Saabaste hooldus

Kõik mis puutub ülejäänud militaarvarustusse...
Walter2
Liige
Kontakt:

Re: Saabaste hooldus

Postitus Postitas Walter2 »

Üks selle ala spetsialist mainis, et nahkesemetele sobivad inimese naha hooldusvahendid kõige paremini (ihupiim nt.). Pead ei anna aga arvan, et suuresti sõltub see kuidas nahk on töödeldud ja värvitud.
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
nukkel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas nukkel »

Some ütle kaasale et oled Kevadkülvi volinik ja õige nahkmantel meest ei rikku. :D
Kui minu kirjavead või tõlge häirib sind, joonista oma perearstile.
Kasutaja avatar
Some
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Some »

Pigem ikka, et olen arheoloog... Nagu Indiana Jones ;) Pean ainult veel kuskilt sobiva kaabu ja piitsa leidma.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Indiana Jones polnud mitte arheoloog, vaid hauarüüstaja. Palun nüüd tungivalt teema juurde tagasi.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Some kirjutas: 25 Nov, 2025 14:10 Sellised Haixid on: https://varuste.net/en/p119090/haix-combat-gtx
Paistavad valatud tallad olevat. Aga nende taldadega ei saa midagi teha, ei tulnudki liimist lahti vaid muutusid pudedaks :O Ma ei usu, et miskit tavalist talda sinna alla kannatab panna.
Sellist konstruid saab edukalt õmmelda (käsitöö muidugi), kuna tallal on üles ulatuv serv ja see ulatub pealse liimimise kohast kõrgemale. Pärast on õmblusniit vajalik mingi õlilaadse ollusega immutada, sest seda pidi hakkab vesi sisse imbuma.
Ahjaa, kui siin pisut külmem ja tormisem ilm oli, siis proovisin ühte seisvat vana nahkmantlit mere ääres jalutades. Sirge lõige, ainult nööbid, kerge vatiinvooder. Nagu maja oleks seljas olnud, tormi nagu polnukski. Ainult, et kapuutsita ja ainult mütsiga tahtis tuul pea ära viia. Kõik, mis nahkjope all oli 100% turvatud. Aga jah, tänapäeval naturaalne nahk enam populaarne pole, võib-olla miskid vanemad vene mehed veel kannavad. Mul naine tegi kah nägusid kui selle selga panin, pidin NKVD või Gestapo tüüpe meenutama...
Vileda ilmaga on üks parimaid üleriideid RAF WWII Flight Jacket. Muidugi kvaliteetne, liigub ka 200 euroseid kustnahast koopiaid. Naturaalne lambanahk jne. Õhulahingus Inglismaa pärast ära proovitud, isegi osadel fotodel on Pokrõskin sellisega.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

Meil kahjuks on kvaliteetne kingsepatöö välja surnud.

Mul jookseb FB videovoos sisse ühe itaalia kingsepa töö. See on ikka super, mees vahetab matkasaabastel terved tallad, lisaks veel paneb uue kummist kaitserandi jne. Sisuliselt teeb saapad uueks.
maksipoiss
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas maksipoiss »

Eks ta ole, Haixil vist oli suisa selline teenus, et kui matka- või töösaapal midagi ära lagunes sai need tehasesse taastamisele saata.
Kasutaja avatar
Some
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Some »

maksipoiss kirjutas: 01 Dets, 2025 19:17 Eks ta ole, Haixil vist oli suisa selline teenus, et kui matka- või töösaapal midagi ära lagunes sai need tehasesse taastamisele saata.
Päriselt? Mul Haixid lagunesidki...
maksipoiss
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas maksipoiss »

Vaevalt et sa neid siit Saksamaale saatma hakkad :)
davidsoniharald
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas davidsoniharald »

Some kirjutas: 01 Dets, 2025 19:18
maksipoiss kirjutas: 01 Dets, 2025 19:17 Eks ta ole, Haixil vist oli suisa selline teenus, et kui matka- või töösaapal midagi ära lagunes sai need tehasesse taastamisele saata.
Päriselt? Mul Haixid lagunesidki...
Siin on teile kõik info Haixide remonditeenuse kohta: https://www.haix.co.uk/repair-service
Vanasti kui facebooki ei olnud veel, teati ainult oma pere sees, kes loll on.
Walter2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Walter2 »

Meil kahjuks on kvaliteetne kingsepatöö välja surnud.
Ma poleks nii kategooriline, tegijaid ikka leidub (nad ei ole samas masstöö tegijad ning hoiavad madalat profiili, seega ilmselt tööd neil jagub).
Ning lõppeks saab ka Eestis tellida omale itaalia käsitöökingad:
https://gowri.eu/et/moodukingad/
:)
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Meil on tavaliselt see "tavalise" kingsepa amet üsna vähe makstud, seda peavad tihtipeale vene rahvusest tegelased kuskil hrustsovka keldris koos kõige kaasnevaga.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kjen1
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kjen1 »

Aia tn 3 (Vanalinn, samas majas on ka üks pisike Prisma pood) on üks hea ja täiesti maakeelne kingsepp, keda julgelt soovitaks.
FB ka kodanikul:
https://www.facebook.com/p/WW-Passaazi- ... cale=et_EE
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline