Vene-Ukraina rahu (käimasolevad konsultatsioonid, tulevik)

Tagantjärele tarkus on täppisteadus. Või kui tädil oleks rattad...
Vasta
Kasutaja avatar
lamba-ants
Liige
Postitusi: 427
Liitunud: 25 Juul, 2022 14:48
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina rahu (käimasolevad konsultatsioonid, tulevik)

Postitus Postitas lamba-ants »

Ülalolev tõlge lonkab nii valusalt, et võtsin vabaduse uus teha. Juhin tähelepanu, et on palju paremaid tõlkemootoreid, mida Google asemel kasutada.


Ma ei ole viimasel ajal palju Ukraina sõjast kirjutanud, sest strateegiliselt on nii vähe muutunud alates selle konflikti esimestest kuudest, kui kolm üldist faktilist asjaolu juhtisid kõike - ja juhivad ikka veel.

Fakt nr 1: Nagu ma alguses kirjutasin, on sellise ulatusega sõja alguses peamine küsimus, mille sa välissuhete kolumnistina endale esitad, väga lihtne: Kus ma peaksin olema? Kas ma peaksin olema Kiievis, Donbassis, Krimmis, Moskvas, Varssavis, Berliinis, Brüsselis või Washingtonis?

Ja selle sõja algusest peale on olnud ainult üks koht, kus olla, et mõista selle ajastust ja suunda - ja see on Vladimir Putini peas. Kahjuks ei anna Putin viisasid oma ajju.

See on tõeline probleem, sest see sõda tekkis täielikult sealt - nagu nüüd teame, peaaegu ilma tema kabineti või sõjaväeülemate panuseta - ja kindlasti ilma Venemaa rahva masside tungiva soovita. Nii et Venemaa peatatakse Ukrainas, kas ta võidab või kaotab, ainult siis, kui Putin otsustab lõpetada.

Mis viib faktini nr 2: Putinil ei olnud kunagi plaani B. Nüüd on ilmselge, et ta arvas, et ta tantsib Kiievisse, hõivab selle nädalaga, paneb presidendiks oma käsilase, pistab Ukraina oma taskusse ja lõpetab igasuguse edasise Euroopa Liidu, NATO või Lääne kultuurilise laienemise Venemaa suunas. Seejärel heidab ta oma varju üle kogu Euroopa.

See viib faktini nr 3: Putin on pannud end olukorda, kus ta ei saa võita, ei saa kaotada ja ei saa lõpetada. Ta ei saa enam kuidagi haarata kontrolli kogu Ukraina üle. Kuid samal ajal ei saa ta endale lubada lüüasaamist, pärast kõiki Venemaa elusid ja varasid, mida ta on kulutanud. Nii et ta ei saa lõpetada.

Teisiti öeldes, kuna Putinil ei ole kunagi olnud plaani B, on ta valinud vaikimisi karistava, sageli valimatu raketirünnaku Ukraina linnade ja tsiviilinfrastruktuuri vastu - jahvatava kurnamissõja - lootuses, et ta suudab kuidagi piisavalt verd ukrainlastelt ära imeda ja Kiievi lääneliitlasi piisavalt kurnata, et nad annaksid talle piisavalt suure osa venekeelsest Ida-Ukrainast, mida ta saab müüa vene rahvale kui suurt võitu.

Putini plaan B on varjata, et Putini plaan A on ebaõnnestunud. Kui sellel sõjalisel operatsioonil oleks aus nimi, nimetataks seda operatsiooniks ""Päästa mu nägu"".

Mis teeb sellest ühe tänapäeva kõige haigema ja mõttetuma sõja - juht hävitab teise riigi tsiviilinfrastruktuuri, kuni see annab talle piisavalt katet, et varjata asjaolu, et ta on olnud ülisuur loll.

