Alaealiste ja segaste kuritegevus (peamiselt Eestis)

...ja kõik muu sisejulgeolekusse puutuv
Vasta
Peeter
Liige
Kontakt:

Re: Alaealiste ja segaste kuritegevus (peamiselt Eestis)

Postitus Postitas Peeter »

„Intellektipuudega ja psüühikahaigustega inimestele mõeldud teenuskohtadest on suur puudus, inimeste arv erihoolekandeteenuste järjekorras on aastatel 2018–2024 kasvanud ligi kaks korda.
Kujutage ette, et teie lähedane vajab abi, kuid te ei saa talle seda pakkuda, sest teenused on liiga kallid või need pole lihtsalt kättesaadavad. See on reaalsus, millega paljud perekonnad Eestis iga päev silmitsi seisavad.
Ausalt öelda, mind päris huvitaks, mis saaks siis, kui kõik need teenuste hinnad üksipulgi viimase sendini lahti harutada. Palju seal tegelikult teenuse osutamiseks kulub ja kui palju on õhku sees.
...kahtlane, kas üks hooldaja/valvur ikka 20 hoolealusega hakkama saab. Normid on kindlasti olemas.
Rohkem pole töökorralduses ette nähtud. Üks ametnik ütles mulle ükskord selle peale, et aga meil on võimalik kaameratest jälgida, polegi kohapeale rohkem vaja...

Kas te tõesti tahate, et ma sellist teenust vajava pere esindajana ja eestkostjana selgitaks teile, mismoodi sellist teenust vajaja näeb olukorda, ja mis tegelikult toimub?
Ja seda "arengut" 28 aasta jooksul.
P.S. Ma olen olnud ühe sellise teenuskoha rajamise katse juures.
P.S. Ca kuu aega tagasi tuli meie perre (Tartusse) telefonikõne: Olete meil siin järjekorras aastast 2019. Teie jaoks on nüüd koht. Kundas. Mis mõttes teile ei sobi? jne (minu andmetel oleme järjekorras kindlasti varasemast ajast, kas aastast 2017 või isegi 2015 kui oma projektiga alustasime, aga nojah programme uuendatakse ja tehakse hooldusi ja siis võivad andmed kaduma minna ja siis ametnik minu täiendava küsimise peale ütleb, et "mina näen järjekorras olekut aastast 2019"

Ma olen juba ei-tea-millal pidanud õhinapõhisele sotsiaaltöötajale selgitama tema seisukoha ekslikkust, et "kohe-kohe käivitub tarkvaraprogramm SKAIS2 ja vat siiiiiis saabub õnn õuele ja kõik mured kaovad ja asjad saavad korda....", et kas ta tõesti usub, et mingi arvutiprogramm paneb inimesed (igatmasti sotstöötajad) oma töösse (ühiskonna nõrgematesse ja väetimatesse ja nende hooldajatesse) suhtuma hoolivamalt ja humaansemalt ja mõistvamalt jne? Et see on lihtsalt järjekordne teenuste- ja toetusteraha laiaks löömine arvutiprogrammidesse.
Jne.

Siis saaks jälle kohe eraldi teema teha, aga kas te tahate seda lugeda? Seda teada saada? Või pigem ei taha?
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

kas ta tõesti usub, et mingi arvutiprogramm paneb inimesed (igatmasti sotstöötajad) oma töösse (ühiskonna nõrgematesse ja väetimatesse ja nende hooldajatesse) suhtuma hoolivamalt ja humaansemalt ja mõistvamalt jne?
Ma kujutan ette, et 20 inimest hooldaja kohta põletab selle hooldaja kaunis kiirelt läbi. Olgu ta algul kuitahes empaatiavõimeline.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Peeter
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Peeter »

Lemet kirjutas: 09 Nov, 2025 11:06
kas ta tõesti usub, et mingi arvutiprogramm paneb inimesed (igatmasti sotstöötajad) oma töösse (ühiskonna nõrgematesse ja väetimatesse ja nende hooldajatesse) suhtuma hoolivamalt ja humaansemalt ja mõistvamalt jne?
Ma kujutan ette, et 20 inimest hooldaja kohta põletab selle hooldaja kaunis kiirelt läbi. Olgu ta algul kuitahes empaatiavõimeline.
Ma ei rääkinud ega pidanud silmas hooldajat. Ma rääkisin juhtiva sotsiaaltöötajaga ministeeriumist ühel järjekordsel infopäeva-work-shopil.

Arvamine, et mingil lihtsal alama trepiastme tegevusjuhendajal või hooldajal on oma toimetamiste kõrvalt aega ja soovi ja nägemust veel ülemustega poliit-materiaal-filosoofilistes work-shop-ides ennast arenguvestelda ja eduelamusi väljapakkuda jne on ...

NB! Kui treppi puhastama asutakse, siis tuleb alustada ikka ülemistest astmetest, ja mitte joriseda alumiste astmete kallal, et nad miks nad nii liivased-porised on... Kui nüüd pelgalt paar alumist astet harjaga üle käia, siis on see lihtsalt pesueht pakazuhha..... Sittagi pole muutunud, ainult kõik on kallimaks läinud /E. Baskin/
Viimati muutis Peeter, 09 Nov, 2025 11:36, muudetud 2 korda kokku.
Erureamees
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Erureamees »

Sellistel "pehmetel" teemadel ongi nii, et reaalsus peab teooria ees taanduma ja kui reaalsus teooriaga ei haaku, siis seda halvem reaalsusele. Planeerijad ja teoreetikud ju ei saa eksida. Sotsiaalvaldkonnaga on jumal tänatud mul isiklikud kokkupuuted veel vähesed, haridusega aga tänu pereliikmetele küllaltki tuttavad. Pealegi rakendatakse teooriaid vastavalt võimalustele, tulemusi oodatakse aga täie raha eest. Näiteks see kaasav haridus. Õpetajal pole ei aega, ei ruumi kõige selle nii erineva tasemega "klientkonnaga" tegeleda.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist