Vene MOBILISATSIOON

Kõik käimasolevast sõjast
Vasta
Jura
Liige
Postitusi: 495
Liitunud: 20 Aug, 2015 9:46
Kontakt:

Re: Vene MOBILISATSIOON

Postitus Postitas Jura »

Peterburi sõjakomissariaadid tegelevad taas andmebaaside korrastamisega. Rahustatakse nagu sügiselgi, et ei-ei, see pole mingi mobilisatsioon. Pingutatakse usinalt.

https://www.fontanka.ru/2023/03/20/72149294/

Ainult aja küsimus, millal järgmist partiid mobikute massi hakatakse kokku lükkama.
Urams
Liige
Postitusi: 284
Liitunud: 24 Okt, 2020 17:59
Kontakt:

Re: Vene MOBILISATSIOON

Postitus Postitas Urams »

Sõjaväe kaaslane rääkis kui tema autobatt pidi Tšetšeeniasse minema kukkus kombatt joomise pärast koomasse.Käisid jootsid autobaaside valvureid , et maha
müüdud varuosasi tagasi virutada .Sõdurite palga raha
eest osteti linna pealt vanu akusi ja värviti üle kas käima
tõmbab ei huvitanud kedagi.Kamazidele keevitati ise torudest kardaanid ja veeti öösel paela otsas rongi peale.
Tšetšeeniasse tulid uued autod mootorid maha võetud ,
mootori asemel oli kiri ,suur tänu uue mootori eest.Kombatt
pandi kinni ,uus oli hullem varas ja joodik.
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19209
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Vene MOBILISATSIOON

Postitus Postitas ruger »

xuilo allkirjastas uue ajateenistusse kutsumise
Putin signed a new mobilization order
"To carry out from April 1 to July 15, 2023, the conscription of citizens of the RF aged 18 to 27 years, who are not in the reserve and are subject to conscription for military service, in the amount of 147.000 people"
https://twitter.com/AlexandruC4/status/ ... 7902043137
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
kalvis
Liige
Postitusi: 948
Liitunud: 03 Aug, 2014 9:49
Kontakt:

Re: Vene MOBILISATSIOON

Postitus Postitas kalvis »

https://epl.delfi.ee/artikkel/120168484 ... armid-lood
Mehi on veel Donetski ja Luhanski oblastitesse jäänud, aga neid jääb järjest vähemaks. 2022. aasta juulis andsime välja raporti, et Donbassi okupeeritud aladelt on mobiliseeritud 100 000 meest ja neist on kaotatud juba 25 000. See tähendab neljandik. Praegu on tegelikke kaotusi väga raske välja selgitada, sest okupandid üritavad neid andmeid varjata ja jälgi segada. Okupandid ei loe Donbassi mehi Vene armee osaks, vaid abijõuks. Neil on täiesti ükskõik, kui palju neist surma saab või jalgadeta jääb. Nende jaoks on nad biomaterjal, kes aetakse näiteks enne Vene armee üksuseid miiniväljadele. Nende surnukehasid ei korja kokku keegi. Sõja alguses loobiti surnukehad Donetski metallurgiatehase suurtesse ahjudesse, et omastele öelda: nad jäid teadmata kadunuks. Siis ei pea neile kompensatsiooni maksma.

Venelased ei tahtnud seda, et oleks näha, kui suured on tegelikud kaotused, ja sellepärast ei maetud suveni langenud mobiliseerituid. Peale selle olid sõja esimestel kuudel Donetski ja Luhanski oblastites päris tugevad naiste meeleavaldused selle vastu, et mehi sõtta võetakse. Suvel tehti nende jaoks eraldi surnuaiad, kuhu maetakse neid, kelle surnukehad toovad kaaslased lahinguväljalt ära.

Muide, ajakirjanduses on tegelikult kuidagi täielikult mööda vaadatud faktist, et venelaste okupeeritud Donbassi aladel hakati sundmobilisatsiooni ette valmistama juba 2021. aastal. Juba siis hakati mehi tehastest ja kaevandustest sõjaväkke võtma. Pärast 2022. aasta 24. veebruari võeti lihtsalt nii palju mehi kinni, kui neid kätte saadi, ja saadeti rindele. Pärast 2022. aasta 30. septembrit, kui Venemaa annekteeris Donetski, Luhanski, Hersoni ja Zaporižžja oblastid, on mehi mobiliseeritud Venemaal kehtiva seadusandluse järgi. Pärast seda proovivad venelased olla kavalamad: mobilisatsioonilainete vahele jäetakse paarikuiseid vahesid ja võetakse kindlate kategooriate kaupa, et mehed laiali ei jookseks

Venelased proovivad kavaldada, et inimesed usuksid, et elu on justkui normaalne. Ja siis mingi aja tagant hakatakse taas mehi püüdma. Praegu tegid nad sellise seadusemuudatuse, et sõjaväes võivad teenida kuni 60-aastased vabatahtlikud. Enne oli see iga 55 aastat. Venelased teevad seda selleks, et okupeeritud aladel püüda mehi, saata nad rindele ja kirjutada nende dokumentidesse, et nad ise tahtsid vabatahtlikena Vene armeesse.

Sama tehti näiteks ka üliõpilastega: isegi Donetski ja Luhanski „rahvavabariikide“ seaduste järgi peaksid nad olema sõjaväest ja mobilisatsioonist vabastatud. Aga taas: nad võetakse kinni ja sõjaväepileti peale kirjutatakse, et nad astusid vabatahtlikena sõjaväkke. Venelased ei tunnistanud seda kaua, et Donetski ja Luhanski tudengeid aetakse sõjaväkke, Putin andis isegi ukaasi välja, et nad on sõjaväest vabastatud, aga see ei muuda mitte midagi. Ametlikult on nad „vabatahtlikud“.
Lisaksin juurde, et okupeeritud alade meestel on õigus keelduda mobilisatsioonist, kuna nad ei ole venemaa kodanikud. Igatahes parem oleks kasvõi venemaa seaduste järel istuda 5 aastat vanglas - selge see, et peale sõda vabastatakse kõik keeldujad.
niipalju on Venemaal õigus - kui nõustusid sõtta minema - oled vabatahtlik. Ja see oli mobiliseeritu enda valik. Kui surma saab siis on ise süüdi.
On küll võimalus, et kasutatakse sundi - tegu on sõjakuriteoga ja sel juhul on mõistlik kõigepealt keelduda ja kui seina äärde tahetakse panna, mobiliseeruda, kuid deserteeruda esimesel võimalusel koos relvaga, mitte ei torma miiniväljale. Sellistel desertööridel on võimalik peitu pugeda - mõni tuttav ikka kuskil okupeeritud alal on.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36425
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Vene MOBILISATSIOON

Postitus Postitas Kriku »

Väike probleem on see, et enne vanglat võidakse keelduja vigaseks peksta.
Huviline78
Liige
Postitusi: 1266
Liitunud: 20 Mär, 2022 11:02
Kontakt:

Re: Vene MOBILISATSIOON

Postitus Postitas Huviline78 »

Prigozhin promob oma surnuaeda, et ruumi on ning pole probleeme, tulge aga julgesti sõdima :mrgreen: .

https://twitter.com/markito0171/status/ ... 5124616198
Turist 47
Liige
Postitusi: 4321
Liitunud: 08 Nov, 2014 18:30
Kontakt:

Re: Vene MOBILISATSIOON

Postitus Postitas Turist 47 »

Otsustati, et vene vangid peavad vähemalt 1,5 aasta pikkuse lepingu sõjaväega sõlmima, et lepingu lõppedes armu saada.
(https://www.ostro.org/news/rosijski-zek ... ku-i413661)
Prõgožin "omal ajal" oli armulikum - sõdid 6 kuud ja tehtud.
soul
Liige
Postitusi: 2889
Liitunud: 12 Nov, 2005 22:59
Asukoht: Lõuna
Kontakt:

Re: Vene MOBILISATSIOON

Postitus Postitas soul »

Pärtel
Liige
Postitusi: 491
Liitunud: 16 Sept, 2005 11:50
Asukoht: Lõuna - Eesti
Kontakt:

Re: Vene MOBILISATSIOON

Postitus Postitas Pärtel »

