KL masinapargi olevik ja tulevik

Vasta
Martin Herem
Liige
Kontakt:

Re: KL masinapargi olevik ja tulevik

Postitus Postitas Martin Herem »

Palun öelge, miks me siis tuhandeid inimesi varustame, relvastame ja treenime kui nad ei kuulu SA üksuste ehk maakaitse hulka?
Teiseks reedan lihtsa põhjuse, miks neil kõigil ei ole täna kõiki vajalikke transpordivahendeid. Meil tuleb lihtsalt valida, kas hangime täna neid asju mida saab laenata, rentida, rekvireerida või neid asju, mida saab ainult relvatootjatelt. Neid esimesi peame hankima nii palu, et väljaõpe toimiks. Teisi, meie võimaluste juures, nii palju kui võimalik.
kraal
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kraal »

Martin Herem kirjutas: 25 Mai, 2023 22:56 Maakaitse liigub (mongoli puhul) Harju maakonna piires. Brigaadi üksused üle mitme maakonna ehk isegi üle Eesti. Loomulikult hangitakse enne brigaadile, kuigi ka neile mitte kõik.
Martin Herem kirjutas: 26 Mai, 2023 7:03 Meil tuleb lihtsalt valida, kas hangime täna neid asju mida saab laenata, rentida, rekvireerida või neid asju, mida saab ainult relvatootjatelt. Neid esimesi peame hankima nii palu, et väljaõpe toimiks. Teisi, meie võimaluste juures, nii palju kui võimalik.
Nagu me teame siis KL-is on üks jalaväepataljon mis kuulub 1. brigaadi kooseisu. 5 aastaga ei ole meil rühmas autodega midagi muutunud kui siis ainult hullemaks.
Neist väidetest saan aru, et meil ei olegi lootust rattaid alla saada. Kurb, paraku ei ole mina nõus liikuma masinaga kus õnnetuse hetkel suure tõenäosusega võib kirvega pähe saada.
KV ja KL võiksid mõelda kas võitlejate tervisele. Sealhulgas ka kaitsevahenditele, et veoka kastis kruusateedel tohutus tolmus ringi sõites hingamiselundeid ei rikuks.
mongol
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mongol »

Nii ongi, täitsa nõus KVJ-ga.
Aga.
Miks me siis juba praegu mingilgi määral liikuvat tehnikat maha ärime? Seda saab ju veel kasutada, tsentraalselt transpordivahendite saabudes saab need siis lõpuks romulasse viia. Jah, seni saab olema kulusid selle kirju peldikupargi töös hoidmiseks, aga vähemalt saavad üksused õppida ja harjutada ka taktikalist värki, mitte vaid improviseerimist koondumispunktidest tegevusalasse jõudmiseks.

Kohe otse küsimus ka - kuidas on tsiviilregistris oleva sõiduki KL-ile annetamisega? St enne kui ma hakkan rohujuuretasemelt "sõpru" leidma, tahaks teada, kas see oleks üldse mõeldav? Mul on näiteks üle universaal, mis on seni mind hästi teeninud ja ma ei näe põhjust seda mitte oma malevkonnale/maakaitsekompaniile kinkida, aga siis juba ametlikult KV/KL sõidukiregistrisse kandmisega (ametliku sõidupäeviku olemasolu ja kütusekaardi tõttu näiteks).
Vaba Ukraina MTÜ
Kasutaja avatar
Some
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Some »

Võhikust kõrvaltvaatajana tundub, et ainus variant on iga kord õppustele sõiduks rentida Atko-st bussid. Või siis harjutada iga kord ka rekvireerimist? See, et igaüks peab ise transpordi leidma, tundub veider.
Martin Herem
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Martin Herem »

Mnjaaa ... tõesti huvitav, kuidas on meil nii läinud, et need küsimused KVJni jõuavad ja enne keegi vastust ei anna.
Tegelikult ma tean, et päris tihti on antud, aga ikka tahetakse KVJ seisukohta ...

kraal
Nagu me teame siis KL-is on üks jalaväepataljon mis kuulub 1. brigaadi kooseisu. 5 aastaga
See pataljon ei kuulu 1.brigaadi alla, vaid PõMKR alla ning opereerib selle territooriumil. Õppusteks võib ta ju kuskile viia aga SA ülesanne on Harju- ja Rapla maakond + Tallinna linn.
... 5 aastaga ei ole meil rühmas autodega midagi muutunud
- teeme nüüd nii, et mina kontrollin a)milline on komplekteeritus selles pataljonis ja b)millal on pataljoni midagi juurde antud.
Selles olen ma päris kindel, et KLile antud SA üksuste transpordivahendite olukord on 5 aasta jooksul märkimisväärselt paranenud. Nii kvantiteedis kui kvaliteedis. Teie aga palun öelge a)mis pidi paremaks mine ja b)mida te tahaksite et paremaks läheb.
Kurb, paraku ei ole mina nõus liikuma masinaga kus õnnetuse hetkel suure tõenäosusega võib kirvega pähe saada. KV ja KL võiksid mõelda kas võitlejate tervisele. Sealhulgas ka kaitsevahenditele, et veoka kastis kruusateedel tohutus tolmus ringi sõites hingamiselundeid ei rikuks.
kas te olete ikka kindel oma KLi kuulumise motiivides? Ja palun näidake mulle KVs "tolmuvaba transpordiga allüksus".

mongol
Miks me siis juba praegu mingilgi määral liikuvat tehnikat maha ärime?
- vot see küsimus esitage Kaitseliitu. "Äri" saab toimuda ainult selle transpordiga, mis ei kuulu SA üksustele. Minu pärast tehtagui sellega mida KL vanematekogud heaks arvavad. Kuid ma võin muidugi arvata miks - sest riigi raha nendele ei saa hästi kulutada ja seda ei peeta mõistlikuks ka.
Kuidas KLile tehnikat annetada ma ei tea. Aga kui sinna annetetakse "kerget remonti vabatahtlike jõuga" vajav tehnika, siis jõuame samasse kohta.

Some
Võhikust kõrvaltvaatajana tundub, et ainus variant on iga kord õppustele sõiduks rentida Atko-st bussid.
- lihtsalt kõrvaltvaataja ei peaks lihtsalt targutama. Minu arvates ei ole täna KLis tervikuna puudus Maakaitseüksustele antud masinatest, selleks et Maakaitseüksusi õppustele viia. Eelmine suvi ütles nii isegi Harju maleva pealik. Ja kui vaja imiteerida sundkoormisi, siis tulekski tehnikat rentida. Vaevalt et igaks õppuseks.

Aga tulen algusesse tagasi - pole mingit mõistlikku põhjust miks te neid vastuseid siit peate otsima. Malevates on see info olemas või saavad nad selle info küsida.
Samas ... kui teie siin ei teadnud kes kuulub maakaitsesse :shock: ja kuhu kuulub 41.Pataljon :shock: , siis äkki olete te veel midagi tähelepanuta jätnud? Või äkki pole olemas olev info oma "ebameeldivuse" tõttu teadmiseks muutunud?
mongol
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mongol »

Mina olen oma vastused saanud, aga vaatan, et juhatajal on transpordivahenditest üks pilt ja ainil teine :scratch:
Vaba Ukraina MTÜ
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Ain vaatab kuskilt osta.ee oksjonitelt, et müüakse (näiliselt) täitsa siledaid autosid võiku hinnata, no on kahjurid.
Eriti kui Aini üksus on mõne nõgestes seisnud vraki üles putitanud ja kasutab aktiivselt.

KV/KL vaade on aga selline, et kui mõne auto käigushoidmseks kuluv summa muutub liiga suureks, siis läheb see käigust maha ja oksjonile. Neile ei anneta Ainid raha ja seni, kuni on platsilt võtta, on otstarbekas liiga romusid mitte parandada.

Ma ei tea praegu mis seis on täna, aga kui ma viimati KL Tallinna maleva sõidukite eelarvet nägin, oli seal number alla 50 tuhande. Arvestades, et autosid oli paarisaja ringis, siis rasketehnika korrashoiuks on (oli) see täitsa kommiraha ju. Vaata ainuüksi, mis jooks rehve maksab. Sellest on muidugi aastaid möödas, äkki täna on olukord vähe parem.

Eks siin see tõde kuskil kahevahel on - osad oksjonil müüdavad autod teeks vabatahtlikud korda küll, kuid tõde on ka selles, et nende vabast ajast ja omast rahast remonditud autode põrumine ülevaatustel on üsna sage, näiteks põhjusel, et kallimate/keerukamate tööde tegemiseks pole raha või oskusi. Ja sugugi mitte kõik neist putitatutest pole lahinguvalmis.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 0 külalist