Boikott Venemaaga koostööd tegevatele rahvusvahelistele firmadele!

Kõik käimasolevast sõjast
Vasta
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19210
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Boikott Venemaaga koostööd tegevatele firmadele!

Postitus Postitas ruger »

saksa firma Leica jätkab optiliste sihikute ja binoklite tarnet orkistani. Seda siis hoolimata teatest, et lahkutakse sealt.

Saksa kaameratootja Leica Camera AG teatas pärast sõja puhkemist Venemaale impordi lõpetamisest ja Moskvas asuva brändipoe sulgemisest. Vastupidiselt lubadusele ei jätkanud ettevõte mitte ainult tarneid, vaid hakkas ka importima laserkaugusmõõturiga binokleid ja öise nägemise sihikuid. Venemaale jõuavad ka Šveitsi firma Leica Geosystems laserkaugusmõõturid ja lood, tõsi küll, kolmandate riikide kaudu. Varustust saab kasutada sõjalistel eesmärkidel, näiteks suurtükitule korrigeerimiseks.

"Leica kaamera orcistan"

16. märtsil 2022 teatas Macfilose profiiliväljaanne viitega Leica Camera AG pressiteatele, et ettevõte lõpetab tegevuse Venemaal ja sulgeb peagi riigi ainsa firmapoe. Ettevõtte lahkumisest kirjutasid paljud lehed, mis jälgivad rahvusvaheliste ettevõtete positsiooni pärast täiemahulise sissetungi algust, näiteks Yale'i juhtimiskool. Kuid ettevõtte tegelik tegevus erineb pressiteatest.

Leica on üks luksuskaamerate ja -optika nišitootjaid, kuid lisaks kaameratele toodab ettevõte Mykita kaubamärgi all optilisi sihikuid, binokleid ja prille. Ettevõtte käive 2021/22 majandusaastal kasvas 16% ja ulatus 450 miljoni euroni.Venemaal on Leica Cameral oma filiaal - Leica Camera Russia LLC, samuti firmapood GUMis.

Ühtse riikliku juriidiliste isikute registri andmetel muutis Leica Camera Russia LLC Saksamaa ettevõtte väljakuulutatud Venemaal töö lõpetamise asemel alles 6. aprillil 2023 oma nime Vechernyaya Zvezda LLC-ks. Firma asutajad jäid aga samaks. 99% Venemaa ettevõttest kuulub Leica Camera Austria GmbH-le, veel 1% kuulub AHK Vermögensverwaltung GmbH-le. Ettevõtte juht on Saksa kodanik Klaus Hauer, kes töötas varem Volkswageni Venemaa esinduses.

Austria neutraalsus ja öösihikud

Austria on koos Ungari ja Šveitsiga endiselt üks väheseid riike Euroopas, kes on keeldunud Ukrainale sõjalisest abist. Nii teatas Austria kaitseminister Claudia Tanner 30. jaanuaril 2023, et tema riik ei anna Ukrainale kaitseabi, "et vältida edasist eskaleerumist". Erinevalt kaitseministrist ei karda Austria ärimehed eskaleerumist. Austria poliitikute neutraalsus ei mõjutanud Leica Austria juhtkonna seisukohta. Kui Venemaa haru importis Saksa Leica tehasest kollimaatorisihikuid ja laserkaugusmõõtjaga binokleid, siis Austria juhtkond vähemalt neid tehinguid ei seganud.

Leica Venemaa filiaalist pidi saama Saksa kvaliteedi saadik optika vallas Venemaal – vähemalt nii väideti ettevõtete avaldustes. Kuid pärast sõja puhkemist näis ettevõte muutvat oma spetsialiseerumist ülikallitelt kaameratelt kahesuguse kasutusega kaupadele. Kui 2020. ja 2021. aastal sai Leica Camera Russia vaid ühe deklaratsiooni kaugusmõõturiga binokli kohta, siis 2022. aastal juhtus kõik täpselt vastupidi: kaamerate impordi kohta väljastas ettevõte vaid ühe deklaratsiooni ja öövaatlusseadmete osas kolm.

Juba pärast täiemahulise sissetungi algust ja pärast seda, kui ajakirjandusele sai teatavaks Vene armee kuriteod Buchas, andis Leica Camera Russia korraga kolm binokli ja sihikute impordi deklaratsiooni: 6. juulil, 18. novembril ja 15. detsember 2022. Sellised deklaratsioonid saadakse esimese kaubapartii tollivormistuseks. Järgmised tarned väljastatakse tavaliselt olemasoleva deklaratsiooni alusel, et säästa raha. Näiteks laserkaugusmõõturiga binokli EAEU N RU D-DE.RA04.V.66670/22 07/06/2022 deklaratsiooni kehtivusaeg on viis aastat ja selle alusel saab kaupa importida kuni 2027. aasta juulini.

Lisaks oma filiaali tarnetele tegi Leica Camera koostööd ka teiste Venemaa klientidega. Kuni 2019. aasta detsembrini tarnis Saksa Leica Camera AG optilisi seadmeid Kovrovi mehaanikatehasele, mis toodab tolliandmete koondaja ImportGenius andmetel uraani rikastamiseks gaasitsentrifuuge. Ettevõtte teine ​​klient oli S. A. Zverevi nimeline Krasnogorski tehas. See ettevõte toodab kaameraid Zenit-M, mis on välja töötatud Saksa kaamera Leica M typ 240 baasil. Krasnogorski tehas toodab lisaks amatöörkaameratele ka militaaroptikat kosmosefototehnikast kuni Mi-35 helikopterite tulejuhtimissüsteemideni. Viimane tarne Krasnogorski tehasesse on dateeritud 2021. aasta detsembris. Samas ei rikkunud Leica sanktsioone: Euroopa Liit keelas binoklite ja öövaatlussiipide ekspordi Venemaale alles aasta pärast sõja algust, 25. veebruaril 2023. aastal.

Leica Camera Russia finantsaruanded <The Insiderile kättesaadavad> tõstatavad mitmeid küsimusi, millele kogenud audiitor või maksuinspektor aitaks vastata. Ettevõte kulutab teist aastat järjest äritegevusele ja enda juhtimisele rohkem kui müügist laekub. 2022. aastal oli müügikuludega 73,5 miljonit rubla ja halduskuludega 30,2 miljonit rubla müügitulu vaid 79 miljonit. Selline kulustruktuur on tüüpiline arenevale turule sisenemisel ja on üsna ebatüüpiline agressiivset sõda pidavas riigis töötades. Leika kahjud Venemaal kasvasid 10,3 miljonilt rublalt 2021. aastal 29,3 miljonile rublale 2022. aastal.

Võimalik, et korporatiivset otsust murda avalik lubadus ja jätkata kahjumlikku äri mõjutas Venemaa filiaali juht. Lisaks Leica Camera Russia haldamisele juhib Klaus Hauer sellega seotud isiklikku äri. Hauer on Rays LLC tegevjuht ja ainuasutaja Volzhsky Boulevardil. See on väike fototehnikat müüv kauplus.

Šveitsi kaugusmõõturid Hiina edasimüüjate kaudu

Sarnaselt Austriaga on Šveits kuulutanud välja oma neutraalse positsiooni Vene-Ukraina sõjas. Kuid hoolimata ametlikust neutraalsusest jõuavad Šveitsi seadmed, sealhulgas laserkaugusmõõturid ja tahhomeetrid Venemaale. Neid geodeetilisi instrumente kasutatakse kaugemate objektide kauguste ja nurkade mõõtmiseks ning neid saab kasutada suurtükitule korrigeerimiseks. Näiteks Leica TS07 R500 tahhomeeter suudab helkurit kasutades uurida alasid kuni 10 km kaugusel.

Geodeetilisi seadmeid Leica toodab Šveitsi ettevõte Leica Geosystems AG. Venemaal tegutses see ettevõte oma tütarettevõtte Hexagon Geosystems Rus LLC kaudu. 95% Hexagoni aktsiatest kuulub Šveitsi Leica Geosystems AG-le ja 5% Hollandi Leica Geosystems Holdings B.V. Erinevalt Saksa Leica Camerast ei teinud Šveitsi firma suuri teadaandeid, lihtsalt lõpetas pärast sõja puhkemist Venemaa äri. Viimased impordideklaratsioonid väljastati 2022. aasta märtsis ja 2022. aasta lõpus hinnati ettevõtte laoseisuks 4 tuhat rubla – aasta varem ulatusid need 563,88 miljoni rublani.

Samal ajal jäi Venemaale hulk ettevõtteid, kes nimetavad end ametlikeks Leica geodeetiliste instrumentide edasimüüjateks: Geooptic, Geospectr, Rusgeokom, Profpribor ja TsPI. Paljud nende veebisaidid näitavad, et varustus on laos. Kokku esitasid Venemaa importijad 2022. aasta maist 2023. aasta aprillini Leica Geosystems AG toodete kohta 24 deklaratsiooni, importides neid Hiina ja Türgi vahendajate kaudu. Mitmed neist ettevõtetest tegutsesid varem kaitseministeeriumi ja õiguskaitseorganite tarnijatena.

Näiteks RusgeoComi poe veebisaidi kataloogis on 16 Leica tabloojaama, millest viis on laos. 2022. aasta augustis ostis ettevõte tollidokumentide kohaselt Leica Geosystems AG seadmed Hiina vahendaja Shanghai Merrypal Import Export Co. kaudu. Ltd. RusGeoCom on õiguskaitseasutuste ja kaitseministeeriumi suur tarnija. Ettevõte on sõlminud enam kui 114 riiklikku lepingut 280,524 miljoni rubla eest, millest kolm sõlmiti kaitseministeeriumiga geodeetiliste instrumentide tarnimiseks (7. augustil 2017 sõlmitud leping 699 422 rubla eest, 19. juuli 2017 leping 9,092 miljoni rubla eest), 17. juulil 2017 sõlmitud leping 64,9 miljoni rubla eest).

Hiina importija Shanghai Merrypali klient on ka Habarovskis asuv Geotechnologies LLC. Kuigi tolliandmetest on info kaubamärgi ja tootja kohta eemaldatud, on Leica geodeetilised seadmed ettevõtte kodulehel olevas kataloogis kirjas. 83 valitsuse lepingust, milles Geotechnologies osales, langeb osa õiguskaitseorganitele, näiteks FSO relvastusosakonnale.

Teine Leica Geosystemsi importija Rusgeotorg LLC ostab seadmeid Iisraeli ettevõtte GMX System Ltd kaudu. Rusgeotorg kuulub Jegor Vladimirovitš Vjalkovile, kes oli varem GCM Company LLC asutaja. See ettevõte sõlmis õiguskaitseorganitega 45 riiklikku lepingut summas 30,05 miljonit rubla, sealhulgas sõjalise ehituse peadirektoraadi nr 9 tarne.
https://theins.ru/news/261760
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19210
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Boikott Venemaaga koostööd tegevatele firmadele!

Postitus Postitas ruger »

Adobe pikendas tasuta oma toodete litsentside kehtivust orkistanis, kuna orkid ei saavat oma kaartidega maksta nende eest. :wall: :oops:
Adobe renews licenses for #Russian users free of charge due to difficulties in paying with Russian bank cards.
https://twitter.com/nexta_tv/status/1663468376902062082
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19210
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Boikott Venemaaga koostööd tegevatele firmadele!

Postitus Postitas ruger »

Rootsi firma Essity lahkub orkistanist. Tuntud, kui kaubamärkide Libresse, Libero ja Zewa omanik
Swedish 🇸🇪 personal care company Essity (brands Zewa, Libresse and Libero) is ceasing operations in Russia 🇷🇺 and selling its business in the country.
https://twitter.com/officejjsmart/statu ... 0531314689
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19210
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Boikott Venemaaga koostööd tegevatele firmadele!

