Kremli trollidest

Ideoloogiline sõda, ajupesu...
Heal lapsel mitu nime!
Vasta
Puurija
Liige
Kontakt:

Geopoliitika vallast

Postitus Postitas Puurija »

EKRE esimees Martin Helme: „Minu meelest on see lihtsalt ebaoluline probleemi püstitus. Siin tuleb ikkagi täiskasvanulikult rääkida, mis maailmas toimub. See, kas keegi mingeid küsitlusi teeb või mis õigus kellelgi on, see praegu ei oma tähtsust. Senine maailmakord on lakanud toimimast. Kellele ta meeldis, kellele mitte, aga mina ütlen kohe välja: globalistlik liberaalne maailmakord on mulle erakordselt vastumeelne kogu oma rohepöördega, homopöördega, massiimmigratsiooniga, koroonadiktatuuriga ja kõige sellega. Mul on hea meel, et need reeglid, mis on senise maailmakorra aluseks, on lõppenud ja ongi lõppenud. See ei ole küsimus, kas lõppeb, vaid juba on. Järele on jäänud jõupoliitika, kus on kolm suurt keskust – Hiina, Venemaa ja USA. Kusjuures Hiina ja Venemaa hoiavad ühele poolele. Eriti oluline on rõhutada, et Euroopa ei ole jõupoliitika keskus. Viimased neli aastat ongi olnud see, mis on viinud meid välja selle maailmakorra lagunemiseni.“
https://www.err.ee/1609916393/helme-mul ... n-loppenud
Puurija
Liige
Kontakt:

Euroopa (Liidu) ühiskaitse

EKRE esimees Martin Helme: „Lõppkokkuvõttes loeb see, nagu omal ajal ütles Stalin: "Mitu pataljoni on paavstil?" ja fakt on see, et Euroopal diviise ei ole. See tuleb praegu selle Gröönimaa kontekstis ju halastamatult välja. See, mida Trump on öelnud ja rääkis oma esimesel ametiajal ka, et eurooplased lasevad liugu julgeolekualaselt teiste kulul, ei investeeri oma kaitsesse, ei hoia oma sõjaväge efektiivsena ja arvavad, et ameeriklased peavad tulema. USA ütles oma uue julgeolekustrateegiaga ka, et ära on lõppenud aeg, kui meid koheldi kui idiooti, kellel on suur tšekiraamat ja eurooplased võtku ise üle. Me näeme ju seda, et eurooplased pole ju võimelised ise mitte midagi ise üle võtma. Keegi ei küsi neilt ja keegi ei arvesta nendega. Seda me nägime, kui toimus Gaza plaani tegemine Trumpil ja seda me näeme ka tegelikult Ukraina kontekstis. Eurooplased on näidanud neli aastat, et nad ei saa mitte millegagi hakkama. Ei ole midagi muutnud ja ikka jätkuvalt ei investeeri oma riigi kaitsesse. Ja isegi kui kulutavad raha, siis tulemust ei ole. Nende jaoks on kogu see suur riigikaitsesse investeerimine, nagu ka Reformierakonna valitsuse jaoks, lihtsalt suurepärane võimalus võtta maksumaksjalt veel rohkem raha ja suunata see oma sõpradele kaitsetööstuses.“
Puurija
Liige
Kontakt:

Vene-Ukraina sõda III osa

EKRE esimees Martin Helme: „Selline emotsionaalne hüsteeritsemine, mis oli siis, kui Ukraina sõda puhkes, et me kõik elasime välja oma rahvuslikku kompleksi venelaste suunas – ma olen algusest saati selle suhtes äärmiselt kriitiline olnud. Ei, see ei ole meie sõda olnud, ei, seal ei sõdita meie eest. Ukrainlased on sõdinud enda eest, enda iseseisvuse ja enda elu eest. Nad on meiega samal poolel, me toetame neid nii palju kui saame, aga ärme ennast emotsionaalselt mõtle ukrainlasteks.“
Kasutaja avatar
vaoinas
Liige
Kontakt:

Re: Donald Trump JÄLLE president

Postitus Postitas vaoinas »

Puurija kirjutas: 21 Jaan, 2026 0:01 EKRE esimees Martin Helme: „Ma olin ise Washingtonis kohal ja kõik need kõned, mis ta seal pidas, et kuldne ajastu on alanud...
jne
jne
jne
Tjah, seda lugedes ma usun, et Martini naisel on neil päevil küll põhjust
armukade olla - Martinil jätkub silmi ja kõrvu ainult Trumpi jaoks ning
on teisele vist kuugi selga mõelnud.

