Kübersõda ja häkkimine

Sõjaväelised erialad. Elutsükkel väljaõppest kuni reservist kustutamiseni. Nii nippidest kui ka relvadest/vahenditest.
Vasta
Ghostship
Liige
Postitusi: 365
Liitunud: 02 Jaan, 2020 1:13
Asukoht: Kraken
Kontakt:

Re: Kübersõda ja häkkimine

Postitus Postitas Ghostship »

Jajah. Sest inglased oleks kindlasti The Timesis kohe kuulutanud: HAHA Hans! Oleme nüüd Enigmas sees, alles kaputt! :lol:
NGolf
Liige
Postitusi: 3035
Liitunud: 16 Juul, 2013 11:48
Asukoht: Sakala
Kontakt:

Re: Kübersõda ja häkkimine

Postitus Postitas NGolf »

Midagi olevat ikka olnud,
Butusov valetab samuti, kuid vähemalt ta ütleb, et sissemurdmine oli, kuid see väidetavalt kõrvaldati. Kaitseministeerium väidab, et mingit häkkimist ei toimunud, et kõik on super-duper turvaline ja see kõik on vaenlase võltsimine ja vihjamine.
https://t.me/JokerDPR/222

Butusovi jutust siis artikkel:
1. novembril avaldasid Venemaa eriteenistuste kontrolli all olevad kanalid sotsiaalvõrgustikes ja vaenlase meedias teavet väidetava häkkimise kohta Ukraina turvalisse sõjalise otsustustoe ja olukorrateadlikkuse süsteemi Delta, mis on üks maailma parimatest süsteemidest seda tüüpi ülesannete täitmiseks. Sõjakorrespondent Juri Butusov ütles Facebookis, et häkkimist ei ole toimunud, kuid augustis oli kaks juhtumit, kus okupantide häkkerid tungisid kaitseväe telefonidesse ja arvutitesse.

Nagu ajakirjanik ütles, näitab see lugu "Ukraina märkimisväärset infotehnoloogilist eelist Venemaa relvajõudude ees ning sõja ajal sõjaväelaste ja tsiviilametnike infoturbe tähtsust".

Venelased üritavad pidevalt süsteemi pääseda ja augustis "õnnestus neil kahel juhul", kirjutab Butusov, ja seda primitiivsel viisil - e-posti ja sotsiaalvõrgustike kaudu toimuva andmepüügi kaudu.

TAUST. Delta struktureerib kogu teavet vaenlase kohta sõjategevuse teatris. Annab lahinguväljast reaalajas ruumilise ülevaate, integreerides erinevatest anduritest ja allikatest pärineva vaenlase teabe, sealhulgas luureandmed digitaalsel kaardil. Kaardistada saab ka oma/liidetud jõudude andmete kihte. Igal süsteemi kasutajal on oma piiratud juurdepääsutase ja konkreetne andmekiht, mida ta näeb; ainult ülemine tasand näeb kogu pilti. Operatiivne taktikaline ACS loodi kaitseministeeriumi kaitsetehnoloogia uuendus- ja arenduskeskuses vastavalt NATO standarditele, kusjuures selle algupära on pärit õhutõrjeüksusest. Suure sõja ajal on süsteemi juba üle 40 versiooni/uuenduse välja antud.

Teisisõnu, kasutaja klõpsab e-kirjast või messengerist mõnele lingile, millele klõpsates "istutab" vaenlane arvutisse/tahvlile/nutitelefonile viirusprogrammi, mis lekib ründajale kasutaja paroolid.

"Deltaga on seotud palju kasutajaid, kõik nad on täiskasvanud, kellel on auastmed ja ametikohad, kuid nende hulgas oli kaks, kes avasid viirusprogrammi ja istutasid oma vidinale vene viiruse," ütles sõjaväekorrespondent.

Üks kasutaja on pärit Krõvõi Rihi piirkonna üksusest, teine Harkivi piirkonnast. Nad on avastatud ja vastuluure teeb nendega koostööd.

Olles saanud paroolid, logisid venelased programmi sisse. Butusovi sõnul ei toimunud häkkimist, "sest vaenlane sai paroolid kätte ja Delta kaitsed viitavad sellisele ohule": venelased said näha vaid väikest osa oma vägede kohta käivast teabest, mis oli ettevaatamatutele kasutajatele kättesaadav.

Venelased nägid süsteemi ühte osa, mis kajastas Vene vägede asukohta Lõuna-Ukrainas - ja 13 minuti pärast blokeeriti pahatahtlik juurdepääs.

"Vastane sai aru, mis on Delta, kuid saadud andmed on juba kaotanud asjakohasuse. Delta säilitab maksimaalse turvalisuse ja selle tõestuseks olid AFU edukad ründeoperatsioonid septembris-oktoobris, mille käigus kasutati seda võimalikult laialdaselt ja infolekkeid ei toimunud," kirjutab Butusov.

Ta rõhutab, et süsteem "on üks maailma parimaid, kuna Ukraina parimad programmeerijad uuendavad seda parima kaasaegse tehnoloogia abil" ja selle kaitse "on muutunud veelgi tugevamaks".

Kuna Venemaa hilisemad katsed leida uusi võimalusi Deltasse tungimiseks ebaõnnestusid, otsustasid vaenlase luureteenistused käivitada inforünnaku programmi diskrediteerimiseks, usub Butusov; eriti kuna Deltat esitleti NATO-le 26. oktoobril Tide Spirit eriüritusel, kus see sai ekspertidelt, kes kiitsid süsteemi ainulaadsust, turvalisust ja tõhusust, kõrgeimat kiitust.

"Nii et venelased algatavad sellise rünnaku, et diskrediteerida meie edukat tehnoloogiat, püüdes piirata kasutajate usaldust ja rõhutada, et primitiivsed vene paberkaardid, mida venelased kasutavad vägede kontrollimiseks, on väidetavalt andmekaitsega seotud mure," lõpetas sõjaline korrespondent.
https://news.liga.net/politics/news/rf- ... samom-dele
Ghostship
Liige
Postitusi: 365
Liitunud: 02 Jaan, 2020 1:13
Asukoht: Kraken
Kontakt:

Re: Kübersõda ja häkkimine

Postitus Postitas Ghostship »

Ehk siis venelastel võis mingi hetk olla ajutiselt ligipääs süsteemi kõige madalamale tasemele, aga infoop on sellises kastmes, et panime HIMARSid oma üksusi tulistama. Bleff, nagu üks suur juht ja õpetaja armastab rääkida.
NGolf
Liige
Postitusi: 3035
Liitunud: 16 Juul, 2013 11:48
Asukoht: Sakala
Kontakt:

Re: Kübersõda ja häkkimine

Postitus Postitas NGolf »

Delta ja Nõgese süsteemide sissemurdmise kohta avaldab see Jokker järjest uusi videoid ja pilte...Natuke hullem asi ikka kui 13 minutit ligipääsu kunagi augustis...
Me jätkame enesekindlate ukrainlaste alandamist DELTA vägede haldamise programmiga, mida, nagu Jurotška Butusov õigesti märkis, NATO eksperdid oma 26. oktoobri üritusel väga kiitsid. Eriti NATO eksperdid kiitsid selle usaldusväärsust ja turvalisust, aha. Tundub, et NATO-l on samad spetsialistid kui Ukraina tsirkusel.

Jurotška räägib mõnikord tõtt ja ta märkis õigesti, et minu häkkerid häkkisid augustis DELTAd. Teinekord valetab ta jultunult. Näiteks, et kasutati andmepüügi ja, nagu Jura kirjutas: "kaks täiskasvanud isikut, kellel on tiitlid ja ametikohad", avasid lihtsalt viirusprogrammi. Jura valetab ka, et juurdepääs anti ainult 13 minutiks ja ainult endise Ukraina lõunaosas. Ma lihtsalt näitasin lõunamaad, sest teie hoopleja, kes alandas "rumalaid venelasi, kes on sellisest tehnoloogiast kaugel", näitas ka lõunamaad. Ma arvasin, et sa mõistad. Aga sa oled liiga loll.

Nüüd, Jurotška, ma tahan sulle pettumust valmistada. Me külastasime neid täiskasvanuid DELTA kaudu, mitte vastupidi. Me külastasime ja jätsime kingitusi ka teistele "täiskasvanutele", kes kasutavad DELTA kasutajanimesid nagu VadimFox, Santiago, Boris, Metodist, Balamut, Odessa, ofelia20 ja mõned teised. Kõigile neile lühidalt.

Muide, Ameerika võõrustajad oleksid pidanud end ise uurima, sest me külastame neid sageli ka Ukraina ressursside kaudu. Muide, meenutage NATOga ühiseid õppusi "Sea Breeze - 2021" ja minu poolt avaldatud kõikide osalejate nimekirju, sealhulgas NATO poolel. Seejärel häkkisid minu häkkerid paljud Ukraina julgeolekujõudude veebisaidid ning pilv, kus olid kõikide osalejate nimekirjad ja dokumendid, oli seotud Ukraina mereväe veebisaidiga. See osutus lihtsamaks, kui me eeldasime.

Igatahes, siin on veel üks video DELTAst. See on lühike 16 minutit ja see vaatab Harkivi ja jooksis läbi Donetski. Ei, noh, kui Jura tunnistab Harkovi ja Donetski legitiimseks ajalooliseks osaks Vene maadest, siis jah, nad on ka lõuna... Moskvast lõuna poole kindlasti.
Mul on ainult üks küsimus. Kas Ukraina kaitseministeerium eitab taas DELTA häkkimist?
11:10
3. november
https://t.me/JokerDPR/226


Jätkates minu laimamist ja ukrainlaste ja naiivsete NATO kindralite alandamist. Programm "Kropiva-Nõges" on ühtne süsteem AFU suurtükiväe kontrollimiseks.
"Kropiva integreerib luure-, juhtimis- ja tulistamisvahendid ühtsesse infovõrku. Tegelikult saavad Ukraina sõdurid taotleda suurtükituld tavalisest tahvelarvutist.
Niisiis, minu häkkerid läksid serverite juurde, kuid erinevalt DELTAst kasutatakse Nettle'i servereid ainult kaartide uuendamiseks, rakendus ise elab iseseisvalt, autonoomselt igas üksikus seadmes/tahvelarvutis.
DELTA on lahedam kui Nettle, kuid Nettle on arukamalt disainitud. Kõige tähtsam on see, et NATO eksperdid kiitsid DELTAt.

Isegi kindral Zaluzhny, AFU ülemjuhataja, on kinnitanud, et minu häkkerid häkkisid DELTAd. Peamine on nüüd see, et Ukraina kaitseministeerium tunnistab vigu, tunnistab, et nad petsid USA partnereid, ja hakkab seda parandama. Muide, kui keegi on huvitatud, Zaluzhniy sisselogimise DELTA: zaluzhniyvaleriyboyevaya
https://t.me/s/JokerDPR
NGolf
Liige
Postitusi: 3035
Liitunud: 16 Juul, 2013 11:48
Asukoht: Sakala
Kontakt:

Re: Kübersõda ja häkkimine

Postitus Postitas NGolf »

Jokker kangutab järgmiseks Ukraina vägede ülemjuhataja sotsiaalmeediakontodel. Siin videos ja piltidel siis väidetavad flirtimised jne:
See video ei paku huvi mitte ainult vene luurele ja Solnceki andmebaasile, vaid ka Ukraina sõduritele, kelle õigusi ma kaitsen. Samal ajal kui nad surevad iga päev sadade kaupa, vestleb nende ülemjuhataja kogu päeva kenasti erinevate sõjaväeüksuste noorte tibudega, jagades neile lahedaid ametiautosid ja ametikohti. Loomulikult on uhiuus Mitsubishi L-200 rohkem vaja ilusale brünett lennundusärimeesile kui sõduritele eesliinil. Nad ei ole nii ilusad ja õrnad. Nendes kirjavahetustes on palju huvitavat. Ja selles videoülevaates ei ole mingit dialoogi perekonnaga, vaid kõik on seotud tööprobleemidega. Lihtsalt nüüd teavad need tibid üksteise olemasolust, aga see pole mingi suur asi, vaid vastupidi, see on isegi reklaam, omamoodi. Ja jah, fotod ei näita kõiki lemmikuid.