Postitus Postitas ruger »

SEPKA: orkid kirjutavad, et adibas tuleb tagasi.
Russian media reports German sportswear brand Adidas will restart operations in Russia from November 1st. If this information is true, here's a perfect logo for them. They broke off ties with Kanye West over stuff he said, but actual fascist genocide is apparently just fine.
https://twitter.com/igorsushko/status/1 ... 6655112192

The latest claims are as follows:
1. Adidas signed a contract with the management company Daher Group, which bought the Russian part of the business of the Inditex group.
2. Adidas plans to start recruiting employees in early autumn in order to prepare for the relaunch of stores. They have 120 stores in Russia.
3. In May, Russia's Deputy Minister of Industry and Trade Viktor Evtukhov said return of Adidas to Russia is 'possible.'
4. Adidas complained how they lost 250 million Euros last year because they stopped operations in Russia.
When asked about returning to Russia by Ria Novosti, Adidas was coy with the answer and did not issue a denial.
EST
Viimased väited on järgmised:
1. Adidas sõlmis lepingu haldusfirmaga Daher Group, kes ostis Inditexi grupi äritegevuse Venemaa osa.
2. Adidas plaanib varasügisel alustada töötajate värbamisega, et valmistuda kaupluste taaskäivitamiseks. Neil on Venemaal 120 kauplust.
3. Mais ütles Venemaa tööstuse ja kaubanduse aseminister Viktor Evtuhhov, et Adidase tagasitulek Venemaale on "võimalik".
4. Adidas kurtis, kuidas nad kaotasid eelmisel aastal 250 miljonit eurot, kuna lõpetasid tegevuse Venemaal.
Kui Adidas Ria Novostilt Venemaale naasmise kohta küsis, oli ta vastusega arglik ega andnud otsest vastust keeldumise kohta.
https://twitter.com/igorsushko/status/1 ... 6655112192
https://lenta.ru/news/2023/06/09/adidas/
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19210
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Boikott Venemaaga koostööd tegevatele firmadele!

Postitus Postitas ruger »

Skandinaavia firmad kehtestasid Mondolezile boikoti

The Scandinavian countries announced a boycott of Mondelez due to the continued sales of their products in Russia.
The SAS and Norwegian Air airlines, the SJ railway group, the Strawberry hotel chain, the Elkjop retail chain, the Fjord Line shipping group, the Norwegian Football Association and others have joined the boycott of the Mondelez corporation.
Mondelez produces the famous Oreo cookies, Barny biscuits, Milka chocolate, Alpen Gold and Toblerone.
In Russia, the company owns three factories: the Bolshevik factory, a production facility in Pokrov, and a factory in Veliky Novgorod. In the Scandinavian countries, the company owns Freia and Marabou chocolate brands.

EST
Skandinaavia riigid teatasid Mondelezi boikotist seoses nende toodete jätkuva müügiga Venemaal.
Mondelezi korporatsiooni boikotiga on ühinenud SAS ja Norwegian Air lennufirmad, SJ raudteekontsern, Strawberry hotellikett, Elkjop jaekett, Fjord Line laevanduskontsern, Norra Jalgpalliliit jt.
Mondelez toodab kuulsaid Oreo küpsiseid, Barny küpsiseid, Milka šokolaadi, Alpen Goldi ja Toblerone'i.
Venemaal kuulub ettevõttele kolm tehast: tehas Bolshevik, tootmisüksus Pokrovis ja tehas Veliki Novgorodis. Skandinaavia riikides omab ettevõte Freia ja Marabou šokolaadibrände.
Pilt
https://twitter.com/nexta_tv/status/1668277524139241474

