Kahjuks ei ole sellist asja nagu "kõik oky-doky", nii nagu pole ka kõik halb. Mahategemine ei aita, kuid ka lauskiitus pole "tervislik".
Otsustada saab alati, piisava taustainfo olemasolul (

Kahjuks ei ole sellist asja nagu "kõik oky-doky", nii nagu pole ka kõik halb. Mahategemine ei aita, kuid ka lauskiitus pole "tervislik".
Peab mõtlema ka sellele, kuidas sõja-ajal hooldust/varuosasid jms tagada. Ka siin on mõlemal lähenemisel omad-head vead. Kui vastane laseb katki nt Daugava masinatehase, siis vb kogu soomukite varuosadega teeninidamine jms sattuda löögi alla.nimetu kirjutas: ↑08 Juun, 2025 8:51 Asi pole tingimata selles, et üks teeb õigesti ja teine mitte, lihtsalt meie prioriteedid on erinevad. Eesti tahab võimalikult kähku võimalikult palju relvastust kokku ajada, et olla valmis konfliktiks Venemaaga. Lätlased ja Leedukad teevad suuri projekte, mis on väga tasemel ja tõenäoliselt majanduse jaoks kasulikumad, kuid need realiseeruvad 2030. paiku. Kui meie sõjaväelased leiaksid, et meil on nii palju aega, siis kindlasti saaks mingeid soomukeid vms. kohapeal toota. Antud juhul olen ma täitsa OK praeguse EKV suunaga olla valmis võimalikuks lähenevaks konfliktiks.
Paar postitust tagasi ma sama ka väitsinkeredele tõmmatakse roomikud peale, tõstetakse tornid paika jne. 42 masina pärast ju keegi terveid tehaseid ja tootmisliine Lätti kolima ei hakka, põhitöö tehakse eelnevalt ära ikkagi kusagil mujal
Meil on kombeks teha ka aastatepikkusi planeeringuid ja keskkonnamõjude hindamisi. Läti sõlmis 2021 lepingu Patriaga Paside ostuks, millest osa pannakse kokku Valmieras. Esimene masin sai valmis 2024 (aastas peaks valmima 30). Nagu ma aru sain, siis näiteks kered toodetakse kohapeal.London Bridge kirjutas: ↑08 Juun, 2025 17:08 Vaatame siis sedapidi, et mis on EV tase. Suure projekti vältimine tähendab ka seda, et väldime EV bürokraatiat ning ametkondade ülest "koostööd". Suure projekti puudumine tähendab ka seda, et igasugustel poliitilistel broileritel ja tagatoarollodel on vähem kohti kuhu trügida ning hakata asju endale kasulikumaks kallutama. Samuti väheneb proksil kihk kedagi valimiste eel juhuslikult pikali joosta ning suurt esilehepressikat teha. Ja siis on see meie komme igat suurt asja protestidega saata. Kui iga lollim ja jõukohasem võimearendus oleks tehtud "rahvuslikult", siis oleks raha läinud algest välja hõigatust kordades rohkem ja tulemus hilinenud vabalt kümme aastat. Jumal tänatud, et EKV ja VV oli oidu EV amet- ja ühiskonda võimalikult vähe kaasata.
Vastab tõele. Peale esimest paari komplekti, mis tulid otse Soomest, hakati keresid kohapeal tootma. Mingid sõlmed tulevad muidugi endiselt Soomest.Nagu ma aru sain, siis näiteks kered toodetakse kohapeal.
Leedu kaitseminister Dovilė Šakalienė teatas, et Leedu hakkab varsti pidama Saksa tankide Leopard tootjaga läbirääkimisi võimaluse kohta neid Leedus kokku panema hakata.
No ehk siis vähemalt juhtmekimbud tulevad Eestist
https://x.com/balticjam/status/1932771362235420991”Swedenundertakes to supply Latvia
with 18 Archer 8x8 artillery systems.
Joint military exercises, soldier training, and the presence of effective Archer artillery systems starting in 2026.
This partnership demonstrates a commitment to strengthening regional security”
Olles töö tõttu tihe külaline Läti-Leedu Radissonides, võib öelda et tegu oleks nagu nende laiendatud kasarmuga.
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 0 külalist