Sokid

Kõik mis puutub ülejäänud militaarvarustusse...
OLAVI
Liige
Kontakt:

Sokid

Postitus Postitas OLAVI »

Vastupidavad (soojad) sokid?

Kuskohast ja milliseid (keskmise paksusega, igapäevaseid) sokke osta, et need oleks ka vastupidavad ja et igal (pika päeva) õhtul sokke jalast võttes ei peaks põrandat pühkima ning jala küljest sinna kleepunud sokiudemeid maha kraapima?

Tavalised tööriiete poes müüdavad, plastijääkidest toodetud, lühikese kiuga lõngast kootud sokid on just selliselt (ise)lagunevad ja kuluvad kandes õhukeseks.

Lootus on, et maailmas veel toodetakse korralikke (pika kiuga lõngast) sokke aga neid on raske müüjate reklaami alusel leida ja seega peaks igat toodet hindamiseks näppima.

Üle 10 aasta tagasi õnnestus osta mõni paar pakse sooje (pika kiuga lõngast) "Arktika jalgsimatka klassi" matkasokke, mis isegi mõni nädal järjest matkal kandes ikka töötasid (matkajate andmetel) ja need paarid toimivad mul tänaseni külmal aastaajal hästi.
Kes küsib, on loll üks kord, aga kes ei küsi on loll surmani.
Madis Reivik
Liige
Kontakt:

Re: Majapidamismured

Postitus Postitas Madis Reivik »

Minu arvates on probleem tõsisem. Kui reptiilid on olemas siis nad peavad sokimaffiat !

Kuidas on võimalik et sahtlis on 40 sokki igaüks ise paarist ? Miks peab välja mõtlema 10000 erinevat sokimustrit ? Kas mõni mees on kunagi mõelnud et ..oi siin on triibud liiga laiad või miks neid on 3 peaks olema 2.

Ja poes müüakse neid ju paaris, KUHU see teine sokk kaob ???? Kusagil maa all on suured koopad, sinna on ladustatud üksikud sokid. Koos kadunud pastakatega.
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

OLAVI kirjutas: 12 Mär, 2025 11:36 Vastupidavad (soojad) sokid?

Kuskohast ja milliseid (keskmise paksusega, igapäevaseid) sokke osta, et need oleks ka vastupidavad ja et igal (pika päeva) õhtul sokke jalast võttes ei peaks põrandat pühkima ning jala küljest sinna kleepunud sokiudemeid maha kraapima?

Tavalised tööriiete poes müüdavad, plastijääkidest toodetud, lühikese kiuga lõngast kootud sokid on just selliselt (ise)lagunevad ja kuluvad kandes õhukeseks.

Lootus on, et maailmas veel toodetakse korralikke (pika kiuga lõngast) sokke aga neid on raske müüjate reklaami alusel leida ja seega peaks igat toodet hindamiseks näppima.

Üle 10 aasta tagasi õnnestus osta mõni paar pakse sooje (pika kiuga lõngast) "Arktika jalgsimatka klassi" matkasokke, mis isegi mõni nädal järjest matkal kandes ikka töötasid (matkajate andmetel) ja need paarid toimivad mul tänaseni külmal aastaajal hästi.
Ma ei tea, kuidas sa eristad neid pikkasid kiudusid lühikestest, aga vailedmatult parimad sokid on meriinovillased
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Saapasokkidest pean siiani parimaks rootsi armeesokke (need hallid, suur valge number talla all).
Kui on vaja hõõrumise vastu, siis pean parimaks matkasokke, olen neid ostnud Rademarist. Hinnad on erinevad, aga korralikud võivad olla ka 20-30 eurot paar.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

AMvA kirjutas: 12 Mär, 2025 11:43 Ma ei tea, kuidas sa eristad neid pikkasid kiudusid lühikestest, aga vailedmatult parimad sokid on meriinovillased
Minu sahtlis on ainsad meriinovillased sokid suusasaabaste jaoks. Hind võttis nutma, aga sain lahti sellest, et tavaline paksem puuvallasokk teeb jala higiseks ja esimese paari km järel külmetavad varbad päris korralikult, sest suusasaabas on õhuke. Need hoiavad varbad soojad ka läbimärjana. Muide, neil on vasaku ja parema jala oma ernevad (peale on märgitud R ja L).

Meriinovillale on omane, et selle soojusjuhtivus ei halvene eriti palju läbimärjana - ehk igasugune meriinovillane kudum on asjakohane siis, kui tuleb töötada "märjana", higistades vms, kui väljas on külm. Miinuseks on kallidus - kui märga pole karta, siis sama töö teeb ka paksem puuvillane/peenvillane ära.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
isakene
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas isakene »

Madis Reivik kirjutas: 12 Mär, 2025 11:39 Minu arvates on probleem tõsisem. Kui reptiilid on olemas siis nad peavad sokimaffiat !

