liitunud: 08 Nov, 2014 18:30
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas Turist 47 »

NGolf kirjutas: 22 Mär, 2023 9:24 Ukraina ründas vist allveedroonidega Sevastoopoli lahel olevaid VF raketiristlejaid, kõvad plahvatused. Ka õhutõrje lasi mingeid õhumärke.
Sevastoopoli kohalik Gauleiter kiidab, et kõik ründedroonid hävitati ja laevad jäid terveks...
Crimean Wind - https://t.me/Crimeanwind/26264 / https://t.me/chp_sevastopol/13136
Esimene plahvatus toimus kella 4.30 .
Kell 4.46 Sevastopoli keskosas valjud plahvatused,
5:44 – uued plahvatused,
5:53 - õhutõrje töötab, eeldatakse, et UAV pihta.
6:00 — merelahes regulaarselt tulistatakse, plahvatused.
6:13 - õhutõrje töötab aktiivsest, "üle linna".
6:23 – Sevastopoli elanikud teatavad, et nad näevad lahe sissepääsu juures kummalisi tulesid, tõenäoliselt alla lastud mere UAV-d.
Sadama/lahe piirkonna osadel majadel purunesid lööklainete tõttu aknad.

Orkid teatavad, et tulistasid alla kolm UAV-d, kahjustusi netu. Muretsemiseks põhjust ei ole.
Meretransport ja reisijatevedu on oma töö peatanud, mingi infraga seotud "küsimus vajavat hooldust ja/või väikest remonti.."
Sevastopoli lahele pääsemise nö. füüsilised tõkked on kinni ( värav, aed ?- mis iganes seal on), side-internet suletud.
Xender
Liige
Postitusi: 1700
Liitunud: 16 Mär, 2005 23:15
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas Xender »

Mul üks tuttav - endine töö ja ülikoolikaaslane, kes endiselt tegev venemaa relvatööstuses väitis mulle eile õhtupoolikul, et uut relvastust peaaegu ei toodeta. Terve ressurss läheb praegu kasutuses olevate relvadele varuosade/kuluosade tootmisele, millega ka ei saada hakkama nõutavates kogustes.

Tegelase jutt on aastate jooksul üldiselt paika pidanud venemaa reaalsusega.
Poti soldat
Liige
Postitusi: 1731
Liitunud: 02 Dets, 2012 12:44
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas Poti soldat »

Rääkides vene tehnikast, Kaug-Idas pildile jäänud rong transportimas T-54/55 tanke:
The CIT team has obtained photographs of a train transporting military vehicles from Russia’s Far East. We identified the vehicles as Soviet-era T-54/55 series tanks: T-54s as well as tanks which may be either late T-54 or T-55 tanks were both on that train.
https://notes.citeam.org/t-54
NGolf
Liige
Postitusi: 3077
Liitunud: 16 Juul, 2013 11:48
Asukoht: Sakala
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas NGolf »

VF Kots vahendab VF komandöri nägemust Ukraina peatsest pealetungist. Kõik on valmis, et peatselt see algab, oodatakse. Loodetakse abiväge ülevaltpoolt.
AFU pealetung? Kindlasti tuleb, selles ei saa te kahelda," "rahustas" mind tuttav vene komandör oma keldrikorruse juhtimissalongi lävel.

- Lõppude lõpuks ei ole neil sisuliselt mingit mobilisatsioonipiirangut, nad saavad seda endale lubada. Nii et seal, kus me hävitame ühe kompanii, tekib kohe uus, - ütleb minu vestluskaaslane. - Neil on hea väljaõpe rinde tagalas, eesliinis on pidev rotatsioon, väga vähestel üksustel on vähem kui 90-protsendiline mehitatus. Isegi varustuse osas. Olgu see siis vana soomukauto ja BRDM, BMP-1 ja T-64, ja isegi pikapperid evakueerimiseks, aga see, mida staap vajab, on olemas. Seda seni, kuni lääne tehnika põhimassi pole tulnud. Milleks muide Ukraina moodustab kuni 3 uut löögikorpust (täpsemalt neist - edaspidi). Nii peaksid nad ka pealetungile minema.

