Saabaste hooldus
Re: Saabaste hooldus
Üks selle ala spetsialist mainis, et nahkesemetele sobivad inimese naha hooldusvahendid kõige paremini (ihupiim nt.). Pead ei anna aga arvan, et suuresti sõltub see kuidas nahk on töödeldud ja värvitud.
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
Some ütle kaasale et oled Kevadkülvi volinik ja õige nahkmantel meest ei rikku. 
Kui minu kirjavead või tõlge häirib sind, joonista oma perearstile.
Pigem ikka, et olen arheoloog... Nagu Indiana Jones
Pean ainult veel kuskilt sobiva kaabu ja piitsa leidma.
Indiana Jones polnud mitte arheoloog, vaid hauarüüstaja. Palun nüüd tungivalt teema juurde tagasi.
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Sellist konstruid saab edukalt õmmelda (käsitöö muidugi), kuna tallal on üles ulatuv serv ja see ulatub pealse liimimise kohast kõrgemale. Pärast on õmblusniit vajalik mingi õlilaadse ollusega immutada, sest seda pidi hakkab vesi sisse imbuma.Some kirjutas: ↑25 Nov, 2025 14:10 Sellised Haixid on: https://varuste.net/en/p119090/haix-combat-gtx
Paistavad valatud tallad olevat. Aga nende taldadega ei saa midagi teha, ei tulnudki liimist lahti vaid muutusid pudedaks :O Ma ei usu, et miskit tavalist talda sinna alla kannatab panna.
Vileda ilmaga on üks parimaid üleriideid RAF WWII Flight Jacket. Muidugi kvaliteetne, liigub ka 200 euroseid kustnahast koopiaid. Naturaalne lambanahk jne. Õhulahingus Inglismaa pärast ära proovitud, isegi osadel fotodel on Pokrõskin sellisega.Ahjaa, kui siin pisut külmem ja tormisem ilm oli, siis proovisin ühte seisvat vana nahkmantlit mere ääres jalutades. Sirge lõige, ainult nööbid, kerge vatiinvooder. Nagu maja oleks seljas olnud, tormi nagu polnukski. Ainult, et kapuutsita ja ainult mütsiga tahtis tuul pea ära viia. Kõik, mis nahkjope all oli 100% turvatud. Aga jah, tänapäeval naturaalne nahk enam populaarne pole, võib-olla miskid vanemad vene mehed veel kannavad. Mul naine tegi kah nägusid kui selle selga panin, pidin NKVD või Gestapo tüüpe meenutama...
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Meil kahjuks on kvaliteetne kingsepatöö välja surnud.
Mul jookseb FB videovoos sisse ühe itaalia kingsepa töö. See on ikka super, mees vahetab matkasaabastel terved tallad, lisaks veel paneb uue kummist kaitserandi jne. Sisuliselt teeb saapad uueks.
Mul jookseb FB videovoos sisse ühe itaalia kingsepa töö. See on ikka super, mees vahetab matkasaabastel terved tallad, lisaks veel paneb uue kummist kaitserandi jne. Sisuliselt teeb saapad uueks.
-
maksipoiss
- Liige
- Kontakt:
Eks ta ole, Haixil vist oli suisa selline teenus, et kui matka- või töösaapal midagi ära lagunes sai need tehasesse taastamisele saata.
Päriselt? Mul Haixid lagunesidki...maksipoiss kirjutas: ↑01 Dets, 2025 19:17 Eks ta ole, Haixil vist oli suisa selline teenus, et kui matka- või töösaapal midagi ära lagunes sai need tehasesse taastamisele saata.
-
maksipoiss
- Liige
- Kontakt:
Vaevalt et sa neid siit Saksamaale saatma hakkad 
-
davidsoniharald
- Liige
- Kontakt:
Siin on teile kõik info Haixide remonditeenuse kohta: https://www.haix.co.uk/repair-serviceSome kirjutas: ↑01 Dets, 2025 19:18Päriselt? Mul Haixid lagunesidki...maksipoiss kirjutas: ↑01 Dets, 2025 19:17 Eks ta ole, Haixil vist oli suisa selline teenus, et kui matka- või töösaapal midagi ära lagunes sai need tehasesse taastamisele saata.
Vanasti kui facebooki ei olnud veel, teati ainult oma pere sees, kes loll on.
Ma poleks nii kategooriline, tegijaid ikka leidub (nad ei ole samas masstöö tegijad ning hoiavad madalat profiili, seega ilmselt tööd neil jagub).Meil kahjuks on kvaliteetne kingsepatöö välja surnud.
Ning lõppeks saab ka Eestis tellida omale itaalia käsitöökingad:
https://gowri.eu/et/moodukingad/
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Meil on tavaliselt see "tavalise" kingsepa amet üsna vähe makstud, seda peavad tihtipeale vene rahvusest tegelased kuskil hrustsovka keldris koos kõige kaasnevaga.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Aia tn 3 (Vanalinn, samas majas on ka üks pisike Prisma pood) on üks hea ja täiesti maakeelne kingsepp, keda julgelt soovitaks.
FB ka kodanikul:
https://www.facebook.com/p/WW-Passaazi- ... cale=et_EE
FB ka kodanikul:
https://www.facebook.com/p/WW-Passaazi- ... cale=et_EE
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline