Donald Trump tagasi?

Tagantjärele tarkus on täppisteadus. Või kui tädil oleks rattad...
Vasta
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Kontakt:

Re: Donald Trump tagasi?

Postitus Postitas Kilo Tango »

isonts kirjutas: 03 Sept, 2024 14:46 ...

kvartali aruanne on kõigile kätte saadav:
https://finance.yahoo.com/news/tmtg-rep ... 00785.html
See ei ole mitte kvartali aruanne, vaid selle kohta käiv ilustav pressiteade. Q1 aruanne on siin: https://api.mziq.com/mzfilemanager/v2/d ... 6?origin=1

Minu suhtumisel DJT-sse, kui ettevõttesse pole mitte midagi pistmist minu suhtumisega DT isikusse. Tegemist on ettevõttega, mis ei suuda raha toota. Punkt. Rohkem ei olegi midagi arutada. Järelikult on DJT hindamine selle turukapitalisatsiooni alusel väär, kuna see ei peegelda ettevõtte tegelikku väärtust ja seetõttu ei saa seda väärtusetut ettevõtet lugeda ka DT varade oluliseks komponendiks, mida sinu toodud DT varade loetelus ometi on tehtud. Järelikult on DT varad oluliselt väiksemad, mistõttu jutt DT-st, kui "geniaalsest ärimehest" ei pea vett, kuna ta ei ole suutnud oma varasid turust kiiremini kasvatada. MOTT.
isonts
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas isonts »

Mismoodi on võimalik bõrsi ettevõttel oma väärtust tegelikusest kõrgemana näidata?
Õnneks ei hinda börsifirmade väärtusi härra nimega Kilo Tango vaid seda teevad pädevamad asutused..
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Ma ju selgitasin juba - aktsia hinnas on sees investorite ootused kasumile ja kasvule. Või ka ükskõik mis muud ootused.

Aktsia hind näitab ei rohkem ega vähem kui seda, mis hinnaga on keegi valmis ostma või mis hinnaga on keegi valmis müüma. Sealjuures kehtib see alati ka mingi koguse kohta ja suuremate kogustega tehingud muudavad ka hinda.
isonts
Liige
Kontakt:

Mis ongi ettevõtte väärtus? Aktsiate arv x aktsiahind. Saamegi börsiettetvõtte hinna? Kogu maailm arvestab seda selliselt.
Mis omakorda saab aluseks omanike väärtuse hindamisel n. forbes 500 rikkaima inimese edetabelis?
Kas Trumpile kuuluva ettevõtte väärtust arvutatakase kuidagi teistmoodi ?
Sama arvutuse kohaselt on Forbes`i esimene rikkuselt Elon Musk.

edit: Kilo Tango mingu ja nõudku olematu hinnaga neid aktsiaid kuna tema arvates pole ettevõttel mingit väärtust
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Kontakt:

isonts kirjutas: 03 Sept, 2024 16:01 Mis ongi ettevõtte väärtus? Aktsiate arv x aktsiahind. Saamegi börsiettetvõtte hinna? ...
Justnimelt hinna. Mitte väärtuse. Ma olen juba oma 2 lehekülge üritanud sulle seletada, et hind ja väärtus ei ole üks ja seesama asi, aga kui inimesel on donaldiarmastus nii suur, siis ega selliste elementaarsete asjade taipamist pole ka loota. See on muidugi ka ootuspärane: https://fs.wp.odu.edu/jzingher/wp-conte ... Divide.pdf
alfa hotel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas alfa hotel »

