Mida sa siin tungid ja kraanatad? P.S. Diesel jõudis vahepeal juba ette.Kapten Trumm kirjutas: ↑27 Aug, 2024 8:52Diesel, vaata piltilt S-75 laskealuse pilte. See on tonne kaaluv jurakas, mis tundub, et taotakse vaiadega maasse. Mismoodi see hüppab veoauto peale ja sealt maha, sõdurite kätejõuga.
Veel täienduseks: Meil seisis see õppekeskuse staabi ees aupostamendil. Oi-kui-palju ka mina sellest stardiseadmest mööda olen marssinud.... Iga sööklasse minek ja pea igaõhtune jalutuskäik enamustel allüksustel eriti utšebkadel (kaasa arvatud ka RR) toimus selle eest või ümbert ringi marssimisega. Mida vanem või vintskem allüksus, seda rohkem üritati sellest "kohustuslikust auringist" ära viilida. Alles millelgi tunduvalt hiljem sain teada, miks seda auringi keerutatakse. Nimelt kogu see meie Bogoduhhovis asunud PVO SV üks suuremaid ja olulisemaid väljaõppe-, täiend-, ja ümberõppekeskus loodi omal ajal just selle polgu peale, või baasil (jmt), kes lasi alla Powersi U-2-e. Et oleks ikka väärika ajalooga väeosa, mille alusel nii oluline õppekeskus rajatakse (jne). Ja siis, et just see olevatki see sama väärika ("doblestnõi") ajalooga stardiseade, mis selle suure teoga hakkama sai.
Usun-ma-jeee-jah-seda... Aga sõduri asi polnud arutada, ega uskuda, vaid hoopis marssida sealt kust kästakse.