Igatahes on ta ilus mees. Ta elab elu täiel rinnal, teda ootab igas linnas noor sõdur, Ameerika ajakirjad panevad ta kaante vahele, mõne natsitrolli surm ei häiri teda üldse. Ja tal on maitse. See näeb isegi välja nagu plaan - mida rohkem noori Ukraina poisse sureb, seda rohkem noori ukrainlasi saab Zaluzhny. Bravo!
https://t.me/JokerDPR/235

Ja väidab avaldanud olevat ka Zaluznõi isikliku numbri, kuhu nüüd sõnumeid saadetakse kuhjaga.
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19207
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Kübersõda ja häkkimine

Postitus Postitas ruger »

SEPKA-SEPKA-SEPKA

Väga suure tõenäosusega põhjustas USA-s ja Kanadas toimunud lennuliikluse katkestuse, kus lennujuhtide pooolt kasutatavad NOTAM süsteemid ei töötanud, häkkimine.

USA-s võeti maha kõik 4000 reisi ja tsiviillendu.
Kanada lubas mingil hetkel ilma lennujuhtideta lennukitel lennata.

2 suure süsteemi maha kukkumine üheaegselt ei ole juhus.
USA föderaalne lennundusadministratsioon (FAA) peatas täna kogu riigis kõigi siselendude väljumised, sest üles ütles pilootidele lennueelseid ohutusteateid andev süsteem.

FAA teatas, et andis lennufirmadele korralduse hoida lennukeid maa peal kuni vähemalt kella üheksani idaranniku aja järgi, kuni püütakse süsteemi NOTAMS (Notice to Air Missions) taas tööle saada, vahendab CNN.
https://reisijuht.delfi.ee/artikkel/120 ... -valjumine

NAV CANADA, Canada’s air traffic control service provider, reported at 5:38 PM GMT that the NOTAM (Notice to Air Missions) entry system is down. The outage does not affect the consultation of those NOTAMs that were previously published, but it does affect the uploading of new notices. In any case, the agency indicated that they are not experiencing flight delays related to this downtime.

“We are assessing the impacts to our operations and will provide updates as soon as they become available,” NAV CANADA said in a statement.
https://airlinegeeks.com/2023/01/11/not ... nd-canada/
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19207
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Kübersõda ja häkkimine

Postitus Postitas ruger »

Orkide Yandexi keskkonna serverite sisu on torrentisse lekkinud.
Anyone needs #yandex source codes?
There they are.
cc @AnonOpsSE
Pilt
https://twitter.com/JanR210/status/1618563177977106432
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19207
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Kübersõda ja häkkimine

Postitus Postitas ruger »

Soome suurima meditsiinisüsteemi tuge pakkuva firma internetiteenused on maas. Arvatakse orkistanist tulnud küberrünnakut.
Largest Finnish healthcare providers webservices are down.
State media openly speculates about Russian hacker attack.
https://twitter.com/pmakela1/status/1619408639395246080

Helsingi ja Uusimaa haiglapiirkonna kodulehel(lülitute teisele teenusele)laupäeval olid tehnilised probleemid. Lehed ei avane ja laadimisvaates öeldakse, et pausi põhjus on uurimises. HUS andis tehnilistest probleemidest teada õhtul Twitteris ning teatas, et järgmine kord antakse teada homme, pühapäeval.

Tehniliste probleemide taga võivad olla Venemaa häkkerid. Vene häkkerirühmitus KillMilk avaldas täna oma Telegrami kanalis nimekirja tervishoiuasutustest, mille sihtmärgiks on uus teenuse keelamise rünnak, ja teatas selle algusest.

Häireolukorra kestust HUS hinnata ei oska.

HUSi infohalduse tootmisjuhi Risto Laakkoneni sõnul ilmneb probleem hetkel haiglaringkonna välisveebis. Laakkonen ütleb, et HUS-i siselehed, intranet ja siseteenused töötavad.

Veebilehe probleemi lahendab hetkel ekspertide grupp. Häire põhjust me veel öelda ei oska, ütleb Laakkonen.
https://yle.fi/a/74-20015216
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
NGolf
Liige
Postitusi: 3035
Liitunud: 16 Juul, 2013 11:48
Asukoht: Sakala
Kontakt:

Re: Kübersõda ja häkkimine

Postitus Postitas NGolf »

VF Jokker jagab väidetavalt häkitud Ukraina REB meeskondade andmeid...
https://t.me/JokerDPR/352
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19207
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Kübersõda ja häkkimine

Postitus Postitas ruger »

Orkid oleks peaaegu suutnud maha võtta USA kriitilisse infrastruktuuri kuuluvad elektri- ja gaasitöötlusjaamad 2022 aasta veebruaris-märtsis
Hackers linked to Russia got very close to being able to take a dozen US electric & gas facilities offline in the first weeks of the Ukraine war

"This is the closest we’ve ever been to having US infrastructure go offline", CEO of a top cybersecurity says
https://twitter.com/Faytuks/status/1625678908162035715

Venemaaga seotud häkkerid jõudsid Ukraina sõja esimestel nädalatel väga lähedale kümne USA elektri- ja gaasirajatise võrguühenduseta lülitamisele, hoiatas ühe kõrgeima küberjulgeolekufirma juht teisipäeval.

Küberrünnakutele reageerida aitava Dragose asutaja ja tegevjuht Robert M. Lee ütles, et häkkerid, kelle rühmitus Dragos kutsub üles "Chernovite", kasutasid pahatahtlikku tarkvara, et püüda maha võtta "umbes tosin" USA elektri- ja vedelgaasi. saidid.

"See on kõige lähemal USA või Euroopa taristu, ma ütleksin, et USA infrastruktuur oleks võrgust välja lülitatud," ütles Lee ajakirjanikele briifingul. "Seda ei kasutatud ühegi sihtmärgi jaoks, nad ei olnud valmis päästikule vajutama, nad jõudsid väga lähedale." Lee keeldus pakkumast üksikasju selle kohta, mis takistas rünnaku õnnestumist, kuid ütles, et selle peatas USA valitsuse ja kübertööstuse rühmituste koalitsioon.

Kui USA valitsus avalikustas eelmisel aastal, et uus pahavara nimega PIPEDREAM oli võimeline tungima USA tööstuskontrollisüsteemidesse mitmes võtmesektoris, siis Lee kommentaarid viitavad sellele, et oht oli teravam, kui ametnikud olid avaldanud. Ja tema avalikustamine annab uue pildi USA energiavarustuse haavatavusest halvava küberrünnaku suhtes – võimalus, mis tekitas laialdast muret Venemaa presidendi Vladimir Putini 2022. aasta veebruari sissetungi eel.

Lee kirjeldas pahavara kui "riigi tasemel sõjaaja võimet". Ta ei öelnud, kas pahavara oli tegelikult sihitud võrkudesse installitud või olid häkkerid just lähedal süsteemidesse sattumisele.
https://www.politico.com/news/2023/02/1 ... s-00082675
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
soul
Liige
Postitusi: 2888
Liitunud: 12 Nov, 2005 22:59
Asukoht: Lõuna
Kontakt:

Re: Kübersõda ja häkkimine

Postitus Postitas soul »

Ajakirjanikel õnnestus pääseda päris lähedale Israeli rühmitusele "Team Jorge" kes pakub valimisi ja avalikku arvamust salaja manipuleerimise teenusele.
https://www.theguardian.com/world/2023/ ... -tal-hanan
https://www.youtube.com/watch?time_cont ... =emb_title
Guardiani uurimise käigus paljastati Iisraelis meeskond, kes väidab, et on manipuleerinud rohkem kui 30 valimisi üle maailma, kasutades häkkimist, sabotaaži ja automatiseeritud desinformatsiooni sotsiaalmeedias.

Üksust juhib Tal Hanan, endine Iisraeli eriüksuslane, kes nüüd kasutab pseudonüümi Jorge. Rohkem kui kuue tunni jooksul salaja salvestatud koosolekutel rääkisid Hanan ja tema meeskond, kuidas nad saavad rivaalide kohta luureandmeid koguda, sealhulgas Gmaili ja Telegrami kontosid häkkides.

