Sokid
Sokid
Vastupidavad (soojad) sokid?
Kuskohast ja milliseid (keskmise paksusega, igapäevaseid) sokke osta, et need oleks ka vastupidavad ja et igal (pika päeva) õhtul sokke jalast võttes ei peaks põrandat pühkima ning jala küljest sinna kleepunud sokiudemeid maha kraapima?
Tavalised tööriiete poes müüdavad, plastijääkidest toodetud, lühikese kiuga lõngast kootud sokid on just selliselt (ise)lagunevad ja kuluvad kandes õhukeseks.
Lootus on, et maailmas veel toodetakse korralikke (pika kiuga lõngast) sokke aga neid on raske müüjate reklaami alusel leida ja seega peaks igat toodet hindamiseks näppima.
Üle 10 aasta tagasi õnnestus osta mõni paar pakse sooje (pika kiuga lõngast) "Arktika jalgsimatka klassi" matkasokke, mis isegi mõni nädal järjest matkal kandes ikka töötasid (matkajate andmetel) ja need paarid toimivad mul tänaseni külmal aastaajal hästi.
Kuskohast ja milliseid (keskmise paksusega, igapäevaseid) sokke osta, et need oleks ka vastupidavad ja et igal (pika päeva) õhtul sokke jalast võttes ei peaks põrandat pühkima ning jala küljest sinna kleepunud sokiudemeid maha kraapima?
Tavalised tööriiete poes müüdavad, plastijääkidest toodetud, lühikese kiuga lõngast kootud sokid on just selliselt (ise)lagunevad ja kuluvad kandes õhukeseks.
Lootus on, et maailmas veel toodetakse korralikke (pika kiuga lõngast) sokke aga neid on raske müüjate reklaami alusel leida ja seega peaks igat toodet hindamiseks näppima.
Üle 10 aasta tagasi õnnestus osta mõni paar pakse sooje (pika kiuga lõngast) "Arktika jalgsimatka klassi" matkasokke, mis isegi mõni nädal järjest matkal kandes ikka töötasid (matkajate andmetel) ja need paarid toimivad mul tänaseni külmal aastaajal hästi.
Kes küsib, on loll üks kord, aga kes ei küsi on loll surmani.
-
- Liige
- Kontakt:
Re: Majapidamismured
Minu arvates on probleem tõsisem. Kui reptiilid on olemas siis nad peavad sokimaffiat !
Kuidas on võimalik et sahtlis on 40 sokki igaüks ise paarist ? Miks peab välja mõtlema 10000 erinevat sokimustrit ? Kas mõni mees on kunagi mõelnud et ..oi siin on triibud liiga laiad või miks neid on 3 peaks olema 2.
Ja poes müüakse neid ju paaris, KUHU see teine sokk kaob ???? Kusagil maa all on suured koopad, sinna on ladustatud üksikud sokid. Koos kadunud pastakatega.
Kuidas on võimalik et sahtlis on 40 sokki igaüks ise paarist ? Miks peab välja mõtlema 10000 erinevat sokimustrit ? Kas mõni mees on kunagi mõelnud et ..oi siin on triibud liiga laiad või miks neid on 3 peaks olema 2.
Ja poes müüakse neid ju paaris, KUHU see teine sokk kaob ???? Kusagil maa all on suured koopad, sinna on ladustatud üksikud sokid. Koos kadunud pastakatega.
Ma ei tea, kuidas sa eristad neid pikkasid kiudusid lühikestest, aga vailedmatult parimad sokid on meriinovillasedOLAVI kirjutas: ↑12 Mär, 2025 11:36 Vastupidavad (soojad) sokid?
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Saapasokkidest pean siiani parimaks rootsi armeesokke (need hallid, suur valge number talla all).
Kui on vaja hõõrumise vastu, siis pean parimaks matkasokke, olen neid ostnud Rademarist. Hinnad on erinevad, aga korralikud võivad olla ka 20-30 eurot paar.
Kui on vaja hõõrumise vastu, siis pean parimaks matkasokke, olen neid ostnud Rademarist. Hinnad on erinevad, aga korralikud võivad olla ka 20-30 eurot paar.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Minu sahtlis on ainsad meriinovillased sokid suusasaabaste jaoks. Hind võttis nutma, aga sain lahti sellest, et tavaline paksem puuvallasokk teeb jala higiseks ja esimese paari km järel külmetavad varbad päris korralikult, sest suusasaabas on õhuke. Need hoiavad varbad soojad ka läbimärjana. Muide, neil on vasaku ja parema jala oma ernevad (peale on märgitud R ja L).
Meriinovillale on omane, et selle soojusjuhtivus ei halvene eriti palju läbimärjana - ehk igasugune meriinovillane kudum on asjakohane siis, kui tuleb töötada "märjana", higistades vms, kui väljas on külm. Miinuseks on kallidus - kui märga pole karta, siis sama töö teeb ka paksem puuvillane/peenvillane ära.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Selle vastu on lihtne lahendus - sokke tuleb osta vähemalt kümne paari kaupa, s.t. 20 ühesugust sokki.Madis Reivik kirjutas: ↑12 Mär, 2025 11:39 Minu arvates on probleem tõsisem. Kui reptiilid on olemas siis nad peavad sokimaffiat !

Kui Teile paistab, et see on nii, siis see ongi nii - Teile paistab.
Kiu pikkust hindama õpetas üks heatahtlik vanaprouast sokimüüja.
Võtad küüntega soki koest kinni ja tõmbad kiud välja.
Kui eralduvad kiud on (lühikesed) mõne mm pikkused, siis sellised sokid kuluvad jalga ruttu ära aga samas tagavad sokimüüjale jätkuva turu/müügitulu. (Neid on kasulik müüa.)
Kui (pikka)kiudu ei õnnestu tervena koest välja tõmmata ja see katkeb, siis see sokk peab kaua kulumisele vastu.
Et seda ei juhtuks, siis tuleb osta samasuguseid sokke korraga hulgim, kasvõi 10 ühesuguse mustriga paari (20 sokki) korraga.Madis Reivik kirjutas: ↑12 Mär, 2025 11:39 Minu arvates on probleem tõsisem. Kui reptiilid on olemas siis nad peavad sokimaffiat !
Kuidas on võimalik et sahtlis on 40 sokki igaüks ise paarist ?
Miks peab välja mõtlema 10000 erinevat sokimustrit ? Kas mõni mees on kunagi mõelnud et ..oi siin on triibud liiga laiad või miks neid on 3 peaks olema 2. ...
Sama mustriga, samasuguseid sokke ristkasutades on sellisel juhul kasutatavad paare oluliselt rohkem kui 10.
Aga selliseks ostuks on vaja teada, et on ikka väärt kaup, mida tasub osta.
https://eu.sealskinz.com/
väga head asjad, müüakse ka Eestis
väga head asjad, müüakse ka Eestis
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
Küsimus on alati rahas - kui palju oled nõus välja käima?
Pikki häid sokke saab jahitarvete poest, keskmisi ja madalamaid matkatarvetest ning spordipoodidest.
Ise olen viimased paarid keskmise kõrgusega sokke ostnud Decathlonist - kvalieet hea, eri paksustega ning hind mõõdukas!
PS. Ainult,et neil seal Decathlonis on imelik strateegia, tavaliselt (viiteks akf Madis Reiviku murele ?) müüakse eri paari sokke koos - R (reedesed) ja L(laupäevased) ...
Pikki häid sokke saab jahitarvete poest, keskmisi ja madalamaid matkatarvetest ning spordipoodidest.
Ise olen viimased paarid keskmise kõrgusega sokke ostnud Decathlonist - kvalieet hea, eri paksustega ning hind mõõdukas!
PS. Ainult,et neil seal Decathlonis on imelik strateegia, tavaliselt (viiteks akf Madis Reiviku murele ?) müüakse eri paari sokke koos - R (reedesed) ja L(laupäevased) ...

Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
-
- Liige
- Kontakt:
Majapidamismured
Mina kasutan külmemal ajal neid https://www.sportsdirect.ee/under-armou ... e=41312803. Mugavad ja peavad kaua vastu.
Puuvillane sokk on kõige mõttetum asi.maksipoiss kirjutas: ↑12 Mär, 2025 20:03 Mina kasutan külmemal ajal neid https://www.sportsdirect.ee/under-armou ... e=41312803. Mugavad ja peavad kaua vastu.
Ega mägironijad ilmaasjata ei ütle, et puuvill tapab
-
- Liige
- Kontakt:
Mäed toovad lihtsalt igasuguse varustuse head ja halvad küljed väga hästi välja.maksipoiss kirjutas: ↑12 Mär, 2025 20:19Ma ei roni mägedes, kõigest päevade kaupa mööda katuseid. Seal toimivad ideaalselt.
Re: Sokid
Aastaid tagasi ostsin Lidlist 10 paari.
Väga heast kangast ja pika säärega. Kõik said ära kantud.
Mõni nädal tagasi, üle pika aja leidsin neid jälle.
5€ kolm paari.
Väga heast kangast ja pika säärega. Kõik said ära kantud.
Mõni nädal tagasi, üle pika aja leidsin neid jälle.
5€ kolm paari.
- Manused
-
- Kuvatõmmis 2025-03-12 220957.png (616.92 KiB) Vaadatud 229 korda
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 0 külalist