Donald Trump JÄLLE president

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
kaugeltuuriv
Liige
Kontakt:

Re: Donald Trump JÄLLE president

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

https://www.youtube.com/watch?v=4PUXQ74 ... hkzyjZPgfy
Huvitav arutelu Scaramucci poolt saates The Rest is Politics US sellest milles on hetke probleemide juured.
Ta keerab ajaratta tagasi 25 aastat.Ja selleks on 2001 aasta terroripaugu eelõhtu.
Samuti lahkab ka sotsiaalmeedia fenomeni,kus tegelikkuses juhib meie mõtteid sotsiaalmeedia masina algoritmid.
Algoritmide eesmärk on teatvasti koguda omanikele raha.Vaadake alates 16.55.Ta ütleb seal otseselt,et selline sotsiaalmeedia mudel toidab noorte inimeste vihkamise mõttemaailma.Ta vihjab otseselt,et sedasi edasi liikudes,kui rahva huvides ei saada internetibusness kontrolli alla on horisondi kohal midagi sõja taolist.
Scaramucci oli üks vähestest,vist,kes netis tunnistab,et Kirk oli ta sõber aga alates 2024 aasta Geeniuse kampaaniast alates muutus Kirk rohkem ja rohkem parempopulistiks,mistõttu tema ja Kirki kontaktid kadusid.
Huvitav fakt,Scaramucci toob välja uuringu USA poliitilise situatsiooni kohta avalikkuse silmis.80 protsenti ei ole rahul sellega,et USA-s on kaheparteisüsteem ning loodab,et see muutuks.
Minu märge.Ma olen rahul sellega,et Euroopas on traditsioon paljude parteide osalus poliitikas.See sõelub sõklad teradest välja,igasugu naisäärmuslased,paremäärmuslased,vasakäärmuslased ja kommunistid on eraldatud oma gruppidesse ja ei domineeri poliitikas.Mis annab võimaluse rahulikumalt suhtuda oma valikutesse,kui vaadata traditsioonilise poliitilise skaala pilti,sotsiaaldemokraatia-liberalism-konservatism.See,mis toimub Vabariikliku parteiga USA-s ei ole konservatism minu silmis,segu populismist-konservatiivsest vaatest ja isegi sotsialismist on see,mida mina arvan.
Veel huvitav fakt.Scaramucci tunneb paljusid vabariiklasi,kes tegelikkuses ei ole absoluutselt rahul sellega,mis hetkel parteis toimub aga kardavad sotsiaalmeedia pressi ehk siis jällegi õeldes,rahast ilma jäämist.Ta toob välja huvitava fakti,Vance olevat hiljuti kohtunud Muskiga,sondeerinud pinda,kas Musk on tõsine selle partei ideega American Party.Tema väitel Musk sooviks Vance-i liitumist tema ideega.
https://www.youtube.com/watch?v=K3iaWzmMRFQ&t=569s
Fergussoni asjalik jutt sellest,mis on tema pakkumine majandusest aasta lõpuks.
Positiivne pakkumine-1 protsendine majanduskasv.
Negatiivne pakkumine-60 protsendi võimalus,et USA on tõsises majanduslanguses.
Nobeli preemia omanik,Paul Krugman sõnas Hollandi ajakirjanikule,et majanduse kõik näitajad on liikunud sinna tasemele,mida sai näha 2007 aasta kevadel.Praod kinnisvaramüügis,kasvav töötus,inflatsioon ja superteenistused börssidel.
https://www.youtube.com/watch?v=0R-PWV-n5Jc&t=892s
Scaramucci ja endise BBC ajakirjaniku arutelust Epsteini failidest,Geeniuse ja Putleri suhetest,Geeniuse nõrkustest,mida välisjõud saavad ära kasutada,USA majanduspragudest.
Meid väga puudutav osa on alates 19.26 ning 24.23.
Soovitan väga vaadata ja saata omad arvamused minu postkasti.
JuriRs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas JuriRs »

https://www.reddit.com/r/law/comments/1 ... _where_we/

Järgmised South Parki ja John Oliveri osad tulevad eepilised.
Erureamees
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Erureamees »

Madis, ma saan aru, et sa oled siis Kropotkini ja batka Mahno pooldaja. :lol:
Madis Reivik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Madis Reivik »

Erureamees kirjutas: 18 Sept, 2025 17:08 Madis, ma saan aru, et sa oled siis Kropotkini ja batka Mahno pooldaja. :lol:
Kas nad olid ka seisukohal et võiks rahulikult ja inimese moodi elada ?
Qwerty226
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Qwerty226 »

Madis Reivik kirjutas: 18 Sept, 2025 16:06 Trump ja co rabaks võimu ja tuntuse nimel kohe vikerkaarelipu kätte, kui vajadus tekiks.
Pilt
Erureamees
Liige
Kontakt:

Kas nad olid ka seisukohal et võiks rahulikult ja inimese moodi elada ?
Ma usun, et kui see nii lihtne oleks poleks maailmas ühtegi sõda, isegi kuritegusid poleks. Aga me ei ela kaunis utoopias ja päris düstoopias ka elada ei tahaks. Ja lihtsustatud maailmamudel ei aita kuigivõrd.
lennumudelist
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas lennumudelist »

Erureamees kirjutas: 18 Sept, 2025 17:08 Madis, ma saan aru, et sa oled siis Kropotkini ja batka Mahno pooldaja. :lol:
Mahno hakkas väga noorena otse vanglast tulles revolutsiooni tegema. Head instinktid, hea organiseerija, masendav haridus. Nende liikumine "põles ühest otsast ja kustutas teisest". Must armee tegi ka sõjakuritegusid, mitte et punased ja valged poleks teinud. Pooldada on seal midagi raske, kuidas sa pooldad vulkaanipurskest süüdatud metsatulekahju keskel toimuvat prügikasti põlengut. :)

Kropotkin polnud sõjapealik, vaid teoreetik. Vürstide ja hetmanite soost, aga sai ise aru, et tema klass ongi rõhujad ning pärisorjus on kurjast, mis oli sel ajal ainuõige järeldus. Haris ennast, sai heaks geograafiks, kaardistas Siberit, kirjutas vabade talupoegade elust. Lükkas geograafiaühingu juhi koha tagasi, reisis Šveitsi, kohtus anarhistidega, sai aru et on ise kah. Naasis kodumaale ja geograafia kõrvalt tegeles revolutsiooni propageerimisega. Vaevalt, et tsaari-Venemaal sai olla südametunnistusega inimene ilma taipamata, et suur ühiskondlik muutus on vältimatu. Öelda ei võinud. Kropotkin ütles ja kirjutas, sai kaela ohranka, pandi vangi. Põgenemise kohta võiks filmi teha. Elu välismaal on mulle vähem teada, aga selle punktini võib tüübile panna hindeks viis - aga seejärel sai temast eksiilis viibiv poliitik, ja poliitika ei ole peegelpuhas mäng. Elu lõpus uuesti kodumaale naastes sattus olukorda, kus bolševikega koostööst keeldumine tähendanuks suuri raskusi. Kropotkin, nagu ma aru saan, eelistas kirjutada välisinterventsiooni vastaseid lugusid ja surra kodumaal. Kindlasti oli tal mingeid arvamusi, mis olid majanduslikult või sotsioloogiliselt läbimõtlematud või utopistlikud, aga inimesena oli ta sümpaatne. Ütlen ausalt, et pooldan ilma kõigile vaadetele alla kirjutamata - sihukesi tüüpe võiks maailmas rohkem olla.
Erureamees
Liige
Kontakt:

Ma ei öelnud nende isikuomaduste kohta sõnagi, aga selles olen kindel, et anarhism ei tõõta. Muide arutlus patsiendi (Trumpi) deklaratsiooni teemal: ://www.ngocomment.com/p/reacting-to-presid ... -declaring
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Palun nüüd tõepoolest teema juurde tagasi.
toomas tyrk kirjutas: 29 Mär, 2005 15:03Militaar.net foorum ei ole poliitika tegemise ega ideoloogiate üle arutlemise koht.
Postitused poliitikast on lubatud ainult militaar(ajaloo) kontekstis. Üldised arutelud ideoloogiatest, totalitaarsetest režiimidest ning nende kuritegudest ei ole siin sobivad.
Erureamees
Liige
Kontakt:

Paraku on praegu Läänes lõhe suurem kui kunagi varem viimase 60 aasta jooksul. Jah olid 60ndate rahutused jne. aga otseselt NLiitu ei pooldanud sellest publikust kuigi suur osa. Selliseid asju on muidugi üldse raske mõõta ja pollid ei pruugi ka õiget pilti anda. Igal juhul on minu jaoks Lääs rahutukstegeval kombel lõhki ja lahendusi probleemidele otsitakse tihti "laterna alt", sest pimedusse kardetakse minna. Kõigel sellel on vägagi suur mõju julgeolekuolukorrale. Et siin mingi EKRE versus RE sõnasõda või midagi analoogilist korraldada ei ole mul mingit kavatsust ja ma üritan sellist jama vältida, seda enam, et ma ei ole ühegi partei fanaatiline pooldaja. Nad on patused kõik ja valida tuleb väiksema võimaliku kahju põhjal.
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kilo Tango »

Erureamees kirjutas: 19 Sept, 2025 7:59 Paraku on praegu Läänes lõhe suurem kui kunagi varem viimase 60 aasta jooksul. Jah olid 60ndate rahutused jne. aga otseselt NLiitu ei pooldanud sellest publikust kuigi suur osa. ...
Väide jama. Prantsusmaa 1968 rahutused olid puhtalt kommunistliku iseloomuga, eesmärgiga asendada võim ja seada sisse sõbralikud suhted NSVL-ga.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

USA president Donald Trump on viimastel kuudel keeldunud heaks kiitmast 400 miljoni dollari suurust sõjalise abi paketti Taiwanile, pidades samal ajal Pekingiga kaubandusläbirääkimisi ja arutades võimalikku tippkohtumist, teatas neljapäeval ajaleht Washington Post.

Otsus tähendaks järsku kõrvalekallet USA senisest poliitikast demokraatliku saare suhtes, mida ähvardab pidev Hiina sissetungi oht. Valge Maja ametniku sõnul ei ole abipaketi otsus veel lõplik.
https://maailm.postimees.ee/8326848/leh ... kiitmisest

USA president Donald Trump avaldas eile arvamust, et telekanalitelt võiks tema tegevuse negatiivse kajastamise eest eetrilitsentsi ära võtta. Trump ütles, et föderaalne kommunikatsioonide komisjon (FCC) peaks ringhäälingute litsentsid tühistama, ning rääkis, et mitmed hilisõhtuste jutusaadete juhid nendes telekanalites on „minu vastu“ ja et „nad teevad mulle ainult halba reklaami ja pressikajastust“, vahendab NBC News.

„Tähendab, nad saavad litsentsi. Ma arvaksin, et võib-olla tuleks nende litsents ära võtta. See on Brendan Carri teha,“ ütles Trump presidendi lennuki Air Force One’i pardal, viidates FCC esimehele. „Ma arvan, et Brendan Carr on väljapaistev. Ta on patrioot. Ta armastab meie riiki ja ta on sitke sell, nii et vaatame.“

„Kõik, mida nad teevad, on Trumpi peksmine. Nad on litsentseeritud. Neil ei ole lubatud seda teha. Nad on Demokraatliku Partei käepikendus,“ kuulutas Trump. Päev varem kiitis Trump telekanalit ABC saatejuht Jimmy Kimmeli määramata ajaks eetrist mahavõtmise eest pärast seda, kui viimane kommenteeris konservatiivse aktivist Charlie Kirki mõrva Trumpi arvates ebasobival viisil.

Carr hoiatas eile Fox Newsile antud intervjuus, et Kimmeli eetrist kõrvaldamine ei jää viimaseks. „See on tohutu nihe, mis meedia ökosüsteemis toimub. Ma arvan, et tagajärjed jätkuvad,“ ütles Carr. Samasuguste avaldustega esines Carr varem ka CNBC eetris: „Me ei ole veel lõpetanud.“

FCC veebilehel on kirjas, et see annab ringhäälingulubasid jaamadele, mis „vastavad oma kohaliku kogukonna vajadustele ja probleemidele“. „Avalikke lainepikkusi kasutades ringhäälingujaama opereerimiseks väärtusliku loa saamise vastu nõutakse igalt raadio- ja televisoonilitsentsi omanikult seadusega oma jaama opereerimist avalikkuse huve, mugavust ja vajadusi arvesse võttes,“ öeldakse FCC veebilehel.

USA kongressi esindajatekoja demokraadid eesotsas nende juhi Hakeem Jeffriesega kutsusid eile Carri tagasi astuma, süüdistades teda korruptiivses võimu kuritarvitamises. „Donald Trumpi ja Vabariikliku Partei sõda põhiseaduse esimese paranduse (tagab sõnavabaduse – toim) vastu on jultunult vastuolus Ameerika väärtustega,“ teatasid esindajatekoja demokraatide juhid. „Esinejate tsenseerimine ja saadete tühistamine on argpükslik tegu.“
https://www.delfi.ee/artikkel/120404651 ... -ara-votma
Erureamees
Liige
Kontakt:

Väide jama.
Siis on tänapäeval seda ilusam. Suurepärane ja põhjust muretsemiseks pole.
lennumudelist
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas lennumudelist »

FCC volituste teemal, BBC toob ühe analüüsi:
https://www.bbc.com/news/articles/c4g921p3eq3o

Guardian toob teise kah:
https://www.theguardian.com/tv-and-radi ... mmy-kimmel

Minu tõlgendus:

- FCC saab võtta ära litsentsi raadio- või telejaamalt, mis "ei tegutse avalikkuse huvides"
- kui äravõtmine meenutab kohtule põhiseaduse I täienduse (sõnavabadus) piiramist, siis FCC kaotab kohtus
- seda ei ole hiljuti kordagi proovitud, Brendan Carri juhitud FCC on firmasid on ähvardanud ja mõned on kuuletunud

Isiklik arvamus: oleks USA õigus-raamistikule kasulik, kui mõni televõrgustik keelduks ähvardustele järgi andmast, kui Carr prooviks nende litsentsi ära võtta ning kohus selgitaks, mida ebamäärane lause "avalikkuse huvides" tähendab. Paraku on üleriigilised meediafirmad kasumit tootvad ettevõtted ja neil on kalduvus vaidluste vältimiseks järele anda. Proovikiviks võib osutuda mõni lokaalsem, väiksem, poliitiliselt erapoolikum meediafirma.
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kilo Tango »

Erureamees kirjutas: 19 Sept, 2025 9:36
Väide jama.
Siis on tänapäeval seda ilusam. Suurepärane ja põhjust muretsemiseks pole.
Ei. Korruptsiooni ja lollust ei muuda see, mis lippu selle kohal lehvitatakse.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: maxi ja 3 külalist