Tere,
Konstruktiivne kriitika vastuvõetud ja tõepoolest- vanainimene eksis.
Palun vabandada.
Üritan järgmisel korral- eeldusel, et seda võimaldatakse ja miliaar.net-i foorumlased mind "põrgukoerana rattal ära ei põleta"- tagada parema soorituse.
Nüüd õhusõidukite teemal.
See läks nagu vanas Nõukogude rahvanaljas sm Brežnevi kohta- "no ja vižu što eto Margaret Thatcher, no zdez napišena dorogoi Indira Ghandi" (Да я сам вижу, что это Маргарет Тэтчер. Но у меня в бумажке почему-то написано: Уважаемая Индира Ганди.).
Ehk siis viiekümneleheküljelises taustapaberis oli kirjas- esmalt EUROFIGHTER seejärel F-35 ja seejärel Dassault RAFALE. B-52 kohta või Soome F-18 kohta mitte sõnagi

Nu vot- üritan aru saada mis toimub sellelt väikselt ekraanilt, mis eetrisse minevat pilti näitab ja viskab pildile selgelt mingid punktid- deltatiivaga lennukid...no nagu skriptis kirjas- esimesena ju EUROFIGHTER, eks ole...ja seejärel läks nagu läks. Seega selge "õhupimedus

"
Mu ainus vabandus on see, et vana õhutõrjujana seal Soome Õhutõrjekoolis, 23-mm Sergeiga harjutades, õppisime silueti järgi tuvastama ühe naaberriigi lennukeid...mida õnneks, meie õhuruumis enam ei lenda. Ja mu lennundushuvi on ikka rohem seotud ajavahemikuga enne Külma Sõda

Seega uuemad lennukitüübid ei ole selgroos.
Nüüd selle SPIKE LR ja keskmaa õhutõrjega- tsiteerides klassikuid (Eno Raud "Naksitrallid", esimene osa)- erutusega võivad magustoitude nimed sageli segamini...palume vabandust.
Ennetamaks nüüd ilkumist teemal, kas Sirgalast Keskpolügoonile 155 mm kõmmutada saab (ca 100 km)...arendatakse mürske, mis lendavad 100 km+ (
https://www.nammo.com/story/the-range-revolution/). Seega teoreetiliselt võimalik, praktikas hetkel mitte.
Ja muidugi palume vabandust ka liigse Vahipataljoni ja KLi mainimise pärast...vanale koerale uusi trikke väga ei õpeta.
Aga kas midagi positiivset ka siis ülekandes oli?
Või seekord ikka latt lasti nii alla...et järgmine aasta tuleb Juur&Kivirähk paraadi kommenteerima lasta?
Ikka parimat,
Väli
PS Ja 1/72 lennukeid olen ehitanud...aga ei ole pilte foorumisse üles laadinud. Puhas laiskus...puhas laiskus...ja nutitelefoni puudumine.