Hanan ütles ajakirjanikele, et tema teenused on kättesaadavad luureagentuuridele ja eraettevõtetele, kes soovisid avalikku arvamust salaja manipuleerida. Ta ütles, et neid on kasutatud Aafrikas, Lõuna- ja Kesk-Ameerikas, USA-s ja Euroopas.

Üks Team Jorge põhiteenustest on keerukas tarkvarapakett "Advanced Impact Media Solutions" või "Aims". See kontrollib tuhandete võltsitud sotsiaalmeediaprofiilide armeed Twitteris, LinkedInis, Facebookis, Telegramis, Gmailis, Instagramis ja YouTube'is. Mõnel avataril on isegi krediitkaartidega Amazoni kontod , bitcoini rahakotid ja Airbnb kontod .
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19207
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Kübersõda ja häkkimine

Postitus Postitas ruger »

Orkide tolli IT süsteemid lasti pikali
IT-системы российской таможни рухнули после «беспрецедентной кибератаки»
Растаможка грузов через систему «Альта-софт» встала.
Venemaa tolli IT-süsteemid kukkusid pärast "enneolematut küberrünnakut" kokku
Kauba tollivormistus läbi Alta-soft süsteemi on peatunud.
https://twitter.com/finanzru/status/1630557354734374913
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19207
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Kübersõda ja häkkimine

Postitus Postitas ruger »

Ukraina häkkerid tungisid orkide lennuüksuse lenduri postkasti, saates selle naisele kirja, et peaks patriotismi näitama. See siis koguski oma üksuse naised meeste mundritega ja medalitega neil, ühispildile. Välja tuli kõikide lendurite nimed, mida UKR pool ka soovis.

Ukrainian cyber resistance hacked the email of a Russian airforce colonel; posed as an officer from his unit; convinced his wife to do a 'patriotic' photo shoot of all the wives wearing their husbands' uniform jackets & medals, thereby revealing names & details of the RU pilots🏆

Ukraina häkkerid tungisid Vene õhuväe polkovniku meili; esinedes oma üksuse ohvitserina; veenis oma naist tegema "patriootliku" fotosessiooni kõigist abikaasadest, kes kannavad oma mehe vormijopesid ja medaleid, paljastades seeläbi RU pilootide nimed ja üksikasjad🏆
Pilt
https://twitter.com/GicAriana/status/16 ... 7135943681
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Viiskümmend
Liige
Postitusi: 2083
Liitunud: 04 Aug, 2010 12:33
Kontakt:

Re: Kübersõda ja häkkimine

Postitus Postitas Viiskümmend »

Eilses Postimehe julgeolekulisas kirjutab endine asekantsler Meelis Oidsalu Vene-Ukraina sõja näitel, et kübersõjal puudub sõjaline taktikaline mõõde, et kui IT hügieeniga on kõik hästi siis on kübersõda pigem hästi talutav igapäevane ebamugavus. Venemaa kasutavat kübersõda peamiselt ikkagi oma infooperatsioonidega seoses või siis meelsuse näitamiseks, ehk geopoliitilisteks poliitmängudeks strateegilisel tasandil. Kui kübersõda on ebameeldiva surve tekitamine, millel ei ole väga otsest seost sõjapidamisega, umbes nagu majandussanktsioonidel siis tuleks kindlasti küberväjuhatuse kõrvale ka majandussanktsioonide väejuhatus teha, see oleks topeltlaks.
Kasutaja avatar
kaur3
Liige
Postitusi: 6208
Liitunud: 26 Juul, 2005 12:09
Kontakt:

Re: Kübersõda ja häkkimine

Postitus Postitas kaur3 »

Ma ei tea kas Oidsalu nimetas ka otse välja, et maailma suurtegijad võtsid Ukraina IT enda kaitse alla. Nii võibki jääda mulje, et mis see ka ära ei ole. Pragu kaubeldakse siin Patriotide patareide pärast. IT vallas oleks vist paskilik võrrelda, et Patriotidega kaeti kogu oluline IT sektor.
https://blog.google/threat-analysis-gro ... landscape/
8256B3DC-39FC-424D-9267-142C20D239D5.jpeg
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist