Samas õhusaaste, müra ja teede kulumine/lagunemine jäävad ikka meile alles.
Rail Baltic, Talsingi tunnel ja Saaremaa sild
Re: Rail Baltic, Talsingi tunnel ja Saaremaa sild
Imekaunis! Raha eest teen kõike, mida härrad soovivad...
- Kilo Tango
- Liige
- Kontakt:
Sa mõtled Varssavi logistikahuubi? Poola on suur ja EU ühe kiiremini kasvava majandusega tööstusriik. Mina nende konteinerite täitmisel küll mingit probleemi ei näe.
Kui sa mõtled Muugat, siis Soome ja Poola vahel liigub maanteid pidi aastas hinnanguliselt 1,2–1,5 miljonit tonni kaupa. See tähendab keskmiselt 250–350 veoautot (treilerit) ööpäevas, mis liiguvad Poola ja Soome vahelisel marsruudil. Sellest kuni 75% liigub läbi Eesti (ülejäänu siis läbi Rootsi). Kui Poolas valmivad lähiaastatel täies mahus uued kiirteelõigud (S61 Via Baltica suunal), kinnistub Eesti roll transiitkoridorina veelgi, kuna sõiduaeg Varssavist Tallinna lüheneb märgatavalt, muutes Rootsi kaudu ringi sõitmise veel vähem konkurentsivõimeliseks.
Leedust suundub Soome ca. 3x suurem kaubavoog.
Loomulikult ei saa RB asendada kogu seda kaubavahetust, sest treilerid ei liigu tihtipeale otse, vaid võetakse kaup peale näiteks Poolast, pannakse osa treileri sisu maha Lätis, midagi muud võetakse seal pale, sama liigutus Eestis ja lõpuks jõutakse näiteks Lahtisse välja. Aga osa on ka otseliiklust.
Ammuilma veetakse vaid treilereid. Nina ja juhi ülevedamine on mõttetu kulu. Sõidad sadamasse sisse, võtad haake taha ja vead sihtkohta.. Vedada on vaja ka vedukit ja treilerit kusjuures pakketihedus on märka väiksem, kui konteineritel (rekkasid üldiselt ei laota üksteise peale)
2. Vedada on vaja ka autojuhti
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
-
Erureamees
- Liige
- Kontakt:
Kahju, et logistikafirmad logistikast midagi ei tea.
Ma küsisin kust need KONTEINERID tulevad?Kilo Tango kirjutas: ↑04 Veebr, 2026 16:39Sa mõtled Varssavi logistikahuubi? Poola on suur ja EU ühe kiiremini kasvava majandusega tööstusriik. Mina nende konteinerite täitmisel küll mingit probleemi ei näe.
Kui sa mõtled Muugat, siis Soome ja Poola vahel liigub maanteid pidi aastas hinnanguliselt 1,2–1,5 miljonit tonni kaupa. See tähendab keskmiselt 250–350 veoautot (treilerit) ööpäevas, mis liiguvad Poola ja Soome vahelisel marsruudil. Sellest kuni 75% liigub läbi Eesti (ülejäänu siis läbi Rootsi). Kui Poolas valmivad lähiaastatel täies mahus uued kiirteelõigud (S61 Via Baltica suunal), kinnistub Eesti roll transiitkoridorina veelgi, kuna sõiduaeg Varssavist Tallinna lüheneb märgatavalt, muutes Rootsi kaudu ringi sõitmise veel vähem konkurentsivõimeliseks.
Leedust suundub Soome ca. 3x suurem kaubavoog.
Loomulikult ei saa RB asendada kogu seda kaubavahetust, sest treilerid ei liigu tihtipeale otse, vaid võetakse kaup peale näiteks Poolast, pannakse osa treileri sisu maha Lätis, midagi muud võetakse seal pale, sama liigutus Eestis ja lõpuks jõutakse näiteks Lahtisse välja. Aga osa on ka otseliiklust.
Süvene veidi konteinerilogistika detailidesse.
-
maksipoiss
- Liige
- Kontakt:
Tegelikult on paari aasta tagusega kõvasti vähemaks jäänud. Siis oli tavaline et Häädemeeste -pärnu vahel lugesid rahulikult 70-80 vastu sõitvat rekkat kokku, momendil vast 50-60 tuleb ära. Peale aastavahetust nädal aega oli küll päris karmKilo Tango kirjutas: ↑03 Veebr, 2026 10:52 Eile pidin sõitma mööda Via-Balticat edasi-tagasi.
Tee oli paksult rekkasid täis. Mõlemas suunas. Tagasi tulin päris hilja (21-23 vahel). Ikka rekkad liikusid. Lisaks olid kõik teeäärsed tüüpilised rekkade parkimiskohad masinaid tihedalt täis (Häädemeeste tankla, Pärnu teeäärsed parkimiskohad, Olerexi tankla Enges, Varbola parkla jms.).
- Kilo Tango
- Liige
- Kontakt:
Ei ole tõsi. Nii palju, kui mina olen Soome vahet sõita on enamasti täiskoosseisud laevas. Jah, veetakse eraldi treilereid ka, aga neid on vähemus. Mõne reisi peal pole ühtegi.Lemet kirjutas: ↑04 Veebr, 2026 18:05Ammuilma veetakse vaid treilereid. Nina ja juhi ülevedamine on mõttetu kulu. Sõidad sadamasse sisse, võtad haake taha ja vead sihtkohta.. Vedada on vaja ka vedukit ja treilerit kusjuures pakketihedus on märka väiksem, kui konteineritel (rekkasid üldiselt ei laota üksteise peale)
2. Vedada on vaja ka autojuhti
- Kilo Tango
- Liige
- Kontakt:
Maailm on pisut enamat kui Soome laht. Näiteks Norras veetakse minu poolt kirjeldatud viisil haakeid piki rannikut. Bergenist Stavangeri, Kristjansandist Egersundi jne. Kusjuures peatub laev seal maksimaalselt pool tundi. Selle ajaga aetakse paarkümmend treilerit peale-maha. Ka rootsud saadavad laevatäite kaupa haakeid Trellest Brygesse ja tagasi. Norrast tulevad samal kombel haaked Taani. Etc, etc....Nii palju, kui mina olen Soome vahet sõita...
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
- Kilo Tango
- Liige
- Kontakt:
Ma tean, aga kust otsast see Norra puutub Rail Balticusse?Lemet kirjutas: ↑04 Veebr, 2026 22:59Maailm on pisut enamat kui Soome laht. Näiteks Norras veetakse minu poolt kirjeldatud viisil haakeud piki rannikut. Bergenist Stavangeri, Kristjansandist Egersundi jne. Kusjuures peatub laev seal maksimaalselt pool tundi. Selle ajaga aetakse paarkümmend treilerit peale-maha. Ka rootsud saadavad laevatäite kaupa haakeid Trellest Brygesse ja tagasi. Norrast tulevad samal kombel haaked Taani. Etc, etc....Nii palju, kui mina olen Soome vahet sõita...
Natuke humoorilist matemaatikat, või siis matemaatilist huumorit.
Lätis valmib Rail Baltika aastateks 2033-2035:
https://arileht.delfi.ee/artikkel/12043 ... -2034-2035
https://www.logistikauudised.ee/uudised ... at-hiljaks
Eesti on Lätist paar aastat ees (Läti on meist paar aastat maas):
https://www.err.ee/1609930277/kantsler- ... astat-maas
Nüüd küsimus:
Millal valmib Rail Baltic Eestis?
Ja segades veel vett keerulisemaks: mida lugeda üldse valmimiseks?
Head arvutamist ja argumenteerimist. Ja siis kõik koos (ikka ja jälle) kaubavoogusid ja reisijaid otsima!
Lätis valmib Rail Baltika aastateks 2033-2035:
https://arileht.delfi.ee/artikkel/12043 ... -2034-2035
https://www.logistikauudised.ee/uudised ... at-hiljaks
Eesti on Lätist paar aastat ees (Läti on meist paar aastat maas):
https://www.err.ee/1609930277/kantsler- ... astat-maas
Nüüd küsimus:
Millal valmib Rail Baltic Eestis?
Ja segades veel vett keerulisemaks: mida lugeda üldse valmimiseks?
Head arvutamist ja argumenteerimist. Ja siis kõik koos (ikka ja jälle) kaubavoogusid ja reisijaid otsima!
Ma panin spetsiaalselt lingi RB kaardirakendusele, kus on näidatud ka rööbaste paiknemine jaamades.
Loe üle, et mitu, rohkem kui ühe haruteega jaama on sellel kaardil.
NB. "peatus" ei ole "raudteejaam".
Link kaardile veelkord:
https://gis.railbaltica.org/portal/apps ... 8adf7605e9
Õppefilosoofia paradoks - õpetamine on tühi töö ja vaimu närimine, sest lollile ei jää nagunii midagi külge, andekas õpilane saab aga kõik ise selgeks, kui on loodud tingimused õppimiseks.
Tee on täitsa valmis siis, kui see on kogu pikkuses planeeritud kiirusega läbitav ja avatud liiklusele.
Pessimistliku arvestuse järgi võib see juhtuda sulase kombel nokitsedes sajandi keskpaigaks.
Tõenäoliselt ka trassi ehitajatel ei ole kiiret, sest seni kuni kestab ehitus on juhtkonnal palk garanteeritud.
Õppefilosoofia paradoks - õpetamine on tühi töö ja vaimu närimine, sest lollile ei jää nagunii midagi külge, andekas õpilane saab aga kõik ise selgeks, kui on loodud tingimused õppimiseks.
milliste liinidega sul kogemus on?Kilo Tango kirjutas: ↑04 Veebr, 2026 21:19...Nii palju, kui mina olen Soome vahet sõita on enamasti täiskoosseisud laevas. Jah, veetakse eraldi treilereid ka, aga neid on vähemus. Mõne reisi peal pole ühtegi.
Väheke mõistete täpsustuseks. Kui peatee kõrval on juba üks harutee, siis ongi ta juba jaam, kus rongid teineteisest mööduda saavad.
Kui ikka juba sellist asja tead, siis tead järelikult raudteest kõike ja võid vabalt eksperdina selles teemas sõna võtta.NB. "peatus" ei ole "raudteejaam".
Kas sa ise ikka oskad seda viidatud RB kaardirakendust kasutada? Või kaardil kujutatust üldse aru saada? Seal on kenasti peal neljateelised Kurtna ja Kohila jaamad.Ma panin spetsiaalselt lingi RB kaardirakendusele, kus on näidatud ka rööbaste paiknemine jaamades.
Imekaunis! Raha eest teen kõike, mida härrad soovivad...
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 0 külalist