Rootsi jalgpallikoondis eemaldas Marabou oma sponsorite nimekirjast(20 aastat oli)
And the Swedish 🇸🇪 national football (soccer) team has removed Marabou as a sponsor after 20 years as a partnership.
After Marabou refused to stop supporting the Russian war in Ukraine.
https://twitter.com/Andreaswirz2/status ... 3708116993

ICA kaubanduskett pani sildid juurde antud toodetele
My local Ica Supermarket shop in Sweden has signs in the shelfs where these products are stored. The sign says: Mondelez is a black listed brand by Ukraine. These products will not be restocked and all profits from the current products will be donated to Ukraine.
https://twitter.com/Halibrand1/status/1 ... 3664045056

Taanis COOP kett boikotiga ei ühinenud.
In Denmark the supermarket chain COOP has gone out and said that they will NOT join the boycut of these brands, so i have started boycutting COOP until they get their heads straight.
https://twitter.com/JohnDoe75692933/sta ... 8823408640

Norra esindaja-Mondolez ei plaani tootmist orkistanis lõpetada.
A spokesman from Mondelez in Norway said today that they have no plans for closing the production in Russia. We shall see about that. Their customers will win though. Hoping that the boycott will grow.
https://twitter.com/LeFranck74/status/1 ... 3574017026
Viimati muutis ruger, 13 Juun, 2023 18:36, muudetud 5 korda kokku.
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Crispy
Liige
Postitusi: 858
Liitunud: 03 Veebr, 2016 14:53
Kontakt:

Re: Boikott Venemaaga koostööd tegevatele firmadele!

Postitus Postitas Crispy »

Selge. Edaspidi elan ilma Milka šokolaadita.
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19210
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Boikott Venemaaga koostööd tegevatele firmadele!

Postitus Postitas ruger »

EDIT 13.06.2023
Silja Line liitus boikotiga, eemaldades Marabou tooted lettidelt ja müügist.
The well-known chocolate brand was boycotted in Sweden due to its ties to Russia: Now Silja Line is also removing Marabou from its selection."
https://twitter.com/PakritaPiou/status/ ... 3128188935

Ka Rootsi armee liitub Mondolezi boikotiga
The Swedish Army has announced that it is joining the growing nation-wide boycott of Mondelez (formerly Kraft Foods).
Mondelez has refused to leave the Russian market.
It owns brands popular in Sweden such as Toblerone, Marabou and Philadelphia.
https://twitter.com/visegrad24/status/1 ... 4492046336

Laevakompanii Stena Lines liitub boikotiga
Another entity that is joining the boycott is Stena Line.
The Swedish shipping line company, and one of the largest ferry operators in the world, will stop selling all Mondelez products in its tax-free stores.
https://twitter.com/visegrad24/status/1 ... 3567571972
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Peeeter
Liige
Postitusi: 198
Liitunud: 22 Juul, 2009 21:16
Kontakt:

Re: Boikott Venemaaga koostööd tegevatele firmadele!

Postitus Postitas Peeeter »

Silja Line on täiesti Tallinki oma. Kui Tallinki laevadelt neid ei eemaldata, on tegemist täiesti puhta turundusega.
"Et kui oleks niisugune võimalus, et teil võiks iga päev võim vahetuda, siis te kaebaksite nii kaua üksteise peale, kuni jääks järele üks ainuke - kõige julmem, kõige ahnem ja kõige salakavalam."
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19210
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Boikott Venemaaga koostööd tegevatele firmadele!

Postitus Postitas ruger »

orkistanis hakkas Pringlesi nime all tootev firma kartulikrõpsude peale panema mardikalinti koos kirjaga: "võidu maitse"..
In Russian factories, Pringles started producing chips with a Geogriev strip and the inscription "with the taste of victory".... without words
https://twitter.com/EvaTrmx86qc7r/statu ... 5604836368

Tegu kohaliku firma tootega, kes ostis Pringlesi kohapealse tootmise
Kellogg, which bought Pringles in 2016 from P&G, totally divested its operations in Russia in 2022. A local Russian company bought the operations and now produces its own Pringles.
https://twitter.com/OSINTNic/status/1677401988919705600
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kasutaja avatar
wk2
Liige
Postitusi: 2679
Liitunud: 22 Aug, 2014 17:16
Kontakt:

Re: Boikott Venemaaga koostööd tegevatele firmadele!

