Ma olen sellest vast varem vestnud, kui mitte siin siis kellelegi teisele, aga mul oli põhikooli ajal vene keele õpetaja, Odessast, ning Ukrainas toimuv oli siis just käima läinud - reedan nüüd vanust. Ta vestis tõsisilmi meile muuhulgas kuidas BRICS riigid lahkuvad nüüd petrodollari süsteemist ning lähevad uuele, rubla põhisele, süsteemile üle. Sellest on peaaegu kümnend möödas ning muutunud pole midagi, ainult et vandid on suurema jõuga Ukrainale peale läinud.Gideonic kirjutas: ↑28 Aug, 2023 14:33Täiesti nõus. Ma ei tea mis seeni inimesed söövad, kes arvavad et Hiina ja India mingeid suuri globaalseid tegusid "Venemaa suurel juhtimisel" tegema hakkavad, või üldse väga milleski sisulises kokku suudavad leppida. Uutest liikmetest Iraan vs Saudi-Araabia ja AÜE täpselt samamoodi.
BRICSi probleem on see, et reaalsuses tundub et inimesed ei saa lihtsalt aru mis loom see on - pole hiir ei ole konn ta jne. Nii jääbki paljudele mulje, ning vandid võimendavad seda korralikult, et see on mingi uue maailmakorra alus. NATO, EL, ÜRO kõik ühes kompotis, kui tegemist on vast ehk jututoaga kuhu külge on poogitud hästi nõrgad IMFi ning Maailmapanga konkurendid, kui sedagi. Mingi šanss võib-olla oleks midagi teha aga samas ega mida rohkem riike sinna sisse pumbatakse seda suurema tõenäosusega see organisatsioon üharohkem jututoastub. Selle Shanghai Koostööorganisatsiooniga on sama - India ja Hiina veel ehk kuidagi aga ka Pakistan? Ega NATOski on oma... Toredate sõprade paar aga kummalgi neist ei ole tuumarelvi, mida nad pidevalt peamiselt üksteise suunal sihivad.