Erinevalt eelmisest aastast, kui vaenlase pealetung Harkivi piirkonnas oli isegi mõnele väejuhile ilmutus, on täna kõik teadlikud Kiievi ohust. Ja kõige ohtlikumad suunad on juba selged.

Zaporižžja välksõda, Svatovi läbimurre, Mariupoli avantüür.

- Võimalik, et kuskil kiiluvad nad paar kilomeetrit sisse, - arvab üks minu tuttav ohvitser. - Loomulikult kannavad nad suuri kaotusi. Ja rinne, kui ründajatel saavad tankid ja laskemoona otsa, jäätub mõneks ajaks. Edasiseks tegevuseks ei jätku jõude. See on muidugi hea võimalus meie vastulöögiks kurnatud vaenlasele. Kui kiiresti moodustatakse mõned uued armeed, siis on meil kõik võimalused Ukraina ja lääne ebameeldivaks üllatamiseks veel sel aastal.
https://t.me/s/sashakots
NGolf
Liige
Postitusi: 3077
Liitunud: 16 Juul, 2013 11:48
Asukoht: Sakala
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas NGolf »

Grey Zone pilt VF vabatahtlikust koos laserkaugusmõõdiku ja Desert Tech SRS HTI .375 CheyTac püssiga Marinka kandis. Eks Wagner ostis neid omal ajal Süüria ja Aafrika jaoks vast?
https://t.me/grey_zone/17876

Moskalite relvakatsetus: jalaväevastased suundmiinid MON-50 drooniga vastase peakohale ja tinavihma:
https://t.me/milinfolive/98318

VF allikates hoiatatkse ka Ukrainlaste uue triki eest:
Ukrainlased on alustanud droonide mineerimist. Täna plahvatas ühes kontrollpunktis lõhkekeha, kui üritati aku lahtiühendamisel Mavik-3 quadkopterit lahti võtta.Olge ettevaatlik ja olge sellest teadlik.
BMP-3 iseloomustab VF luureüksuse juht:
BMP-3 läbivaatamine ühe Lõuna sõjaväeringkonna luureüksuse komandöri poolt:

"BMP-3 on parim sõiduk, mis meil on. Mitte ilmaasjata ei kutsu USA BMP-3 brigaade kergetankibrigaadiks.

Hea kiirus, suur tulejõud ja hea ruumikus 9-liikmeline meeskond saab hõlpsasti liikuda sõiduki sees koos seljakottide, täiendava lahingkomplekti ja toiduvaruga kolmeks päevaks. Mehaaniku väljaõpe võtab vaid 5 minutit, et sõidukit lihtsalt juhtida. Sageli esines juhtumeid, kus juhi vigastuse korral võttis tema koha üle kuulipildur või laskur ja sõiduk jätkas liikumist. Peaasi, et komandör ei oleks laisk ja võtaks aega meeskonna ettevalmistamiseks, 2-3 nädalat piisab.

Ideaalselt peab vastu tankimiinide plahvatustele, isiklikult kaks korda sõitnud üle TM ja üks kord kaugmiinist M-73. Pärast plahvatust oli kerge põrutus kuulipilduril, dessantmeeskond ja ülejäänud meeskond ei saanud vigastada. Peaasi, et mitte tabada kahte või enamat miini, sel juhul ei aita ükski tehnika. Mul on üks sõiduk, mis on kaks korda miinist üle sõitnud ja see toimib jätkuvalt hästi.

Hästi koolitatud ja ettenägeliku meeskonnaga saab see sõiduk AFU-le palju peavalu valmistada.

Puudustest võib märkida ZOPist tulistamise juhtsüsteemi puudumist, seni on see probleem lahendatud relva orienteerimisega kontuuripunktile, selle tõttu võtab sihtimine 5-10 minutit. Pärast seda tabatakse vaenlast täpsemalt kui kaudtulega. Ilmastikupunktide, elektroonilise kompassi ja satelliitnavigatsiooni paigaldamisega saaks brigaadile 100 ülitäpse mürsku.
Puudub ka komandöri panoraamvaade nagu T-90Mil, mille tõttu peab komandör pidevalt jälgima lahinguvälja oma istmeluugist ja ainult väga lähedalt peab ta kasutama komandöri vaatlusseadet.
Samamoodi ei ole lahendatud ka side küsimus, vaid seda viimistletakse otse sõjaväes.