Postitus Postitas wk2 »

Ungari Wizz Air mõnitas Ukraina relvajõudude veterani 1,5 tundi ja viskas ta seejärel lennukist välja
https://www.dialog.ua/world/277185_1689000001
https://t.me/censor_net/32991
https://twitter.com/Flash_news_ua/statu ... 4458853376
an2
Liige
Postitusi: 1371
Liitunud: 04 Dets, 2020 9:25
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Boikott Venemaaga koostööd tegevatele firmadele!

Postitus Postitas an2 »

https://arileht.delfi.ee/artikkel/12021 ... tevotetest

Nutikas lahendus. Ukraina vabatahtlikud lõid äpi, mis aitab hoiduda Venemaal tegutsevatest ettevõtetest
Erureamees
Liige
Postitusi: 32
Liitunud: 17 Nov, 2022 14:11
Kontakt:

Re: Boikott Venemaaga koostööd tegevatele firmadele!

Postitus Postitas Erureamees »

"rahvaste vahelise suhtlemise" keeles aga piisavalt illustreeritud. https://verstka.media/rassledovanie-kak ... nie-tovary
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19210
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Boikott Venemaaga koostööd tegevatele firmadele!

Postitus Postitas ruger »

WV grupp jätkab endiselt koostööd ja müüki, kliendituge orkistanis, seda siis lihtsalt teise nime all... Antud kaubamärgi ühe margi omanikuna on küll häbi ja järgmiseks autoks kahjuks see mark enam ei kujune, kui nad seal tegevust ei lõpeta.

Skoda ja Volkswagen on püüdnud maailma petta Venemaalt väljumisega SHAMiga. Äri jätkab #Genotsiidi toetamist "uue nime" all - 2023/24 mudelid on nüüd müügil.

2022. aasta märtsis teatas VW märtsis, et tootmine Kaluga ja Nižni Novgorodi tehastes peatatakse lääneriikide sanktsioonide tõttu kuni edasise teatamiseni ning sõidukite eksport Venemaale peatatakse koheselt.

Mais 2022 ütles Skoda juhatuse liige: "Me lõpetame autode tootmise Venemaal aasta lõpuks. Me ei tea, mis edasi juhtub. Peame ootama ja vaatama, mis edasi juhtub," ütles Škoda Auto tootmise ja logistika juhatuse liige Michael Oeljeklaus mais iDNES-le. "Me otsustame koos. Nii suurt otsust ei saa Škoda Auto kaubamärk üksi teha," kommenteeris ta otsust tootmise tuleviku kohta Venemaal.

Juulis 2022 teatasid nad, et "tootmine lõpetatakse" nende Venemaa tehases, GAZi tehases Nižni Novgorodis - viidates sellele, et see ei saa piisavalt varuosi, et jätkata autode kokkupanemist Saksa autotootjale.

Märtsis 2023 teatas Skoda, et on lähedal tehingu lõpuleviimisele, mille käigus müüakse kõik tema varad Venemaal. Emaettevõte #Volkswagen Group peatas autode ekspordi Venemaale ja kõik tegevused #Venemaal pärast riigi sissetungi Ukrainasse märtsis 2022. See hõlmas Skoda Rapid mudeli tootmise peatamist Kaluga tehases ja tegevuse lõpetamist Gazi autotehases Nižni Novgorodis, kus alates 2011. aastast toodeti lepinguga Octavia, Karoq ja Kodiaq mudeleid.