OT. Vastikust nõukaajast läbiirdununa võin ju öelda, et näeh kus suured summad - ikka kümned ja sajad tuhanded ruublikud. Aga kui vaadata selle lepalehe langevat väärtust, siis väidaksin, et flaieri tegijad/väljamõtlejad on pisut ämbrisse astunud. St homme on need fikseeritud summad tublisti vähema maksujõuga kui oli eile. Seega peaksid need värbajad vist varsti iga nädal uue trükise välja andma, kus summasid on (ülespoole) korrigeeritud.
Ja muidugi on omamoodi nali see viimane lause - töökoha säilitamine 2 aastaks. Lähed heas usus sõlmima 6 kuust lepingut ja selle aja lõpus öeldakse sulle - aga flaierit lugesid? No näedsa - 2 aastakest teenid, sõbrake. OT lõpp.
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19209
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Vene MOBILISATSIOON

Postitus Postitas ruger »

orkid lubavad kõrvalehoidjatele piiranguid ja karistusi.
Venemaal karmistavad ametivõimud võitlust mobilisatsioonist kõrvalhoidjate vastu ja kehtestavad neile täiendavad piirangud.
Elektroonilistel teadetel ja paberkutsetel on sama õiguslik mõju. Seda ütles riigiduuma kaitsekomisjoni juht Andrei Kartapolov.
https://twitter.com/nexta_tv/status/1645482589166227456


Venemaal kehtestatakse ajateenistusest kõrvalehoidvatele kodanikele uued piirangud. Sellistel ajateenijatel keelatakse välismaal reisimine, autojuhtimine ja kinnisvaratehingute tegemine. Samuti ei anta enam laenu ega registreerita ettevõtteid neile, kes päevakorda ei ilmunud, ütles riigiduuma kaitsekomisjoni esimees Andrei Kartapolov, vahendab TASS.

Ta märkis, et sõjaväe registreerimis- ja värbamisbüroode elektroonilised teated ja paberkutsed saavad sama juriidilist jõudu. Ajateenistuse eest vastutav isik saab need hankida riikliku konto kaudu riigiteenistuses või MFC-s.

«Kui isik ei saa kutset või teeskleb, et ei saa, on ta kohustatud järgmisel kutsel kahe nädala jooksul vabatahtlikult sõjaväelise registreerimis- ja värbamisbüroosse ilmuma. Kui ta seda ei tee, saab ta kirja, et kehtestatakse reisipiirang ja hoiatus, et järgneb muud ajutised meetmed, ”ütles Kartapolov. Ajateenistuskohustuslasel on võimalik need otsused kaugvaidlustada viie päeva jooksul.

Riigiduuma arutab ajateenistuskohustuslaste ühtse registri seaduse eelnõu vastavaid muudatusi 11. aprillil. Kartapolovi sõnul on uus sõjaväelise registreerimise süsteem "keskendunud inimesele ja minimeerib vigade võimalust."

Eelnõu esitati riigiduumasse aastaid tagasi ja läbis esimese lugemise 2018. aastal. Teine toimus vahetult enne Ukraina sõja algust – 22. veebruaril 2022, kuid siis lebas dokument liikumatult. Pärast seda, kui talle tehti uuesti käik ja peastaap teatas elektrooniliste kohtukutsete saatmise alustamisest, kadus riigiteenistusest konto kustutamise nupp. Digirahandusministeerium selgitas funktsiooni deaktiveerimist "isiklike kontode suurenenud häkkimisega".

Varem kirjutas Venemaa president Vladimir Putin alla määrusele 147 000 inimese ajateenistusse kutsumise kohta. Kampaania algas 1. aprillil ja kestab 15. juulini. 2023. aasta kevadprojekt saab olema vähemalt viimase viie aasta massiivseim: enne seda kõikus värbajate arv 132,5-135,7 tuhande inimese vahel. Sõltumatu demograafi Aleksei Rakša arvutuse järgi peaks 2004. aastal sündinud meestest sõjaväes olema kuni 19% (neid oli tol aastal 770 000). "Kui sügisene on sama, siis kokku kutsutakse aastaks 38% 2004. aasta põlvkonnast," ütles Rakša.

Ukraina sõja taustal on Moskva mustal turul sõjaväepileti maksumus kahekordistunud, poole miljoni rublani, kirjutas Baza vahendajatele viidates. Samas aktsepteerivad sõjaväelise registreerimise ja värbamise bürood maksena vaid eurosid, ütles üks neist.
https://twitter.com/finanzru/status/1645495342996103175
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
kalvis
Liige
Postitusi: 948
Liitunud: 03 Aug, 2014 9:49
Kontakt:

Re: Vene MOBILISATSIOON

Postitus Postitas kalvis »

Kriku kirjutas: 06 Apr, 2023 10:44 Väike probleem on see, et enne vanglat võidakse keelduja vigaseks peksta.
Manitski jt. Peksti enne sõdagi. Ja Navalnõil oli ka probleeme vanglas, ei anta arstiabi jne. JAH, venemaa vangla pole meelakkumine. Tark hoidub maksimaalselt kõrvale, loll läheb esimese tapiga rindele.
kaugeltuuriv
Liige
Postitusi: 7191
Liitunud: 13 Sept, 2011 17:35
Kontakt:

Re: Vene MOBILISATSIOON

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Inozemtsev,kes on majandusteadlane ja ka sotsioloog ning on tuntud blogija majandusteemadel(elab ta ise Londonis) avaldas huvitavaid asju selle sõjaväkke kutsumise seaduse üle.Kuigi jah,seadust mängitakse Venemaal siseriiklikult,kui kutsealuste jaoks mõeldudt ei ole tema arust kahtluski,et seda hakatakse ka igasuguste uute mobikute jaoks kasutama.
Tema poolt paar huvitavat märkust.
1.See märtsis algatatud nn.tasulise teenistuse mobilisatsioon on läbi kukkunud ning nüüd ei ole muud võimalust,kui karistustega ähvardades uut hakkliha saada.Tema sõnul tuli raha ja soodustustega meelitades nn.märtsimobilisatsiooni tulemusena lepinguid kirjutama vaid kuskil 15 000 meest.Selgelt oli see olnud pettumus Kremlile.
2.Nii kutsealused,kui ka mobiliseeritavad tahetakse jätta ilma kinnisvara hankimise võimalusest,laenudest,kui ka minu jaoks ühe drastilise lollusena autojuhilubadest.Lisaks elektroonilise kutsena,mis loetakse kutsealusele või mobikule kättesaanuks koheselt peale send nupu saatmist arvutis,saadetakse kutse duplikaadina ka posti teel(juhul,kui kodanikul on tõestatud postiaadress välismaal ning kus ta ka ametlikult elab ,siis sinna samuti).Jällegi,kutse loetakse lähetatuks ja kättesaanuks peale postitust,sest neid hakatakse tegema tähitud kirjadena.
3.Neile kellel saadetakse kutse sulgeb automaatselt riigipiir,neid enam välja ei lasta,piiripunktides ollakse kohe nimekirjas.
Inozemtsevil ei ole kahtlust,et enam vahet ei hakata tegema,kas lepinguline,kutsealune või mobik,kõik sobivad kahurilihaks.
Ta kommenteeris ka majanduslikku kahju konkreetselt numbritega,esimene nn.septembri mobilisatsioonilaine olevat rõõvinud venelaste rahvuslikust koguproduktist jäädavalt ja tagastamatult ühe protsendi.See uus nn.karmi seaduse mobilisatsioon aga viivat läbiviimisel veel kaks protsenti rahvuslikust koguproduktist.Kokku siis,kui asi läbi viiakse tuleb juba kokku kolm protsenti.Miks jäädavalt,tema sõnul mitmel põhjusel,kiireneb inimeste põgenemine.See tähendab vähem kvalifitseeritud inimesi,kes iial enam ei taha ega saagi tagasi põõrduda.Teiseks osad,kes saavad kutsed ja lähevad lihtsalt tapetakse ja surnud inimene enam makse riigi jaoks tulevikus ei teeni.
Viimati muutis kaugeltuuriv, 13 Apr, 2023 18:29, muudetud 1 kord kokku.
alfa hotel
Liige
Postitusi: 211
Liitunud: 08 Mär, 2018 21:14
Kontakt:

Re: Vene MOBILISATSIOON

Postitus Postitas alfa hotel »

kaugeltuuriv kirjutas: 12 Apr, 2023 16:34 Inozemtsev,kes on majandusteadlane ja ka sotsioloog ning on tuntud plogija majandusteemadel…
Vabandust OT pärast, aga kuna see on sul pikka aega süsteemne viga, siis viisakalt juhiks tähelepanu, et blogi ja blogija kirjutatakse siiski pehme bee-ga.
soul
Liige
Postitusi: 2889
Liitunud: 12 Nov, 2005 22:59
Asukoht: Lõuna
Kontakt:

Re: Vene MOBILISATSIOON

Postitus Postitas soul »

https://fn-volga.ru/news/view/id/204110
Kampaania kestab 1. maist 1. augustini. Sissepääsu juures peate näitama isikut tõendavat dokumenti, et külastaja osaleb Ukrainas toimuval erioperatsioonil.
sss.png
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19209
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Vene MOBILISATSIOON

Postitus Postitas ruger »

Muudatusi jõustati xuilo poolt
Putin kirjutas alla seadusele elektroonilise kohtukutse, ajateenijate ühtse registri ja "kõrvahoidjate" õiguste piiramise kohta.
https://twitter.com/CurrentTimeTv/statu ... 9733166085

EST
Vladimir Putin allkirjastas "Sõjaväeteenistuse ja sõjaväeteenistuse" seaduse muudatused, millega kehtestatakse elektroonilised kutsed ja ajateenistuskohustuslaste ühtne register ning piiratakse ka "kõrvalehoidjate" õigusi. Dokument avaldatakse ametlikus juriidilise teabe portaalis.

Föderatsiooninõukogu kiitis 12. aprillil heaks riigiduumas teisel ja kolmandal lugemisel päev varem vastu võetud seaduse "Sõjaväeteenistuse ja ajateenistuse" muudatused, mis piiravad ajateenistusest kõrvalehoidvate venelaste õigusi.

Muudatustega kehtestatakse uued eeskirjad, sealhulgas eelkõige:

sõjaväe registreerimis- ja värbamisbüroode elektroonilised hoiatused dubleerivad traditsioonilisi päevakavasid, mõlemal dokumendil on võrdne juriidiline jõud

kutse loetakse kättesaaduks hetkest, kui see postitatakse ajateenistuskohustuslase isiklikule kontole riigiteenistuse portaalis

Kutse ajateenistuskohustuslastele võib saata tähitud kirjaga

kohtukutse loetakse kättetoimetatuks seitsme päeva möödumisel selle kohtukutseregistrisse kandmise kuupäevast

ettevõtte juhtkond on kohustatud väljastama ajateenistuse töötajatele kutsed

Kodanike registreerimine sõjaväeliseks registreerimiseks toimub eemalt, ilma nende sõjaväelise registreerimise ja värbamisbüroosse ilmumata

Föderaalne maksuteenistus edastab sõjaväelise registreerimise jaoks andmeid venelaste perekonnaseisuaktide muudatuste kohta

teave kodanike kohta, kes ei ole sõjaväes registreeritud, saadetakse sõjaväe registreerimis- ja värbamisbüroodele, sealhulgas riigiteenuste portaali kaudu

teave juhiloa, TIN-i, telefoninumbri kohta lisatakse sõjaväelise registreerimise andmete loendisse

ajateenistuse eest vastutav isik saab "Gosuslugi" kaudu edasi kaevata oma sõjaväelise registreerimise ja värbamise büroosse ilmumise otsuse.

Muudatusettepanekute ühe autori, riigiduuma kaitsekomisjoni juhi Andrei Kartapolovi sõnul ei kehti uued reeglid sõjaväelise registreerimis- ja värbamisametisse ilmumise kutse saamiseks mitte ainult ajateenijatele, vaid kõigile, kes on kohustatud ajateenijate sõjaväeteenistuse eest vastutama Venemaal.
https://www.currenttime.tv/a/putin-elek ... 64246.html
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: gorilla ja 13 külalist