KV vormimüts
KV vormimüts
Üks kiire küsimus, mida ma nagu ei osanud kuhugile juba olemasoleva teema alla lükata.
Kuna ma juba 4 aastat tegevteenistusest vaba olen, siis on mul meie kindralite viimase aja fotosid vaadates tekkinud üks küsimus. Kas see ongi nüüd uus Kaitseväe tavavormi suvemütsi fasong? Selline laberikuks vajutatud koogi kujuline?
Kuidagi koomiline igatahes. Noh, aga see on vaid minu arhailine arvamus.
Vt. foto -
http://www.disneylandparis.com//uudis/eesti/vali ... QeG2Rn6vTY
Kuna ma juba 4 aastat tegevteenistusest vaba olen, siis on mul meie kindralite viimase aja fotosid vaadates tekkinud üks küsimus. Kas see ongi nüüd uus Kaitseväe tavavormi suvemütsi fasong? Selline laberikuks vajutatud koogi kujuline?
Kuidagi koomiline igatahes. Noh, aga see on vaid minu arhailine arvamus.
Vt. foto -
http://www.disneylandparis.com//uudis/eesti/vali ... QeG2Rn6vTY
Postitusi lugedes kasuta kôigepealt oma aju (NB!! peaaju) HOMO SAPIENS !!! (e. foorumlane)
Stellung halten und sterben!!
Re: KV vormimüts
Õuduseks avastasin et sellel lingil vaatasid mulle StarWarsi pahalased vastu - kas tõesti uus vormimüts?!hillart kirjutas:Vt. foto -
http://www.disneylandparis.com//uudis/e ... QeG2Rn6vTY
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
- just plain mean
- Liige
- Kontakt:
Keegi asjaga kursis olijates teadis rääkida, et just selline "komissarskaja kepka" olla see kõige-kõige-kõige õigem "Eesti fassong".
Paraku, ep ole teps. Need, kes sellise lapiku soni aretasid, pole õiget kaitseväe 1935.a. suvemütsi isegi lähedalt näinud.
Paraku, ep ole teps. Need, kes sellise lapiku soni aretasid, pole õiget kaitseväe 1935.a. suvemütsi isegi lähedalt näinud.
Seega, nagu ma aru saan, siis see ON praegune ametlik mütsilõige?
Postitusi lugedes kasuta kôigepealt oma aju (NB!! peaaju) HOMO SAPIENS !!! (e. foorumlane)
Vist ainult kindralimütsidele?
See kes peale korralikku kaklust veel rusikatega vehib ,on tõenäoliselt võitja.....
Re: Vormikandmise apsud tänapäeva KV/KL
Baretti kantakse IGAL pool, parim oli näha Lätis Adaži polükal kohe pärast barettide tulekut võsa vahel kuulivesti ja relvaga ja eeskujulikult baretitud skauti. No sel ajal ei saanud keegi mitte mütsigi aru ka peale leiutajate, milleks see asi mõeldud on ja baretile iseloomulikku nibu ju ka ei olnud..
Nii et jah, kõik lendab, peaasi, et pesapallinokats pole, sest see on liiga praktiline.
Nii et jah, kõik lendab, peaasi, et pesapallinokats pole, sest see on liiga praktiline.
professional retard
Eks Adažil nähtu võis tingida panama unustamine sõdurikappi Paldiskis
Kunagi võttis rühm vastu liitlasi ja siis tehti erand ja kanti barette koos taktikalise varustusega.
Näiteks ülema loal ja põhjusega kanti varasemalt ja ka vist praegu välivormil medaleid.
Btw, uues eeskirjas ei ole vist T-särgi värvi kohta juttu, miks mitte siis oranži kanda hommikusel ülevaatusel.....
Kunagi võttis rühm vastu liitlasi ja siis tehti erand ja kanti barette koos taktikalise varustusega.
Näiteks ülema loal ja põhjusega kanti varasemalt ja ka vist praegu välivormil medaleid.
Btw, uues eeskirjas ei ole vist T-särgi värvi kohta juttu, miks mitte siis oranži kanda hommikusel ülevaatusel.....
See kes peale korralikku kaklust veel rusikatega vehib ,on tõenäoliselt võitja.....
-
- Liige
- Kontakt:
JAH, võib küll!
Kaitseväe vormikandmiseeskiri on avalik dokument.
Soovitan vaadata, mis on tavavormi elemendid ja milline on bareti kandmise kord (LISA 8, p8.2). Ja seejärel oma postitus ära kustutada, sest kõnealune isik pole midagi valesti teinud ja ei peaks selles teemas figureerima!
OK, minu küsimus ei olnud seotud kõnealuse isikuga.marksman kirjutas: ↑30 Nov, 2024 14:48JAH, võib küll!
Kaitseväe vormikandmiseeskiri on avalik dokument.
Soovitan vaadata, mis on tavavormi elemendid ja milline on bareti kandmise kord (LISA 8, p8.2). Ja seejärel oma postitus ära kustutada, sest kõnealune isik pole midagi valesti teinud ja ei peaks selles teemas figureerima!
Pildil on kahel äärmisel peas vana talvemüts, kahel tavavormimüts ja ühel barett
LISA 11. LISA VORMIKOMPLEKTID
11.3 Olenemata lisa vormikomplektide olemasolust peab tseremooniatel ja üritustel järgima ühtse väljanägemise reeglit.
Küsimus oli just ühe bareti osas, praegune "küsimuse laiendamin" on tagantjärgi kesine vabandamisest hoidumine.
Ühtne väljanägemine ei on ka siis, kui näiteks paraadil on kõik "karbid" erinevad, kuid "karbi" sees kõik ühesuguselt riides. Seda ka lausa taotluslikult.
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
Vormikandmise apsud tänapäeva KV/KL
akf mart2 - minu küsimus oli kas sineliga võib baretti kanda, nüüd sain teada, et võib, ongi kõik. Ei ole vaja mingit süüdistamist ja vabandamist genereerida.mart2 kirjutas: ↑01 Dets, 2024 9:30Küsimus oli just ühe bareti osas, praegune "küsimuse laiendamin" on tagantjärgi kesine vabandamisest hoidumine.
Ühtne väljanägemine ei on ka siis, kui näiteks paraadil on kõik "karbid" erinevad, kuid "karbi" sees kõik ühesuguselt riides. Seda ka lausa taotluslikult.
Ei genereerinud - algsele küsimusele sai poogitud juurde kaasseisjad.
Lõpetan.
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
Mis on ühist baretil ja esimesel maailmasõjal? Viimase kohta öeldi, et sõda mis lõpetab kõik sõjad. Barett pidi olema ka peakate, mis asendab kõik teised peakatted (v.a. "metsas" kantavad), aga võta näpust, kõik teavad kuidas ajalugu läks ja nii läks ka baretiga.
Nõus sellega, et tseremooniatel võiks olla ikka ühtse välimusega. Vahet pole, mis siis peas on.
Nõus sellega, et tseremooniatel võiks olla ikka ühtse välimusega. Vahet pole, mis siis peas on.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 0 külalist