Taaniel Tina kirjutas: ↑19 Sept, 2024 11:24
Labade probleem minu arust ei ole ka väga tõsine. Miks hetkel neid ei kasutatada - no küllap ei ole tõsine probleem veel.
Ja kui vaja küll siis ka kasutust leiaks - ei pea isegi mingit kastis välja mõtlemise töötuba tegema.
Kõige labasem uuesti purustada kiududeks või pulbriks, segada mingi vaiguga või segu sisse ja toota sellest teisejärgulisi asju - pargipinke, kergliiklusteedele äärekive, lillepotte , aia elemente...
Kõikidele kommentaaridele ei viitsi viidata ... panen lihtsalt mõtted siia järjest
- labade purustamisest ... suht energiamahukas ja täppistöö et saada täitematerjali nõuetele vastavat ... täitematerjali. Piltlikult - anna Vasjale paekivi ja kuvalda, ja hernesuppi, (ja viina) ja paekivist saab killustik. Annad talle ette aga tuugeni laba... enne lõppeb maailmas viin otsa kui Vasja sellest täitematerjali välja peksab.
- Sillaehituse teemadel ei tahaks üldse et sõna võtaks need kes ise pole mõnda silda projekteerinud ja samas tuugeni laba geomeetriat põrnitsenud. Ilma korraliku ümbertöötluseta seda ei tee, aga ümbertöötlus = energia + erilahendused ja kui pargisilla projekteerijale antaks valida et ära vaata Puumarketi suunas, meil vedeleb siin täiesti kasutult kõveraks väänatud süsinik-vaik komposiitjurakas, siis vaid pohmellis arhitekt ehk haarab sellest variandist kinni (või mõni kellel on väga palju vaba aega - töötuid insenere ma ei tea, aga ehk tõesti siis arhitektid)
Aga kui tahaks (ma kahjuks vist enam ei saa) trügida sisse suurte teadusrahade konkurentsi siis tõesti, võibolla oleks konkurentsivõimeline kirjutada kokku projekt mis uuriks tuugenite labade taaskasutust ökoloogiliste ja nulljalajäljega (äkki isegi negatiivse jäljega) toormaterjali tootmiseks kandekonstruktsioonidele. Oleks ju sama hea kui uurida kuidas saab põhust ehitada soojapidavat seina ja veel eriti kuidas põhk muuta tulekindlaks.