Avalikult kaubeldava ettevõtte turuväärtuseks on lihtsustatult selle ettevõtte aktsia hind börsil korrutatuna aktsiate arvuga. See on paljuski teoreetiline, eriti vähese likviidsusega turul. Nt Eesti börsil on tehingute arv väike, mistõttu on hinnaliikumine kerge tekkima. Kui tehakse suuremaid börsiväliseid blokktehinguid, siis võib neinde hind erineda börsihinnast. Börsihind sisaldab alati turu subjektiivset hinnangut ettevõttele kui tervikule, seal hulgas hinnangut tulevikuootusele, suuromaniku käitumisele ja usaldusväärsusele, ettevõtte tegevusala turusituatsioonile jne. Suuromanikel, juhtidel või ka muudel huvitatud isikutel võib tekkida kiusatus bluffida mõnda tegurit, et mõjutada ettevõtte aktsiahinda börsil. Üldiselt on see karistatav. Ka Trumpi puhul on olnud kahtluseid, et ta on vastava infoga manipuleerinud.

Ka mul on näiteks hoodingettevõte, millele kuuluvad eri evad tütarettevõtted ja mõned passiivsed kinnisavaraobjektid. Holdingettevõttel käive puudub, aga see ei muuda ettevõtet väärtusetuks.

Kokkuvõtteks uuesti juba öeldu: avaliku ettevõtte turuväärtust näitab tema aktsiate hind. Punkt.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

The Difference Between Market Value of Equity, Enterprise Value and Book Value

Market value of equity can be compared to other valuations like book value and enterprise value. A company's enterprise value incorporates its market value of equity into the equation along with total debt minus cash and cash equivalents to provide a rough idea of a company's takeover valuation.

The market value of equity is also distinct from the book value of equity. The book value of equity is based on stockholders' equity, which is a line item on the company's balance sheet. A company's market value of equity differs from its book value of equity because the book value of equity focuses on owned assets and owed liabilities. The market value of equity is generally believed to price in some of the company's growth potential beyond its current balance sheet. If the book value is above the market value of equity, however, it may be due to market oversight. This means the company is a potential value buy.
https://www.investopedia.com/terms/m/ma ... equity.asp
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Kontakt:

alfa hotel kirjutas: 03 Sept, 2024 19:27 ...
Kokkuvõtteks uuesti juba öeldu: avaliku ettevõtte turuväärtust näitab tema aktsiate hind. Punkt.
Jään eriarvamusele. Aktsiate hind näitab enamasti seda, mis hinnaga on nõus aktsiate ostjad ja müüjad tehingusse minema. Ehk siis ostjate ja müüjate arusaama ettevõtte väärtusest. Mis ei pruugi korreleeruda tegeliku väärtusega. Jäädes antud näite juurde (DJT), siis selle ettevõtte väärtus (ehk siis võime omanikule tulevikus raha genereerida - mis on ettevõtte eksistentsi ainus mõte) ei ole kohe kuidagi korrelatsioonis selle ettevõtte hinnaga. Sestap ehkki paljude ettevõtete puhul on sinu postulaat (aktsiapaki hind on ligikaudu võrdne ettevõtte väärtusega) õige, siis DJT puhul see ei kehti, sest ettevõttel puudub igasugune võime nii praegu, kui nähtavas tulevikus raha teenida. Järelikult puudub sellel ettevõttel ka sisuline väärtus. On ainult hind. Seetõttu soovitavad analüütikud seda ettevõtet ka müüa.

Siin on Harvardi lühikursus sellest, kuidas ettevõtte väärtust hinnata: https://online.hbs.edu/blog/post/how-to-value-a-company

Neid meetodeid on palju. Siin on Briti ärpipanga nimekiri meetoditest:
These methods can include:
  • entry valuation
  • discounted cashflow
  • asset valuation
  • times revenue method
  • price to earnings ratio
  • comparable analysis
  • industry best practice
  • precedent transaction method
Enim kasutatav meetod on ettevõtte poolt tulevikus loodava väärtuse hindamine. See saab olla siis kas varade väärtuse kasv või muul moel loodav kasum. Igal juhul peab omanik olema tulevikus rikkam, kui praegu.

Kokkuvõtteks: avalikult kaubeldava ettevõtte väärtus ja hind võivad, aga ei pruugi olla samad. Kui see oleks alati ja igal hetkel sama, oleks Warren Buffet paljas nagu püksinööp, sest kogu tema meetod eeldab, et ta suudab turust objektiivsemalt hinnata ettevõtte tulevikuväärtust ja et turu hind korreleerub väärtusega pkas perspektiivis alati, aga lühiperspektiivis võib oluliselt erineda. See kehtib ka DJT puhul - turu hind jõuab alati väärtusele järele ja praegu on selle ettevõtte väärtus ümmargune null, sest ettevõte ei suuda raha genereerida ja sellisel ettevõttel ei ole rahaliselt mitte mingit mõtet. Järelikult on ettevõte tugevalt üle hinnatud. MOTT
isonts
Liige
Kontakt:

Piinlik. Aga ma ei vaevu enam ......
Ma õiendan ära hoopis teise asja:
Kilo Tango kirjutas: 03 Sept, 2024 18:34 Justnimelt hinna. Mitte väärtuse. Ma olen juba oma 2 lehekülge üritanud sulle seletada, et hind ja väärtus ei ole üks ja seesama asi, aga kui inimesel on donaldiarmastus nii suur, siis ega selliste elementaarsete asjade taipamist pole ka loota. See on muidugi ka ootuspärane:
Mul ei ole mingit donaldiarmastust. Ma pigem olen selle vastu, et ta kandideerib. Kuigi ausalt öeldes jätab mind USA presidendi valimine suht külmaks, peale seda kui Biden loobus. Minu arust pole eesti vaates mingit vahet, kes USAs pukis istub peaasi, et mitte mingi ürgvana seniil...
Biden peaks Ukraina poolt olema, aga sellist kummivenitamist relvastuse tarnimise ja jalaväristamist venemaal olevate sihtmärkidele löökide andmiseks poleks ma küll oodanud.
Ma saan aru, miks Trumpi poooldajad siin vahel mingit jama ajavad, aga ma ei saa aru, miks omaarust õige asja eest olevad inimesed sellist kelbast toodavad? Sisuliselt samale tasemel langedes nagu Trumpi pooldajad.
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Kontakt:

isonts kirjutas: 04 Sept, 2024 8:18 Piinlik....
No tore, kui inimene oma vigadest lõpuks aru saab ja häbeneb :-D
isonts kirjutas: 04 Sept, 2024 8:18eesti vaates mingit vahet, kes USAs pukis istub peaasi, et mitte mingi ürgvana seniil...
DT kvalitseerub ilusti. Lapse mõistusega ürgvana nartsissistist seniil. Mitte majandusgeenius. Viimast kohe kindlasti mitte.
isonts kirjutas: 04 Sept, 2024 8:18aga ma ei saa aru, miks omaarust õige asja eest olevad inimesed sellist kelbast toodavad?
Ära siis tooda kelbast.
Viimati muutis Kilo Tango, 04 Sept, 2024 12:12, muudetud 2 korda kokku.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

No kohalike ekremeeste narratiiv Trumpist kui majandusgeeniusest, ilmselgelt ei läbi elu katseid. Mulle vähemalt seda müüa ei õnnestu. Ka ei osta ma "lihtsaid lahendusi". Pealegi president ei ole USA-s teab mis majanduspoliitiliste otsuste allikas ja kel vähegi aru peas, usaldab ehk rohkem Fedreservi spetse.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Biden peaks Ukraina poolt olema, aga sellist kummivenitamist relvastuse tarnimise ja jalaväristamist venemaal olevate sihtmärkidele löökide andmiseks poleks ma küll oodanud.
Ma ei toeta seda põlvevärinat, aga üritaks leida selle motiive.
Kui vastaspooled, pean silmas USA ja Venemaa on sõja alguses üksteist ähvardanud, kusmaalt jooksevad kummagi jaoks need tegelikud punased jooned, kus hetkest hakkavad tuumapommid lendama, kas sa USA presidendina oleksid valmis taolisi riske võtma või üritaksid "kuidagi" probleemi lahendada (anname parasjagu niipalju, et UKR peab rinnet, aga VF ei ähvarda)?

