KV vormimüts

Vormid, auastmed, auastme- ja erialatunnused. Ja kõike muud, mis ühe "laigulise" või "mitte-laigulise" pealt leida võib.
Vasta
Kasutaja avatar
hillart
Liige
Kontakt:

KV vormimüts

Postitus Postitas hillart »

Üks kiire küsimus, mida ma nagu ei osanud kuhugile juba olemasoleva teema alla lükata.
Kuna ma juba 4 aastat tegevteenistusest vaba olen, siis on mul meie kindralite viimase aja fotosid vaadates tekkinud üks küsimus. Kas see ongi nüüd uus Kaitseväe tavavormi suvemütsi fasong? Selline laberikuks vajutatud koogi kujuline?
Kuidagi koomiline igatahes. Noh, aga see on vaid minu arhailine arvamus. :roll:

Vt. foto -
http://www.disneylandparis.com//uudis/eesti/vali ... QeG2Rn6vTY
Postitusi lugedes kasuta kôigepealt oma aju (NB!! peaaju) HOMO SAPIENS !!! (e. foorumlane)

Stellung halten und sterben!!
Walter2
Liige
Kontakt:

Re: KV vormimüts

Postitus Postitas Walter2 »

Õuduseks avastasin et sellel lingil vaatasid mulle StarWarsi pahalased vastu - kas tõesti uus vormimüts?! :mrgreen:
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
Kasutaja avatar
just plain mean
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas just plain mean »

Keegi asjaga kursis olijates teadis rääkida, et just selline "komissarskaja kepka" olla see kõige-kõige-kõige õigem "Eesti fassong".

Paraku, ep ole teps. Need, kes sellise lapiku soni aretasid, pole õiget kaitseväe 1935.a. suvemütsi isegi lähedalt näinud.
Kasutaja avatar
hillart
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hillart »

Seega, nagu ma aru saan, siis see ON praegune ametlik mütsilõige? :shock:
Postitusi lugedes kasuta kôigepealt oma aju (NB!! peaaju) HOMO SAPIENS !!! (e. foorumlane)

Stellung halten und sterben!!
Mudakoon
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Mudakoon »

Vist ainult kindralimütsidele?
See kes peale korralikku kaklust veel rusikatega vehib ,on tõenäoliselt võitja.....
Kasutaja avatar
Trips
Liige
Kontakt:

Vormikandmise apsud tänapäeva KV/KL

Postitus Postitas Trips »

Kas sineliga võib juba baretti kanda ?
Manused
20241122161743-87afefc7.jpg
mongol
Liige
Kontakt:

Re: Vormikandmise apsud tänapäeva KV/KL

Postitus Postitas mongol »

Baretti kantakse IGAL pool, parim oli näha Lätis Adaži polükal kohe pärast barettide tulekut võsa vahel kuulivesti ja relvaga ja eeskujulikult baretitud skauti. No sel ajal ei saanud keegi mitte mütsigi aru ka peale leiutajate, milleks see asi mõeldud on ja baretile iseloomulikku nibu ju ka ei olnud..
Nii et jah, kõik lendab, peaasi, et pesapallinokats pole, sest see on liiga praktiline.
professional retard
Mudakoon
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Mudakoon »

Eks Adažil nähtu võis tingida panama unustamine sõdurikappi Paldiskis :)
Kunagi võttis rühm vastu liitlasi ja siis tehti erand ja kanti barette koos taktikalise varustusega.
Näiteks ülema loal ja põhjusega kanti varasemalt ja ka vist praegu välivormil medaleid.
Btw, uues eeskirjas ei ole vist T-särgi värvi kohta juttu, miks mitte siis oranži kanda hommikusel ülevaatusel..... :wink:
See kes peale korralikku kaklust veel rusikatega vehib ,on tõenäoliselt võitja.....
marksman
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas marksman »

Trips kirjutas: 28 Nov, 2024 20:06 Kas sineliga võib juba baretti kanda ?
JAH, võib küll!
Kaitseväe vormikandmiseeskiri on avalik dokument.
Soovitan vaadata, mis on tavavormi elemendid ja milline on bareti kandmise kord (LISA 8, p8.2). Ja seejärel oma postitus ära kustutada, sest kõnealune isik pole midagi valesti teinud ja ei peaks selles teemas figureerima!
Kasutaja avatar
Trips
Liige
Kontakt:

marksman kirjutas: 30 Nov, 2024 14:48
JAH, võib küll!
Kaitseväe vormikandmiseeskiri on avalik dokument.
Soovitan vaadata, mis on tavavormi elemendid ja milline on bareti kandmise kord (LISA 8, p8.2). Ja seejärel oma postitus ära kustutada, sest kõnealune isik pole midagi valesti teinud ja ei peaks selles teemas figureerima!
OK, minu küsimus ei olnud seotud kõnealuse isikuga.
Pildil on kahel äärmisel peas vana talvemüts, kahel tavavormimüts ja ühel barett

LISA 11. LISA VORMIKOMPLEKTID

11.3 Olenemata lisa vormikomplektide olemasolust peab tseremooniatel ja üritustel järgima ühtse väljanägemise reeglit.
mart2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mart2 »

Trips kirjutas: 30 Nov, 2024 17:18
JAH, võib küll!
...
...
11.3 Olenemata lisa vormikomplektide olemasolust peab tseremooniatel ja üritustel järgima ühtse väljanägemise reeglit.
Küsimus oli just ühe bareti osas, praegune "küsimuse laiendamin" on tagantjärgi kesine vabandamisest hoidumine.

Ühtne väljanägemine ei on ka siis, kui näiteks paraadil on kõik "karbid" erinevad, kuid "karbi" sees kõik ühesuguselt riides. Seda ka lausa taotluslikult.
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
Kasutaja avatar
Trips
Liige
Kontakt:

Vormikandmise apsud tänapäeva KV/KL

mart2 kirjutas: 01 Dets, 2024 9:30
Trips kirjutas: 30 Nov, 2024 17:18
JAH, võib küll!
...
...
Küsimus oli just ühe bareti osas, praegune "küsimuse laiendamin" on tagantjärgi kesine vabandamisest hoidumine.

Ühtne väljanägemine ei on ka siis, kui näiteks paraadil on kõik "karbid" erinevad, kuid "karbi" sees kõik ühesuguselt riides. Seda ka lausa taotluslikult.
akf mart2 - minu küsimus oli kas sineliga võib baretti kanda, nüüd sain teada, et võib, ongi kõik. Ei ole vaja mingit süüdistamist ja vabandamist genereerida.
mart2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mart2 »

Ei genereerinud - algsele küsimusele sai poogitud juurde kaasseisjad.
Trips kirjutas: 30 Nov, 2024 17:18 ... OK, minu küsimus ei olnud seotud kõnealuse isikuga.
Pildil on kahel äärmisel peas vana talvemüts, kahel tavavormimüts ja ühel barett...
Lõpetan.
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
Kasutaja avatar
Arf
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arf »

Mis on ühist baretil ja esimesel maailmasõjal? Viimase kohta öeldi, et sõda mis lõpetab kõik sõjad. Barett pidi olema ka peakate, mis asendab kõik teised peakatted (v.a. "metsas" kantavad), aga võta näpust, kõik teavad kuidas ajalugu läks ja nii läks ka baretiga.

Nõus sellega, et tseremooniatel võiks olla ikka ühtse välimusega. Vahet pole, mis siis peas on.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 0 külalist