P: Iisrael vs. Hamas

Ideoloogiline sõda, ajupesu...
Heal lapsel mitu nime!
Vasta
AMvA
Liige
Kontakt:

Re: P: Iisrael vs. Hamas

Postitus Postitas AMvA »

Kogu selle tantsu üle Gaza hukkunute ümber tekib mul küsimus, et näidake mulle neid surnuaedu, kuhu need hukkunud on maetud.
Ma ei ole mitte ühtegi kaadrid näinud. Moslemid matavad oma surnuid.
lennumudelist
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas lennumudelist »

AMvA kirjutas: 07 Okt, 2025 9:34 Kogu selle tantsu üle Gaza hukkunute ümber tekib mul küsimus, et näidake mulle neid surnuaedu, kuhu need hukkunud on maetud.
Ma ei ole mitte ühtegi kaadrid näinud. Moslemid matavad oma surnuid.
1. Kokku varisenud hoone alla jäänuid ei maeta, kui hoone rusude teisaldamiseks vahendid puuduvad.

2. Gazas ei maeta individuaalse hauakiviga surnuaedadesse, vaid tuleb traktor, teeb kaeviku, surnud pannakse reas sisse, tuleb imaam ja loeb mida ta loeb neile, tuleb uuesti traktor ja ajab kinni. Seda põhjusel, et tavalisi surnuaedu ja matmise ressurssi napib.

3. Iisraelil on miskipärast komme hauatähistega surnuaedu Gazas hävitada. Kas eesmärk on mahutada surnud ära, varjata sõjategevuse tulemusi või võidelda palestiinlaste kultuuri ja mäluga, teavad nad ise.

Illustratsioon: Shajaiya surnuaed Gazas. CNN-i artikkel jaanuarist 2024 raporteerib 16 surnuaia hävitamisest. Samas stiilis satellidifotod on paari surnuaia kohta.

Siit artiklist saad näha tänapäeva Gaza matmise stiili.

https://www.reuters.com/pictures/all-ce ... 023-11-22/

Varasem stiil oli natuke inimlikum, aga kah väga säästlik: hauad olid tihedade ridadena kõrvuti, aga siiski individuaalsed.
Manused
Shajaiya surnuaed Gazas
Shajaiya surnuaed Gazas
Viimati muutis lennumudelist, 07 Okt, 2025 11:54, muudetud 1 kord kokku.
Erureamees
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Erureamees »

KGB õpipoistel on minu jaoks null usalduskrediiti.
lennumudelist
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas lennumudelist »

Erureamees kirjutas: 07 Okt, 2025 11:54 KGB õpipoistel on minu jaoks null usalduskrediiti.
Kes on sinu silmis KGB õpipoisid, kas näiteks Reuters, Guardian, BBC ja Haaretz? Või on KGB kosmoses (kuidas palestiinlased omale KGB palgata jaksasid?) ning näitab satelliitidele retušeeritud fotosid?
sada
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas sada »

Erureamees kirjutas: 07 Okt, 2025 11:54 KGB õpipoistel on minu jaoks null usalduskrediiti.
Aga IDF'i kindralitel?
The retired general told a community meeting in southern Israel earlier this week that more than 10% of Gaza’s 2.2 million population had been killed or injured – “more than 200,000 people”. That estimate is notable as it is close to the current figures provided by Gaza’s health ministry, which Israeli officials have frequently dismissed as Hamas propaganda, though the ministry figures have been deemed reliable by international humanitarian agencies.
https://www.theguardian.com/world/2025/ ... han-200000
Kasutaja avatar
Chupacabra
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Chupacabra »

Kas matmise hetkel ei saaks sellest surnute rivist pilti teha?
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Madis Reivik kirjutas: 06 Okt, 2025 17:46 Ma ei ole ekspert aga teadlikult sõjaväeblokaadist "läbi murdmine" ei saa olla eelduseks piknikule.

Äkki need aktivistid prooviks nt jalgsi üle Iraani piiri marssida ?
Eks need "aktivistid" viskasid seal näppu liigselt - sellisel juhul võib 96-ks tunniks platele trellide taga sattuda. Enne välja saatmist.
Kes näppu ei viska ja on ise nõus välja saatmisega, see viiakse esimesele sobivasse sihtkohta minevale lennukitele ja tehakse lehva-lehva.
Muide, eelmise "abilaevastikuga" sõitnud Kliima-Greta viimast varianti kasutas, jättes oma võitluskaaslased 96-ks tunniks platele.
Selline argpüks ta on. Meedia näitas pärast mõnuga, kuidas kõva aktivist üksinda Pariisi lennuki nurgas kükitas.

Sergei Auslender on sellest pikemalt kirjutanud, mis ja milleks. Mis puudutab Iisraeli riigi korraldust mõnes küsimuses, tasub tema kanalit jälgida, on vähem segadust. Teadaolevatl Mossad seal aktivistidel neerusid lahti ei peksa, ikkagi valge ilma riik või nii.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

lennumudelist kirjutas: 07 Okt, 2025 11:58
Kes on sinu silmis KGB õpipoisid, kas näiteks Reuters, Guardian, BBC ja Haaretz? Või on KGB kosmoses (kuidas palestiinlased omale KGB palgata jaksasid?) ning näitab satelliitidele retušeeritud fotosid?
Sellisel juhul tasuks huvi tunda, mis on nende meediakanalite algallikas. Kuna nad ise Gazas ei asu, siis keegi annab neile.
Selleks võib väga lihtsalt olla Hamasi kontrollitava propagandaministeeriumi, ups, "tervishoiuministeeriumi" kõneisik.
Sama kõneisik võis eelnevates "infitadades" käia purukspommitatud Hamasi tugipunktide varemetele vedamas linna morgist laste laipu või puistamas kaisukarusid, edastanud meediale vanu fotosid jne jne.

