Puukko, finka, puss jt. külameeste külmrelvad
Re: Puukko, finka, puss jt. külameeste külmrelvad
See ei tähenda, et neid ei kasutatud. Isegi pronksiaegne odaots läks ju Muhu saarel seatapupussiks ja teritati iga kord hoolega üle.
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Ma tahtsin õelda et seatapupussi(milleks pikk saksa täägist tehtud nuga sobib) ja jahinoa funktsioon on erinevad, viimasega on vaja pikalt liha lõigata ja oluline on et konti lõigates nüriks ei läheks jne. Seatapupussi põhifunktsioon on notsule kiire lõpp teha ja hiljem kasutati liha lõikamiseks juba teisi nugasid.
Nii et see Eeru isa saksa täägist tehtud nuga oli tõenäoliselt ikkagi loomade veristamiseks, mitte jahinoana liha lõikamiseks...tundub loogiline.
Nii et see Eeru isa saksa täägist tehtud nuga oli tõenäoliselt ikkagi loomade veristamiseks, mitte jahinoana liha lõikamiseks...tundub loogiline.
See võib nii olla küll.
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
seatapupussi (või mis nimi iganes) funktsioon oli teha torkehaav sea südame ees olevasse veenipõimikusse vigastamata südant. Sellega saavutati vere maksimaalne väljavool ja kasutus.
Siga pidi peale torke saamist veel pisut elama ja end verest võimalikult tühjaks pumpama. Nii vanemad mehed rääkisid. Ma olen ka kuulnud, et Eesti eri piirkondades torgati siga erinevatesse kohtadesse.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 0 külalist