Kuidas on võimalik et sahtlis on 40 sokki igaüks ise paarist ? Miks peab välja mõtlema 10000 erinevat sokimustrit ? Kas mõni mees on kunagi mõelnud et ..oi siin on triibud liiga laiad või miks neid on 3 peaks olema 2.

Ja poes müüakse neid ju paaris, KUHU see teine sokk kaob ???? Kusagil maa all on suured koopad, sinna on ladustatud üksikud sokid. Koos kadunud pastakatega.
Selle vastu on lihtne lahendus - sokke tuleb osta vähemalt kümne paari kaupa, s.t. 20 ühesugust sokki. :D Vääriline vastulöök reptiilidele. 8)
Kui Teile paistab, et see on nii, siis see ongi nii - Teile paistab.
OLAVI
Liige
Kontakt:

AMvA kirjutas: 12 Mär, 2025 11:43 ...
Ma ei tea, kuidas sa eristad neid pikkasid kiudusid lühikestest, aga vailedmatult parimad sokid on meriinovillased
Kiu pikkust hindama õpetas üks heatahtlik vanaprouast sokimüüja.

Võtad küüntega soki koest kinni ja tõmbad kiud välja.

Kui eralduvad kiud on (lühikesed) mõne mm pikkused, siis sellised sokid kuluvad jalga ruttu ära aga samas tagavad sokimüüjale jätkuva turu/müügitulu. (Neid on kasulik müüa.)
Kui (pikka)kiudu ei õnnestu tervena koest välja tõmmata ja see katkeb, siis see sokk peab kaua kulumisele vastu.
OLAVI
Liige
Kontakt:

Madis Reivik kirjutas: 12 Mär, 2025 11:39 Minu arvates on probleem tõsisem. Kui reptiilid on olemas siis nad peavad sokimaffiat !

Kuidas on võimalik et sahtlis on 40 sokki igaüks ise paarist ?
Miks peab välja mõtlema 10000 erinevat sokimustrit ? Kas mõni mees on kunagi mõelnud et ..oi siin on triibud liiga laiad või miks neid on 3 peaks olema 2. ...
Et seda ei juhtuks, siis tuleb osta samasuguseid sokke korraga hulgim, kasvõi 10 ühesuguse mustriga paari (20 sokki) korraga.
Sama mustriga, samasuguseid sokke ristkasutades on sellisel juhul kasutatavad paare oluliselt rohkem kui 10.
Aga selliseks ostuks on vaja teada, et on ikka väärt kaup, mida tasub osta.
Walter2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Walter2 »

https://eu.sealskinz.com/
väga head asjad, müüakse ka Eestis
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
mart2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mart2 »

Küsimus on alati rahas - kui palju oled nõus välja käima?
Pikki häid sokke saab jahitarvete poest, keskmisi ja madalamaid matkatarvetest ning spordipoodidest.
Ise olen viimased paarid keskmise kõrgusega sokke ostnud Decathlonist - kvalieet hea, eri paksustega ning hind mõõdukas!

PS. Ainult,et neil seal Decathlonis on imelik strateegia, tavaliselt (viiteks akf Madis Reiviku murele ?) müüakse eri paari sokke koos - R (reedesed) ja L(laupäevased) ... :mrgreen:
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
maksipoiss
Liige
Kontakt:

Majapidamismured

Postitus Postitas maksipoiss »

Mina kasutan külmemal ajal neid https://www.sportsdirect.ee/under-armou ... e=41312803. Mugavad ja peavad kaua vastu.
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

maksipoiss kirjutas: 12 Mär, 2025 20:03 Mina kasutan külmemal ajal neid https://www.sportsdirect.ee/under-armou ... e=41312803. Mugavad ja peavad kaua vastu.
Puuvillane sokk on kõige mõttetum asi.

Ega mägironijad ilmaasjata ei ütle, et puuvill tapab
maksipoiss
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas maksipoiss »

AMvA kirjutas: 12 Mär, 2025 20:15

Ma ei roni mägedes, kõigest päevade kaupa mööda katuseid. Seal toimivad ideaalselt.
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

maksipoiss kirjutas: 12 Mär, 2025 20:19
AMvA kirjutas: 12 Mär, 2025 20:15

Ma ei roni mägedes, kõigest päevade kaupa mööda katuseid. Seal toimivad ideaalselt.
Mäed toovad lihtsalt igasuguse varustuse head ja halvad küljed väga hästi välja.
retti
Liige
Kontakt:

Re: Sokid

Postitus Postitas retti »

Aastaid tagasi ostsin Lidlist 10 paari.
Väga heast kangast ja pika säärega. Kõik said ära kantud.
Mõni nädal tagasi, üle pika aja leidsin neid jälle.
5€ kolm paari.
Manused
Kuvatõmmis 2025-03-12 220957.png
Kuvatõmmis 2025-03-12 220957.png (616.92 KiB) Vaadatud 229 korda
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 0 külalist