Vagneri bande

Väeosadest, nende ajaloost ja traditsioonidest. Nii Eestist kui välismaalt.
Vasta
NGolf
Liige
Postitusi: 2982
Liitunud: 16 Juul, 2013 11:48
Asukoht: Sakala
Kontakt:

Re: Vagneri bande

Postitus Postitas NGolf »

Wagneri huvid maailmas kaardile kantud, jäi eilses koka intervjuus kaadrisse. Mõned regioonid, kus nad toimetavad, pole seni avalikkuse ette sattunud.
"There are 13 countries marked with white markers, including Zimbabwe, Madagascar, the Union of the Comoros, the Democratic Republic of the Congo and Guinea.
6/ "These countries are connected by the fact that Prigozhin’s political strategists were previously noticed in them, working in the elections of politicians pleasing to the Kremlin.
7/ "But in addition to African countries, white markers are also on Myanmar, Ecuador and New Zealand's Chatham Island. The activity of Prigozhin's political strategists in South America or Southeast Asia was not previously known.
8/ "There are also 12 green markers attached to the map. It was not possible to establish what kind of activity they could designate.
9/ "These colors mark both the countries of Africa, such as South Africa, Ethiopia, Gabon, Nigeria, and the states of other continents: Colombia and Bangladesh."
10/ As Verstka notes, "the activity of Prigozhin's structures in these countries of South America and Southeast Asia has not yet been reported." /end
https://twitter.com/ChrisO_wiki/status/ ... 5064793089
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19037
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas ruger »

Wagneri ja teiste eraturvafirmade natsionaliseerimisest

Wagnerile tahetakse siis lõpp teha. Kõik eraturvafirmade vabatahtlikud peavad sõlmima lepingu armeega.

SHAKE-UP FOR PRIGOZHIN’S WAGNER
⚡️ “All volunteers in 🇷🇺, from July 1, will be required to sign contracts with the 🇷🇺 Armed Forces.
The corresponding order was signed by 🇷🇺 Defense Minister Sergei Shoigu. It also applies to private military companies (PMCs).
To date, various 🇷🇺 PMCs, including PMC Wagner, are in the formal status of ‘volunteer formations.’
‘Volunteers’ in the Russian army also register those ‘mobilized’ in the temporarily occupied territories of Ukraine 🇺🇦.”
It has been a mystery of this war why Putin / Shoigu have allowed private military companies to flourish: It is a recipe for disaster as they are not in the direct 🇷🇺 chain-of-command.
Prigozhin’s constant attacks on Shoigu have been brutal.
Seems Shoigu is bringing Prigozhin into submission.
EST
RAPUTUS PRIGOZHINI WAGNERILE
⚡️ “Kõik 🇷🇺 vabatahtlikud peavad alates 1. juulist sõlmima lepingud 🇷🇺 armeega.
Vastavale korraldusele kirjutas alla 🇷🇺 kaitseminister Sergei Šoigu. See kehtib ka sõjaliste eraettevõtete (PMC) kohta.
Praeguseks on mitmed 🇷🇺 PMCd, sealhulgas PMC Wagner, ametlikus staatuses "vabatahtlikud koosseisud"
Vene armee "vabatahtlikud" registreerivad ka ajutiselt Ukraina okupeeritud aladele "mobiliseerituid" 🇺🇦.
See on olnud selle sõja mõistatus, miks Putin/Šoigu on lasknud erasõjalistel ettevõtetel õitsele puhkeda: see on katastroofi retsept, kuna nad ei ole otseses 🇷🇺 käsuahelas.
Prigožini pidevad rünnakud Šoigu vastu on olnud julmad.
Näib, et Šoigu viib Prigožini alistumisse.
https://twitter.com/officejjsmart/statu ... 8017471489
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Urams
Liige
Postitusi: 268
Liitunud: 24 Okt, 2020 17:59
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas Urams »