Küll see armastus on ikka üks ilus asi.
Runkel
Liige
Kontakt:

Donald Trump JÄLLE president

Postitus Postitas Runkel »

kaugeltuuriv kirjutas: 21 Jaan, 2026 2:35 Nüüd siis see riigimeedia kommentaar Helmelt,et nagu oleks suletud.Kas keski kaasfoorumlane seletaks mulle,milline oli enne Geeniust nn.riigimeedia.Na olen aru saanud,et riigimeedia nagu Eestis ETV või Norras NRK näol ei eksisteeri.Seal on alati olnud vaid erakanalid :dont_know:
Võibolla Helme, kes unistab blokivälisest Eestist, mis kuuluks halli või puhvertsooni, mõtleb VOA-d, Ameerika Häält, mis oli tülinaks juba nõukaajal?
Kasutaja avatar
PaganHorde
Liige
Kontakt:

Re: Donald Trump JÄLLE president

Postitus Postitas PaganHorde »

Helmekese monoloog ei peaks selle foorumi teema üldse olema. Puhas partei jura.

Eesti ei ole üliriik ega hakka seda kunagi olema.

Väikeriigi jaoks ei ole moraal, normid ja liitlassuhted mingi naiivne luksus või „ilus jutt“, vaid ellujäämismehhanism. Kui sa oled väike, piiratud ressurssidega ja geopoliitiliselt ebamugavas kohas, siis toores jõud ei ole sinu kaitsevahend.
Kirs
Liige
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda III osa

Postitus Postitas Kirs »

Puurija kirjutas: 21 Jaan, 2026 0:10 Ei, see ei ole meie sõda olnud, ei, seal ei sõdita meie eest. Ukrainlased on sõdinud enda eest, enda iseseisvuse ja enda elu eest.
Ja varasem Martinpoisi jutuke: "Me kõik saame aru, et Ukrainas võideldakse ka meie vabaduse eest. Kui Ukraina langeb, siis tullakse järgmiseks meie vabaduse järele".
https://www.ekre.ee/ukrainas-voideldaks ... ongkaigul/
teeline35
Liige
Kontakt:

Re: Kremli trollidest

Postitus Postitas teeline35 »

Mul on hea meel, et need reeglid, mis on senise maailmakorra aluseks, on lõppenud ja ongi lõppenud. See ei ole küsimus,
Väikeriigi poliitiku poolt imelik avaldus. See tagaski meile iseseisvuse püsimise. Aus Eesti inimeste suhtes oleks avalikult välja öelda, kellele eesti riik on plaanis maha müüa võimule pääsedes!
The Economisti läbiviidud uuringus on Trumpi toetus USA-s aga väga madal - 40 protsenti poolt, 56 vastu.
Helme: „Väljaanne ei ole usaldusväärne ning ei ole varasemaltki suutnud avaldada adekvaatseid prognoose. Kui võtta RealClearPoliticsi kõikide küsitluste keskmine, siis on vastupidi. Number näitab seda, et Trump on selle sajandi kõige populaarsem president oma esimese ametiaja lõpul. Populaarsem kui Obama, Biden, Bush ja kui ta ise oma esimesel ametiajal.
USA on minu arusaamist mööda üks kummaline paik. Ei oska arvatagi milline neist pollidest kõige usaldusväärsem oleks. Tulemus on selline nagu tellija tahab? Eks valimised näitavad. Või seekord administratsioonis paika pandud tegelased täidavad käsku valimistulemuste ärapööramiseks.
EKRE esimees Martin Helme: „Ma olin ise Washingtonis kohal ja kõik need kõned, mis ta seal pidas, et kuldne ajastu on alanud... Ma arvan, et tema toetajate ja valijate jaoks on tõepoolest kuldne ajastu alanud. Ameerika majanduskasv näitab väga häid numbreid, inflatsioon on langenud, immigratsioon üle piiri on lõpetatud, üle 2,5 miljoni illegaali on välja saadetud,
Huvitaval kombel börsid on üles-alla hüpanud, aga enam vähem siiski püsinud ning vähehaaval ülespoole roninud. Paistab, et investoritel raha on, millega parimat tootlust otsida. Kuigi USA suures majanduses protsessid on aeglased. Mahud lihtsalt niivõrd suured. 4-5 aasta pärast näeb tegelikke tulemusi.
(Üli)koolitamata,aga lugeda kirjutada mõistan.
sada
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas sada »

