Vabadussõja uurijad otsivad uusi teemasid

Lahingud ja üksused. Relvad ja tehnika. Varustus ja autasud. Kõik teemasse puutuv..
Vasta
LupusII
Liige
Postitusi: 505
Liitunud: 03 Veebr, 2015 22:06
Kontakt:

Re: Vabadussõja uurijad otsivad uusi teemasid

Postitus Postitas LupusII »

Üks üsna värske raamat meie Vabadusõja kangelaste mälestustega. Kahjuks pealkirja enam ei mäleta ,aga kuidagi silmi avav oli küll. Muidu ikka ainult pahad punased tapsid vange ja meie mehed ju sellist sigadust ei teinud . Seal on päris jubedaid lugusid kuidas meie kangelased mõõkadega vange surnuks raijuvad. Ja igasuguseid noa kangelasi. Loogiliselt võttes ei saagi ju teistmoodi olla . Paljud mehed selleks ajaks juba 4-5 aastat sõjas olnud .Oleks viimane aeg need muinasjutu raamatud ümber kirjutada .
VH80
Liige
Postitusi: 54
Liitunud: 07 Nov, 2020 23:05
Kontakt:

Re: Vabadussõja uurijad otsivad uusi teemasid

Postitus Postitas VH80 »

Sõda on sõda...
Soovitan lugeda seda raamatut(sündmusi Eestis ka sees):
https://www.raamatukoi.ee/metsik-ida
Kasutaja avatar
krizz
Liige
Postitusi: 2069
Liitunud: 18 Mär, 2006 1:59
Asukoht: Eesti Kuningriik
Kontakt:

Re: Vabadussõja uurijad otsivad uusi teemasid

Postitus Postitas krizz »

Me näeme mujal läänes, kuhu selline asi võib viia, kui nn "kriitikud" domineerima pääsevad. Lõpuks pannakse oma ajalugu häbenema ja hakkad veel oma endiste vaenlaste järeltulijate ees põlvitama ka, kui vaja. Olgu, veidi utreerin, kuid iga rahvas vajab nii müüte, kui ka muidugi erapooletut, kuiva, nn faktipühist ajalooteadust (niivõrd-kuivõrd see üldse võimalik on). Üks on rahva ühisidentiteedi ja uhkuse jaoks, teine oma-ala asjatundjate jaoks.

Aga tol ajal oligi sõda vähem reguleeritud. Polnud veel mingeid Genfi konventsioone sõdimist "segamas" - kui sulle tehti, siis maksti ka kätte.
* Otsin pilte ja infot Aegna merekindluses teeninutest, eriti aastatest 1930-34 *
* Meie peaülesanne olgu peatada eestlaste väljasuremine. Ukrainlased ei sure välja ka siis, kui nad kotavad (enamasti venelastega asustatud) Ida-Ukraina ja Krimmi! *
Veiko Palm
Liige
Postitusi: 1016
Liitunud: 10 Okt, 2014 9:23
Kontakt:

Re: Vabadussõja uurijad otsivad uusi teemasid

Postitus Postitas Veiko Palm »

krizz kirjutas: 14 Jaan, 2023 18:44 Aga tol ajal oligi sõda vähem reguleeritud. Polnud veel mingeid Genfi konventsioone sõdimist "segamas" - kui sulle tehti, siis maksti ka kätte.
Päris korrektne taoline väide ei ole. Õigemini pole üleüldse korrektne. Rahvusvaheline sõjaõigus (ka sõjavangide kohtlemine) sai oma põhijooned paika juba XIX sajandi keskpaigas ning väga selgelt reguleeritud viimati Haagi konventsiooniga 1907.a. Sõjavangide tapmine oli keelatud (sõjavangide osa oligi üks mahukaimaid).
Ja meeldetuletuseks - Tsaari-Venemaa delegatsiooni juhtis eestlane Martens.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 0 külalist