Kaitseliit

Vasta
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Re: Kaitseliit

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Eks see ole selliste õhinapõhiste seltskondade häda, et kõik üritavad minimaalselt rangereid imiteerida. See häda on ju aegade algusest olnud.
Kui aga süveneda, mida need päris rangerid siis igapäevaselt teevad, siis võib selle vist kokku võtta nii, et harjutavad lihtsaid/elementaarseid asju ja teevad seda palju, mis muudab nende tegevuse "päris" olukorras kiireks ja veatuks.

Olen ka mina pidanud neid motivatsioonijutlusi pidama, et kõik algab üksikmehe oskustest ja jao 6-st kontaktdrillist, kui need asjad longavad, siis ei tule ka edasisest suuremat välja. KV jalaväe inspektoraadi esindaja ütles kord oma etteastes, et jao otserünnaku enamvähem rahuldavalt sooritamiseks on seda vaja korrata vähemalt 18 korda (mingi uuringu tulemus lausa). Ja jutt on kordamisest, mitte õppest nullis. Käsi püsti, kes tegi igal kvartaalsel õppusel, nt reede hilisõhtul seda 18 korda? Või vähemalt 10? Oh no, ütlevad seepeale tõelised rangerid, meie selliste SBK "teemadega" ei tegele. Meil on ikka spec ops ja muu karmim stuff. :wall:

Sellised mõtted tulid neid hardcore spec ops embleeme nähes. Saaks esmalt selle jao kiirrünnaku käimagi nii, et 100 m läbiründamiseks suurt üle minuti ei kulu ja mingit hämmingut ei teki. Olen käinud vaatamas, kuidas ScP seda harjutab ja näinud, kui kiirelt see tegelikult käib. Oleks igal jaol veoauto ja oleks kustimehed, kes pauku ei kardaks jne jne jne.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
LupusII
Liige
Kontakt:

Eesti on paremini kaitstud kui kunagi varem

Postitus Postitas LupusII »

TTA kirjutas: 20 Nov, 2024 14:49
LupusII kirjutas: 20 Nov, 2024 14:41 Peaaegu nõus !
Kui suurel alal suudab brigaad vastast siduda? 30km x30km?
Oleneb maastikust, ilmast ja vastasest :D

Aga ma näen küll kuhu sa sellega tüürid. Õnneks pole Eestit kaitsmas vaid brigaadid, vaid lisaks on ka erinevad maakaitseüksused kes selliste väiksemate kastide tiibu ja vahesid katavad.
Siia ma tahtsingi jõuda. Brigaadides ma ei kahtle väga... Noored kes läbivad ajateenistuse leiavad sealt ka usu enda võimekusse. Vähemalt mingiks ajaks. Aga maakaitse.... Kuulun ka ise sinna. Ja maakaitse on nõrk. Alates isikkooseisust lõpetades transpordi vahenditega. Ok neid pidi millalgi juurde tulema. Aga võitlejad... Viimane kogemus näitas, et 6tundi füüsilist tööd jätab mõnest jaost reaalselt alles50% võitlejatest. Teine pool on reaalmeditsiiniga haiglas. Kellel süda, kellel kops jne. Ühesõnaga brigaadid teie tiivad on kuradi õhukesed.
mart2
Liige
Kontakt:

Re: Eesti on paremini kaitstud kui kunagi varem

Postitus Postitas mart2 »

LupusII kirjutas: 20 Nov, 2024 20:41
TTA kirjutas: 20 Nov, 2024 14:49 ... Aga ma näen küll kuhu sa sellega tüürid. Õnneks pole Eestit kaitsmas vaid brigaadid, vaid lisaks on ka erinevad maakaitseüksused kes selliste väiksemate kastide tiibu ja vahesid katavad.
Siia ma tahtsingi jõuda. Brigaadides ma ei kahtle väga... Noored kes läbivad ajateenistuse leiavad sealt ka usu enda võimekusse. Vähemalt mingiks ajaks. Aga maakaitse.... Kuulun ka ise sinna. Ja maakaitse on nõrk. Alates isikkooseisust lõpetades transpordi vahenditega. Ok neid pidi millalgi juurde tulema. Aga võitlejad... Viimane kogemus näitas, et 6tundi füüsilist tööd jätab mõnest jaost reaalselt alles50% võitlejatest. Teine pool on reaalmeditsiiniga haiglas. Kellel süda, kellel kops jne. Ühesõnaga brigaadid teie tiivad on kuradi õhukesed.
Akf LupusII uurib , mida teised arvavad ja kuidas lahendada soovivad.
Nüüd, oleme jõudnud sinna, kuhu akf soovis. Ta loetles üles kõik hädad, mida me isegi teame ning millest on avalikult rääkinud ka KV juhtkond.
Ootan põnevusega, millised on tema enda poolt pakutavad lahendused - nii ajaliselt kui ressursiliselt tagatavad. :?
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
LupusII
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas LupusII »

Ma mõtlen, et kui julge mees ma nüüd olen? Sest minu valikusse hakkab tekkima mõte.... Et esimese võimalusena tuleb ära minna. Ennetada kas või paar päeva. Kui see ei õnnestu eks siis tuleb võidelda sellega mis on.
mart2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mart2 »

LupusII kirjutas: 21 Nov, 2024 12:26 Ma mõtlen, et kui julge mees ma nüüd olen? Sest minu valikusse hakkab tekkima mõte.... Et esimese võimalusena tuleb ära minna. Ennetada kas või paar päeva. Kui see ei õnnestu eks siis tuleb võidelda sellega mis on.
Nu-nuh ...
Kui mehepojad hakkavad mõtlema minemisele, siis piiratud võimaluste juures jäävad kellegi naised-lapsed maha...
Minu elu on lõpukaarel ning pigem annan oma parima laste nimel - mõned pääsevad. Igal oma valik ...
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
Kasutaja avatar
TTA
Liige
Kontakt:

Re: Eesti on paremini kaitstud kui kunagi varem

Postitus Postitas TTA »

LupusII kirjutas: 20 Nov, 2024 20:41
TTA kirjutas: 20 Nov, 2024 14:49
LupusII kirjutas: 20 Nov, 2024 14:41 Peaaegu nõus !
Kui suurel alal suudab brigaad vastast siduda? 30km x30km?
Oleneb maastikust, ilmast ja vastasest :D

Aga ma näen küll kuhu sa sellega tüürid. Õnneks pole Eestit kaitsmas vaid brigaadid, vaid lisaks on ka erinevad maakaitseüksused kes selliste väiksemate kastide tiibu ja vahesid katavad.
Maakaitse ei koosne vaid ussisõdalastest.
aj1972
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas aj1972 »

LupusII kirjutas: 21 Nov, 2024 12:26 Ma mõtlen, et kui julge mees ma nüüd olen? Sest minu valikusse hakkab tekkima mõte.... Et esimese võimalusena tuleb ära minna. Ennetada kas või paar päeva. Kui see ei õnnestu eks siis tuleb võidelda sellega mis on.
Ma Sinu asemel hakkaks juba pileteid otsima seni veel kui saab. Enda moona ja relva võid mulle saata küll ma kasutust leian :D
Reaalset sõjalist ohtu ei ole võimalik leevendada veel uuemate ja paremate patriootiliste sõnumitega ega kõnedega rahvusvahelistel kohtumistel.
Kasutaja avatar
Gideonic
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Gideonic »

Vb sobib rohkem NATO teemasse, igatahes mehejutt Admital Rob Bauerilt:

https://bsky.app/profile/theukrainianre ... rysx7xzk22
HeiniR
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas HeiniR »

Eks akf LupusII ikka sellele vihjab, et meediast kuuleme riigikaitse suurtest summadest, kuid maakaitsesse väga midagi ei jõua. Maakaitses võib eksisteerida ka see häda, et kui aktiivsem kontingent on segamini "ussisõdalastega" (need, kes käivad parimal juhul vaid riigi kutsega), siis ei teki ka heal tasemega suuremat üksust ehk rühma ja kompaniid.
Nagu Trumm ütles, siis minimaalseks toimimiseks on vaja igal kaitseliitlasel põllul käia palju ja põhitegevusi korrata aastast aastasse. Ise hoiame oma väljaõppekava selliselt, et igal aastal on põhiasjad (al'a rünnak, kaitse, luure, varitsus, CQB, TCCC, laskmised), seejärel eriala väljaõppelised üritused, ja alles seejärel saab sisse võtta muid elemente kui selleks üldse aega jääb. Hea on see, et kui aktiivsem osa juba üksuses toimetamas on, siis tuleb lõpuks kaasa passiivsem seltskond.
Selles osas mõistan LupusII kriitikat - heal rühma või kompaniitasemel üksuseid on maakaitses pigem vähe, samas võib see tappa osade meeste motivatsiooni, kuna kodukohas ongi vaid maakaitse, mille puudused said juba nimetatud.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 0 külalist