teeline35 kirjutas: 21 Jaan, 2026 13:56
The Economisti läbiviidud uuringus on Trumpi toetus USA-s aga väga madal - 40 protsenti poolt, 56 vastu.
Helme: „Väljaanne ei ole usaldusväärne ning ei ole varasemaltki suutnud avaldada adekvaatseid prognoose. Kui võtta RealClearPoliticsi kõikide küsitluste keskmine, siis on vastupidi. Number näitab seda, et Trump on selle sajandi kõige populaarsem president oma esimese ametiaja lõpul. Populaarsem kui Obama, Biden, Bush ja kui ta ise oma esimesel ametiajal.
USA on minu arusaamist mööda üks kummaline paik. Ei oska arvatagi milline neist pollidest kõige usaldusväärsem oleks. Tulemus on selline nagu tellija tahab? Eks valimised näitavad. Või seekord administratsioonis paika pandud tegelased täidavad käsku valimistulemuste ärapööramiseks.
Kui populistide jutust poolt usud saad poolega petta. Selle sama tillukaabu viidatud RealClearPolitics lehel on pollide keskmine Trumpi reiting 42,4% poolt 55,6% vastu. Tohutu erinevus ebausaldusväärseks tembeldatud Economisti uuringuga võrreldes.
https://www.realclearpolling.com/polls/ ... 003310168
Benjy
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Benjy »

See video käib vast ka siia, hea vaade tootmisele euroopas jne. https://www.youtube.com/watch?v=gVTogKIbDvo
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Kohtla-Järve noorpoliitik Aleksandr Sahno, kes kandideeris möödunud sügisel kohalikel valimistel ning on avalikult toetanud Venemaa agressiooni Ukrainas, võib sotsiaalmeedias levitatud vaenu õhutava sisu tõttu saada rahatrahvi või aresti.

32-aastane Sahno sattus politsei huviorbiiti pärast seda, kui ta levitas sotsiaalmeedias Venemaa agressiooni toetavaid materjale ning kutsus üles Venemaad Eestisse tungima. Sahno on korduvalt avaldanud sotsiaalmeedias toetust Venemaa sõjale Ukrainas ning levitanud vaenu õhutavat sisu. Ta on nimetanud end avalikult fašistiks, ähvardanud eestlasi ja ukrainlasi ning öelnud, et Venemaa sissetungi korral asuks ta okupantide poolele. Sahno on õigustanud ka Venemaa valitseja Vladimir Putini ning Wagneri grupi juhi Jevgeni Prigožini tegusid, kiitnud Donetski venemeelseid jõude ning jaganud ukrainlaste aadressil solvanguid, kutsudes üles neid hävitama. TikToki otseülekannetes on ta süüdistanud Läänt sõja jätkamises, halvustanud Eesti abi Ukrainale ning korranud Venemaa propagandanarratiive. Samuti on ta väljendanud poolehoidu stalinistlikele ja äärmusnatsionalistlikele ideedele ning levitanud ähvardusi Euroopa riikide vastu.

