Siis kui kaob vool!
Re: Siis kui kaob vool!
Selge, vabandust.
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
-
- Liige
- Kontakt:
Tänud ja kõik ok.

Usun, et hariv teema ja mõtteaineks..Kui vähemalt keegi oma veevarude üle nuputama jääb siis on kõik ok.

-
- Liige
- Kontakt:
Ehita veetorn - kuubikune plastmahuti natuke kõrgemal maapinnast (5-6m). Muidugi, joogiks väga ei sobi aga pesemiseks küll.
Ehitusnormid ja load - selles osas jään vastuse võlgu.
Veetorn küll , aga kui on kanged miinuskraadid , mis siis ?
-
- Liige
- Kontakt:
Tänud kaasamõtlemise eest.Madis Reivik kirjutas: ↑10 Okt, 2025 15:54 Ehita veetorn - kuubikune plastmahuti natuke kõrgemal maapinnast (5-6m). Muidugi, joogiks väga ei sobi aga pesemiseks küll.

-
- Liige
- Kontakt:
Ühel ontlikul maakal võib pooljuhtumisi tararahhtor (Ei kirjutanud valesti, kes teab, see teab) majapidamises varuks olla. Nii mõnelgi on õhu kokkusurumise agregaat kohe vabrikust peal, isegi mõnel NL-päritolu asjal. Või noh, jõuvõtuvõll ikka on.
Tatikana mulle meeldis tudeerida igasugu tol ajal kättesaadavaid tehnikaõpikuid jms. kirjandust.
Sealt on meelde jäänud, et ca eelmise sajandi 50-60-tel oli miskitel veokatel (Molotov?) nö. vabriku komplektis kummi pumpamise abinõu, mis keerati süüteküünla asemele.
Vaevalt sellele nüüd jälle roiskuvas läänes analoogid puudusid, pigem vastupidi.

-
- Liige
- Kontakt:
Loodetavasti me ei aja hetkel mõistukõnet stiilis (size=50 peentekstis). Kui on häid mõtteid siis kirjuta loetavalt..Tararahhtor? Jõuvõttuvõll? Aita välja ja kirjelda lahti oma mõtted eestikeelselt..Kuidas on setud veevarustusega kodus?.. Kes teab, see teab? Kirjutasidki nii?

Kui tuletõrje veevõtukohta pole, siis soovitatakse paigaldada maaalune veemahuti, kust tuletõrje maja kustutamiseks esmase kustutusvee saaks, sest autoga nad seda ju palju kaasa ei vea. Idee poolest saaks seda vett ju kasutada ka peale filtreerimist/keetmist ka joomiseks.
Ukraina sõjväelased helistavad Zelenskile: Härra president, teie käsk on täidetud. Kreml on vabastatud.
Zelenski: Krimm, ma ütlesin, et Krimm on vaja vabastada.
Zelenski: Krimm, ma ütlesin, et Krimm on vaja vabastada.
Mul on lihsaks tara... le ka kompressor täitsa olemas. Lisaks litsentsid erinevate väikemootorite remondiks. Ei Susuki, Kawasaki, Honda ega B&S pole karbussi puhastamise juures suruõhku maininud. Pealt lased puhtaks, seda küll, aga ummistuse kõrvaldamiseks - mitte.avrnbr kirjutas: ↑10 Okt, 2025 17:44Ühel ontlikul maakal võib pooljuhtumisi tararahhtor (Ei kirjutanud valesti, kes teab, see teab) majapidamises varuks olla. Nii mõnelgi on õhu kokkusurumise agregaat kohe vabrikust peal, isegi mõnel NL-päritolu asjal. Või noh, jõuvõtuvõll ikka on.
Tatikana mulle meeldis tudeerida igasugu tol ajal kättesaadavaid tehnikaõpikuid jms. kirjandust.
Sealt on meelde jäänud, et ca eelmise sajandi 50-60-tel oli miskitel veokatel (Molotov?) nö. vabriku komplektis kummi pumpamise abinõu, mis keerati süüteküünla asemele.
Vaevalt sellele nüüd jälle roiskuvas läänes analoogid puudusid, pigem vastupidi.![]()
Ei ma tahtnud miskit segadust külvata, võibolla pisut vaimukusega hiilata.krossipart kirjutas: ↑10 Okt, 2025 17:58Loodetavasti me ei aja hetkel mõistukõnet stiilis (size=50 peentekstis). Kui on häid mõtteid siis kirjuta loetavalt..Tararahhtor? Jõuvõttuvõll? Aita välja ja kirjelda lahti oma mõtted eestikeelselt..Kuidas on setud veevarustusega kodus?.. Kes teab, see teab? Kirjutasidki nii?Arvasin siiani, et antud foorumis jagatakse infot...
![]()

See väljend "tararahhtor" on pärit ühest vene filmist. Ma võin nüüd pealkirjaga eksida, aga midagi sarnast ta oli: Jack Vosmjorkin, ameeriklane". No midagi sellist. Minu meelest üks paremaid asju, mida ma venelaste endi tehtuna kolhooside asutamise ajastus näinud olen. See on muidudugi minu isiklik arvamus. Seda näitas vist ETV ka mõned aastad tagasi.
Jõuvõtuvõll. No see on enamikul traktoritel baasvarustuses. Tavaliselt ühendatakse sinna külge niidukeid, kaaruteid, heinapresse ja mida kõike veel, puulõhkujaid vist ka.
Tegelikult on üsna lihtsate ümberehitustega võimalik sinna võlli külge ühendada suurt osa neid seadmeid, mis muidu elektrimootori jõul töötavad. No muidugi, süvaveepumpa tõesti ei saa, aga generaatori võibolla saab.
Eks erisusi kindlasti on, mõni asi tahab aeglustavat, mõni kiirendavat ülekannet.
Ma loodan, et läks selgemaks.

Kunagi kaugel ajal, kui veel majandasin ja voolukatkestused olid sagedased, aga elektri olemasolu oli eluliselt vajalik, sain kuskilt MAZ auto geneka mis mingitel mudelitel kaasas, raami all, oli vist 22 KW. Kasutati vist uudismaal ja mujal telklinnakute jms. elektrivarustuse tagamiseks. Ehitasin traktori jõuvõtuvõllile, rihmaratastega sai pöördeid juurde lisatud, oma traktori väntvõlli pöörded jäid liiga väheseks.
- paadikapten
- Liige
- Kontakt:
Vana võte. Vaata maal ringi. Mõnelgi talul on maa peal tünn või mitu. Mõni madalamal, mõni kõrgemal, enamasti metallist. Lihtsalt, et oleks lihtsam kastmiseks vett saada. Ma ei tea, kas mõni talupidaja jätab talveks vee paaki. Need, keda mina kohanud olen, lasevad alati talveks vee välja. Muidu jää võib paagi katki suruda. Kui tünn on igast küljest tuultele valla, siis mingi aja jooksul külmub seal olev vesi täielikult.Madis Reivik kirjutas: ↑10 Okt, 2025 15:54 Ehita veetorn - kuubikune plastmahuti natuke kõrgemal maapinnast (5-6m). Muidugi, joogiks väga ei sobi aga pesemiseks küll.
Vaatame siis, mis siin toimub...
Ületalve hoitakse ujumisbasseine veega niimoodi, et neisse uputatakse õhku täis plastkanistrid, mis kompenseerivad külmumisel jää tekkega kaasnevat paisumist. Külmumist see muidugi ära ei hoia ning talvisel ajal joogivee kättesaamist ei taga.paadikapten kirjutas: ↑10 Okt, 2025 20:17 Vana võte. Vaata maal ringi. Mõnelgi talul on maa peal tünn või mitu. Mõni madalamal, mõni kõrgemal, enamasti metallist. Lihtsalt, et oleks lihtsam kastmiseks vett saada. Ma ei tea, kas mõni talupidaja jätab talveks vee paaki. Need, keda mina kohanud olen, lasevad alati talveks vee välja. Muidu jää võib paagi katki suruda. Kui tünn on igast küljest tuultele valla, siis mingi aja jooksul külmub seal olev vesi täielikult.
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
Tegelikult autoga peaks kaevust vee kätte saama küll, kui natuke mõelda. Omal ajal piimaautodel oli imemisvõime täiesti olemas, sisselaskekollektori vaakumiga toimis. Pidi ainult hoolas olema, et mootor õigel ajal seisma jätta, kui pütt täis sai. Muidu tõmbas piima mootorisse
. Seega põhimõtteliselt saaks ju mingi paagi võtta, vedada vooliku sealt, kust muidu pidurivõim oma vaakumi saab ja kui mootorile parajad pöörded sisse ajada, peaks vee kaevust üles tõmbama.

Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 13 külalist