Samuti on soovitav teha komandöri ja laskuri luugid veidi laiemaks, kuna komandör ja laskur ei saa kiiresti sõidukist väljuda, kui neil on seljas killuvest.
originaalis:
Отзыв о БМП-3 командира одного из разведрот ЮВО:

"Что касается БМП-3 это лучшая машина, которая есть у нас. Не зря США называют бригады на БМП- 3 бригадами легких танков.

Хорошая скорость, большая огневая мощь и хорошая вместимость штатное отделение из 9 человек спокойно перемещается внутри машины с рюкзаками, дополнительным БК и запасом продовольствия на три дня. Научить механика водителя чтобы он просто поехал достаточно 5 минут. Часто бывали случаи когда при ранении механика водителя его место занимал боец который сидел на курсовом пулемете и машина продолжала движение. Главное не лениться командирам и уделить время на подготовку экипажа 2-3 недели хватит за глаза.

Отлично держит танковые мины, лично дважды подрывался на ТМке и один раз на дистанционной мине М-73. После подрыва были легкие контузии у тех, кто сидел на курсовом пулемете со стороны подрыва, десант и остальной экипаж никак не пострадал. Главное не попасть на две и более мины, в таком случае не поможет ни какая техника. У меня есть машина которую дважды уже восстановили после подрыва на мине и она продолжает прекрасно функционировать.

При хорошо обученном и инициативном экипаже эта машина становится головной болью для ВСУ.

Из недостатков можно отметить отсутствие системы наведения для стрельбы из ЗОП, пока с этой проблемой справляются путем ориентирования орудия по контурной точке из-за этого необходимо 5-10 мин для наводки. После чего поражение противника становится точнее, чем у ствольной артиллерии. Если установить на машину метеостанцию, электронный компас и спутниковую навигацию в бригаде появится 100 высокоточных минометов.
Так же не хватает понорамного прицела у командира как на Т-90М из-за чего командиру приходится постоянно наблюдать за полем боя из люка своего места и только когда совсем близко прилетает пользоваться командирским прибором наблюдения.
Так же не решен вопрос со связью, но это уже дорабатывают непосредственно в войсках.

Ну и желательно сделать немного шире люки командира и наводчика, в виду того что командир с наводчиком не может быстро покинуть машину если они надели на себя противоосколочный жилет".
NGolf
Liige
Postitusi: 3077
Liitunud: 16 Juul, 2013 11:48
Asukoht: Sakala
Kontakt:

Re: Venemaal plahvatab ja põleb

Postitus Postitas NGolf »

Üks võimalik kanal, kuidas "Venemaal plahvatab ja põleb"...VF allikate kirjeldus sellest, kuidas töötab "Venemaa Vabaduse Leegion":
Alles üleeile tuli uudis, et Venemaa Föderatsiooni ülemkohus tunnistas Vene Vabadusleegioni terroristlikuks organisatsiooniks, kui täna on uudis, et Lipetskis pidasid korrakaitsjad kinni kohaliku elaniku, kes kavatses kohalikul sõjaväelennuväljal süüdata sõjatehnikat ja seejärel minna Ukrainasse vaenlase poolele võitlema.

Kinnipeetav oli Vsevolod Aleksejevitš Kulikov (sündinud 2004), kes on vaevalt täisealine. Alates sõjategevuse aktiveerimisest Ukrainas 2022. aastal toetas Kulikov aktiivselt Ukraina poolt ning 2022. aasta oktoobris otsustas ta osaleda sõjalistes operatsioonides ühe Ukraina-meelse miilitsarühma koosseisus Venemaa relvajõudude vastu. Valis ja saatis avalduse "Asovi", "Vene Vabatahtlike Korpuse" ja "Venemaa Vabadusleegioni".