Lisaks osales Sahno TikToki striimides koos Eestist välja saadetud Vene marurahvuslase Konstantin Gorloviga. Gorlov saadeti möödunud aasta kevadel pärast elamisloa tühistamist Venemaale, kuna kaitsepolitsei pidas teda ohuks Eesti julgeolekule ja avalikule korrale. Gorlovile kehtestati ka sissesõidukeeld.

Aleksandr Sahno poliitiline minevik on olnud kirju. 1. märtsil 2022 astus ta Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda, kuid liitus 2024. aasta oktoobris Keskerakonnaga. Keskerakond heitis Sahno oma ridadest välja mulu 1. augustil pärast seda, kui tema vaated ja tegevus said avalikuks. Seejärel liitus Sahno erakonna Koos toetajatega ning kandideeris 2025. aasta sügisel Kohtla-Järvel kohalikel valimistel selle nimekirjas. Valimistel kogus ta kaheksa häält ega osutunud valituks.

Jõhvi politseijaoskonna uurija Triin Pihlak kinnitas Delfile, et Aleksandr Sahno suhtes on alustatud väärteomenetlust karistusseadustiku § 151 lõike 1 alusel. Tema sõnul sai politsei juba mõne aja eest teate, mille kohaselt avaldati ühel TikToki kontol Venemaad toetavaid ja vaenu õhutavaid materjale. Võimude valdusesse jõudsid ka videoklipid ja kuvatõmmised, mille põhjal menetlus algatati. „Videomaterjalide oletatav autor on politseile teada. Juhtunu kõigi asjaolude väljaselgitamiseks jätkub uurimine,“ lisas Pihlak. Karistusseadustiku § 151 lõike 1 kohaselt on vaenu õhutamise eest ette nähtud rahatrahv kuni 2400 eurot või arest.
https://www.delfi.ee/artikkel/120433013 ... b-karistus
Erureamees
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Erureamees »

Huvitav, et sellised asjad selguvad kuidagi tagantjärele. Amatöörist lehelugejana satub ette piisavalt palju "huvitavaid" isikuid. Kellegi töö võiks hõlmata selliseid monitooringuid.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Politsei on alates 2022. aasta aprillist alustanud üle 1000 väärteomenetluse vaenuliku sümboolika avaliku eksponeerimise eest. Keskmine trahv on politsei sõnul üle 400 euro.
https://www.err.ee/1609929716/ppa-on-ne ... se-juhtumi
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

7. veebruaril Ungari linnas Szombathely toimunud miitingul kritiseeris Orban Ukrainat nõudmise eest, et EL peataks odava Venemaa energia importimise. „Igaüks, kes seda ütleb, on Ungari vaenlane, seega on Ukraina meie vaenlane,“ sõnas ta.

Tema märkused tulid vahetult pärast seda, kui ELi nõukogu kiitis heaks plaani keelustada Venemaa gaasi ostmine 2027. aastaks. Ungari ja Slovakkia sõltuvad nimelt endiselt suuresti Venemaa gaasist ning nad plaanivad vaidlustada selle otsuse Euroopa Kohtus. Orban märkis, et Ungari pered hakkavad maksma kommunaalkulude eest aastas lisaks 1 miljon forintit ehk umbes 2600 eurot, kui kommunaalkulude hinnad ei jää madalaks.

Orban kritiseeris ka Ukraina ELiga ühinemise püüdlusi, rõhutades taas, et kuigi Ungari peaks Ukraina kui naaberriigiga koostööd tegema, ei tohiks Kiievile kunagi anda ELi liikmesust. „Ungarlased ei peaks soovima sõjalist ega majanduslikku koostööd ukrainlastega, sest nad tirivad meid sõtta,“ ütles ta. Orban teatas ka, et külastab Washingtoni, et osaleda USA presidendi Donald Trumpi rahu nõukogu avakoosolekul.
https://www.delfi.ee/artikkel/120434707 ... e#cxrecs_s
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 0 külalist