Juunis 2023, Moskva, 21. juuni 2023 - teatas ta: "Volkswagen Group Rus LLC teatab nimemuutusest AGR LLC / AGR Automotive Group. Pärast ümbernimetamist jätkab ettevõte oma tegevust Venemaa turul ning viib läbi ka täieliku brändi muutmise. Nimevahetus oli esimene samm ettevõtte ümberkujundamisel ja taaskäivitamisel pärast varade üleminekut uuele omanikule. Mais andis Volkswageni kontsern kõik oma aktsiad Volkswagen Group Rus LLC-s ja selle kohalikes tütarettevõtetes üle Art-Finance LLC-le.

Ümberbrändimine mõjutab ettevõtte ettevõtte identiteeti, visuaalset identifitseerimist, samuti ettevõtte edasimüüjate võrgustikku, kuhu praegu kuulub rohkem kui 400 ettevõtet. AGR LLC jätkab autode ja varuosade müüki ning professionaalne meeskond, kellel on aastatepikkune kogemus autotööstuses, jätkab tööd, et tagada ettevõtte klientidele võimalikult lai mudelivalik ja kvaliteetne teenindus."

Augustis 2023 teatas ta vaikselt oma klientidele Telegrami kaudu ..

"Kallid sõbrad,

Meil on hea meel teatada, et Volkswagen Group Rus LLC jätkab oma tegevust uue nime AGR Automotive Group all.

#ŠKODA edasimüüjad jätkavad tööd teie jaoks!

Meid ootab ees palju huvitavat!
Tellige meie uus kogukond:

(QR-koodis toodud veebilehe aadress)

Venemaal on Volkswageni ja Skoda jaoks tavapärane äri - toetades ukrainlaste genotsiidi.

Palun meeldige ja retweetige nähtavuse eest!!!
Pilt
https://twitter.com/Beefeater_Fella/sta ... 0430312448
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19210
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Venemaa majandus ja sanktsioonid II

Postitus Postitas ruger »

xuilo jahile sanktsioneeritud varustust hankinud "sibula" firma õigustab, et ei pea oma kliente avalikustama. Pikk lugu(alumisel lingil)xuilo teise jahi ümberehitusest ja majandus-ehituskuludest. Antud firma BreezeMarine Group OÜ on saanud Ettevõtluse ja Innovatsiooni sihtasutusest üle 600 000 euro oma äriplaani täide viimiseks. Teine sama orki Eesti firma hankis antud jahi meeskonnale ühtset vormiriietust.


Eesti ettevõtted on seotud keset Ukrainas toimuvat sõda ja Euroopa Liidu kehtestatud sanktsioone Venemaa presidendi Vladimir Putini isikliku jahi varuosade tarnega, selgub Aleksei Navalnõi Korruptsioonivastase Fondi uurimusest. Äridega seotud üks ja sama ettevõtja eitab süüdistusi.

Läheb Vladimir Putini jahile vaja näiteks varuosi, saab ta neid ka Ukrainas sõdivale Venemaale kehtestatud sanktsioonidest holimata. Kui temal jahil läks rikki keeruline seade – MTU süsteem –, oli Eesti ettevõte Breezemarine nõus mitte ainult ostma ja viima Venemaale selle tarvis ekraane, vaid ka aitama neid ümber programmeerida.

2021. aasta septembris jahil Graceful, praeguseks uue nimega Kosatka (Mõõkvaal), üles öelnud MTU süsteemi näol on tegemist ekraaniga, millelt näeb hetkeolukorraga seotud andmeid seoses mootorite tööga ning mida saab kasutada nende parameetrite muutmiseks. Esiagu polnud süsteemi asendamisega Navalnõi fondi uurijate sõnul kiiret, sest Putini käsutusel oli teinegi jaht, nimega Scheherazade. Kui aga algas sõda Ukrainas, siis Scheherazade arestiti ning tekkis vajadus Gracefuli järele. Seetõttu hakati otsima vahendajat, kes oleks valmis Venemaa suhtes kehtestatud sanktsioonidest mööda hiilides jahile
https://majandus.postimees.ee/7839471/v ... e-kliendid

https://www.teatmik.ee/en/personlegal/1 ... up-O%C3%9C
https://navalny.com/p/6646/
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 11 külalist