Putini teisipäevasest võidupüha kõnest Moskvas on näha, et ta püüab nüüd leida mingit põhjendust, et õigustada sõda, mille ta alustas oma isiklikust fantaasiast, et Ukraina ei ole tõeline riik, vaid osa Venemaast. Ta väitis, et tema sissetungi provotseerisid lääne "globalistid ja eliit", kes "räägivad oma ainuõigusest, lõhestavad inimesi ja lõhestavad ühiskonda, provotseerivad veriseid konflikte ja murranguid, külvavad vihkamist, russofoobiat, agressiivset natsionalismi ja hävitavad traditsioonilisi pereväärtusi, mis teevad inimesest inimese".

Vau. Putin tungis Ukrainasse, et säilitada vene pereväärtusi. Kes oleks osanud arvata? See on liider, kes püüab oma rahvale selgitada, miks ta alustas sõda tühise naabriga, mis tema sõnul ei ole tõeline riik.

Võiksite küsida, miks tunneb selline diktaator nagu Putin, et tal on vaja maskeeringut? Kas ta ei saa panna oma rahvast uskuma, mida iganes ta tahab?

Ma ei usu seda. Kui te vaatate tema käitumist, siis tundub, et Putin on tänapäeval üsna hirmunud kahest õppeainest: aritmeetika ja Venemaa ajalugu.

Et mõista, miks need teemad teda hirmutavad, tuleb kõigepealt kaaluda teda ümbritsevat atmosfääri - midagi, mis on kenasti tabatud ühe minu lemmikrokkansambli Neon Trees laulu "Everybody Talks" sõnades. Keskne refrään on järgmine:

/ lauluread /

Üks suurimaid õppetunde, mida ma olen õppinud autokraatlike riikide välissuhetest kirjutajana, on see, et ükskõik kui rangelt kontrollitud koht on, ükskõik kui jõhker ja raudne diktaator on, KÕIK RÄÄGIVAD.

Nad teavad, kes varastab, kes petab, kes valetab, kellel on kellega suhe. See algab sosinal ja jääb sageli sinna, kuid kõik räägivad.

Seda teab ilmselgelt ka Putin. Ta teab, et isegi kui ta saab veel mõned kilomeetrid Ida-Ukrainast ja hoiab Krimmi, siis niipea, kui ta selle sõja lõpetab, teevad kõik tema inimesed julma aritmeetikat tema B-plaani kohta - alustades lahutamisest.

Valge Maja teatas eelmisel nädalal, et Ukrainas on ainuüksi viimase viie kuu jooksul tapetud või haavatud hinnanguliselt 100 000 Vene võitlejat ja umbes 200 000 tapetud või haavatud alates sellest, kui Putin alustas seda sõda 2022. aasta veebruaris.

See on suur ohvrite arv - isegi suures riigis - ja te näete, et Putin on mures, et tema inimesed räägivad sellest, sest lisaks igasuguse teisitimõtlemise kriminaliseerimisele kiirustas ta aprillis läbi uue seaduse, millega surutakse maha ajateenistusest kõrvalehoidmist. Nüüd tuleb igaühele, kes end ei ilmuta, kehtestada piirangud pangandusele, kinnisvara müügile ja isegi juhiloa saamisele.

Putin ei läheks nii kaugele, kui ta ei kardaks, et vaatamata tema püüdlustele sosistavad kõik, kui halvasti sõda käib ja kuidas seal teenimist vältida.

Lugege hiljuti Washington Postis ilmunud esseed, mille kirjutas Putini Venemaa ajaloolane ja American Enterprise Institute'i teadlane Leon Aron Putini märtsikuisest visiidist Venemaa poolt okupeeritud Ukraina linna Mariupoli.

"Kaks päeva pärast seda, kui Rahvusvaheline Kriminaalkohus esitas Putinile süüdistuse sõjakuritegudes ja andis välja vahistamismääruse," kirjutas Aron, "tuli Venemaa president paariks tunniks Mariupoli. Teda filmiti, kuidas ta peatus "Nevski mikrorajoonis", inspekteeris uut korterit ja kuulas mõne minuti jooksul ülevoolavalt tänulikke elanikke. Kui ta lahkus, on videol kuulda vaevukuuldavat häält, mis hüüab eemalt: "Eto vsyo nepravda!" - "See kõik on vale!""."

