Vene-Ukraina sõda II osa

Kõik käimasolevast sõjast
Vasta
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Postitusi: 9130
Liitunud: 14 Aug, 2008 15:40
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas Kilo Tango »

See Prigožini "ennustus" Ukraina ründe suundadest ajas mind ikka kettasse. Huvitav, kas ta teadlikult ajab sihukest möga või ta päriselt mõtlebki nii? Viimasel juhul on see "usume iseenda propagandat" nakkus ikka võtnud Venemaal päris epideemilised mõõtmed.

On väga mitmeid variante, mis suunas Ukraina võib rünnata, aga:
1. Kohe kindlasti ei ründa nad Belgorodi
2. Kohe kindlasti ei ründa nad Bahmuti ümbruses (v.a. juhul, kui nad teavad midagi, mida meie ei tea - ehk siis Wagneril tagalat ei eksisteeri)

Seni on Ukraina taktika ikkagi olnud selline, et rünnatakse seal, kus venelast ei ole. See paneb neid vägesid liigutama ja ühest kohast teise sõitvad üksused ei sõdi.
davidsoniharald
Liige
Postitusi: 1018
Liitunud: 16 Veebr, 2010 22:57
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas davidsoniharald »

Prigožini ennustus on sisemaiseks tarbimiseks, et resursse juurde kaubelda.
Vanasti kui facebooki ei olnud veel, teati ainult oma pere sees, kes loll on.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36576
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas Kriku »

Roman Svitan:
Lääne väljaannetes korratakse, et Ukraina armeel oleks mõistlikum Bahmut maha jätta, sest linn on kolmest küljest sissepiiratud ja lahti on vaid üks maantee Tšassiv Jari suunas. Milline on praegu Bahmuti olukord?

Sisse venelased Bahmutit ei piira, sest see on sõjaliselt keeruline. Selle jaoks oleks neil vaja läbi minna kolmest eelnevalt ettevalmistatud kaitseliinist. Nii, et mingit sissepiiramist ei tule.

Bahmuti olukord on raske, sest kogu Vene armee võimsus on koondatud väikesesse rindelõiku Bahmuti juures. Kui Bahmutit poleks, siis Venemaa saaks seda ressurssi kasutada kusagil mujal 1500 kilomeetri pikkusel rindejoonel. Vaevalt, et sellest Ukraina armee kaotused väiksemad oleksid, lihtsalt need kaotused jaotuksid ühtlasemalt rinde peale, mitte ei tuleks enamuses vaid ühest rindelõigust. Meil on selles piirkonnas tugevad kaitsepositsioonid ja selle pärast on targem venelaste löök vastu võtta Bahmutis, mitte kuskil mujal. Rinne on selles sõjas tohutupikk ja hõlmab alasid, mis kaitsjat ei soosi.

Jah, kui vaadata neid kaotuseid, mis Bahmutis on, siis need arvud tunduvad suured. Kuid kui arvestada, et käimas on vastase võimas pealetungioperatsioon, siis sellised numbrid on selles olukorras standardsed. See näitaja ei näita tegelikult seda, et Ukraina armeel oleksid suured probleemid.

Kas see info peab paika, et Ukraina armee ise viib praegu Bahmuti sees ja ümbruses läbi vastupealetungi?

Põhiline on Bahmutis siiski kaitsetegevus. Need Ukraina vastupealetungid on praegu sellised, et kui vastane võimaluse annab, siis minnakse rünnakule ja võetakse linna sees kaks-kolm tänavat või linnast väljas kilomeeter-poolteist vastase käest tagasi.

Üldiselt on rinne Bahmuti juures stabiilne. Nagu ma rääkisin, on seal kolm tugevat kaitseliini, millest venelastel on praktiliselt võimatu läbi tungida, samas pole Ukraina armeel mõtet nendelt positsioonidelt lahkuda.

