Novembri keskel koguneb Reformierakonna üldkogu. Mis te arvate, kas keegi seal ütleb, kasvõi vaba mikrofoni voorus, et see, et Kaja Kallase abikaasa Arvo Hallik vedas kogu sõja ajal Venemaale kaupu, et see tegelikult on probleem?
Kas seda nüüd keegi mikrofoni ütlema hakkab, aga küllap mõistavad seda kõik, et see on probleem. Kui 66 protsenti Eesti elanikest nõuab peaministri tagasiastumist, siis peab olema väga küüniline inimene, kes ütleb, et see ei ole probleem. Kahtlemata on see probleem.
Kas see on eluliselt usutav, et tema ei teadnud, et tema abikaasa ettevõte vedas poolteist aastat Venemaale kaupa?
Sellega on nüüd nii, et eks see ole iga inimese uskuda. Ilmselt 66 protsenti inimestest seda ei usu. Aga olulisem, kui see uskumine või mitte uskumine, on ikkagi see, et kas see küsimus üldse laseb keskenduda riigi ees seisvate oluliste küsimuste lahendamisele. Me teame, et mõned päevad tagasi astus ametist tagasi Norra välisminister, sest tema abikaasa oli teinud tehinguid muuhulgas ka riigile kuuluvate äriühingute aktsiatega. Ja kõik kalduvad uskuma, et tõepoolest see välisminister ei teadnud oma abikaasa tegevusest. Aga välisminister ise tagasi astudes ütles, et kogu see skandaal ei lase tal keskenduda oma välisministri tööle. Ja teiseks, ta oleks ise pidanud ikkagi teadma, millega tema abikaasa tegeleb.
Kaja Kallas ütleb, et tema ei saagi valetada, sellepärast, et tema ei ole näitleja ja see paistaks kohe välja, kui ta valetaks.
Seda väidet olen ma kuulnud väga palju ja ma täiesti siiralt imetlen teda, kuidas ta ikkagi suudab ajakirjanikud ära veenda, et see nii ongi. Ja ajakirjanikud ei küsi pärast seda mitte midagi. Sest loogiline oleks ikkagi edasi küsida "ei" ja "jah" vastust nõudvaid küsimusi, mitte rahulduda sellega, et ahhaa - ta pole näitleja järelikult ta saagi valetada, mis ju tegelikult ei vasta mitte ühelegi küsimusele.
Teie jaoks siin loos on veel vastuseta küsimusi?
Mina ei oota tegelikult juba ammu enam mitte mingisuguseid vastuseid, sest ka vaikimine on ju vastus. Mingid küsimused, mingid episoodid on ju seletamata. Seesama
Maarjamäe intervjuu tõi välja väga mitmeid vasturääkivusi, millele tegelikult siiani pole vastuseid antud.