Aron ütles mulle, et Vene meedia kustutas hiljem "See kõik on vale" helisalvestusest välja, kuid asjaolu, et see oli sinna jäetud, võis olla kellegi Venemaa ametliku meedia hierarhias oleva isiku õõnestav tegu. Kõik räägivad.

Mis viib teise asja juurde, mida Putin teab: "Vene ajaloo jumalad on äärmiselt andestamatud sõjalise kaotuse suhtes," ütles Aron. Tänapäeval, "kui Venemaa juht lõpetab sõja selge kaotusega - või ilma võiduta -, toimub tavaliselt režiimivahetus. Me nägime seda pärast esimest Krimmi sõda, pärast Vene-Jaapani sõda, pärast Venemaa tagasilööke I maailmasõjas, pärast Hruštšovi taganemist Kuubalt 1962. aastal ja pärast Brežnevi ja kompanii Afganistani ummikut, mis kiirendas Gorbatšovi perestroika- ja glasnostirevolutsiooni. Vene rahvas, kogu oma tuntud kannatlikkuse juures, andestab palju asju - kuid mitte sõjalist lüüasaamist."

Just nendel põhjustel väidab Aron, kes just lõpetas raamatu Putini Venemaast, et Ukraina konflikt ei ole kaugeltki läbi ja võib enne seda veel palju hullemaks minna.

"Putinil on nüüd kaks võimalust, kuidas lõpetada see sõda, mida ta ei saa võita ja millest ta ei saa loobuda," ütles Aron. "Üks on jätkata, kuni Ukraina on verest tühjaks lastud ja/või läänes saabub Ukraina-väsimus."

Ja teine, väitis ta, "on kuidagi sundida otsest vastasseisu USA-ga - viia meid kõikehõlmava strateegilise tuumasõja äärele - ja siis astuda tagasi ning teha hirmunud Läänele ettepanek üldiseks lahenduseks, mis hõlmaks neutraalset, desarmeeritud Ukrainat ja Krimmi ning Donbassi jätmist Venemaale."

On võimatu Putini pähe pääseda ja tema järgmist sammu ennustada, kuid ma olen mures. Sest see, mida me Putini tegudest teame, on see, et ta teab, et tema plaan A on läbi kukkunud. Ja ta teeb nüüd kõik, et toota plaan B, et õigustada kohutavaid kaotusi, mida ta on kuhjanud riigi nimel, kus kõik räägivad ja kus löödud juhid ei lähe rahulikult pensionile.
Kasutaja avatar
Gideonic
Liige
Postitusi: 4867
Liitunud: 14 Aug, 2008 14:19
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina rahu (käimasolevad konsultatsioonid, tulevik)

Postitus Postitas Gideonic »

Noh, Hiina on vist seisukoha võtnud et vaja oleks ikka relvarahu, nii et Venemaale jääksid kõik tema kättevõidetud alad okupeerida :wall:

https://www.wsj.com/articles/china-push ... e-614774dd

Seda õnneks küll madalamalt ametnikult, aga mõnevõrra märgiline ikka. Huvitav kas hakkavad ka relvaabi saatma et aidata vattidel neid alasid hoida?
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36579
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina rahu (käimasolevad konsultatsioonid, tulevik)

Postitus Postitas Kriku »

Eks nad taha ka oma mitmesuguseid tooteid katsetada.
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Postitusi: 9131
Liitunud: 14 Aug, 2008 15:40
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina rahu (käimasolevad konsultatsioonid, tulevik)

Postitus Postitas Kilo Tango »

Gideonic kirjutas: 26 Mai, 2023 17:13 Noh, Hiina on vist seisukoha võtnud et vaja oleks ikka relvarahu, nii et Venemaale jääksid kõik tema kättevõidetud alad okupeerida :wall:

https://www.wsj.com/articles/china-push ... e-614774dd

Seda õnneks küll madalamalt ametnikult, aga mõnevõrra märgiline ikka. Huvitav kas hakkavad ka relvaabi saatma et aidata vattidel neid alasid hoida?
Kas see ei ole mitte selle varasema Hiina "rahuplaani" loogiline jätk?
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19529
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina rahu (käimasolevad konsultatsioonid, tulevik)

Postitus Postitas ruger »

Ukraina tingimused vaherahuks.