Tänasel hetkel pole tuumakonflikti risk eriti väiksem kui oli Kuuba kriisi ajal. Trump muidugi omas mõttehiilguses ei saa sellest aru ja peab oma tuumakohvrit milleksti bluffimise taoliseks pokkeris.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
ElrikThunderson
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ElrikThunderson »

Täiesti teemaväline jauramine autofirmade aktsiatest eemaldatud. Kas tõesti on vaja kõigest just militaarfoorumis vaielda?

Üleüldse kogu see teema siin kisub kaasfoorumlaste hoogsal panustamisel kangesti sulgemise poole.
isonts
Liige
Kontakt:

Kutsun kaasjauraid kustutatud teemal teises foorumis oma vaimuhiilgust avaldama.
https://fp.lhv.ee/forum/free/120690
Kasutaja avatar
Gideonic
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Gideonic »

Peeter kirjutas: 28 Aug, 2024 10:45 https://eestinaine.delfi.ee/artikkel/12 ... -ees-ootab
Rain Lõhmus kirjutas: Lisaks X-ile vaatan iga päev prediction market’eid (tõlkes ennustusturud, kus kaubeldakse panustega, mis on pandud eri sündmuste peale). Mind ei huvita põrmugi, mida arvab CNN sellest, kes võidab USA parlamendivalimised, aga kui vaatasin täna [1. augustil] Polymarketit, siis nägin sealt, et Trumpi võidu peale on panustatud peaaegu pool miljardit dollarit ehk 55% ennustab tema võitu, samas kui Harrist ennustab võitjaks 43%. Lihtne on suuri sõnu teha ja midagi arvata, aga kui sa paned oma sõnadele raha taha, on see info minu jaoks palju suurema väärtusega.
Vot siin on nüüd parim näide otsesest propagandast mida Lõhmus (ilmselt tahtmata) levitas, ja mida ka ise tõsise argumendina võtsin.

Nimelt:
https://x.com/jakefromgeorgia/status/18 ... 6MxVA&s=19
  • Polymarket on krüptoraha ennustuskeskkond, mille omanik on PeterThiel.
  • Polymarket on ainus selline keskkond mis nii tugevalt Trumpi eelist näitab (mis võib olla ka igati loogiline sest keskmine krüptorahakasutaja USAs nn "Crypto bro" on väga parempoolsed või nn libertaarlased.
  • Polymarketis on tööl Nate Silver, kes modellerib ja ennustab valimisi ja kes jätkuvalt väga-väga agaralt tegeleb "Trump võidab" teema levitamisega
  • Tenet meedia (vaata ka Kremli trollide teemat) Vene propagandast raha saavad influenserid samuti jagavad just seda saiti väga agaralt.
Muski ja Thieli seosest (ja Vance'ist kes on otseselt "nende mees" kelle Trump valis peale seda kui viimased lubasid kampaaniale 40 miljonit kuus).

Igaljuhul on Nate'i ja Thiel'i huvide konflikt üsna ilmne.

Pärast Vancei valimist hakkas Musk Trumpi kampaaniat X'is pushima ikka mitmekümne postitusega päevas. Allpool lihtsalt natuke skaalat kui agresiivseltMusk Trumpi võitu pushib. See oli tema tänane 82. postitus (95% on neist "ühte auku", iga päev):
https://x.com/RonFilipkowski/status/1831515208889561364
Pilt

Tema Tenet meedia isikute jagamistest Kremli trollide teemas
Viimati muutis Gideonic, 05 Sept, 2024 10:10, muudetud 2 korda kokku.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 0 külalist