Kuivtoidupakk

Kõik mis puutub ülejäänud militaarvarustusse...
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Re: Kuivtoidupakk

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Madis22 kirjutas: 29 Juun, 2023 12:32 Ja see ongi ka variant, kuidas eelpool nimetatud vajadustega arvestada - mõelda läbi ja selgitada välja, mida saab ja kuidas saab ja mida võitlejale vastata, kui tulevad küsimused, mille lahendamist ülevalt poolt loota ei saa. RV tasandil peab olema teada (mitte oletada vaid teada), mida on võimalik pataljonist saada ja mida mitte. Siis ei risustu tellimuslehed ja samas ei jää ka sõdurite vajadused rahuldamata. Ainus viis kuidas sellised teadmised siginevad on läbi piisavalt sagedase vastavasisulise väljaõppe ja/või kogemuse. Ja samas ma kaldun ikkagi oletama, et elementaarsete külmetuse tunnustega ja hügieeniga tegelemise võimekus on KV-l siiski olemas. Või vähemasti peaks sõja puhul ja ajal olema.
Meil käis kunagi nii, et iga rühmavanem esitas kompaniiveeblile aegsasti (st 2 nädalat enne üritust) vastava tellimuse, kuhu sisse pandi ka muud vajalikku kraami, kilevildikad, prügikotid, taskulambi patareid, WC paber jne jne. Ehk siis kogemusest lähtuv pisinänn tuleks endal ette varuda.

Aga mis puudutab võimalust saada sellist kraami TVJ laost, siis siin tekivad mitmed takistused. Esiteks, see peaks olema mingis nimekirjas, sest varustus tuleb sinna lattu hankida, komplekteerida jne. See järelvedu käib ju euroaluste kaupa. Võimalik, et osasid asju laos ongi (pole au teada kahjuks). Mis puudutab seda "pastillide juhtumit", siis sai see läbi praktikas (Kevadtorm) tehtud ja ainus praktiline võimalus (vähemalt KT kontekstis, kas ka sõjas, ei tea) need pastillid saada olnuks võtta auto, sõita 50 km Tallinna ja oma rahakoti peal need apteegist osta.

Seepärast oleks minu soovitus, et taoline kraam võiks saada tellitud KL enda õppuste rahadest enne õppust ja meedikud võiks võibolla natuke avarama pilguga ringi vaadata, et ibuprofeeni tabletid ja mingid pastillid asjad oleks tellitud ja olemas.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Galen
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas Galen »

Ravimid on rühmaparameediku MK3 paunas olemas nii palaviku/valu, alleriga, põletiku kui ka muude pisiasjade jaoks.
Rühma para varustust täiendatakse jooksvalt ülevalt alla.
Kasutaja avatar
Juhani Putkinen
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Juhani Putkinen »

Lugesin läbi huvitava artikli "Kuivtoidupakk". Pean siis ka kommenteerima.

Olen neid igasuguseid kuivtoidupakke tarbinud Kaitseliidus juba umbes 30 aastat.

1990-aastatel saadi nö. NATO-pakke mitmesuguseid ratsioone. Lisaks oli veel suurtes konservikarpides näiteks liha. Minule need kõik meeldisid. Säilisid ka kasutuskolblikuna kaua.

Hiljem oli pakke milledes oli näiteks plekist konservikarpides mitmesuguseid sööke, head ja paremat, aga plekist konservid kaalusid ja võtsid ka ruumi parasjagu.

Siis oli palju erinevaid kergeid kilega pakke, kuhu pidi lisama külm, või kuuma vett. Need minule väga meeldisid. Sai erinevaid täiesti kõlblikke toitusid. Pakk polnud suur ega ka raske. Talvel selline soe toit on suurepärane. Ka talvel on vaja sõda pidada. Keedad vee näiteks Trangiaga nagu mina, aga pole vaja katlad mustaks teha.

Tähelepanekuid:
- niisked desinfitseerivad salvrätikud on head, vähemalt vahepeal neid polnud või olid väiksed, millega polnud midagi peale hakata;
- tuletikud ei võta palju ruumi ja on odavad, need võiks pakis ikka olla;
- Shokolaad on väga hea asi, tõstab kohe tuju - halva mulle ei üldse maitse, aga see on minu isiklik probleem;
- minule näkileib on suurepärane asi, aga konservikarbis pehme rukileib on täiesti arusaamatu;
- suletav kilekott on minu meelest hea lisa paki sees;
- veepuhastus tablette võiks ikka olla paki sees, mul endal neid on kaasas ka kaardikotis (kõhulahtisust pole sõjas vaja).
Kasutaja avatar
lamba-ants
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas lamba-ants »

Kaitseinvesteeringute keskus pidas juba pikemat aega probleemide tõttu kõnelusi kaitseväelastele toidupakke valmistanud OÜga Kommivabrik ja andis ettevõttele mitu võimalust puudused kõrvaldada, kuid augusti lõpus kannatus katkes ja RKIK katkestas tootjaga lepingu.

Kaitseinvesteeringute keskuse sõdurivarustuse ja elutoetuse kategooriajuhi Maia Prundi sõnul esines OÜ Kommivabriku üleantud toidupakkides olulisi puudusi pakendites, etikettides ja toodete kvaliteedis. Pakenditele märgitud toitumisalane teave ja säilivusaeg oli puudulik või eksitav. Ka ei vastanud nõuetele toidu maitseomadused, mida kinnitasid ka testide tulemused.
https://www.postimees.ee/7849808/riik-u ... e-tootjaga
Kasutaja avatar
Kuperjanov
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kuperjanov »

Aga üks kaitseväega kõrgelt seotud isik kirjutas fbs, et kõik on kõige paremas korras ja tema sööb iga päev pasteeti. :dont_know:
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

vbl kedagi huvitab ...

Tartus Salvesti tehase poes on müügil EKV toidupaki põhiroad, neli ratsiooni, säilivus kuni 2026, oli vist ca 1,50€ pakk.
Rebane11
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Rebane11 »

Austed Afk Fucks. Ma oles selles Salvestis kuu aega orjatööd teinud. Praegu hindan Salvesti tooteid, aga 1983 -85 ei suutnud midagi suhu panna.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 0 külalist