Zelenski teatas Ukraina nõudmistest Kremlile pärast Venemaa Föderatsiooni skandaalse avalduse tegemist

"Venemaa nõudmised" Venemaa Föderatsiooni välisministeeriumi poolt pigem kinnitavad Venemaa juhtkonna õiguslikku ja faktilist suutmatust. Seetõttu on realistlikud ainult "Ukraina tingimuste täitmine", märkis Podoljak

"Kõikide vägede viivitamatu väljaviimine Ukraina suveräänselt territooriumilt. Lõplik tunnustus, et NSVL on kokku varisenud ja nõukogudejärgsetel riikidel on suveräänsus täies ulatuses. Sõjakurjategijate ja sõjakurjategijate väljaandmine. Demilitariseerimistsooni (puhvertsooni) kindlustamine Vene Föderatsiooni territooriumil. Ründerelvade (suure laskekaugusega raketid ) vähendamine. Rahvusvaheline konverents Venemaa Föderatsiooni tuumaarsenali kontrolli korraldamise kohta. Õiguslikult fikseeritud reparatsioonimaksete programm, sealhulgas teistes riikides konfiskeeritud Venemaa varade vabatahtlik loovutamine Ukraina kasuks," rõhutas OP juhi nõunik Mihhailo Podoljak.
https://twitter.com/anno1540/status/1662449062052868097
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36579
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina rahu (käimasolevad konsultatsioonid, tulevik)

Postitus Postitas Kriku »

Hvostov Kissingerist:
2014. aasta 5. märtsil (14 päeva enne Krimmi referendumit) avaldas Kissinger ajalehes Washington Post artikli, kus manitses Ukrainat minema „soometumise“ teed. 2016. aasta detsembris soovitas Kissinger tollasel USA presidendil Donald Trumpil tunnustada Krimmi kui Venemaa osa.

2022. aasta mais Davose foorumil esinedes tegi Kissinger ettepaneku sõja diplomaatiliseks reguleerimiseks, andes Venemaale territooriumid, mis see oli enne 24. veebruari vallutanud, seega Krimmi ja Donbassi. Ja lõpuks 23. jaanuaril käesoleval aastal arvas Kissinger, et Venemaa tuleb pärast sõjategevuse lõppu võtta tagasi rahvaste perre. Ning Ukraina tuleks võtta ikkagi NATO liikmeks.

Aga nagu ta ajakirjale Economist antud intervjuus mõista annab, tuleb Ukraina võtta NATOsse sellepärast, et „neil on nüüd Euroopas kõige paremini relvastatud armee, aga seejuures strateegiliselt kõige vähem kogenud juhtkond“. Selgesõnaliselt – Ukraina tuleb võtta NATOsse sellepärast, et vaid nii saab selle riigi tegevust hoida kontrolli all.

Need ei ole ideaalid. See on Realpolitik. Tõe huvides olgu öeldud, et Ameerika välispoliitikas käib igavene võitlus idealistide ja realistide vahel. Vahel annavad tooni ka lihtsalt lollid, nagu juhtus aastail 2017–2021.
https://ekspress.delfi.ee/artikkel/1201 ... jategijaks

Minu arust seisnes Kissingeri viga mitte reaalpoliitikas (mis on paratamatu), vaid jõuvahekordade valesti arvestamises. Ta ei saanud aru, et Ukraina sõjast saab Venemaa kui imperialistliku röövelriigi lõpp.
Runkel
Liige
Postitusi: 2831
Liitunud: 07 Sept, 2017 22:39
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina rahu (käimasolevad konsultatsioonid, tulevik)

Postitus Postitas Runkel »