Vaevalt, et see pätikari kallelegi alluda tahab pealegi neile vähestele proffidele sõjavägi sellist palka maksab. Suhtlesin sõjaväe kaaslasega asi on ikka täitsa hulluks läinud, need kes on keeldunud sõdimast nende naisi kiusatakse. Tema endises autobatis major sai haavata mitte eriti raskelt, keeldus uuesti minemast Ukrainasse võeti korter käest. Sõjaväelastele pidi olema eraldi mingi soodus laen aga kui keeldud sõdimast visataks нахуй, see pidi olema uus moodus sundimaks sõdima. Pidi olema hirmus ohvede puudus, mopitud ohved ei oska isegi kaarti lugeda. Tema sai ka Ukrainas olemise eest raha kätte aga nendele ei maksnud sõjavägi vaid tööandja, sõjaväe omadele näidati хуй. Vene värk saab ainult hullemaks minna.
Kasutaja avatar
isakene
Liige
Postitusi: 1054
Liitunud: 29 Jaan, 2009 1:04
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas isakene »

ruger kirjutas: 11 Juun, 2023 11:36 Wagnerile tahetakse siis lõpp teha. Kõik eraturvafirmade vabatahtlikud peavad sõlmima lepingu armeega.
Prigožini arvamus asjast:

https://t.me/truexanewsua/74621
Kui Teile paistab, et see on nii, siis see ongi nii - Teile paistab.
kalvis
Liige
Postitusi: 933
Liitunud: 03 Aug, 2014 9:49
Kontakt:

Re: Vagneri bande

Postitus Postitas kalvis »

Koba kirjutas: 11 Juun, 2023 14:34 Prigožinil on veel üks võimalus kas kodumaal vastu hakata või võtta oma seitse asja ja Aafrikasse ja Süüriasse raha teenima minna ja ongi kõik.
Esimestes videodest on see siililegi selge olnud. Mees kasutas kõiki võimalusi, et vaid mistahes hinnaga rindelt ära saaks. Ei aidanud ropendamine, Putleri sõimamine ega vabatahtlikult Belgorodi kaitsjaks soovimine. Püüdis tsetseenidega tüli norida - sest nemad ongi need kes tal põgeneda ei lase.
Armeejuhid mängisid ta siiski üle. nüüd esitati ultimaatum - koole või lähed tavaliseks polgukindraliks. Ja iga vandesõna mis nüüd teele saadab vähendab võimalusi eluga pääseda. Ja selle kaliibriga mehel on sedavõrd suured sõjakuriteod hingel, et vangiandmine Ukrainale on veel perspektiivitum.
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19037
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Vagneri bande

Postitus Postitas ruger »

Wagneri rahastamine siis pärit sealt.

The leader of the Wagner group Evgenii Prigozhin disclosed, in a recently published letter to MoD, the amount of money spent on Wagner by the Russian government, about $2.5 billion over 2014-2022: https://agents.media/prigozhin-raskryl- ... ij-region/. The financing goes through the civilian food procurement.
EST
Wagneri rühmituse juht Jevgeni Prigožin avalikustas äsja avaldatud kirjas kaitseministeeriumile Venemaa valitsuse poolt Wagnerile kulutatud rahasumma, umbes 2,5 miljardit dollarit aastatel 2014-2022

Rahastamine käib sõjaväele läbi viidud toiduhanke kaudu.
@WSJ on hiljuti hinnanud, et Wagner/Prigozhin sai samal perioodil toiduhankelepinguid umbes 5 miljardi dollari eest
https://twitter.com/k_sonin/status/1668328268062392320

Wagneri PMC juht Jevgeni Prigožin nimetas Venemaa poolt oma struktuuride kaudu kulutatud summat Aafrika ja araabia maailma riikide huvide edendamiseks. Me räägime 147 miljardist rublast. See on rohkem kui enamiku Venemaa piirkondade aastaeelarved.

Üksikasjad. Prigožini firma Concord pressiteenistus avaldas 10. juunil Prigožini kirja kaitseminister Sergei Šoigule, milles ERK asutaja palus vabastada tema ettevõtete grupp sõjaväelaste toidu korraldamise kohustustest. Ta ütles, et nüüd hakkavad sõjaväelaste toidupakkide maksumuse määrama tarnijad ning nende hulka peaksid kerkima ettevõtted, mille omanikke on "ebasõbralikest riikidest". Prigožin ütles, et need muudatused võivad kahjustada tema mainet, kuna need "ei vasta Venemaa huvidele".

See on Prigožini ja Šoigu konflikti uus voor. Kiri pole aga huvitav mitte ainult selle poolest. Selles paljastas Prigogine esimest korda skeemi projektide rahastamiseks Venemaa huvide edendamiseks Aafrikas ja araabia maailmas. Prigožini sõnul said tema ettevõtted 2006. aastast 2023. aasta maini riigilt tellimusi sõjaväe toitmiseks ning sellest saadav kasum suunati operatsioonidele Aafrikas ja Lähis-Idas. PMC asutaja hindas grupi ülemereoperatsioonide kogukuludeks 147 miljardit rubla.

Kokku said Prigožiniga seotud ettevõtted 2014. aastast 2022. aasta lõpuni Venemaal valitsuslepinguid üle 5 miljardi dollari (tänase vahetuskursi järgi üle 400 miljardi rubla), teatas The Wall Street Journal 9. juunil oma uurivas filmis. Samas näevad filmi autorid ette, et tõenäoliselt õnnestus neil leida vaid osa riigihankelepingutest.

Prigožini välja öeldud summa usaldusväärsust on raske hinnata, kuid see on muljetavaldav. Eelkõige ületab see 57 Venemaa piirkonna aastaeelarvet. Riigi kõige tagasihoidlikum regionaaleelarve – juudi autonoomne piirkond – on 8 korda väiksem kui Venemaa kulutused Aafrikale ja araabia maailmale. See tähendab, et selle rahaga saaks piirkond elada tervelt kaheksa aastat.

Kontekst. "PMC Wagner" hakkas osalema sõjalistes kampaaniates teistes riikides alates selle loomisest aastatel 2014-2015. Alguses oli see Ukraina, hiljem ilmusid selle võitlejad Süüriasse ja seejärel Aafrika riikidesse.

USA võimude teatel on PMC 2022. aastaks laiendanud oma mõju 25 Aafrika riigile. Pärast sõja algust Ukrainas säilitas ettevõte kontinendil 3,5–4,5 tuhandest võitlejast koosneva rühmituse, kirjutas The New York Times. RBC hindas 2016. aastal PMC-de ülalpidamiskuludeks 5,1–10,3 miljardit rubla aastas.
https://www.agents.media/prigozhin-rask ... ij-region/
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Turist 47
Liige
Postitusi: 4300
Liitunud: 08 Nov, 2014 18:30
Kontakt:

Re: Vagneri bande

Postitus Postitas Turist 47 »

UK https://twitter.com/DefenceHQ/status/16 ... 1615481858

Olukord on "analooge mitte omav".
- Prigožin resoluutselt keeldus palgasõdurite "üleandmisest"/ vajalike lepingute sõlmimisest moskoovia sõjaväega.
Samas, 10. juunil vene kaitseministeerium/Putin väga resoluutselt nõudis,teiste sõjagrupeeringute hulgas, ka Wagneri grupi liikmetelt lepinguid.
Aega on I juulini. 2023
Kui kaua Prigožin saab/suudab vene kaitseministeeriumile vastanduda, ei tea.
Midagi peab juhtuma, mõlemad pooled, väidetavalt, enda otsustest ei tagane.

SEPKA. Prigožin justkui "flirdiks" Läänega - püüdes näidata ennast "talutava, ehk isegi mõistliku pätina".
Tema armee suurust ei tea - numbrid, millest räägitakse on vastuolulised.
SEPKA. Nö. põhituumik olevat 3-5 tuhat väga head, "igal alal võimekat", spetsialisti.
Operatsioonide/tellimuste/erialaste tööde vajaduste katmiseks on üle ilma "ootel" tuhanded(+) lepingulised, keda needsamad 3-5 tuhat spetsialisti, vastavalt vajadusele kasutavad, käsutavad, juhivad, teevad midagi veel.
Sõdimist on/olevat suht vähe. Peamine on imago - karm ja võitmatu, raha ja võimu nimel, usaldusväärne organisatsioon. Igal juhul oluline tegija, kasvõi Musta Aafrika varade ümberjagamisel.
Tehnikat, sealhulgas rasketehnikat ja väga erinevat varustust ja ka raha, "tutvusi" on wagnerlastel piisavalt, et soovi korral ülbitseda, ükskõik kellega....

Juhul, kui Putin vabandab ja loobub enda nõudmistest,... (- ei ole, vist, reaalne.)
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Postitusi: 9067
Liitunud: 14 Aug, 2008 15:40
Kontakt:

Re: Vagneri bande

Postitus Postitas Kilo Tango »

No siiamaani on see Wagneri sissetulek oletatavasti tulnud riigi tellimusest. Kas siis FSB fõi armee või mingite hämarate skeemide kaudu. Tekib küsimus, et kas Prigožin hakkab seda kampa omast taskust üleval pidama, kui raha enam ei maksta?
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 15540
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: Vagneri bande

Postitus Postitas Fucs »

Kilo Tango kirjutas: 15 Juun, 2023 12:51 No siiamaani on see Wagneri sissetulek oletatavasti tulnud riigi tellimusest. Kas siis FSB fõi armee või mingite hämarate skeemide kaudu. Tekib küsimus, et kas Prigožin hakkab seda kampa omast taskust üleval pidama, kui raha enam ei maksta?
Osa sissetulekutest on tulnud ka mujalt. Erinevate sissetulekute osade suurust võrdlemiseks ei tea praegu.

Variandid:
Fucs kirjutas: 03 Juun, 2023 13:17
Fucs kirjutas: 27 Mai, 2023 13:40 Ehk, et lähiajal lähevad Kremli suunal asjad huvitavaks. Igal juhul huvitavamaks, kui seni.
.... Prigožin on moodustanud "oma klanni" / on praegu heades suhetes Igor Setšiniga (Rosneft) ja Aleksei Djuminiga (ex VF KAMIN asetäitja ja Tuula kuberner, keda Prigožin Putini asemele üritab orgunnida)....

«У Путина нет хороших вариантов». В РФ формируется новый центр власти. О чем договорились охранник и повар диктатора
https://nv.ua/world/countries/povar-i-o ... 27785.html

Взаимная защита в опале: Пригожин и Сечин
Украинский институт будущего подготовил прогноз, возможен ли тактический союз между Игорем Сечиным и Евгением Пригожиным
https://www.dsnews.ua/politics/vzayemni ... 023-476033

"За ним стоит Кириенко, за Кириенко Ковальчуки"
https://www.svoboda.org/a/za-nim-stoit- ... 14263.html
Siis on veel
Jevgeni Prigožiniga seotud Euro Polis LLC sõlmis 2017 Venemaa energeetikaministeeriumi osalusel Süüria võimudega lepingu, mille kohaselt kohustub Euro Polis LLC vabastama Bashar al-Assadi režiimi vastaste poolt hõivatud nafta- ja gaasimaardlad, rafineerimistehased, muud nafta- ja gaasitaristu rajatised ning seejärel neid valvama. Selle eest saab Euro Polis LLC veerandi nafta- ja gaasitootmise tulust, sõjaliste operatsioonide kulud hüvitab Süüria pool eraldi

https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A7%D0 ... 0%B8%D0%B5


Prigožinil on arvestatav osa PMC võitlejatest välismaal, peamiselt Aafrikas. Allikat praegu ei ole aega otsiad, aga kusagilt jäi meelde, et vähemalt 5000-6000 võitlejat on kusagil mööda ilma endiselt laiali vaatamata UKR sõjale. Ja sealt tiksub ka mingi papp.... Need n.ö. välismaal viibivad ja Kremli otsese haardeulatuses väljas olevad üksused on või saab olema üldse ilmselt üks lisa peavalu Kremlile :roll:

2021 septembri allikatel:
Väidetavalt tegutseb Wagner 9 riigis Aafrikas
Viimastel aastatel on PMC-de kohalolek Aafrika mandril laienenud.

Aafrikas, kuhu Wagner liitus 2018. aastal, on PMC-d enim tuntud oma tegevuse poolest Kesk-Aafrika Vabariigis (KAV).
Vene palgasõdurid, keda on KAV-s umbes 2000, koolitavad armeed ja tagavad president Faustin-Archange Touadéra turvalisuse.
Arvatakse, et Wagner tagab ka kulla- ja teemandikaevanduste ohutuse riigis.

Liibüa

Liibüas tegutseb 2000 Wagneri palgasõdurit riigi keskosas asuvas al-Jufra õhuväebaasis, samuti Sirtes asuvas al-Kardabiya õhuväebaasis ja sadamas....

https://www.aa.com.tr/ru/%D0%BC%D0%B8%D ... B5/2366350
jne

Igasuguseid pädevamaid numbreid Wagnerlaste kohta vbl leiab siit:
https://alleyesonwagner.org/investigations/
aga mul pole kahjuks seal aega tuhnida :(
RandomGuy
Liige
Postitusi: 109
Liitunud: 12 Aug, 2021 14:09
Kontakt:

Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas RandomGuy »

https://twitter.com/igorsushko/status/1 ... 3918459904

Vastuseks Shoigu korraldusele võtta Wagneri võitlejad regulaar armee alla käis Prigozhin Kaitseministeeriumis ja üritas üle anda dokumente millega allutataks Kaitseministeerium Wagnerile. :shock: :lol:
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Postitusi: 9067
Liitunud: 14 Aug, 2008 15:40
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas Kilo Tango »

RandomGuy kirjutas: 17 Juun, 2023 10:04 https://twitter.com/igorsushko/status/1 ... 3918459904

Vastuseks Shoigu korraldusele võtta Wagneri võitlejad regulaar armee alla käis Prigozhin Kaitseministeeriumis ja üritas üle anda dokumente millega allutataks Kaitseministeerium Wagnerile. :shock: :lol:
Allutaks Wagner PMC kaitseministeeriumile ikka ütleb inglisekeelne tekst.
Luderi
Liige
Postitusi: 140
Liitunud: 23 Aug, 2022 9:33
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas Luderi »

Kilo Tango kirjutas: 17 Juun, 2023 10:52
RandomGuy kirjutas: 17 Juun, 2023 10:04 https://twitter.com/igorsushko/status/1 ... 3918459904

Vastuseks Shoigu korraldusele võtta Wagneri võitlejad regulaar armee alla käis Prigozhin Kaitseministeeriumis ja üritas üle anda dokumente millega allutataks Kaitseministeerium Wagnerile. :shock: :lol:
Allutaks Wagner PMC kaitseministeeriumile ikka ütleb inglisekeelne tekst.
Allpool on kirjas, et Prigozhin'i pande draftis ise selle lepingu ja kirjutas selle selliseks, et kui Kaitsemin selle alla kirjutaks, siis põhimõtteliselt alluks hoopis KM Wagnerile :)

Aga eks ta üks paras teater ole pigem.
_dumbuser_
Liige
Postitusi: 1972
Liitunud: 14 Jaan, 2011 0:37
Asukoht: Viimsi
Kontakt:

Re: Vagneri bande

Postitus Postitas _dumbuser_ »

Üsnagi rõve avastus, kuigi sellest on palju räägitud. Leiti siis järjekordne omade poolt karistatud tegelane. Arvatakse muusikute tegevuseks (seepärast ka siia lõime sai pandud). Pole teada kas see tüüp keeras mingi jama kokku või tahtis alla anda. https://twitter.com/KrzysztofJano15/sta ... 9775985672
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19037
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Vagneri bande

Postitus Postitas ruger »

Enne sõda vangis istunud ja siis Wagneris sõdinud tegelane sai sõjast vabaks. 18+++ sisu.
Russian murderer recruited from prison by Wagner PMC & pardoned by Putin went on a rampage on a train on his way home from Ukraine in Russia. Slashed one person's throat & stabbed another in the head. Prigozhin said 32,000 pardoned criminals are now loose all over Russia.
https://twitter.com/igorsushko/status/1 ... 1974250497

Teine juhtum veel-3 surnut
Wagner PMC mercenary who recently returned from fighting in Ukraine, Vasily Murachev shot Alexander Rakislov, local boxing federation president and two others in Angarsk, Russia. Number of Russian civilians murdered by Wagner mercenaries is rising rapidly. Happened yesterday.
https://twitter.com/igorsushko/status/1 ... 8705524737
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kasutaja avatar
paadikapten
Liige
Postitusi: 284
Liitunud: 06 Juul, 2005 14:34
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Vagneri bande

Postitus Postitas paadikapten »

Wagnerit pooldanud langevarjur mõrvati vene sõdurite poolt väga jõhkral viisil.

https://twitter.com/a_pizdets/status/16 ... 0187445251
Vaatame siis, mis siin toimub...
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 0 külalist