Ei taha näpuga näidata kuid kas iga suvaline X-i postitus on ikka "allikas", eriti kui vastavad postitajad on paari klikiga seostatavad maga või kremli trollidega ?
Minu ettepanek oleks foorumi reeglitesse kirjutada et allikas peab olema esmane, mitte mingi lisanditega ümbertöötlus. Esmane allikas on alati leitav X viidete abil ja postitajal ei ole raske seda teha.
Mis vahet sellel on, kui säuts kajastab ka teistes uudistes kajastatud sündmust? Mina kui tavaline lugeja ei hakka kunagi mingiks "jäljekütiks", et avastada et Orban on tore poiss. Kuidas sa üldse sellise järelduseni jõudsid ja keda see üldse huvitab?
Ei toeta ettepanekut. Allikaviite nõue on rohkem selleks, et teised teaks, kust on info pärit. Selle olemasolu ei taga, et info on tõene või kvaliteetne.
Suurem jagu Eesti ajakirjanduses välismaal toimuva kohta avaldatut on enam või vähem abitud tõlked... Keelame nende postitamise ära ja lubame ainult alglugusid...?
isonts kirjutas: ↑08 Okt, 2025 10:30
Mis vahet sellel on, kui säuts kajastab ka teistes uudistes kajastatud sündmust? Mina kui tavaline lugeja ei hakka kunagi mingiks "jäljekütiks", et avastada et Orban on tore poiss. Kuidas sa üldse sellise järelduseni jõudsid ja keda see üldse huvitab?
Noh, mind nt huvitab. Probleem on selles et "allikaviidetega Xist" saab alati portsu propagandat kauba peale ja tihtipeale ei ole need teemasepuutuvad.
Aga selles osas Krikul õigus et ajakirjanduse tase on langenud praktiliselt sama madalale.. seega tuleb foorumi reeglitesse kirjutada "terve mõistuse ja allikakriitilisuse olemasolu kohustuslik"
Sisuliselt on tegu suvalise uudisteprtaaliga. Sama hästi võiks keelata ka foxnewsile viitamise, kuna maga on hirmus kole asi.
Või oli antud uudises midagi valesti kajastatud? Lapsi kahtlustatkse pussitamises?