Mingil hetkel tekib Ukraina vägedel võimalus anda Bahmuti poolt Bilohorivka suunas, et ära lõigata Wagneri üksused Vene armee üksustest. Kuid seni hoitakse lihtsalt kaitset. Bahmuti ümbrus ei ole tegelikult see piirkond, kus oleks mõtet peale tungida, sealne maastik ning sealsed olud ei soosi pealetungijat.

Lääne väljaanded ja vene emigrantlik press kirjutavad, et Wagner tegutseb Bahmuti all erakordselt efektiivselt ning on efektiivsemad kui Vene armee. Kas olete sellise hinnanguga päri?

Wagner ei saa tegelikult olla efektiivsem kui kaitseministeeriumi alluvuses olevad väeosad. Wagner ei tooda laskemoona, ei remondi tehnikat, neil on väga raske taastada oma jõudu pärast raskeid kaotusi, neil ei ole väljaõppesüsteemi suure hulga võitlejate „nullist“ ette valmistamiseks jne. Ainus, mida Wagner suudab, on üritada Vene armeest suure raha eest kaadrisõjaväelasi endale üle meelitada ning nõuda, et Vene kaadriväeosad annaksid neile üle rohkem tehnikat ja laskemoona. Wagnerit varustatakse ju erinevate kaadriväeosade arvelt, muidugi see vene sõjaväelastele ei meeldi.

Wagner saavutab edu ainult, siis kui neile antakse teiste üksuste arvelt rohkem laskemoona ja tuletoetust kui on tavalistel Vene üksustel. Kui neil on kasutada samad ressursid, mis tavalistel üksustel, siis pole neil tegelikult mitte mingit edu. Reaalsuses on Wagneri ründerühmad lihtsalt vangidest koosnevad banded, mida on pandud juhtima Wagneri võitlejad, kel on sõjaline kogemus.

Jah, Wagner on Venemaa poliitilisele juhtkonnale mugav, kuid tegelikult on see ressursside raiskamine, sest kui selline tuletoetus ja laskemoonaga varustamine laskemoonaga oleks suvalisel Vene kaadriväeosal, siis vene kaadriväelased teeksid rindel palju rohkem ära kui Wagneri banded. Kui niimoodi toetataks ükskõik millist õhudessantväeosa, näiteks Pihkva 76. õhudessantdiviisi, siis ma arvan, et lahing ei käiks mitte Bahmuti, vaid juba Slovianski pärast (Sloviansk on Bahmutist 45 km läänes asuv Donbassis suurt strateegilist tähtsust omav linn - toim.).
https://forte.delfi.ee/artikkel/1201622 ... e-saladuse
gooligan
Liige
Postitusi: 1258
Liitunud: 23 Veebr, 2012 14:25
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas gooligan »

Gideonic kirjutas: 14 Mär, 2023 9:19 Ei ole ilmselt kõige õigem teema (aga ei ole seda ka enam Trumpi oma), igatahes USA poliitikas puhuvad 2025. aasta jaanuariks üsna murettekitavad tuuled:

Vabariiklaste presidendi-kandidaadi osas juhivad selgelt kas De Santis või siis Trump (80% kõigist küsitleltutest toetab ühte või teist).

Ron DeSantis leiab et Ukraina sõda on "piiritüli" Venemaa ja Ukraina vahel, kuhu USA ei peaks ennast segama:
https://www.nytimes.com/2023/03/13/us/p ... ticleShare

Tuleb ära märkida et teistest kandidaatidest enamik on tugevad Ukraina toetajad: (Mike Pence, Nikki Haley, Chris Christie, Tim Scott) aga nende osatähtsus tundub täiesti marginaalne.

Ehk siis Putin peab ainult kuidagi hambad ristis 2024. aasta keskpaigani vastu pidama (mil sõja kasvav ebapopulaarsus hakkab ka Bideni valikuid mõjutama Demokraatide valimiskampaania ajal), et siis 2025. a. Trumpi poolt väljapakutu rahulahendust peale suruda. See teatavasti tähendas Ukraina abi päevapealt kinnikeeramist, et survestada neid läbirääkimistele "rahu" nimel Venemaaga.

See aeg on õnneks veel kaugel, ja palju saab vahepeal muutuda, paraku aga mida aeg edasi, seda tõenäolisem tundubki et see sõda ikkagi kestab nii kaua.
Sai De-Santis oma Ukraina-teemalise vallatusega kõvasti rappida nii demokraatide kui ka vabariiklaste endi seas.
Tänaseks on De Santis omad järeldused teinud ning Ukraina-teemalisi seisukohti kõvasti revideerinud -
Taking a tougher tone from his statement last week appearing to dismiss the year-long war as a “territorial dispute,” DeSantis now says Russia was WRONG to invade Ukraine and was WRONG to invade and take over Crimea in 2014, and won’t win the war.

And he’s made his strongest attack yet on Russia’s dictator, calling him a loser who is “basically a gas station with a bunch of nuclear weapons.”
https://nypost.com/2023/03/22/desantis- ... -invasion/

Putinil ei ole USA presidendivalimistest suurt pööret oodata. Ja paradoksaalsel kombel, mida rohkem Hiina ja Iraan end Venemaaga sisse mässivad, seda keerulisem on ükskõik millisel vabariiklasel või demokraadil lasta Ukraina-teemal omasoodu kulgeda. Iraan ja eriti Hiina on USA strateegilised vastased, kellel ei saa lasta Euroopas karistamatult hullata.
JimLaheyUnlimited
Liige
Postitusi: 76
Liitunud: 28 Juun, 2022 10:01
Kontakt:

Re: Venemaal plahvatab ja põleb

Postitus Postitas JimLaheyUnlimited »

https://twitter.com/Tendar/status/1639157745218727937
In Aramil, 28 km from Yekaterinburg (Sverdlovsk region), the building of the research and production complex is on fire.

The plant actively worked in the defense sector of the Russian Federation!
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36576
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas Kriku »

Iraan ei ole USA strateegiline vastane. Iraan on ilmselgelt järgmisse liigasse kuuluv kohalik jõud. Lähis-Idas üks peamistest kabetajatest, aga globaalselt mitte mingit pidi suurriik.