See, et valges ilmas on palju palestiinaarmastajaid või muidu vasakpoolset ballasti, ei tohiks ka meil "139 kirja" järel üllatuseks olla.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
vaoinas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vaoinas »

Natuke tobe arutelu nende surnute üle.

Ilmselgelt neid seal hukka saab ja mitte vähe. Pilte massihaudadest on ka otsimise korral leida,
aga ega need pildid inimesekujulistest kilekottidest (surnute rivist) nüüd küll selgust ei anna,
kui palju Hamasi tervishoiministeerium seda hukkunute arvu seal täpselt üle paisutab.

Seega jääb arusaamatuks, mida siin lõppude lõpuks tõestada sellega on?
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

KV spetse olen kuulnud ütlemas, et Iisrael sõdib üllatavalt puhtalt - vene armee oleks majade puhastamise asemel teinud selle "Gaza" suurtükitulega maatasa ja kui seal enam miski ei liiguta, siis oleks jalavägi peale saadetud.

Aga linnalahing, eriti kui Hamasi vaprad sõdurid naiste seeliku varjust tulistavad, ongi väga kaotusterohke, eriti palju kaotatakse tsiviile, kes ei saa/ei oska/ei taha varjuda ja stressi olukorras tekib kindlasti ka asju, mis hiljem välikohut väärivad. See lihtsalt nii ongi, et sul on enda või enda üksuse meeste ellujäämiseks vajaliku otsuse tegemiseks 2 sekundit, prokuratuuril on pärast aega 90 päeva sinu tegevuses vigu otsida.
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

Kapten Trumm kirjutas: 07 Okt, 2025 13:23 KV spetse olen kuulnud ütlemas, et Iisrael sõdib üllatavalt puhtalt - vene armee oleks majade puhastamise asemel teinud selle "Gaza" suurtükitulega maatasa ja kui seal enam miski ei liiguta, siis oleks jalavägi peale saadetud.
Kas seal veel mõni maja püsti on?
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

IDF ei anna linna pihta pindalatuld nagu Groznõis, vaid majad on kokku kukutatud täppislöökidega peale seda, kui maavägi kohanud antud majas vastutegevust ja tellinud tule peale. Pealegi on nad siiani rakendatud seda katusele koputamist enne päris lööki.

Päris suur vahe on. Kui ründaja olnuks VF, siis Hamas räägiks täna 10 korda suurematest tsiviilkaotustest.
tsivi_list
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas tsivi_list »

AMvA kirjutas: 07 Okt, 2025 13:27
Kapten Trumm kirjutas: 07 Okt, 2025 13:23 KV spetse olen kuulnud ütlemas, et Iisrael sõdib üllatavalt puhtalt - vene armee oleks majade puhastamise asemel teinud selle "Gaza" suurtükitulega maatasa ja kui seal enam miski ei liiguta, siis oleks jalavägi peale saadetud.
Enamus on püsti. Isegi neil fotodel, mida näidatakse kui täielikult hävitatud piirkondi.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Nii lihtsalt satubki Hamasi propagandateenistuse lõksu. Hamasi operaatorid filmivad enam pihta saanud kohti ning edastavad neid kaadreid lahkelt kõigile, kes soovib. Need ketravad neid meedias kui "videod otse sündmuskohalt". Televaatajatele jääbki mulje kui tuumasõja järgsest Gazast ja tekib avalik arvamus Iisraeli vastu. See sunnib lõpuks poliitikuid (kes jälgivad hoolega igasugu arvamusbaromeetreid) tunnustama "Palestiina riiki" ja tegema muid üsna arusaamatuid liigutusi.

Meil tasub ehk meenutada, et 1994, kui Euroopa riigid püksi pissisid alles, oli Iisrael see, kes nõustus Eestile relvi müüma. Saksamaa ei olnud toona valmis isegi relvastamata DDR_i soomukeid müüma. Õnneks Eesti pole ka selle "Palestiina riigi" jamaga kaasa läinud. Tunnustada riiki, mille peamine alustala on terrorism, ei saa kuidagi mõistlik olla. Loodan, et Euroopas tehti seda ka pragmaatilistel kaalutlustel, eesmärgiga omada suhtluses sm Krasnoviga rohkem jõuõlga.
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

Kapten Trumm kirjutas: 07 Okt, 2025 14:41
Nii lihtsalt satubki Hamasi propagandateenistuse lõksu. Hamasi operaatorid filmivad enam pihta saanud kohti ning edastavad neid kaadreid lahkelt kõigile, kes soovib. Need ketravad neid meedias kui "videod otse sündmuskohalt". Televaatajatele jääbki mulje kui tuumasõja järgsest Gazast ja tekib avalik arvamus Iisraeli vastu. See sunnib lõpuks poliitikuid (kes jälgivad hoolega igasugu arvamusbaromeetreid) tunnustama "Palestiina riiki" ja tegema muid üsna arusaamatuid liigutusi.
Palju sa antud pildidl terveid maju näed?
Pilt
või antud droonivideol
https://edition.cnn.com/2025/01/19/worl ... ion-digvid
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 12 külalist