Kriku kirjutas: 07 Juun, 2023 10:03Minu arust seisnes Kissingeri viga mitte reaalpoliitikas (mis on paratamatu), vaid jõuvahekordade valesti arvestamises. Ta ei saanud aru, et Ukraina sõjast saab Venemaa kui imperialistliku röövelriigi lõpp.
Selle taga võib vana reaalpoliitiku mõte käia vana USA-Vene-Hiina kolmnurga külgipidi: kui Nixoni ajal taltsutas USA Hiinaga Venemaad, siis nüüd on soov koos Venemaaga Hiinat ohjata?
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36579
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina rahu (käimasolevad konsultatsioonid, tulevik)

Postitus Postitas Kriku »

Venemaast pole selleks enam asja.
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19529
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina rahu (käimasolevad konsultatsioonid, tulevik)

Postitus Postitas ruger »

orkide föderatsiooninõukogus nõuti Ukrainalt 3-e piirkonna loovutamist, et üldse vaherahu peale saaks orkid mõtlema hakata.
For all idiots who ask "why Ukraine is not ready for negotiations": Russia says, Ukraine must transfer to Russia three additional regions: Odesa, Mykolaiv, Kharkiv, just as a precondition for "negotiations".
https://twitter.com/sumlenny/status/1667838317788905472
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
soul
Liige
Postitusi: 2898
Liitunud: 12 Nov, 2005 22:59
Asukoht: Lõuna
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina rahu (käimasolevad konsultatsioonid, tulevik)

Postitus Postitas soul »

Aafrika rahuplaan.
https://www.reuters.com/world/europe/af ... 023-06-15/
Meetmed, mida Aafrika riigid kavatsevad välja pakkuda, hõlmavad Venemaa vägede väljaviimist Ukraina aladelt, taktikaliste tuumarelvadest loobumist Valgevene territooriumil, samuti Rahvusvahelise Kriminaalkohtu Vladimir Putini vahistamismääruse peatamist.

Reutersi andmetel külastavad 16. juunil Kiievit Lõuna-Aafrika, Komooride, Egiptuse, Senegali, Sambia, Uganda ja Kongo Vabariigi liidrid, et kohtuda Ukraina presidendi Volodymyr Zelenskyga. Järgmisel päeval sõidavad nad Moskvasse kohtumisele Venemaa presidendi Vladimir Putiniga.
NGolf
Liige
Postitusi: 3073
Liitunud: 16 Juul, 2013 11:48
Asukoht: Sakala
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina rahu (käimasolevad konsultatsioonid, tulevik)

Postitus Postitas NGolf »

Wagneri kanal edastab, nagu oleks 2022. märtsis juba mingi rahuplaan olnud... Pildid.
Putin ütles kohtumisel liitlasriikide Aafrika delegatsiooniga, et 2022. aasta märtsis, kui sõda oli just alanud, parafeeriti Istanbulis peetud läbirääkimistel leping Kiieviga (esialgsed kokkulepped), mis sisaldas sätteid neutraalsuse ja julgeolekugarantiide kohta.

Edasiseks allkirjastamiseks tehti kuulus esimene "hea tahte žest" - Vene vägede väljaviimine Kiievi ning Sumõi ja Tšernihivi piirkonnast. Pärast mida, nagu Putin ise deklareerib - visati kõik ära. Nad petsid jälle.
https://t.me/grey_zone/19185
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19529
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina rahu (käimasolevad konsultatsioonid, tulevik)

Postitus Postitas ruger »

orkide vaherahu paremas vaates. Selle paberiga voib lihtsalt prset pühkida. Aafrika riigipead tahtsid reisi orkistani saada ja sealt ehk midagi välja nuruda.
Pilt
https://twitter.com/Faytuks/status/1670136704672362508
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19529
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina rahu (käimasolevad konsultatsioonid, tulevik)

Postitus Postitas ruger »

Girkin ütleb, et rindel UKR vägede läbimurde korral, hakkavad toimuma suured muutused orkistani sisemuses.
Russian war criminal & former FSB spetsnaz, Igor 'Strelkov' Girkin predicts Russia's collapse if Ukraine is able to break through the current frontline, which he calls the thinnest thread on which everything hangs for Russia.
https://twitter.com/igorsushko/status/1 ... 8341772289


SEPKA-orkide üksustel Hersoni piirkonnas peale üleujutust koolera levimas? See tähendab kogu piirkonnas juba saastunud vee tõttu :x .
An epidemic of cholera is spreading among Russian military personnel in Kherson Oblast and Crimea following a Russian terrorist attack onthe Kakhovka Hydroelectric Power Plant, the Atesh partisan movement reported on Telegram on June 17.

Several Russian deaths due to the disease have been reported.
The latest information reveals that numerous occupiers with suspected cases of cholera are being admitted to military hospitals on a daily basis.

“The targeted units along the Kherson direction, positioned along the North-Crimean Canal, are losing their operational capabilities and are being evacuated to the rear for treatment,” the message reads.

It is known that several military personnel have already died. The cholera epidemic most likely arose due to the Russians using water from open sources. It is noted that they are facing difficulties in obtaining bottled or purified water.
https://english.nv.ua/nation/russian-un ... 32646.html
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
maksipoiss
Liige
Postitusi: 1759
Liitunud: 24 Okt, 2014 20:33
Asukoht: Pärnu
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina rahu (käimasolevad konsultatsioonid, tulevik)

Postitus Postitas maksipoiss »

ruger kirjutas: 18 Juun, 2023 10:29 SEPKA-orkide üksustel Hersoni piirkonnas peale üleujutust koolera levimas? See tähendab kogu piirkonnas juba saastunud vee tõttu :x .l
Pigem levib see neil seal vaatamata üleujutusele :) . Istuvad seal kuumade ilmadega kaasorkide korjuste otsas, ime ka kui igasugust jama levima hakkab.
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Postitusi: 5209
Liitunud: 09 Jaan, 2007 0:05
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina rahu (käimasolevad konsultatsioonid, tulevik)

Postitus Postitas Manurhin »

Juba eelmise aasta veebruarist peale kummitab mind üks küsimus: mis seal Ukrainas praegu tegelikult toimub? Ma mõtlen, süvajuriidilises mõttes. Sõda see ei ole ju? Sest:
a) kumbki osapool teisele sõda kuulutanud ei ole;
b) venelaste jaoks on see sõjaline erioperatsioon;
c) Ukraina nimetas vähemasti varem toimuvat ATO-ks e. antiterroristlikuks operatsiooniks. Pole nagu kuulda olnud, et seda muudetud oleks?

Kas mingid rahvusvahelised õigusnormid, nt. Sõjaõigus, üldse tunnistavad sellist terminit nagu sõjaline erioperatsioon? Vähemasti sellisel kujul, nagu Venemaa seda praegu teeb?
Kui pole juriidilises mõttes sõda, siis kas saame üldse rääkida sõjakuritegudest? Sel juhul on tegu lihtlabaste terrorismiaktidega ja Putin asetub täpselt samale pulgale Osama bin Ladeniga, kelle võiks nii Ukraina kui ka nt. mõne NATO riigi eriüksus täiesti õigustatult kahjutuks teha.
Ja kui pole sõda ja Ukraina peab võitlust riiki tunginud terroristide massidega, siis ju igasugu sõjapidamist puudutavad konventsioonid ei puutu asjasse ja Ukraina võiks täiesti rahulikult kasutada nt. poolmantel- ja dumdum-kuule, igasugu gaase jne. Terroristide vastu kasutada neid ju võib, nii nagu venelased ise kasutasid 2002.a. Nord-Ost'i pantvangikriisi ajal terroristide vastu arvatavalt fentanüülgaasi. Ehk tuleks millegi taolise peale mõelda ka Zaporižžja tuumajaama ohutuks vabastamiseks?

Ja lõpuks, kui pole juriidilises mõttes sõda, siis mis rahust sel juhul rääkida saab? Kujutame nüüd ette olukorda, kus politseinikud ja röövlid peavad tulevahetust ja kõrvalseisjad utsitavad mõlemaid rahuläbirääkimiste laua taha istuma? :lol:
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 7 külalist