Võin oletada, et "Azov" ei vastanud talle või vastas talle negatiivselt põhjendusega, et tal puudus võitluskogemus ja muud kaalukad põhjused, miks teda Ukraina Rahvuskaardi ridadesse värvata.

"Vene vabatahtlike korpus" on Ukraina luurepeavalitsuse struktuuriline allüksus ja omab ka Venemaa territooriumil sügavalt varjatud agendirakendusi, kuid ei värba vabatahtlikke otse (vaid sõjavangidest või "tuttavate kaudu").

Osaliselt seetõttu on olemas fiktiivne organisatsioon "Venemaa Vabaduse Leegion", mis pakub Ukraina riikliku luureteenistuse tegevusele katet, kuhu sageli saadetakse avaldusi/taotlusi nende poolt, kes ei ole kõige rohkem kursis olukorraga ja soovivad minna ja võidelda vaenlase heaks.

Ja siin on Kulikovile kauaoodatud vastus - Ukraina pool, keda "Leegion" esindab, kiitis taotluse heaks, kuid ei kiirustanud värvatut oma ridadesse vastu võtma ja tegi kandidaadile, nagu nad ütlesid, eripakkumise - sooritada tasu eest rida diversioone Venemaa territooriumil.

Tuleb märkida, et "Venemaa Vabaduse Leegionil" ei ole poolsõjaväelisi üksusi üldiste sõjaliste ja luure-sabotaažioperatsioonide jaoks. Selle olemasolu sisuks on:

- Venemaa kodanike vastupanupildi kujundamine Venemaa võimude vastu.

- Venemaa kodanike värbamine selle egiidi all, et nad osaleksid Venemaa territooriumil toimuvas õõnestustegevuses või sõjalises tegevuses Ukraina territooriumil.

- värbamine teise lipu all - nimelt, jätkates eelmist punkti, tasub lisada, et "LSR" on padi asjaomasele isikule, kes, kui ta on heaks kiidetud, suunatakse tegutsema vastavalt tema "oskustele ja eelistustele".

- "LSR" olemasolu välkkiirguse faktoriks, mis toimib nii, et Venemaa territooriumil toimuva sabotaaži korral ei pruugi Ukraina võtta otsest vastutust
- värbamise psühholoogiline tegur, mis seisneb selles, et paljud värvatavad teevad tõenäolisemalt koostööd teatud vene partisanide rühmaga kui välisriigi salateenistusega, nn "reeturifaktor", et vähendada värvatava psühholoogilist vastupanu ja enesehinnangut reetmise tegudele värvatava poolt
https://t.me/s/grey_zone
Värbamissõnumid ja arreteerimine https://t.me/shot_shot/49389
NGolf
Liige
Postitusi: 3077
Liitunud: 16 Juul, 2013 11:48
Asukoht: Sakala
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas NGolf »

VF kanalilt õpetussõnad mineerimise teemal: "Kui sa ise seda ei pannud, ära puutu"
Не ты ставил, не тебе снимать.

Здравствуйте, уважаемые читатели канала, сегодня мы поговорим про инженерную подготовку, а точнее про установку мин и СВУ. Поехали.

Растяжка с гранаты. Самый простой вариант установки СВУ. И все привыкли на то, что если обрезать леску то граната не взорвется. Это не так. Существует достаточно способов установки растяжек на не извлечение (в ютубе забейте) и вы поймёте, что лучше не трогать и обойти. В крайнем случае остаться возле растяжки и когда подходит очередной товарищ указывать где находится растяжка. Есть случаи, когда если обрезать леску, граната взорвется, если попытаться вставить чеку граната тоже взорвется. Так что если ставил грамотный боец не снимите вы растяжку.

Мина. Это вообще страшная вещь. И есть мины которые с завода идут неизвлекаемые. Это значит, что эти мины изначально делают необезвреживаемые. Самый яркий пример мины ПМН, ПОМЗ. Кому интересно, почитайте. Инфы хватает про эти мины. А ещё можно сделать обезвреживаемые мины необезвреживаемыми. Как? А всё просто. Под такую мину ложим мину разгрузочного действия и вуаля! При доставании мины взорвётся та, которая была под ней.

Кошка. Сдергивать кошкой можно, но иногда и это опасно. Почему? А всё просто. Минер, который устанавливает мины, тоже человек и знает, что при сдергивании кошкой люди будут прятаться в оврагах, низинах и за деревьями. Теперь вопрос уважаемые знатоки: каков шанс что после сдергивания кошкой мины, вас не взорвет другим СВУ?

Итог: напугал? То то же. В локальных конфликтах около 70% потерь было на минах. Вы думаете это до сих пор не актуально? Мины это относительно дешевый способ убить огромное количество людей.

Так что используйте девиз этой статьи и обходите опасные места.
Põldur
Liige
Postitusi: 288
Liitunud: 05 Veebr, 2021 10:54
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas Põldur »

Poti soldat kirjutas: 22 Mär, 2023 11:40 Rääkides vene tehnikast, Kaug-Idas pildile jäänud rong transportimas T-54/55 tanke:
The CIT team has obtained photographs of a train transporting military vehicles from Russia’s Far East. We identified the vehicles as Soviet-era T-54/55 series tanks: T-54s as well as tanks which may be either late T-54 or T-55 tanks were both on that train.
https://notes.citeam.org/t-54
https://twitter.com/VDV_Textbooks/statu ... 5009257472
Küllap lähevad uutele mobiliseeritute üksustele. Aga eks siis teab täpsemini, kui mõnd rindel näeme. Neid btr 50 pole vist veel ühtki kaotatud.
paalberg
Liige
Postitusi: 591
Liitunud: 17 Mai, 2019 13:27
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas paalberg »

NGolf kirjutas: 22 Mär, 2023 11:47 Grey Zone pilt VF vabatahtlikust koos laserkaugusmõõdiku ja Desert Tech SRS HTI .375 CheyTac püssiga Marinka kandis. Eks Wagner ostis neid omal ajal Süüria ja Aafrika jaoks vast?
https://t.me/grey_zone/17876
Juba juunis 2022 ringles netis taoline video...
https://twitter.com/RALee85/status/1532 ... 46144?s=20
Снайпер ВС РФ работает в окрестностях Авдеевки из трофейной снайперской винтовки Desert Tech SRS-A2 Covert американского производства.
Ehk VF snaiper Avdeejevkas ameerika päritolu Ukraina armee trofee püssiga Desert Tech SRS-A2 Covert.
Desert Tech püssid tunduvad Ukrainas päris populaarsed olema ja on seal nähtavasti päris mitme erineva struktuuri relvastuses.
Ukraina kaitseministeeriumi ja rahvuskaardi relvastusse ilmusid need püssid juba aastatel 2015, 2016 ja sealt edasi 2018 miskine Ukraina salateenistus, aastal 2020 juba korruptsioonivastase büroo relvastuses ja see konkreetne HTI on leidnud oma koha juba Ukraina kaitseministeeriumi relvastuses.
https://deserttech.com/contract-srs.php
Ma kaldun arvama, et suure tõenäosusega on need püssid saadud sõjasaagina siiski Ukraina poole käest.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36638
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas Kriku »

Ukraina pealetungist on nii palju juttu igal pool, et mulle hakkab tunduma, et see on sihilik sõjaudu.
Huviline78
Liige
Postitusi: 1295
Liitunud: 20 Mär, 2022 11:02
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas Huviline78 »

Kyianyn tänane ülevaade Bahkmutist subtiitritega. Lühidalt, hoiavad Bahkmuti nii kaua kui saavad ja mida kauem, seda parem.

https://twitter.com/wartranslated/statu ... 5990446081

Kaarti vaadates, siis parasiitide edusammud on Bahkmutis viimase 2-3 päeva sees olnud suhteliselt marginaalsed, veidi põhjast ja lõunast on edasi liigutud. Parasiitide käes on ca 2/3 ja ukrainlaste käes 1/3 Bahkmutist.

https://www.google.com/maps/d/viewer?mi ... 69655&z=14
https://twitter.com/GraphicW5/status/16 ... 8258515980
hjl85
Liige
Postitusi: 6402
Liitunud: 16 Mär, 2018 11:29
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas hjl85 »

Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 11 külalist