Teenistusmälestusi EKL/EKV/EKL. ROK, Scouts jne.

Muljeid teenistusest. Nii Eesti väeosades, N Liidus, luures või vastuluures, või hoopis partisanide juures. Kuidas kellelgi juhtunud on.
mongol
Liige
Kontakt:

Re: Teenistusmälestusi EKL/EKV/EKL. ROK, Scouts jne.

Postitus Postitas mongol »

Tegelikult on okei olla 3 kuud kasarmurežiimil (alguses), et tekiks see persed-koos-tunne. Hiljem - kui sõduril ikka mitte midagi teha pole, siis seda võiks ta teha mujal kui väeosas. Leiutatud (loe: tegelikult põhjendamatud) tegevused ei ole mõtestatud tegevus.
Tõsi, pea 8 aastat on möödas ajateenijatest, aga oma rühma hoidsin ma sees, kui oli vaja. Kel mulligi teha polnud, sai linnaloa, et kasvõi kinno minna või muud moodi tuulutada ennast. Kui nädalavahetus on vaja kedagi "sees hoida", siis leia tegevused ka. Koos põhjendusega ja tegelikult ka "mahamüümisega" (motiveerimisega). Nädala sees olid mul vähemalt poisid kõigega nõus, sest et a) käsk; b) aeg läheb kiiremini; c) "müük" oli õigesti korraldatud. Inimene on väga paljuga nõus, kui seda korrektselt presenteerida.
Käsumajanduse pooldajatel pea plahvatab kindlasti, sest käsk on ju käsk on ju käsk. Noh, et olla efektiivsem, siis käsk peab olema täitjale vastuvõetav(aks vormistatud). Vaielege palju jaksate, minu põnnid tulid aastate jooksul igale poole järgi mulle, misiganes raamistväljas asju ma ei korraldanud.
professional retard
klemm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas klemm »

Some kirjutas: 11 Juun, 2025 10:30 Remnikul lõpetati voodite tassimise pull pärast kahte esimest tuletõrjeõppust ära , seal suht kitsad uksed (pioneerilaager ikkagi) ja pärast igat häiret tuli välisuksed välja vahetada...
Niipalju kui mina mäletan lõpetati peale voodite viskamist läbi akende :lol:
Siis hakati aint madratseid ja muud pehmemat jama vedama.
Kristo 53980192
Kasutaja avatar
Some
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Some »

Mis aastal olid? Mina olin 1991. Me olime korralikud, toimetasime läbi uste aga ei saa välistada, et teised majad läbi akende loopisid ;) Ahjaa, et meil olid üksikvoodid siis voodi tassimiseks oli vaja kahte meest, st pärast ühe voodi all tassimist tuli kambajõmmi voodi jaoks uuesti üles ronida. See tegi ummiku ukse juures veel hullemaks.
klemm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas klemm »

Some kirjutas: 14 Juun, 2025 11:37 Mis aastal olid? Mina olin 1991. Me olime korralikud, toimetasime läbi uste aga ei saa välistada, et teised majad läbi akende loopisid ;) Ahjaa, et meil olid üksikvoodid siis voodi tassimiseks oli vaja kahte meest, st pärast ühe voodi all tassimist tuli kambajõmmi voodi jaoks uuesti üles ronida. See tegi ummiku ukse juures veel hullemaks.
Mina olin 1994 alates 04.01. viimane lend. (vist)
Läbi akende oli enne mind a näha oli, et mõnes rühmas uued klaasid, niiet ei kahelnud selles jutus. Vähemalt siis noorena ja naiivsena.
Kristo 53980192
Urams
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Urams »

Stroibattis oleks klaaside lõhkumise eest terve rood paar nädalat intensiivselt seksinud gaasi maskiga ja lõhkuja oleks riigi vara lõhkumise eest võinud dispatti minna.Meil oli ühe majori hüüdnimi ,,mu..i lõhkuja,, mees tõmbas tšurkale pikki kotte kui
tšurka oma kõrsikut lehvitas,sai vist liiga tugevasti kirsa saapaga.Tšurkal lõigati alt midagi ära ja saadeti koju ,see päästis
sõjaväe vanglast ,majorile õeldi nii jätkata edasi.Huvitav oleks teada kui Eesti armees juhtub kui sõduriga nii tehakse.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 0 külalist