Palun nüüd teema juurde tagasi.
kaugeltuuriv
Liige
Postitusi: 7206
Liitunud: 13 Sept, 2011 17:35
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Panen siia kriminaalist sõjakurjategija Girkin-Strelkini kaebamise olukorrast Läänerindel.
Mingis osas on see muidugi lihtsalt mula ja endale tähelepanu esile tõstmine aga küllaltki julgelt kirub Putlerit.
Panen siia juurde jutupunktid temalt:
1.Õige aeg oleks olnud Ukraina vallutada 2014-2015,siis aga meie president otsustas meie partnerite survel(mõeldud on vist Merkeli mutti ja tollast sotsist presidenti Prantsusmaal,kes oli nii mannetu,et mul ei ole isegi enam nime meeles) võtta pausi,mis aitas Ukrainal mõõnast üle saada.
2.Seda sõnavara,mida ta kasutab Gerassimovi kohta,ei hakka ma üle kirjutama aga midagi head tal pole tema kohta ka õelda.
Nii,et Gerassimov nimi oleks .............. Gerassimov(punktirida tähendab ühte roppu Vene omadussõna) ei suutnud ühtegi korralikku pealetungikava välja mõelda,kõik mida ta suutis on alustada sõda paraadiliku sõjapidamisviisiga,mis on toonud kaasa tohutud kaotused,mida kaitseministeerium oskab osavalt varjata.
3.Kaotuste kohta.Mehe väitel saab igapäevaselt surma vähemalt tuhatkond meest,ainuüksi Avdeejevka vallutamise katsed olevat läinud maksma Afganistani sõjale vastava kaotuste hulga.Teatavasti sai Afgaanis surma umbes 20000 sõjaväelast ametlike andmete põhjal.
4.Meeletu tehnika kaotus Harkovi operatsioonil.Sõjakurjategija väitel said ukrainlased sõjasaagiks 450 rasketehnika ühikut,mis sisaldab tanke,liikursuurtükke,haubitsaid,BTR ja BMP-sid.Vuhledari(tema kasutab venepärast Ugledari) all olevat puruks pekstud ja täielikult lahinguvõimetuks tehtud kahe Venemaa brigaadi jagu mehi ja tehnikat,aga Vene armee pidavat sama taktikat kasutades saatma samamoodi edasi mehi surma ja tehnikat lõhkuma.
5.Kuidas varjatakse kaotusi ja nihverdatakse rahade maksmisest eemale.Skeem pidi nägema välja järgmiselt.Tagavarapolgust saadetakse mees rindeväeossa komandeeringusse,noh näiteks jutuna autojuhiks või kaevikukaevajaks.Tegelikkuses aga antakse padrunid ja vperiod,nagu õeldakse.Loomulikult on nendeks mobikud ja kuna väljaõppelaagrite filmid on paljas pokasuhha ja tegelikult ei õpetata midagi,siis sellise mobiku eluiga on tavaliselt lühike.
Mis edasi järgneb on huvitav.Nimelt komandeering teise väeosasse ei ole kaetud palga ja rahadega surma korral,kui isik kuulutatakse kadunuks.Noh umbes sedasi,eksis teel komandeeringu kohta ära ja kadus.(see on minu arvamus).
Kriminaal täpsustas,et ega rahad selle pärast ei liigu,kadunuke lihtsalt zombistatakse ja rahake liigub vastavate ohvede taskutesse,kes kuskil kõrgemal finantse liigutab.Nii kena on vaadata,kuidas üks kriminaal teisi kriminaale kirub,ise aru endale andmata,et on täpselt samasugune siga
6.Tehnika olukord rindel ja kulumisaste.Kõige suuremad probleemid pidid olema tankide ja suurtükiväega.Näiteks tõi ta Pion süsteemi,mille taustal olevat ta konkurent Kokake Prigozin poosetanud.Tema sõnul on nood juba viimase piiri peal ja selle tõttu kasutatakse üha harvemini.Tehas,mis neid tootis on ammu suletud,seadmed vanarauas ning platsid varemes ning mis peamine,ei ole enam neid,kes seda know howd remontimiseks teaks.Sama on ka muu raskema tehnikaga.Tankidel on raskusi,kuna mootorid ütlevad üles,torud hakkavad viimase faasini kuluma,halb on sidetehnika masinate peal.
Kuulates seda,saab sellega üha selgemaks,miks tuuakse T-54/55 välja või need Stalini ajal projekteeritud T-50 kirstusid meenutavad roomiktransportöörid.
7.Moon:Kurjategija väitel jagu seda senise tempoga küttes,kuni suveni,siis on kõõga.Mees toetub oma arvamusel anonüümsele kaitsetööstuse allikale.Ei ole ladudes vajalikke materjale,puudus on isegi lõhkeainetest,mis mürsku panna.
Mees soovib näha Hiina poolt lend-lease laadset abi,nagu Lääs annab Ukrainale.
Jne.jne.
8.Huvitav on tema arvamus Lääne tehnikast.Ta ütleb otse välja,et venelastel pole midagi vastu panna HIMIRs-itele,Lääne droonidele,kaasaegsele moonale,luure ja sidevahenditele ja meeste varustusele.Kui tõlkesse panna siis oleks vist nii:meil ei ole sarnast tehnikat ja moona ning meil ei ole seda ka tulemas,kuna meie tööstuses ei ole vastavat inseneridekaadrit ja oskusi.
https://www.youtube.com/watch?v=c7gZO91h3Ys
Pärtel
Liige
Postitusi: 493
Liitunud: 16 Sept, 2005 11:50
Asukoht: Lõuna - Eesti
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas Pärtel »

kaugeltuuriv kirjutas: 24 Mär, 2023 11:02
1.Õige aeg oleks olnud Ukraina vallutada 2014-2015,siis aga meie president otsustas meie partnerite survel(mõeldud on vist Merkeli mutti ja tollast sotsist presidenti Prantsusmaal,kes oli nii mannetu,et mul ei ole isegi enam nime meeles) võtta pausi,mis aitas Ukrainal mõõnast üle saada.
Hollande.
vaari
Liige
Postitusi: 71
Liitunud: 02 Juul, 2022 9:42
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas vaari »

Lihtsalt tähelepanek...
Tiblapatriootilisel kanalil GREY ZONE avaldati tsitaat Medvedjevilt:
"VF-le on teada, et UA kavandab pealetungioperatsioone. Meie peastaap plaanib vastata omapoolsete vastusammudega."
https://t.me/grey_zone/17899
Olgu - Medvedjev on nendegi jaoks selline äbarik, kelle suunas vaid laisk jätab sülitamata.
Sellest hoolimata on tähelepanuväärne torm, mis kommentaarides lahti läks veel enne UA-bottide saabumist!
Paari tunniga laekus sinna 800+ kirjet.
Neist ehk 5%, mitte rohkem, olid sellised, mis mingilgi moel kujutasid ette omade relvade võitu.
Ülejäänud lihtsalt hädaldasid ja mõnitasid, olles kindlad peatselt saabuvas ebaedus.
Neil tüüpidel, nagu Girkini omadelgi, puudub igasugune võidutahe, võiduusk ja võidulootus.
Ukrainlased isekesksi kah pidevalt kisklevad - kes tümitab sisseharjunud käeliigutustega Arestovitšit, kes Zelenskit, kes Jermakki, kes Porošenkot jne, jne, jne.
Kuid taolisi meeleolusid, nagu GREY ZONES praegu, pole sealses leeris kunagi näha olnud!
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40172
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Kilo Tango kirjutas: 23 Mär, 2023 23:24 Seni on Ukraina taktika ikkagi olnud selline, et rünnatakse seal, kus venelast ei ole. See paneb neid vägesid liigutama ja ühest kohast teise sõitvad üksused ei sõdi.
Logistilise tagamise teooria ütleb, et ründa vastast seal, kus ta ei suuda end varustada. Praegu VF käes olevatest UKR aladest vastab selle kriteeriumile vaid üksainus (õigemini selle varustuse nullimiseks on vajalik rivist välja lüüa üksainus sild).

Sama loogika ütleb, et selleks ei saa olla Ida-Ukraina, sest sellel on pikk ühine piir Venemaaga ja hea transpordiühendus, venelastele ei valmista erilisi raskusi sinna ressursse juurde saata.
Viimati muutis Kapten Trumm, 24 Mär, 2023 14:49, muudetud 1 kord kokku.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40172
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas Kapten Trumm »

8.Huvitav on tema arvamus Lääne tehnikast.Ta ütleb otse välja,et venelastel pole midagi vastu panna HIMIRs-itele,Lääne droonidele,kaasaegsele moonale,luure ja sidevahenditele ja meeste varustusele.Kui tõlkesse panna siis oleks vist nii:meil ei ole sarnast tehnikat ja moona ning meil ei ole seda ka tulemas,kuna meie tööstuses ei ole vastavat inseneridekaadrit ja oskusi.
Girkin ajab tüüpset vene juttu - kõik sõltub imelisest tehnikat. Et vot kui saaks, siis teeks.
Tegelikult on UKR saavutanud edu ka täiesti nõukaegsete relvasüsteemidega, lihtsalt kasutajate kvaliteedi/motivatsiooni abiga.
Võtame kasvõi selle kirbusita suuruse lennuväe (võrreldes venelastega) või need nõuka aegsed õhutõrjesüsteemid.

Ka need HIMARSid oleks ammuilma kaotatud kui neid kasutataks nii nagu venelased harrastavad. Läbimõtlemata, paindumata, koordineerimata tegevusega.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
kaugeltuuriv
Liige
Postitusi: 7206
Liitunud: 13 Sept, 2011 17:35
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Eile või üleeile oli seal Krimmis palju pauke,tuleb välja,et saadi ikka väga hästi pihta.Ma usun,et see raudtejaam oli üks asjadest,mis esimese kolme sihtmärgi osas võis olla,teiseks lasti midagi korralikku sadama akvatooriumis.Videotel on näha korralikku tulekera kerkimas.Pakun,et mingi kütusega seotud asukoht.Kui see on nii,siis võib see oluliselt vähendada laevade aktiivsust ja muidugi kirsiks tordil oli see lennuvälja tabamine,kus asus nende Kinzalide hoiukoht.Kui nüüd ukrainlased jätkavad sama sagedusega,siis asi hakkab meenutama 2022 aasta augustit,millele järgnes pealetung.
Nii,et ootame huviga uusi lakse moonaladudele,lennuväljadele ja raudteesõlmedele.
hjl85
Liige
Postitusi: 6383
Liitunud: 16 Mär, 2018 11:29
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas hjl85 »

30 orki ründamas Ukrainlaste kaevikut. UA kaudtuli on ikka kuradima täpne. UA positsioonidest 50+ m kaugusel orkid saavad valusalt pihta. 9 min video
https://twitter.com/Jano14Toga/status/1 ... 72581?s=20
Turist 47
Liige
Postitusi: 4366
Liitunud: 08 Nov, 2014 18:30
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas Turist 47 »

SEPKA.
Umbes tund ja + aega tagasi hakkasid Sevastopoli lahel toimuma plahvatused.
Kesklinnas ja/või lahel olevat "olulised asjad" blokeeritud.
Vene, veel, ei kommenteeri.

Lisa.
Obozrevatel kribab, et toimus võimas plahvatus https://war.obozrevatel.com/ukr/v-okupo ... -omega.htm
Teine loba on, et plahvatusi on hulgim ja vene "liigutavat" laevu, tehnikat. Vene hävitajad on linna kohal.
Klassika - side on jälle häiritud.

L.II
Vene.
" Ukraina sõjaväelased on Idas, Luganski oblastis muutunud oluliselt aktiivsemaks ja manööverdusvõimelisemaks.
Soodsad ilmastiku tingimused on võimaldanud kasutada relvi ja varustust, mida varem ei saanud kasutada.
Ukraina on hakanud lennundust sagedamini kasutama (- Kupjani suunal olevat vene öhutõrje seirepunktid "pidevalt" häires.)
Ülelende ja lähenemisi viivad läbi Su-24, Su-27, MiG-29.
Vähemad teed kannavad tehnikat. Ukraina kasutab neid aktiivselt, käigus on ka nö. "kitsede rajad".

UA.
Kupjanski ja Lõmanski ruumis toimus 2 kiiret/suurt lahingukokkupõrget. Hävitati 164 okupanti, 119 sai vigastada.
Kreminnaja ?
Viimati muutis Turist 47, 24 Mär, 2023 19:06, muudetud 2 korda kokku.
Jaanus2
Liige
Postitusi: 3834
Liitunud: 31 Mai, 2007 13:17
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas Jaanus2 »

Kapten Trumm kirjutas: 24 Mär, 2023 14:43
Logistilise tagamise teooria ütleb, et ründa vastast seal, kus ta ei suuda end varustada. Praegu VF käes olevatest UKR aladest vastab selle kriteeriumile vaid üksainus (õigemini selle varustuse nullimiseks on vajalik rivist välja lüüa üksainus sild).

Sama loogika ütleb, et selleks ei saa olla Ida-Ukraina, sest sellel on pikk ühine piir Venemaaga ja hea transpordiühendus, venelastele ei valmista erilisi raskusi sinna ressursse juurde saata.
[/quote]

Nõus sellega, üksainus pealetungi siht ainult ongi - Krimm. Lisaks võtaks selle kaotus Donbassi hoidmise motivatsiooni ka vattidel kohe vähemaks, kuigi see on neil logistiliselt ülimugav. Donbass on urruauk ja Krimm on kroonijuveel venelaste arvates ka.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: ri_mees ja 9 külalist